Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

2 Apr 2024
Tag: Om het huis

ASV Fine Jewellery

Een getalenteerde jonge edelsmid op een wel hele bijzondere plek. Voor edelsmid Anouk van Veenendaal mocht ik displaymateriaal maken voor in haar cel. Jawel je leest het goed, Anouk heeft een atelier in een cel. In een gevangeniscel in de koepelgevangenis in Haarlem. ASV01 Ik ontmoette Anouk een paar jaar geleden en ik vond het maar wat leuk om te lezen dat ze de stap heeft gezet en haar eigen atelierruimte heeft. Samen met haar vader heeft ze de cel ingericht tot een prachtige werkplek. Met veel plezier volgde ik haar Stories op Instagram over het opknappen van een antieke vitrine. En voor die specifieke vitrine heb ik onderplaten gemaakt en displays mogen maken gemaakt in sand linnen. ASV02 ASV03 Deze 3 prachtige foto's zijn gemaakt door fotograaf Hanna Hoek van Hannah Hoek Photography.

Ik heb vroeger jaren op de middelbare school naast de Koepelgevangenis in Breda gezeten. En heb me altijd afgevraagd hoe het er binnen uit zou zien. Jaren lang fietste ik 2 keer per dag langs de koepel. Dus je begrijpt dat ik zelf de displays naar Anouk ben gaan brengen in de koepelgevangenis van Haarlem. Ik maakte er een Reel van op mijn Instagramaccount.

Neem zeker een kijkje op de website van Anouk.
Ze maakt prachtige sieraden, o.a. verlovingsringen, trouwringen, herinneringssieraden, maar ook sieraden op maat.

10 Jan 2024
Tag: Vakmanschap

PAPERDOT STUDIO II

Ik kreeg weer prachtige foto's van Daniëlle. Ze maakt echt de mooiste trouw & event stationary. PAPER DOT 1 Ik hou van haar kleurgebruik, oog voor de meest prachtige letters en eenvoud. PAPER DOT 2 Op deze foto zie je linksboven mijn blush gastenboek geschikt voor blinddruk. PAPER DOT 3 En hier zie je mijn kleinste geloftenboekje. Je kiest tijdens het bestelproces zelf een kleur lint. Ik rijg hem er voor je in!

1 Jun 2023
Tag: Vakmanschap

Een aktenmap, gelofteboekjes én een hamer

Met een hamerslag volstrekt de trouwambtenaar het huwelijk, een bijzonder moment. Trouwambtenaar Mascha Deze foto kreeg ik toegestuurd van trouwambtenaar Mascha. Op haar site staat dat ze een mensen-mens is en dat heb ik zelfs via de mail gemerkt.
Wat een leuk contact hebben we samen gehad over de aktenmap en geloftenboekjes!

Ze kreeg een mooi compliment van een bruidspaar over haar mooie attributen: slaghamer, toga, aktenmap en geloftenboekjes. Dat vind ik ook weer fijn om terug te horen.
Ben je nog op zoek naar een trouwambtenaar, neem zeker een kijkje op de website van Mascha!

13 Mar 2023
Tag: Vakmanschap

PAPERDOT STUDIO

PAPER DOT 1 Daniëlle en ik delen een passie voor papier & design. Ze heeft een ontwerpstudio voor moderne en unieke trouw & event stationary. PAPER DOT 2 Op deze foto zie je ook een vowboek in natuurlinnen van mijn hand. PAPER DOT 3 Ben je op zoek naar save the date kaarten, huwelijksuitnodigingen, on the day stationary, wil je iets bijzonders, neem zeker een kijkje op haar website. Ik vind haar ontwerpen, materiaalkeuze en drukwerk prachtig!

30 Jun 2022
Tag: Producten

Bruiloft in Peru

De afgelopen jaren mocht ik al voor veel bruiloften wereldwijd iets maken, maar Peru stond daar nog niet tussen. Dat mijn werk de hele wereld over gaat maakt het zo leuk & bijzonder om te doen. Peru 1 Peru 2 Sara & Jean Carlo kwamen bij mij terecht via mijn Etsy shop. Ze zochten een map bekleed met roze linnen. Toen ik hun prachtige trouwfoto's naderhand kreeg begreep ik nog beter waarom ze voor deze kleur kozen. Peru 3 Startpunt was deze map, maar werd later nog uitgebreid met 2 vowsboekje A6, ook in roze en bedrukt met goud folie met lettercorps Aigrette 24pt. Peru 4 Peru 5 Doordat ik een webshop heb, weet ik niet voor wie ik mijn producten maak. Met velen heb ik een heel leuk contact, maar ik weet nooit wie er achter het mailcontact zit. Dan is het echt een cadeautje om een foto en/of fotoreportage in mijn mailbox te ontvangen. Dan maakt mijn hart echt een sprongetje. Peru 6 Peru 7 Heerlijk om de beide vows boekjes op de foto in actie te zien. En echt precies zoals ik ze bedoeld heb tijdens het ontwerpen. Een klein formaat, ligt handig in de hand, het lint maakt het extra feestelijk en je kunt zelf bepalen of je genoeg hebt aan 1 dubbelgevouwen A5 of dat je er zelf extra vellen aan toe voegt. Peru 8Peru 9 Sara & Jean Carlo, gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat een eer om jullie trouwreportage te mogen zien en dat ik zelf foto's mocht selecteren om hier te laten zien.
Ik wil dan ook afsluiten met 2 foto's van jullie feestavond. Een sprookjesavond met paarden en een danseres. Peru 10 Peru 11 Photocredits voor deze prachtige reportage: fotograaf Gustavo Rodas van Rodas Estudio Fotografico

10 Feb 2022
Tag: Producten

Displays & ringendoosje voor Mimmiesieraden

De afgelopen tijd heb ik een aantal mooie opdrachten voor edelsmid Nicole van Mimmiesieraden mogen maken. Nicole is gespecialiseerd in het maken van geboorte, moedermelk en herinneringssieraden. Wat begon met een natuurlinnen ringendoosje breidde zich uit tot ringendoosjes custom made in roze linnen en displays voor in haar 3 vitrines.
Heerlijk om met de kleur zachtroze te werken, zoals je kunt zien is het logo in mijn shop roze. Ook ik hou er van, pretty in pink! Ik maakte voor haar o.a. de ringendoosjes classic in roze linnen met natural lint. vitrine Screenshot Instagram post ringendoosje En heel bijzonder dat ik de prachtige foto's gemaakt door Sharon Gallardo Photography met de sieraden van Nicole en mijn handwerk op deze plek aan jullie mag laten zien. Sharon is een fine-art fotografe met liefde voor natuurlijk licht en mooie details. Ze fotografeert newborns, zwangerschappen, gezinnen, koppels en bruiloften. Kijk ook zeker op haar website! Ze maakt prachtige reportages! ringen met ringendoosje Ringendoosje en display ringen met ringendoosje Het ringendoosje is bedrukt met lettercorps Aigrette 24pt met goud folie ringen met ringendoosje Inmiddels ligt hier ook een armbanddoosje onder bezwaar te drogen en heb ik 3 mooie presenteerbladen met binnenin roze velvet voor Nicole gemaakt.

29 Dec 2021
Tag: Om het huis

2021

Een bewogen jaar! Een jaar met behoorlijk wat Corona uitdagingen, maar ook een jaar waarin ik veel mooie (trouw)opdrachten heb mogen maken.
En ook een jaar vol met wandelingen in de duinen bij ons om de hoek en soms ietsje verder. vlinder01 Het was ook het jaar waarin we in augustus afscheid namen van onze oma poes. Ze is net geen 23 jaar geworden. In het weekend dat we afscheid van haar namen beleefden we een heel mooi avontuur op de Coepelduin met een blijvende herinnering aan haar.
In dit blog vertel ik daar meer over.

Vanaf ons huis kunnen we naar de Coepelduin wandelen. Een prachtig stukje natuur tussen Noordwijk & Katwijk. Tussen half augustus en half maart mag je door bovenstaand hek. Het is een stuk duin waar het nooit echt druk is. Heel soms kom je een hert tegen of een ander dier:

Elke keer is het weer anders. De wind maakt dat het stuk duin voortdurend in beweging is. vlinder02 Dit jaar heeft het best veel geregend en we hebben het nog nooit zo groen meegemaakt. vlinder03 Dat bewuste weekend was verdrietig en dan is het fijn om zo'n mooie plekje dichtbij te hebben. Tijdens het wandelen vond Guusje deze vlinder, nog zo mooi intact.
We vonden het zo speciaal, juist in het weekend dat we afscheid namen van onze poes. We wilden de vlinder dus bewaren. In dat weekend zagen we nl. ook in de tuin veel vlinders. vlinder04 vlinder05 We namen de vlinder heel voorzichtig mee naar huis en kwamen via Judigje en Christel Verdaasdonk uiteindelijk bij Anouk van Nature Deco terecht.
Anouk is gespecialiseerd in het prepareren van vlinders.
We mochten de vlinder opsturen en daarna ging de vlinder eerst een paar weken in de vriezer. Om er zeker van te zijn dat er geen ongedierte in de vlinder zou blijven zitten, wat er voor kan zorgen dat de vlinder langzaam van binnenuit wordt opgegeten. vlinder06 Op een dag ontvingen we deze foto van Anouk. Wow onze vlinder! Wat een werk en wat is prepareren toch een bijzonder ambacht! Inmiddels weten we ook dat het een grote beervlinder is, een nachtvlinder. vlinder07 Dankjewel Anouk! Je hebt het werkelijk fantastisch gedaan. De vlinder hangt bij Guusje op haar kamer, voor altijd een herinnering aan dat bewuste weekend.
We zijn onder de indruk van je mooie werk!

15 Nov 2021
Tag: Vakmanschap

The Weavery shop

Tijd voor weer een aantal blogberichten en hoe toepasselijk is dit nieuwe blogbericht. Ik ontdekte nl. de prachtige shop van Driss & Bettina tijdens Corona.
In mijn laatste blogbericht schreef ik al over deze bijzonder tijd.
Een tijd waarin ik het televisie programma Binnenste Buiten ontdekte en alle reportages bij mensen thuis terug heb gekeken. En daar zag ik ook het bijzondere huis van Driss & Bettina, vol met handgemaakte kleden & kussens. Mijn favoriete aflevering! weavery01 Driss is geboren in El Ksiba, een klein stadje aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Dat is ook de plek waar de handgemaakte producten gemaakt worden. weavery02 Het doet me enorm aan mijn jeugd denken. Ik ben nl. opgegroeid in een huis vol met weefgetouwen, een spinnewiel en vele klossen garens. Mijn moeder heeft in Gent een weefopleiding gedaan en ik mocht als klein meisje elk jaar mee naar de open dag. De opleiding was gevestigd in een grote Textiel fabriek met ook nog een afdeling met prachtige houten oude weefgetouwen. Ook kwam ik vroeger veel in het Textiel Museum in Tilburg.
Als klein meisje hielp ik mijn moeder met het opzetten van haar weefgetouwen. Dan zaten mijn zusje en ik om de beurt achter het weefgetouw en gaven we de draden 1 voor 1 aan. Ik denk dat het de voedingsbodem is geweest voor mijn verdere creatieve boekbindleven. weavery03 weavery04 Driss en Bettina hebben een prachtige winkel (en online shop) in Amsterdam waar je handgemaakte tapijten & kussens kunt kopen. Wij hebben inmiddels verschillende kussens van The Weavery op onze bank liggen en ik ben weg van de vintage bruidskleden met hun bijzondere verhaal.
De bruidsdekens werden traditioneel gemaakt door de familie van de bruid en door haar op de bruiloft als cape gedragen. De deken werd aan de bruid gegeven als een symbool van vruchtbaarheid en geluk. Elke 'handira' is een uniek handgemaakt stuk en is liefdevol vervaardigd en meestal versiert met borduursels en pailletten. Deze pailletten werden traditioneel gebruikt om positieve energie aan te trekken en het boze oog af te weren. Tegenwoordig worden de 'handira' ook gebruikt als sprei of decoratief stuk, ze worden zelfs gebruikt als kunstwerken aan de muur. Ze hebben iets magisch, vooral wanneer de pailletten stukjes zonlicht opvangen en overal kleine regenbogen werpen! weavery05 Driss & Bettina, wat volg ik jullie graag! En wat brengen jullie het handwerk in Marokko prachtig in beeld op Instagram! Ik hoop binnenkort een keer langs te kunnen komen in Amsterdam! weavery06

7 Jun 2020
Tag: Om het huis

COVID-19

Hertje Je zag in mijn IG stories de afgelopen tijd veel natuur, want daarin waren we elke dag te vinden. Ik mocht ons kleine dametje thuis lesgeven. Een hele bijzondere ervaring! Vooral ook omdat ik 15 jaar leerkracht ben geweest.
Ik werkte elke middag in de binderij en had ik eindelijk eens tijd om op te ruimen, de binderij heeft er nog nooit zo netjes uitgezien!
Ik heb aan nieuwe producten gewerkt, ik heb een hele mooie nieuwe kleur linnen en samen met fotograaf Yvette Moeskops heb ik leuke plannen gemaakt om dit alles te fotograferen.

We videobelden veel met familie & vrienden. We bleven zo veel mogelijk thuis en maakten elke dag, 7 dagen in de week een wandeling in de omgeving. Nu boffen we enorm dat we in Noordwijk wonen. Elk weekend gingen we er al op uit, maar nu met z'n drietjes hebben we nog veel meer duin ontdekt. Plattegrond We kochten een plattegrond, waardoor we ons nog beter kunnen oriënteren in de duinen.
We ontdekten de beste klimbomen, de hoogste duintop, een Harry Potter bos, wel twee kikkerpoeltjes & zagen bijzondere vlinders & bastaardsatijnrupsen. Op duin Met verrekijker Ook hebben we inmiddels al honderden herten gezien. Dat blijven magische momenten.

Hopelijk kunnen we weer snel naar het normale leven, want de 1,5 meter samenleving is niet het nieuwe normaal. Wij hopen wel dat we voor altijd onze dagelijkse wandelingen kunnen blijven vasthouden ♡

Voorzichtig ben ik het verzenden naar het buitenland weer aan het oppakken.
Zoals je ziet in de aankondiging op mijn homepage kan internationale post er nog lang over doen. Hopelijk gaan er steeds meer vliegtuigen de komende tijd!

19 Dec 2019
Tag: Producten

Vow boekjes "omdat ik van je trouw"

Zo leuk om na het trouwseizoen foto's binnen te krijgen met mijn werk in actie! Voor trouwambtenaar Eva Schuurman maakte ik al een tijdje terug een speechmap & een aktenmap. Ik schreef er al een keer een blog over.
Destijds was ik al verliefd op haar prachtige tekst, die ik met loden letters mocht drukken. Afgelopen oktober vroeg ze me om ook twee bijpassende vows boekjes te maken met uiteraard weer een te leuke tekst. Eva je kan werkelijk toveren met woorden!

Op de boekjes drukte ik:

blijf altijd
bij jezelf, lief

en oh ja,
ook bij mij

Fotograaf Sander van Mierlo van FLEXMI maakte deze twee foto's van de speechmap en de aktenmap: Eva Schuurmans speechmap Eva Schuurmans aktenmap En vlak voor de trouwcermonie maakte trouwambtenaar Eva Schuurman van omdat ik van je trouw deze foto van de vowsboekjes: Eva Schuurmans vowsboekjes Alle producten die ik voor Eva heb gemaakt zijn bekleed met vintage zandkleurig linnen en bedrukt met lettercorps Rockwell 24pt met wit folie.

Dankjewel Eva & Sander, zo leuk dat ik de beelden hier mag laten zien!

23 Sep 2019
Tag: Producten

Wedding shoot in Australia

A couple of months ago I was asked to join a wedding shoot in Australia. I joined this shoot with 2 vow books plus a personalised guest book.
Big compliments for everyone who joined this shoot!
Especially Jess @flawlesseventcreations (flowers / styling) for asking me & wedding photographers Hanna & Zach of handzaroundvideophotography for the gorgeous photos.
There are so many! It was so hard for me to choose which to use for this blog post. Wedding shoot Australia 1 Wedding shoot Australia 2 Wedding shoot Australia 3 Wedding shoot Australia 4 I made these 2 vow books especially for this shoot. I used grey blue linen (dusty blue linen) and I foilprinted Her Vows & His Vows with lettercorps Rockwell 24pt plus branch #7.
Inside you can find amazing work of graphic designer & handletterer mycreativespaceau from Australia. It was so much fun corresponding with Leah about our work together. Wedding shoot Australia 5 Wedding shoot Australia 6 Wedding shoot Australia 7 If you want a set vow books His Vows & Her Vows just like the ones on the photos, you can just order them in my Etsy shop. It comes with 2 blank papers with a branch.
If you want your Vows handwritten you can always ask a handletterer.
I really love the styling of this shoot. Wedding shoot Australia 8 Wedding shoot Australia 9 Wedding shoot Australia 10 Wedding shoot Australia 11 I made a guest book linen with grey blue linen personalized 18 cm x 28 cm / 7 inch x 11 inch. I foil printed the names of the wedding couple on the book also with lettercorps Rockwell 24pt. Wedding shoot Australia 12 Other wedding specialists:
The Event Merchant (Table Decor)@eventmerchantco
The little Bar Cart @thelittlebarcartmelbourne |
Torte by Mirjana (Cake) @torte_by_mirjana
The Confetti Room (Balloons) @the_confetti_room
Crimson Rose Makeup ( Makeup) @crimsonrosemakeup
My Creative Space Au ( Placecards, Table number & Vows inserts) @mycreativespaceau
Kalon Weddings / Events (Hair) @kalonhair_makeup
Sprinkle Shack Signage @pink_deerdesign
Always Eventive (Furniture) @alwayseventive
Valencia Bath Treats (Candle Favours) @valenciabathtreats
Southern Lights Candle Co ( Candles) @southernlightscandleco
Honey Dew Props ( Fabric Table Runners & Napkins) @honeydewprops

9 Sep 2019
Tag: Producten

Een doopfeestje

Doopfeestje 1 Voor het doopsel van Mil in België maakte ik een gastenboek. Haar vader mailde me een prachtig ontwerp van de doopkaars met daarop een takje gedrukt.
En een takje hebben we dus terug laten komen op het gastenboek. Doopfeestje 2 Ik drukte met Smalle Mercator 28 pt met wit folie op een zandkleurig handgemaakt gastenboek 24 cm x 24 cm. Doopfeestje 3 En daarnaast maakte ik ook nog een accordion boekje voor 10 foto's (13 cm x 13 cm). Om deze bijzondere gebeurtenis mooi te bewaren.

7 Jul 2019
Tag: Producten

Hoogenboom & Bogers edelsmeden

Doos voor parelketting (1) Copyright: Erwin Maes

Bijzondere opdracht!
Ik mocht voor edelsmeden Sanne Bogers & Heleen Hoogenboom een doos maken voor een hele mooie opdracht. Een parelketting van wel 1,10 meter met daarin 5 handgemaakte bedels (18k) erin verwerkt. De bedels zijn allemaal handgemaakt en er zitten diamanten in verwerkt. Daarnaast hebben ze ook nog bijpassende oorbellen gemaakt. Zo'n bijzondere set! Doos voor parelketting (2) Copyright: Erwin Maes

Ik maakte een doos van 25 cm x 25 cm en 5 cm hoog en bekleedde de doos met roze linnen + een roomwit sluitlint. Op de buitenkant drukte ik een hart met koperfolie en binnenin Hoogenboom & Bogers met daaronder ‘fine jewellery’ met lettercorps Smalle Mercator.
Heleen maakte een kussen voor in de doos.

Alle foto's in dit blogbericht zijn gemaakt door fotograaf Erwin Maes, gespecialiseerd in sieradenfotogarfie / juwelenfotografie. Superleuk dat Erwin Maes dit keer mijn doos heeft mee gefotografeerd en ik ze hier mag laten zien! Doos voor parelketting (3) Doos voor parelketting (5) Copyright: Erwin Maes

Heleen & Sanne ontwerpen en vervaardigen unieke sieraden in goud met hoogwaardige edelstenen & parels in hun eigen stijl.
Al hun sieraden worden door met de hand gemaakt in het atelier en winkel aan het Emmaplein 8 in Bilthoven.

Ben je op zoek naar iets unieks, trouwringen op maat, ga gerust eens langs bij Sanne & Heleen.

23 May 2019
Tag: Producten

Displays

Ik maakte voor edelsmid Judigje displays voor haar nieuwe atelier.
Precies op tijd voor de opening.
Deadlines, wie houdt er niet van ;-)

Dat is waarom het hier zo stil was. Voordat ik op vakantie ging naar het Verenigd Koninkrijk moest ik alles in karton maken (minimaal 6 onderdelen karton per display).
Terwijl ik in het Verenigd Koninkrijk was, droogde alles onder gewichten en een deel in de boekenpersen. Na mijn vakantie heb ik alle displays bekleed met natuurlinnen. Het roze leer komt uit Italië, zo'n mooi materiaal om mee te werken! Het is uiterst geschikt voor blinddruk (zonder folie).
Hieronder op de foto zie je alle modellen. Displays voor Judigje Edelsmid

9 Apr 2019
Tag: Producten

Livre d'or pour une ferme et gîte

www.maisonlabusaneth.com Link naar Franse site Zo nu en dan krijg ik verrassende opdrachten. Dit keer mocht ik een gastenboek maken voor een Franse boerderij in Zuid-West Frankrijk op de grens van de Lot-et-Garonne, Dordogne en Gironde, Er zijn 6 kamers te huur.
Ik kon het niet laten om het even op te zoek op internet. Sunflow field Wat ligt het er prachtig tussen de zonnebloemen! Gastenboek De eigenaresse wilde graag een natuurlinnen gastenboek met de naam van de boerderij in Uppercase met lettercorps Rockwell.

3 Apr 2019
Tag: Producten

Bloggen weer oppakken

Ik ga het bloggen weer oppakken!
Met heel veel plezier heb ik jaren blogberichten geschreven.
Toen nam mijn Instagramaccount het een beetje over en nu ga ik proberen elke week weer iets te laten zien op het blog. Er gebeuren hier namelijk allemaal erg leuke dingen.

Om te beginnen heb ik een Nederlandse webshop geopend.

Daarnaast werd ik afgelopen maand gevraagd voor een styled wedding shoot in Australië en daar kon ik natuurlijk geen nee te zeggen. Gisteren is er dus een heel spannend pakket op de post gegaan naar het verre Australië. De wereld is zo groot, maar helemaal speciaal is het dat een grafisch ontwerpster de komende maand iets in 1 van mijn opgestuurde producten gaat maken.

Onderstaand gastenboek ging vorige week binnen Nederland op de post. De zus van Alexander kocht het gastenboek voor haar broer en aanstaande schoonzus. Hernieuwd bloggen (1) In dit gastenboek zitten 50 blanco kaarten waar tijdens de bruiloft photoboot foto's in zijn geplakt en was er ook nog ruimte voor een boodschap voor het bruidspaar. Hernieuwd bloggen (2) Blindpress in natural leather is toch wel heel mooi. Het tagje met trouwdatum is een mooi detail. Hernieuwd bloggen (3) Het lettercorps wat ik heb gebruik is de Atlas 28pt. Hernieuwd bloggen (4)

19 Mar 2019
Tag: Producten

Aktenmap naar Australië

aktenmap 3 regels (3) Bijzonder om te weten dat deze map al in gebruik is voor bruiloften in Australië. Ik mocht voor de Australische trouwambtenaar Kathleen Pavic een aktenmap voor 2 akten maken. aktenmap 3 regels (1) 3 regels tekst met loden letters is altijd een leuke uitdaging!
Ik drukte op vintage zandkleurig linnen met lettercorps Rockwell met wit folie.
aktenmap 3 regels (2) Bedankt Kathleen Pavic voor deze leuke bestelling & mooie review:

Paula was excellent and so helpful with all my questions. She was able to make a custom folder for my business as a marriage celebrant and it's absolutely perfect! The fabric, construction and design all looks amazing. And I loved the packaging!
Total winner!

30 Nov 2018
Tag: Producten

In de Ariadne At Home

My bindery is featured in a beautiful magazine in The Netherlands & Belgium ♡ Ariadne at Home, issue 11-2018. Ariadne At Home nov 2018 Here you see the magazine in my bindery. Ariadne At Home nov 2018 (2) Copyright: Ariadne At Home

I will show you more in the coming weeks! It's an article of 7 pages long. Credits: Floor Roelvink & Marie Houttequit

27 Oct 2018
Tag: Producten

Ibiza wedding

Voor een Ibiza wedding mocht ik zulke toffe dingen maken! Ibiza wedding (1) Fotograaf Esther Schog maakte prachtige foto's van dit bijzondere trouwweekend op Ibiza en ik mag er een paar namens haar, Koen, Carly, Saar & Pleun aan jullie laten zien. Ibiza wedding (2) Carly is een oud collega van mij en dat maakt deze opdracht nog veel bijzonderder!
Haar ceremoniemeester Marbrecht is getuige geweest op mijn eigen huwelijk, dus jullie zullen vast begrijpen dat ik heel erg heb meegeleefd vanuit mijn atelier in Noordwijk. Ibiza wedding (3) Koen wilde i.p.v. een trouwring heel graag een horloge en daar begon voor mij een leuke uitdaging. Ik ontwierp een doosje bijpassend bij hun trouwkaart. In het doosje is plaats voor de trouwring van Carly én plaats voor het stoere klokje van Koen.
Prachtig ook om te zien dat de oorbellen van Carly matchen met haar trouwring! Ibiza wedding (4) En dan die 2 schattige kleine dametjes. Ibiza wedding (5) Voor hun mocht ik ringendoosjes maken & twee kleine aktenmappen (A5 - formaat). Ibiza wedding (6) Ibiza wedding (9) Ibiza wedding (7) En bij zulke lieve meisjes hoort natuurlijk een vleugje roze!
Het zilveren hartje wat ik binnenin heb gedrukt staat ook op de trouwkaart.

Ook mocht ik nog een aktenmap voor 1 A4 document maken en een toesprakenmap voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Ibiza wedding (8) Wil je nog meer foto's van dit prachtige huwelijk zien kijk dan hier: Esther Schog Trouwreportage Carly & Koen

Wat een eer dat ik deze prachtige foto's mag laten zien.
Ik werd er stil van toen ik ze hier op de computer binnen haalde ♡

20 Oct 2018
Tag: Producten

Trouwseizoen 2018

Wat heb ik bijzondere opdrachten mogen maken!
Zoveel leuke lieve bruidsparen van over de hele wereld. Zo bijzonder om voor bruiloften in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Hong Kong, Australië, Nieuw Zeeland, Amerika, Noorwegen, Griekenland, Engeland, Spanje, Oostenrijk & Polen iets te mogen maken!

Alle pakjes zijn op tijd aangekomen en daar ben ik best een beetje trots op.
Je hebt toch te maken met de posterijen in al deze landen.
Ik ben een aantal keer geweldig geholpen door de afdeling onderzoek buitenland van PostNL als we niet konden traceren via intenational parcel tracking waar een pakje was.
We klagen soms wel eens over PostNL, maar ik kan je verzekeren dat we heel erg boffen met hoe de post in Nederland bezorgt wordt. En mijn complimenten voor de afdeling onderzoek buitenland!
Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen tijd over postbezorging in al deze landen.

En dan alle namen, data en teksten die ik mocht drukken met mijn foliepers. Hieronder zie je nog een paar verschillende datanoteringen. Trouwseizoen 2018 (1) Dat betekent opperste concentratie want als een taal niet in je systeem pak je ook niet blindelings een naam of datum. Trouwseizoen 2018 (2) Mocht je me in drukke tijden willen volgen, in mijn shop probeer ik elke week een shopupdate te plaatsen.
Wat ik echt bijzonder vindt zijn alle mooie reviews, vanuit alle uithoeken van de wereld. Dat maakt me trots & dankbaar! Daar kun je o.a. zien wat ik allemaal heb mogen maken.

Ook probeer ik met regelmaat een foto op mijn instagramaccount te plaatsen, maar ook daar kan het wel eens stil zijn. Dan sta ik met de lijmkwast in mijn handen, bekleed ik een fotoalbum, jaag ik achter een pakje aan of ben ik in een ontwerpproces voor een nieuwe opdracht bezig.

En……er komen hele spannende dingen aan!
- Mijn nieuwe collectie voor trouwseizoen 2019
- Een artikel in een Nederlands / Belgisch tijdschrift
- En nog iets heel groots waar ik nog niet over kan schrijven ;-)

Wordt vervolgd!

15 Feb 2018
Tag: Producten

Toscaanse bruiloft

Ik vind niets heerlijker dan na een dag hard werken 's avonds even door Instagram te scrollen. En toen gebeurde er iets bijzonders.
Ik volg fotograaf & videograaf Anouk Fotografeert al een tijd en ze postte net die avond een prachtige film van een huwelijk in Toscane. En in die film zag ik ineens werk van mijzelf voorbij komen.

Dan maakt mijn boekbindershart echt een sprongetje!
Ramon & Laura - An epic Italian wedding

Hebben jullie de aktenmap gezien?
Die is van mijn hand en mocht ik maken voor zelfstandig Trouwambtenaar Annet van Gelder van Liefde Vieren. En heel toevallig heb ik de map onlangs nog even hier in de binderij gehad om er een extra hart bij te drukken op de voorkant. Toscaanse bruiloft 1 De handgebonden aktenmapmap is bekleed met donkerblauw vintage linnen en er is plaats voor 1 of 2 akten.
Annet heeft er voor gekozen om links binnenin twee hartjes te laten drukken, zodat deze zichtbaar zijn als ze maar 1 akte gebruikt. Voorop de aktenmap drukte ik met lettercorps Rockwell:

Two bodies One heart and one soul Toscaanse bruiloft 2 Mocht je meer willen zien van deze Italiaanse bruiloft en de prachtige foto's van Anouk, neem dan zeker een kijkje op haar website.

Toscaanse bruiloft 3 Credits:
Bruidspaar: Ramon & Laura
Foto & film: Anouk fotografeert
Trouwambtenaar: Annet van Gelder
Weddingplanner en -styliste: NINA Weddings samen met Che Chic Weddings
Aktenmap: 1000and1weddings

12 Feb 2018
Tag:
Producten

Handgemaakt ringendoosje met handgemaakte trouwringen

Voor een bruiloft in Hamburg.
Edelsmid Judigje vroeg of ik een ringendoosje wilde maken voor Marleen & Rafael.
Een winterwedding, wat hou ik daar van! Bruiloft in Hamburg (1) We kozen voor lettercorps Mistral bijpassend bij de namen op de trouwkaart. Binnenin het ringendoosje drukte ik de trouwdatum in goud. Bruiloft in Hamburg (2) Judigje stuurde me onderstaande foto van het ringendoosje. De handgemaakte trouwringen zijn zo prachtig en verfijnd. Bruiloft in Hamburg (3) Dit ringendoosje is zowel in het goud als zilver verkrijgbaar in mijn shop!

Bijgaand nog een foto op de trouwdag zelf van de fotograaf: Gretchen Fotografie. Bruiloft in Hamburg (4)

30 Jan 2018
Tag: Producten

Aktemap voor 1 document

Voor een bruiloft in Hong Kong maakte ik deze map uit mijn nieuwe collectie.
Het blijft een bijzonder idee dat mijn werk de hele wereld over gaat en wat had ik graag even bij deze bruiloft willen kijken. Hong Kong 1 Deze aktemap is bekleed met natuurlinnen en is voorzien van een sluitelastiek. Aan het elastiek is een leren label met namen van het bruidspaar bevestigd. Op de leren label heb ik met lettercorps Aigrette de namen van het bruidspaar gedrukt.

Door middel van de ambachtelijke letterpresstechniek kan ik namen, een bedrijfsnaam, een logo en/ of een trouwdatum er op drukken. Hong Kong 2 Hong Kong 3 Aan de binnenzijde kun je de trouwakte klemmen in de daarvoor bestemde hoekjes.
Ik zou binnenin de map aan de linkerkant ook nog iets voor jullie kunnen drukken. Bijvoorbeeld een spreuk, hart of iets anders.
Je kunt deze aktemap in mijn shop bestellen en uiteraard voorzien van jullie namen of trouwdatum.

Mocht je andere vragen hebben, bijv. een ander kleur neem gerust contact op.

1 Jan 2018
Tag: 1000en1boeken

Te zien op Ruffled Blog

Zo'n eer!
Rufled Blog
Mijn ringendoosje en geloftenboeken zijn te zien op het bekende Amerikaanse trouwblog Ruffled Blog.

In augustus mocht ik de styled shoot georganiseerd door fotograaf Hana Alsoudi al laten zien en half november kreeg ik een berichtje van Hana dat de gehele reportage op Ruffled Blog staat ♡ Foto op Ruffled Blog

9 Nov 2017
Tag: Producten

Nieuwe collectie

New Collection There is no better day to announce my new weddingcollection than on my birthday today.
And this is just part one!

I combined natural leather with natural linen. You can find this handmade personalized ringbox, guestbook & weddingfolder / aktenmap in my etsyshop ?

Photocredits by Dutch weddingphotographer Yvette Moeskops. Yvette you are the best!
Copyright of the designs by me.

31 Oct 2017
Tag: Producten

Today is my day

In juni kreeg ik een bestelling van een geloftenboek uit Canada.
En mijn oog viel gelijk op de trouwdatum: 4 augustus is nl. ook mijn trouwdag ♡
Al & Mara trouwden in Newfoundland en ik mag jullie een paar foto's van deze bijzondere dag laten zien. Dank Alex & Alex van Alex Stead Photography! Today is my day 1 Ik schreef Mara dat wij een traditie op onze trouwdag hebben en dat we aan hun zouden denken op deze bijzonder datum. Als we thuis zijn kopen we op 4 augustus altijd een taartje bij de banketbakker die destijds onze bruidstaart heeft gemaakt.
En als we in het buitenland zijn gaan we naar de plaatselijke bakker voor een taartje. Dus dit keer kozen we een Frans gebakje bij onze lievelingsboulangerie in St Pol de Leon in Frankrijk.

Mara vertelde me dat haar moeder de bruidstaart zou gaan bakken van bessen die ze in juli altijd plukken. Ik hou zo van dat soort verhalen in mijn (etsy) mailbox. Today is my day 2 Het geloftenboek komt uit de botanical collectie. Op het handgebonden geloftenboek drukte ik in goud de namen van het bruidspaar en de trouwdatum. Today is my day 3 Today is my day 4 Thanks Al & Mara and Alex Stead Photography!
Although we live thousands of miles apart, on August 4 it felt a little bit like we were there too.
To me, it's a privilege to show these beautiful pictures.
August 4 rocks!!

17 Oct 2017
Tag: Producten

Magazine met liefde 2.0

Ik postte al het prachtige filmpje van de fotoshoot waar ik aan mee deed en nu kan ik ook de foto's laten zien. Zoveel prachtige foto's van trouwfotograaf Joke Cocoon, zo moeilijk om te kiezen! Magazine met Liefde 2.0 (1) De shoot is speciaal voor magazine 2.0 gedaan door het fantastische team van Magazine met liefde:

Ik maakte een ringendoosje en aktenmap voor deze shoot. Neem vooral ook een kijkje in mijn mijn shop. Magazine met Liefde 2.0 (2) Magazine met Liefde 2.0 (3) Deze prachtige handgemaakte trouwringen zijn van Judigje Edelsmid. Magazine met Liefde 2.0 (4) Magazine met Liefde 2.0 (5) Magazine met Liefde 2.0 (6) Magazine met Liefde 2.0 (7) In de aktenmap kunnen twee A-4 documenten geplaatst worden en zit een onderlegvel om het zetten van de handtekeningen te vergemakkelijken. Magazine met Liefde 2.0 (8) Leveranciers:

 • Concept: Team met Liefde
 • Fotografie: Bureau Cocoon // Pindakaas Productions
 • Videografie: Stories to Tell // Pindakaas Productions
 • Styling: Simones Styling
 • Planning: Trouwbeleving
 • Live muziek: Zangeres Kelly
 • Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
 • Trouwjurken: Wild at Heart Bridal
 • Schoenen bruidjes: TOMS
 • Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
 • Haar en Make-Up: The Beautiful Bride Company
 • Bord en houten banner: We are Golden
 • Stoelen: In Style Styling & Decoraties
 • Trouwringen en sieraden: Judigje edelsmid
 • Ringendoosje en aktenmap: 1000and1weddings en Lieke van de Biezen
 • Ezels: Stichting de Ezelshoeve
 • Locatie: Goos Evenementen Organisatie in de Oude kerk te Dongen
 • Modellen: Lotte & Susan

Magazine met Liefde 2.0 (9)

4 Oct 2017
Tag: Producten

Winterbruiloft

Houden jullie ook zo van winterbruiloften?
Ik ontwierp een ringendoosje in een winters thema en trouw-fotograaf Yvette Moeskops fotografeerde het doosje op zo'n prachtige wijze. Winterbruiloft 1 Winterbruiloft 2 Het bruidsmeisje draagt een jurkje van kant met een hoog gesloten kraagje. De onderkant is afgewerkt met tule.
Je kunt dit jurkje en nog veel meer bruidsmeisjesjurkjes vinden in de dedocoshop. Een webshop met de meest prachtig jurkjes, haaraccessoires en tasjes! Winterbruiloft 3 Het winterringendoosje met bruidskant is te koop in mijn webshop. Het kant is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt (genaaid). Binnenin het doosje kan jullie trouwdatum (of namen) op het deksel gedrukt worden met folie.
En in het doosje zit een speciaal ringkussen om de ringen rechtop in te zetten.
Naast dit model heb ik nog 3 modellen handgemaakte ringendoosjes. Winterbruiloft 4 Thanks lieve Yvette & Malin voor deze prachtige foto's ♡
Winterbruiloft 5

18 Sep 2017
Tag: Producten

Magazine met Liefde 2.0

Afgelopen woensdagavond mocht ik deze prachtige film al zien bij de lancering van Magazine met Liefde 2.0.
Ik heb voor deze zomershoot een ringendoosje & aktenmap gemaakt.
Het ringendoosje is te zien in deze film ♡
Girls Just Wanna Have Summer - Styled Shoot

En wat heb ik prachtige foto's ontvangen, binnenkort op mijn blog een uitgebreid verslag!

Redactie:

Leveranciers:

 • Concept: Team met Liefde
 • Fotografie: Bureau Cocoon // Pindakaas Productions
 • Videografie: Stories to Tell // Pindakaas Productions
 • Styling: Simones Styling
 • Planning: Trouwbeleving
 • Live muziek: Zangeres Kelly
 • Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
 • Trouwjurken: Wild at Heart Bridal
 • Schoenen bruidjes: TOMS
 • Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
 • Haar en Make-Up: The Beautiful Bride Company
 • Bord en houten banner: We are Golden
 • Stoelen: In Style Styling & Decoraties
 • Trouwringen en sieraden: Judigje edelsmid
 • Ringendoosje en aktenmap: 1000en1 boeken en Lieke van de Biezen
 • Ezels: Stichting de Ezelshoeve
 • Locatie: Goos Evenementen Organisatie in de Oude kerk te Dongen
 • Modellen: Lotte & Susan

17 Aug 2017
Tag: 1000en1boeken

Trouwen in de USA

Een paar maanden geleden kwam er een berichtje binnen vanuit de USA. Of ik mee wilde doen met een styled shoot georganiseerd door fotograaf Hana Alsoudi. Styled Shoot USA 1 Daar hoefde ik niet lang over na te denken!
Na overleg heb ik speciaal voor deze shoot een gepersonaliseerd ringendoosje met trouwkant en 2 vows boeken gemaakt en opgestuurd. Styled Shoot USA 2 Hana is trouwfotograaf en haar werkterrein omvat Kansas & Missouri.
Ik hou van haar stijl & hoe ze met het licht tovert!!
Ze schrijft zelf: “I realized that more than anything, my heart lies in capturing raw, unfiltered, windy, warm, perfectly imperfect love.”
Ik vind het dan ook bijzonder mooi dat je dat ook echt in haar foto's terug ziet ♡ Styled Shoot USA 3 En Hana heeft een prachtig team bij elkaar verzameld!
Trouwfotograaf: Hana Alsoudi
Trouwjurk: Something White Bridalboutique & chicnostalgiabridal
Haar: Traci Morby Styling
Makeup: Alexis Railsback Makeup
Models: Alexis Railsback & Emerald Tom
Rentals: Ultrapom
Stylist/setting decor: Coveted Home
Calligraphy/trouwkaart: Kristen Leighld & Arbletterpress
Ringendoosje & vowsboeken: 1000and1weddings
Assistant: schakron
Cake: Twig cake company
Trouwboeket: Wildhillflowers
Styled Shoot USA 4 Ik vind de weddingstationary van Kristen Leighld prachtig!
En ik heb de namen van het bruidspaar ook terug laten komen in het ringendoosje. De namen Amanda & John zijn met koperzalm gedrukt met de foliepers met lettercorps Mistral. Styled Shoot USA 5 Styled Shoot USA 10 Styled Shoot USA 8 En binnenin drukte ik een letterpress-takje om het botanical thema weer terug te laten komen. Styled Shoot USA 6 En hier wordt je toch stil van…wow!! Zo prachtig. Styled Shoot USA 7 De 2 vows boeken zijn ook van mijn hand. Ik liet het takje van het ringendoosje ook hier weer terugkomen en drukte op het ene boek her vows en op het andere boek his vows.

Lieve Hana & team, dank voor al jullie werk & prachtige foto's!
Hana ik zou je graag een keer ontmoeten en een x met je willen lunchen! Wie weet zien we elkaar een x in het echt!

En voor alle Nederlandse bruiden die graag in Amerika willen trouwen, neem vooral contact op met Hana.

16 Aug 2017
Tag: 1000en1boeken

In de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine

Hebben jullie het al gezien? Weer in de Bruid & Bruidegom De Botanical collectie van mij & grafisch vormgeefster Lieke van de Biezen staat in de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine!

En koop ook zeker het trouwmagazine! Het staat boordevol trouwideeën, echt weer een prachtig nummer!

NOTE: De samenwerking tussen de bollenmeisjes is inmiddels gestopt. Deze serie is niet meer te koop. Mocht je andere gastenboeken, ringendoosjes, harmonicaboekjes of geloftenboekjes willen kijk dan vooral in mijn shop.

20 Jul 2017
Tag: Producten

Trouwceremonie

Stilte op het blog betekent druk met veel leuke opdrachten! De komende tijd zal ik hier laten zien wat ik de afgelopen maanden heb gemaakt.

Een hele bijzonder opdracht is die voor trouwambtenaar Eva Schuurman van Omdatikvanjetrouw.
Een opdracht met voor mij een behoorlijke uitdaging!
Ik maakte twee mappen voor de trouwceremonie ♡ Trouwceremonie 1 Een map met ringband die Eva kan gebruiken voor haar toespraak tijdens de ceremonie. En de andere map is in eerste instantie bedoeld als vowsboek / geloftenmap voor het bruidspaar maar kan ook ingezet worden als aktenmap voor 2 trouwakten.
Beiden mappen zijn geschikt voor het formaat A4. Trouwceremonie 2 Eva wilde graag twee verschillende gedichten op de map.
Samen hebben we naar de lettercorpsen gekeken, ik heb wat folieproefjes gemaakt en uiteindelijk heeft Eva gekozen voor de Rockwell.
Ik denk een superkeuze! Trouwceremonie 3 Elk lettertje wordt gedrukt met een loden lettertje en regel voor regel wordt zo'n gedicht er dan op gedrukt met de foliepers, die verwarmd is tot zo'n 106 graden Celcius. Trouwceremonie 4 Bij zo'n grote folieklus kan het echt een paar dagen duren voordat ik denk: “Nu ga ik het doen, nu durf ik het aan!”
Dit betekent namelijk opperste concentratie en heel veel check, check en dubbel-check.
Eén foutje en ik kan de map opnieuw maken wat ook weer maak- en droogtijd in de boekenpers betekent.
En dan moet de opdrachtgever langer wachten. Trouwceremonie 5 Achterop drukte ik haar bedrijfsnaam op beide mappen. Trouwceremonie 6 En als extraatje hing ik nog een tagje met hartje aan de toesprakenmap. Trouwceremonie 7 Mocht je ook een map op maat willen hebben, neem dan contact

met me op.

14 Jun 2017
Tag:
Producten

Aktenmap met bijpassend trouwboekje

Een bijzonder opdracht! Camping de Lieveling Een paar weken geleden werd ik benaderd door de moeder van de bruid. Ze was door haar dochter gevraagd om voor één dag ambtenaar te zijn. En nu wilde deze moeder graag een handgemaakte aktenmap en trouwboekje laten maken.

Voorop de aktenmap drukte ik in blinddruk de namen van het bruidspaar en een hartje. In deze aktenmap kunnen 2 A4 documenten.
Ik maakte ook een omslag om het witte trouwboekje en drukte daar de trouwdatum op, ook weer in blinddruk. Camping de Lieveling 2 En hetzelfde hartje komt weer terug op de achterkant van het trouwboekje.
Ik hou er van als bruidsparen goed nadenken door wie ze getrouwd willen worden. De trouwceremonie is toch het belangrijkste onderdeel van de trouwdag! Camping de Lieveling 3 De trouwlocatie was heel bijzonder, namelijk camping de Lievelinge!
Je zult misschien denken…een camping?
Camping de Lievelinge is niet zomaar een camping ;-)
Ik ben er een paar jaar geleden een keer geweest en verbaasde me over de mooie plekjes, gave & gekke tenten, pipowagens, moestuin en supermooie grote spiegeltent. Camping de Lieveling 4 Camping de Lieveling 5 De moeder van de bruid vertelde me dat bij mooi weer de ceremonie buiten zou zijn en het feest's avonds in de spiegeltent.
Heel toevallig maakte ik al eens eerder een trouwboekje voor een bruidspaar die dit prachtige trouwplekje hadden gekozen.

30 May 2017
Tag: Producten

Bruiloft in Italië

Mireille & Dennis
27 maggio 2017
Montegridolfo
Bruiloft in Italie 1 Mireille en Dennis trouwden afgelopen weekend en ik mocht voor hun een aktenmap en een gastenboek maken.

Allereerst de aktenmap.
In Nederland worden er twee akten getekend en ik maak dus regelmatig aktenmappen voor trouwambtenaren en bruidsparen.
In Italië gaat het net wat anders en daarom was er bij deze bruiloft maar 1 akte.
Dus er was voor mij een mogelijkheid om binnenin de map een spreuk voor Mireille en Dennis te drukken. Zo werd deze aktenmap nog persoonlijker! Bruiloft in Italie 2 Bruiloft in Italie 3 Kunnen jullie lezen welke spreuk binnenin links van de akte gedrukt is met lood?
Antwoord onder aan dit blogbericht! Bruiloft in Italie 4 Voor zowel de aktenmap en het gastenboek maakte ik een leren tagje met de initialen van het bruidspaar in blinddruk. Het tagje is met zalmkleurig lint met goud accentjes bevestigd aan beide producten. Bruiloft in Italie 5 Mireille en Dennis stuurden me hun bruiloftinvulkaarten toe, zodat ik daar een omslag voor kon maken en gaatjes kon boren in de kaarten.
Mooi om te zien dat ze voor de invulkaarten hebben gekozen voor dezelfde grafisch vormgever als hun trouwkaart. Zodra ik weet wie dit is zal ik dit bij dit blog vermelden!

Voor de losse gastenboekkaarten maakte ik een omslag, ook weer bekleed met natuurlinnen en voorzien van een ring. Ook hier drukte ik Mireille & Dennis, 27 maggio 2017, Montegridolfo in goud op met lettercorps Mistral. Zo krijg je een mooi passend geheel.

Het kan zijn dat ik jullie nog foto's mag laten zien van de dag zelf ♡
Dus wie weet op een later tijdstip meer over deze bruiloft.

P.S. Binnenin de aktemap staat: All that you are, is all that I'll ever need.

Update: de grafisch vormgeefster is Wieneke van Mierlo-Groots van Helder-Zicht.

8 May 2017
Tag: Producten

Your love story

Voor zelfstandig trouwambtenaar Marielle Bouw-Koller ontwierp ik mappen die ze aan haar bruidsparen kan geven met daarin haar prachtige toespraak. Toesprakenmap 1 En dit bericht op de facebook pagina van Marielle maakt mij als boekbinder heel blij:
Bericht Marielle op Facebook
YOUR LOVE STORY | zoals jullie weten ben ik van de details, hoge eisen (voornamelijk aan mezelf) en alles tot in de puntjes. al die gevoelens die ik vertaal, die waardevolle blikken en gelukkige tranen verdienen meer dan een mooie verpakking.
Paula van 1000en1 boeken, de fantastische geweldenaar van mijn stationairy (waar ik zielsgelukkig al dankbaar gebruik van maakte) heeft met het zweet op haar bovenlip nog iets toegevoegd……na mijn hersenspinsels met haar te hebben gedeeld, ontwierp zij de perfecte map om de toespraken in mee te geven voor de kersverse brides & grooms.
I JUST LOVE IT: KALM, PUUR & ZACHT
OMDAT TINTELEND TROUWEN ZOVEEL MEER IS DAN ALLEEN JA ZEGGEN!
Toesprakenmap 2 Tijdens het ontwerpproces gaan er dan verschillende foto's heen en weer en maakte ik een proefmapje in het klein.
Het witte karton is uitermate geschikt voor blinddrukken en is hetzelfde materiaal waar Letterpress trouwkaarten op gedrukt worden.
Zoals je op onderstaande foto ziet maakte ik ook proefjes met twee verschillende lettercorpsen. met de Aigrette & de Mistral en deze laatste vonden we het beste bij de nieuwe huisstijl van Marielle passen. Tezamen met het volle hartje. Toesprakenmap 3 Toesprakenmap 4 Op de achterkant drukte ik onderaan in het midden Tintelend Trouwen. Een vrolijk en mooi accentje achterop.
Wat ik heel belangrijk vond bij het ontwerpproces was dat deze nieuwe map weer heel goed bij de aktenmap, toesprakenmap & trouwboekjes moest passen die ik al voor Marielle heb gemaakt. Zo krijg je zo'n mooi en consistent geheel. Toesprakenmap 5 Een mooie opdracht om aan te werken! Ook een arbeidsintensief opdracht want elke map vergt veel verschillende handelingen (snijden, boren, lijmen, bedrukken, etc.)
En elke map heeft tussen 3 planken moeten drogen met veel gewichten er op.

3 May 2017
Tag: Producten

Zo'n mooie bestelling!

Mooie bestelling 1 Ik heb twee mappen gebonden voor twee verschillende kerken in Nederland.
Sinds Pasen worden ze gebruikt tijdens de diensten. Met zilverfolie heb ik de kruizen gedrukt. In de map kan de dominee de preek, een potlood, een kaart of andere bijbehorende notities opbergen.

De map kan ook worden gebruikt voor bruiloften, begrafenissen, dopen of andere religieuze aangelegenheden in de kerk.
Een mooie opdracht! Mooie bestelling 2 Mooie bestelling 3

25 Apr 2017
Tag: Om het huis

Binnenkort nieuwe collectie

Als het stil is op het blog gebeuren er achter de schermen spannende dingen!
Afgelopen maanden heb ik gewerkt aan twee nieuwe trouwcollecties.
Eind april gaat het live en ik heb zo'n zin om het jullie te laten zien!!

Nieuwe techniek, leuke samenwerking met een andere collega en het is superbijzonder geworden ♡

Eind maart zijn de foto's gemaakt en deze maand zijn we bezig om alles online te krijgen.
Ook werkte ik aan toffe opdrachten die ik komende tijd ga laten zien!

Mocht je tussentijds nieuwsgierig zijn, volg me dan op instagram.
Dan zie je ook wat “around the house” berichtjes, zoals deze.

12 Feb 2017
Tag: Producten

In de Bruid Bruidegom magazine

Hebben jullie de aparte bijlage over trouwringen van de allernieuwste Bruid & Bruidegom al gezien?
Daar staat onderstaande foto in op de pagina waar vier bruidsparen vertellen hoe ze hun ringen hebben gepresenteerd op hun trouwdag. Bruid & Bruidegom ringen 1 Trouwkaart: Minted by Annie Clark

Ik liet al eerder een sneak peak van dit handgemaakte ringendoosje zien. En nu kan ik jullie ook laten zien hoe het album is geworden wat ik heb ingebonden voor dit bruidspaar. Een mooie samenwerking tussen mij & fotograaf Yvette Moeskops.
Een compleet plaatje, hoe geweldig is het als alles zo mooi bij elkaar komt ♡
Op de site van fotograaf Yvette kun je de prachtige foto's binnenin het album zien! Bruid & Bruidegom ringen 2 Ik bond het digitale album in en bekleedde de cover met hetzelfde natuurlinnen als het ringendoosje. Ook het peach kleurige lint van het ringendoosje komt weer terug. Aangezien het een groot trouwalbum is, formaat 30x40 cm, raadde ik Lianne & Martin aan om op de cover iets te laten drukken. Dat breekt het grote oppervlak en het maakt je album ook bijzonder. Todi is de plaatsnaam in Italië waar dit prachtige huwelijk plaatsvond. Bruid & Bruidegom ringen 3 En zoals je ziet was de dag zelf ook in deze kleuren gestyled. Werkelijk prachtig!!
De weddingplanner & stylist van dit huwelijk is Lèontine Lauffer. Bruid & Bruidegom ringen 4 En ook voor het album maakte ik uiteraard een tag met de initialen van dit bruidspaar en hartje. Bruid & Bruidegom ringen 5 Ik zie met grote regelmaat albums van de grote leveranciers voorbijkomen. Allemaal hetzelfde, veelal gemaakt in lage lonen landen, met 1 soort linnen en vaak ook nog met zwart kapitaalband.
Een zwart randje op de kop van het digitale boekblok!
Zó niet passend bij een prachtige trouwreportage.

En dan ben ik blij dat ik maatwerk kan leveren voor een bruidspaar en dat alles aan dit album klopt. Wit kapitaalband is toch vele malen mooier bij dit album.
Ik denk dat dat de kracht is van mijn samenwerking met fotograaf Yvette Moeskops. Haar foto's zijn met zoveel liefde gemaakt en met oog voor detail en daar hoort ook een bijzonder album bij. Bruid & Bruidegom ringen 6 Ik sluit dit blogbericht af met één van mijn lievelingsfoto's uit het album. Klik ook zeker door naar deze trouwreportage! Hoe geweldig is ook de familiefoto op de trap of de foto in de olijvenboomgaard ♡ Bruid & Bruidegom ringen 7 Fotocredits van alle foto's in dit blog fotograaf Yvette Moeskops

8 Feb 2017
Tag: Producten

Ringendoosje met elastiek

Voor Gerda & Anne mocht ik een ringendoosje maken. Anne & Gerda Een ringendoosje met twee scharnierende dekseltjes. Op de twee dekseltjes drukte ik in goud hun voornamen. Anne & Gerda 2 Na het goedkeuren van de offerte maak ik altijd een ontwerp en voeg daar een materialenfoto bij. Ik heb veel kleuren elastiek en deze blauw kleur kwam exact overeen met het drukwerk. Dat was echt een gelukje! Anne & Gerda 3 Gerda en Anne hebben zelf hun trouwkaart ontworpen. Een prachtige kaart met verschillende technieken erin waaronder een preeg. Pregen is een ander woord voor reliëfdruk.
Door het plaatsen van een foto in de trouwkaart wordt hij nog persoonlijker. Anne & Gerda 4 Hier kun je de scharnierende dekseltjes van het ringendoosje goed zien. Binnenin een ringkussentje waarin je de trouwringen kunt schuiven. Op deze manier staan ze rechtop en zijn ze gemakkelijk er uit te nemen tijdens de ceremonie. Anne & Gerda 5 Gerda & Anne kozen voor lettercorps Aigrette. Een lettercorps met prachtige kapitalen.
Bekijk ook dit schattige filmpje om het doosje in actie te zien.

31 Jan 2017
Tag: Producten

Minifotoalbums voor Nieke Photography

Een tijdje terug schreef ik over de harmonicafotoboekjes die ik voor Nieke Photography maakte. Fotograaf Conny Schuddinck stuurde mij onlangs deze foto's. Nieke 1 Nieke 2 Zo leuk om te zien hoe ze gevuld zijn met foto's van een shoot!

Leuk om thuis weg te zetten, als cadeautje te geven, maar ook als bedankje na een huwelijk erg leuk!

Op deze leporello's drukte ik in goud achterop Nieke Photography.
Uiteraard kan ik ook op de voorkant iets drukken, namen, jullie trouwdatum, een voornaam of bijvoorbeeld een locatie.

22 Jan 2017
Tag: Producten

Afstudeeropdracht fotoacademie deel 2

Een natuurlinnen leporello XL voor foto's 20x30 cm portrait ♡ Sigrid 2/1 Wat een bijzondere opdracht!
En zo'n feestje om het eindresultaat te zien!
Wat een prachtige reportage van fotograaf & grafisch designer Sigrid van Studio At Hello!
Ik maakte voor haar 5 leporello's oftewel harmonica-albums en ze zijn allemaal anders van formaat. Sigrid 2/2 Voorop drukte ik op deze grote leporello in goud met lettercorps Aigrette de namen van het koppel. Sigrid 2/3 De 2 kleinere leporello's, met weer andere reportages er in, bedrukte ik met hetzelfde goud, waaronder een hartje en een naam.
Ik blijf de combinatie van het natuurlinnen met het zandkleurig linnen een mooie combinatie vinden. En voor deze afstudeeropdracht combineerde we het ook nog met mintgroen leer.
Het doet me een beetje denken aan deze opdracht waarbij we ook verschillende materialen combineerden. Sigrid 2/4 De mintgroene leren leporello is ook in XL formaat en voor foto's 20x30 cm, maar dit keer in landscape. En zoals je ziet is dit leer uitermate geschikt voor blinddruk (drukken zonder folie)! Ik verwarm dan de foliepers tot precies 107 graden Celcius en druk dit hartje dan zonder folie in het leer. Sigrid 2/5 En die kleuren ♡ dat blauw spat er van af, zo mooi!
En leuk om het album open te zien staan! De leporello's zijn in kleiner formaat in mijn webshop te bestellen.

Mocht je ook verliefd zijn geworden op het werk van Sigrid……
naast het ontwerpen van geboortekaartjes fotografeert ze baby's,
koppels & families.
Een herinnering voor het leven!

9 Jan 2017
Tag: Producten

Afstudeeropdracht fotoacademie deel 1

Ik start 2017 met een blogbericht over een bijzonder mooie opdracht die ik mocht maken voor Sigrid Bulens van Studio at Hello.
Sigrid is grafisch ontwerper & fotograaf en ik heb 5 harmonica-albums en een portfoliodoos gemaakt voor haar eindproject voor de fotoacademie. In elk album zit een andere fotoshoot verwerkt. Afstudeeropdracht fotoacademie 1 Sigrid stuurde me een tijdje terug heel veel prachtige foto's van de albums & handgemaakte doos en ik mag ze aan jullie laten zien.
En het zijn zoveel prachtige foto's dat ik heb besloten om het in meerdere delen op het blog te zetten. Afstudeeropdracht fotoacademie 2 Afstudeeropdracht fotoacademie 3 Ik maakte een halsdoos en bekleedde deze met vintage zandkleurig linnen. De deksel van een halsdoos steunt als het ware op de hals van de doos en daardoor kun je de leporello's er ook rechtop in zetten.
Er zitten 3 vakken in zodat Sigrid de kleine leporello's rechtop kan zetten en er eventueel ook nog drukwerk (geboortekaarten, trouwkaarten e.d.) rechtop tussen kan steken.
En tot slot een handige portfoliodoos waarin ze alle leporello's kan bewaren en veilig in mee kan nemen. Afstudeeropdracht fotoacademie 4 Afstudeeropdracht fotoacademie 5 Voor deze bijzondere opdracht ben ik afgeweken van mijn standaard formaten leporello's. Ik heb zelfs twee harmonica-albums gemaakt voor foto's 20x30 cm. Deze liggen plat in de doos en in de twee kleinere vakken staan de leporello's rechtop. Afstudeeropdracht fotoacademie 6 En hierbij al een kleine indruk van de inhoud van één van de grote leporello's ♡


Wordt vervolgd!

22 Dec 2016
Tag: Producten

Trouwcadeautjes

Ahhh wat kan ik genieten van trouwreportages gemaakt in Leiden. De plek waar ik jaren in een hofje heb gewoond met uitzicht vanuit mijn slaapkamertje op de koepels van de Sterrenwacht ♡
En ik ben zelf ook in Leiden getrouwd!
Trouwcadeautjes 1 Voor Frederike & Sjoerd maakte ik twee leporellocadeautjes voor de wederzijdse ouders.
Het bruidspaar plakte hun trouwreportage, gemaakt door fotografe Michou van Donk - Kwanten van Picture Your Wedding, in de minifotoalbums. Onder deze link kun je de gehele reportage zien. Trouwcadeautjes 2 Trouwcadeautjes 3 Met lettercorps Aigrette drukte ik in goud de namen van het bruidspaar en daaronder de trouwdatum 24 augustus 2016. Trouwcadeautjes 4 In de leporello's is lint verwerkt zodat je hem dicht kunt strikken en mee kunt nemen in je tas. Open wegzetten is uiteraard ook een optie. Trouwcadeautjes 5 Aan het lint hing ik nog een tagje met hart.
Van Frederike ontving ik nog onderstaande foto. Ze schreef me dat beide ouders het een leuk en mooi cadeau vonden. Trouwcadeautjes 6 Een mooie herinnering aan een bijzondere dag.

19 Dec 2016
Tag: Producten

Trouwen in Italië

Trouwen in Italie Credit: Yvette Moeskops fotografie

Voor Lianne & Martin mocht ik dit ringendoosje maken.
Ik drukte hun initialen met lettercorps Aigrette tezamen met een hartje op een tagje.
Ik mag ook hun fotoalbum inbinden en ik heb al een paar trouwfoto's mogen zien. Werkelijk prachtig ♡
Een olijvenboomgaard, een prachtig bruidspaar, een oud kerkje……wat een droom!

Complimenten voor het bruidspaar, weddingplanner & stylist Lèontine Lauffer en trouwfotograaf Yvette Moeskops!
Het trouwalbum wordt bekleed met hetzelfde natuurlinnen als het ringendoosje en het zalmkleurig detail komt ook subtiel terug in de cover.
To be continued…

15 Dec 2016
Tag: Producten

Toesprakenmap

Dorianne 1 Voor trouwambtanaar Dorianne maakte ik een toesprakenmap.
Zij is trouwambtenaar bij de gemeente Apeldoorn en werkzaam op de Veluwe. Ze stuurde me via de mail haar visitekaartje en wilde graag de kleur magenta roze terug laten komen in de map.

Voor de mappen gebruik ik graag vintage linnen aangezien dit linnen tegen een stootje kan. Het moet een map worden die je kan vastpakken, kan neerleggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij vies wordt.

De kleur roze lieten we terug komen in de foliedruk “Dorianne Trouwt” met lettercorps Mercator Cursief. Deze letter heeft body waardoor je hem ook in de zaal kunt lezen.
In de rug van de map kan Dorianne nog een knalroze lint rijgen. Dorianne 2 En achterop de map nog een roze hartje ♡

11 Dec 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerd ringendoosje

Een tijdje terug schreef ik een blogje over het ringendoosje wat ik voor Jan Dirk en Marije mocht maken. En in de tussentijd kreeg ik zulke leuke foto's van de dag zelf en mag ik ze van fotograaf Henk Hennuïn van Trouwen voor de camera aan jullie laten zien. Marije en Jan Dirk (a) Wat een prachtige dametjes ♡
Marije schreef me dat ze vol ongeduld zaten te wachten tot ze dan eindelijk de trouwring & trouwketting mochten brengen naar mama en papa. Marije en Jan Dirk (b) Al mijn handgemaakte ringendoosjes zijn kidsproof
Ik hou er altijd rekening mee dat ze door bruidskinderen naar het bruidspaar gebracht kunnen worden. In dit geval zat het doosje dicht met elastiek, maar ook bij het model met de losse deksel maak ik hem zo dat de schuifruimte minimaal is. Als het doosje dan valt hoef je niet op zoek naar de ringen ;-)

En ook het speciale ringkussentje wat er in zit houdt de ringen op z'n plek. Marije en Jan Dirk (c) Marije en Jan Dirk (d) Voor mij ook leuk om te zien hoe de ring & ketting er uiteindelijk uit zien. Voorafgaand hebben we meerdere mailtjes naar elkaar gestuurd over het ontwerp en hoe de ketting er in zou kunnen passen.

Dank fotograaf Henk, Jan Dirk, Marije en jullie prachtige dochters dat ik deze foto's mag laten zien.

De komende weken zal ik nog meer blogjes met fotos van fotografen laten zien, want ik heb nog meer juweeltjes in mijn mailbox ontvangen! Mailtjes met foto's en filmpjes is voor mij echt genieten en maakt mij zeer dankbaar.

8 Dec 2016
Tag: Producten

Vermeld in de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine!

Bruid & Bruidegom dec 16 Hebben jullie het nieuwe nummer van de Bruid & Bruidegom al gezien?
Het tijdschrift heeft behalve een nieuwe look ook een nieuwe structuur. Supermooi!!
En 1000en1boeken wordt er ook in genoemd ;-) Bruid & Bruidegom dec 16 (2) Bladzijde 172 ;-)
In het artikel “Wat doe jij met je jurk……na je trouwdag?” Bruid & Bruidegom dec 16 (3) Mocht je ook fragmenten van je trouwjurk terug willen laten komen in jullie trouwalbum of fotocadeautjes voor jullie getuigen, ouders of anderen, neem dan gerust contact op.

4 Dec 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met appeltjesgroen

Appeltjesgroen 1 Bruid Frouke mailde mij onderstaand berichtje:
We gebruiken appeltjesgroen van het huwelijkslogo veel in de communicatie. En naast de deze kleur ook vooral de kleur goud. Het zou leuk zijn als op het label komt te staan: 090916 M&F

Nadat het ringendoosje helemaal klaar was maakte ik foto's maar toen ik na het huwelijk onderstaande foto's toegestuurd kreeg en ook nog mag laten zien op mijn blog was ik helemaal vereerd!
Ik kan er naar blijven kijken. Zo zie je maar dat fotografie een vak apart is! Werkelijk prachtig gefotografeerd!

De foto's in dit blog zijn gemaakt door Eline Visscher Fotografie. Appeltjesgroen 2 Ik maakte voor Frouke en Merijn een natuurlinnen ringendoosje met vintage mintgroene strik. Daarbij bekleedde ik twee tagjes, drukte met goud “090916 M&F” en dit is ook aan de binnenkant van de trouwringen gegraveerd. Zo maak je je ringendoosje & ringen nog persoonlijker! En op het andere tagje komt het appeltjesgroen van het logo ook weer terug in de vorm van een hart.

De trouwringen zijn met de hand gemaakt door mijn lieve collega's Sanne & Heleen van Hoogenboom Bogers uit Bilthoven. Appeltjesgroen 3 Wat een mooie set zo naast elkaar!
De communicatie gaat hier veelal via de mail, dus een glimp van de dag is een waar cadeautje! Appeltjesgroen 4 Credits:
Ringendoosje: 1000and1weddings
Fotografie: Eline Visscher Fotografie
Trouwringen: Hoogenboom Bogers

29 Nov 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met kant

Voor Suzanne en Leo maakte ik een ringendoosje met bruidskant. Suzanne en Leo 1 Ze wilden graag Suus & Leo in foliedruk op het doosje. Zo maak je je ringendoosje nog persoonlijker.
Het doosje is geheel met de hand gemaakt en bekleed met twee soorten linnen nl. zandkleurig vintage linnen en het lichte natuurlinnen. Het kant is niet gelijmd maar nog echt ambachtelijk er op bevestigd. Suzanne en Leo 2 Ik drukte de voornamen van het bruidspaar met de Mistralletter.
Het is een prachtige schrijfletter en wel een lastige letter om weer op te bergen. Vandaar ook de piepkleine hulplettertjes in het loden blokje. Suzanne en Leo 3 Binnenin het doosje drukte ik in goud met de Letterpress techniek de trouwdatum.

De trouwringen kunnen in al mijn ringendoosjes naast elkaar rechtop in het kussentje geschoven worden. Dit heeft als grote voordeel dat de ringen goed beschermd zitten en wat ik vooral belangrijk vind is dat de ringen gemakkelijk zonder te veel tijdverlies gepakt kunnen worden. Je hebt geen gedoe met lintjes en / of strikjes aan trouwringen.

21 Nov 2016
Tag: Producten

Display materiaal

Edelsmeden Sanne & Heleen van Hoogenboom Bogers vroegen afgelopen zomer of ik een uitbreidng wilde maken voor hun displays voor de Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik maak in het atelier veel dozen en displays ontwerpen / maken is daar een verlengde van. Display materiaal 1 Vorig jaar maakte ik dit deel. En zoals je ziet stonden mijn ringendoosjes er ook uitgestald.

En dit jaar hebben we de nadruk gelegd op displays voor hangers en oorbellen.
Helaas was ik dit jaar zelf niet in de gelegenheid om ze Life in Amsterdam te gaan bekijken, maar ik mag jullie twee foto's laten zien die dat weekend gemaakt zijn door Veronica Verdoorn - de Vrede van Zylana. Zij is specialist in parels, edelstenen en diamanten. Display materiaal 2 Display materiaal 3 Foto credits: Zylana

Op de schuine displays komen de edelstenen in de sieraden heel mooi uit.

Heleen & Sanne maken unieke gouden, zilveren en edelsteen sieraden naar eigen design. Alle sieraden worden met de hand gemaakt in het atelier. Neem zeker een kijkje op hun website of in hun atelier in Bilthoven.

15 Nov 2016
Tag: Producten

Enveloppendoos & ringendoosje

Enveloppendoos & ringendoosje 1 Enveloppendoos & ringendoosje 1a Voor Sabine & Sjors mocht ik een enveloppendoos en een ringendoosje maken. Via mijn webshop bestelde Sabine een natuurlinnen ringendoosje met mintkleurige strik en vroeg daarna of ik er ook een enveloppendoos bijpassend bij kon maken. De enveloppendoos gaan ze na het huwelijk gebruiken als bewaardoos voor alle dierbare herinneringen van de trouwdag: het trouwboekje, de uitnodiging, het ringendoosje, de menukaart. Enveloppendoos & ringendoosje 2 Voor het ringendoosje maakte ik een tagje met de initialen van het bruidspaar. S ♡ S, wat een leuke initialen en wat leuk om ze te combineren met het hartje! Enveloppendoos & ringendoosje 3 In het ringendoosje zit een speciaal kussentje zodat de trouwringen naast elkaar rechtop er in geschoven kunnen worden. Enveloppendoos & ringendoosje 4 Voor de enveloppendoos gebruikte ik twee kleuren linnen: het lichte natuurlinnen en het zandkleurig vintage linnen. Een mooie combi zo bij elkaar en hetzelfde hartje als aan het ringendoosje komt hier binnenin weer terug. Dit keer in het wit. En ook weer en mintkleurig accentje op de bodem van de doos. Enveloppendoos & ringendoosje 5 De bijzondere trouwdatum zag ik pas nadat ik hem gedrukt had ;-)

Zelfs tijdens het rapen van de loden letters had ik het nog niet in de gaten!
16-09-16, volgens mij de drukste trouwdag van dit jaar.
Ik mocht voor deze bijzondere trouwdatum voor 5 bruidsparen wat maken. Dit tagje met datum kan aan de enveloppendoos gehangen worden, maar de datum zou ook op de doos gedrukt kunnen worden.

10 Nov 2016
Tag: Producten

Cadeautje voor de liefste meter

Liefste meter 1 Al een tijdje volgen Clio Pollak en ik elkaar op Instagram.
Allebei werken we veelvuldig met folie, maar allebei met een andere eindproduct als resultaat.
Clio is het gezicht achter How Sweet It Is en maakt de meest prachtige trouwkaarten & geboortekaarten met doopsuikers.
Mijn opa komt uit Brussel, dus ik heb mijn roots deels ook in België liggen en herken de traditie van het peterschap & meterschap en doopsuikers maar al te goed. Liefste meter 2 Liefste meter 3 Voor haar zoontje ontwierp ze dit prachtige letterperskaartje, een combi van waterverf en de naam + tekst in letterpers in koperkleur.
Ze vroeg mij om cadeautjes te maken voor de liefste meter. Liefste meter 4 Ik maakte 2 leporello's in dit keer een afwijkende maat, nl. voor 10 foto's 13x18 cm.
We kozen samen voor vintage blauw linnen en de leporello's zijn dichtgebonden met bijzonder lint.
Het is een laatste partij vintage lint uit Engeland en werd hier vroeger in het ziekenhuis aan de wiegjes gehangen. Ik heb het uiteraard ook in het roze. Ik heb veel folie op voorraad en gelukkig ook de kleur van het geboortekaartje. Met lettercorps Rockwell drukte ik “Liefste Meter” en achterop onderaan in het midden een hart. Liefste meter 5 Hou je van bijzonder drukwerk, letterperskaarten, foliedruk, pregen……en mocht je gaan trouwen of op zoek zijn naar een geboortekaartje, neem absoluut een kijkje op de site van Clio! Tegenwoordig met internet & mail is er zoveel te ontdekken in de hele wereld.
Ik zit nu tijdens het schrijven van dit blog weer volop te genieten op haar site. Ik zou bij elke kaart wel een leporellocadeautje kunnen bedenken ♡

2 Nov 2016
Tag: Producten

Minifotoalbums voor Nieke Photography

Nieke Photography 1 Onlangs maakte ik leporello's voor fotograaf Nieke Photography uit België. Drie verschillende maten voor foto's 10x10 cm, 10x15 cm landscape en 10x15 cm portrait. Nieke Photography 2 Ik bekleedde de leporello's met twee kleuren linnen: natuurlinnen en vintage zandkleurig linnen.
Leuk dat ze voor twee soorten linnen heeft gekozen en verschillende maten! Op deze manier kun je het fotoboekje nog meer afstemmen op de fotoshoot. Nieke Photography 3 Achterop onderaan in het midden drukte ik met de Mistral letter haar bedrijfsnaam in goud. Een subtiel detail! De leporello's kun je open wegzetten en zo kan iedereen zien wie de prachtige foto's heeft gemaakt. Nieke Photography 4 En op een aantal leporello's drukte ik een naam, maar ook een datum, hartje of locatie is een optie.
Hieronder zie je de twee minifotoalbums (foto's 10x10 cm) voor Axelle. Ook daarvoor gebruikte ik de Mistralletter om het één geheel te maken. Nieke Photography 5 Deze fotograaf plakt zelf de foto's, maar ook ik kan het voor je doen. Het is altijd een magisch moment als de leporello's worden gevuld met foto's.
Een mooi boekje met prachtige herinneringen!
Leuk om als cadeautje te geven of zelf neer te zetten.

19 Oct 2016
Tag: Producten

Ringendoosje voor trouwring & trouwketting

Uitdagingen, ik hou er van!
Jan Dirk & Marije kozen niet 2 trouwringen uit bij de edelsmid, maar lieten een trouwring voor Marije maken en een trouwketting voor Jan Dirk. Ze benaderden mij met de vraag of ik een ringendoosje wilde maken waar dit allebei in kon. Jan Dirk & Marije 1 En een bijzonder leuke opdracht is het geworden! Via de mail maakten we samen het ontwerp bijpassend bij hun trouwkaart en ik zocht daar de materialen bij en stuurde weer een voorstel daar van terug. Jan Dirk & Marije 2 Het is een doosje geworden met twee vakken. Een vak met een ringkussentje en een vak met een ingenaaid beschermflapje.
We hebben gekozen voor wit leer wat uitermate geschikt is voor blinddruk en foliedruk. De kleuren van de trouwkaart komen daar heel strak & sprekend in naar voren.
Ik had twee kleuren paars elastiek op voorraad die in aanmerking kwamen en het bruidspaar heeft mij uiteindelijk laten kiezen :-)
De namen drukte ik in magenta roze met lettercorps Mercator cursief en de twee roze hartjes van de trouwkaart liet ik terugkomen in het ringendoosje. Een mooie symboliek! Jan Dirk & Marije 3 Jan Dirk & Marije 4 Onder het scharnierende dekseltje van Marije zit een ringkussentje waar je de trouwring rechtop in kunt schuiven. Jan Dirk & Marije 5 En in het vakje van Jan Dirk heb ik een wit beschermflapje ingenaaid, zodat de ketting er veilig in opgeborgen zat.

Vorige week sprak ik een bruidspaar dat in mei 2018 gaat trouwen op Ibiza. Je zal denken, jeetje dat is nog ver weg, maar als je daar een mooie locatie wilt waar je met alle gasten kunt verblijven moet je dat dus nu al vastleggen. De bruidegom wil geen trouwring, maar graag een trouwhorloge, de bruid een trouwring en voor hun twee kleine dametjes willen ze ook ringetjes laten maken. Ik kijk er nu al naar uit om daar een doosje voor te ontwerpen ♡

13 Oct 2016
Tag: Producten

Dankbaar werk!

Met tranen in mijn ogen zag ik een klein dametje van 3 jaar met dit albumpje onder haar arm hier vertrekken. Dankbaar werk 1 Haar papa overleed plotseling deze zomer, werkelijk in en in verdrietig.
Wat een gemis in zo'n jong leventje! Ze wilde in de periode na het overlijden steeds foto's van haar papa bekijken op de telefoon van mama en op de Ipad waarvan de batterij elke keer leeg was.
Ik werd benaderd met de vraag of ik speciaal voor dit meisje een album wilde maken. Een album met foto's van papa, foto van haar & papa en foto's van de familie.
Natuurlijk wilde ik dat en ik heb een album gemaakt dat peuterproof is geworden. Dankbaar werk 2 Ik begon met de binnenkant want dat werd het startpunt bij het maken van het album. Ik heb gekozen voor dik geschept Gmundppaier. Het is hét papier waar ook Letterpress geboorte- en trouwkaarten op gedrukt worden. De papiervezels zitten in elkaar verweven wat hem sterk maakt en de dikte maakt hem uiterst geschikt voor foliedruk, dat er prachtig in komt te liggen.
Op elke pagina drukte ik een hartje en aangezien ik heel veel kleuren op voorraad heb, kon ik allerlei verschillende glimmende kleurtjes gebruiken. Kinderen in die leeftijd zijn bezig met kleuren, kunnen vaak al heel wat kleurtjes benoemen en dat aspect wilde ik gebruiken.
Ik maakte met mijn rondhoekapparaat ronde hoekjes want je wil liever geen ezelsoren aan de bladen, 90 graden hoeken zijn kwetsbaarder. We hebben het kalkpapier dit keer tussen de fotobladen weggelaten. Die zijn te kwetsbaar. Dankbaar werk 3 Dankbaar werk 4 In het album zit een ringband voor twee gaatjes en in de rug kan een lintje geregen worden waaraan een tagje hangt met haar naam. Voor het blogbericht hebben we uiteraard haar naam geblurd.
Een album dat dus echt helemaal alleen voor haar is ♡ Dankbaar werk 5 Ik plakte ook de foto's in en drukte naast, boven of onder een aantal foto's namen in goud met lettercorps Aigrette.
Het plakken van foto's doe ik vaker voor klanten. Ik heb alle materialen en in de afgelopen jaren ben ik hier steeds handiger in geworden. Een serie foto's als deze maakt bij mij uiteraard ook het nodige los. Dankbaar werk 6 Naast de 15 bladen met foto's stopte ik er ook nog 3 lege bladen bij. Deze bedrukte ik met een kroontje. Op deze bladen mag ze zelf iets maken, plakken, kleuren, schilderen…dan wordt het nog meer haar album.

Het moment dat ze haar album kwam ophalen was ontroerend.
Ze wist dat er een album voor haar klaar lag, maar hoe of wat…
Ze kwam binnen in het atelier, mocht op mijn hoge stoel zitten en begon gelijk te bladeren, te wijzen en te vertellen. Elke foto werd bekeken en nadat ze alle 30 bladzijdes had gezien klapte ze hem dicht, schoof van mijn stoel af en liep met het albumpje onder haar kleine armpje naar de deur. En ze wilde zo snel mogelijk weg met haar album ;-)
En ik kan jullie vertellen dat al veel mensen in haar albumpje hebben mogen kijken en sommigen ook niet en het album is zelfs al een keer mee geweest naar de supermarkt.

12 Oct 2016
Tag: Producten

Intens verdriet

Ik blog eigenlijk altijd over werk dat te maken heeft met hele vrolijke gebeurtenissen in het leven: geboorte, huwelijken en soms laat ik een glimp uit mijn eigen leven zien. Vaak zijn dat de leuke uitjes & de mooie dingetjes hier om het huis, maar in de binderij krijg ik soms ook opdrachten die te maken hebben met een periode van intens verdriet.
Ik schrijf eigenlijk nooit over deze bijzondere opdrachten op mijn blog en het berichtje van Anja in mijn mailbox heeft mij aan het denken én ook zeker aan het twijfelen gezet. Haar laatste zin deed mij uiteindelijk beseffen dat ik er juist hier over moet bloggen!

Graag wil ik dan ook met je overleggen of je een A4 map zou willen maken (ringband) die moet gaan dienen voor het condoleanceregister voor mijn moeder. Zij zal over niet al te lange tijd overlijden en ik ben alvast wat dingetjes aan het regelen.
Een van die dingen is een condoleanceboek, maar tot nu toe heb ik niets gevonden dat me aanspreekt. Daarom ben ik zelf wat condoleancevellen aan het maken, die straks in een mooie map moeten komen. Ik realiseer me dat je vooral aan leuke gebeurtenissen werkt, en dat dit wel even heel iets anders is. Ik heb er dan ook alle begrip voor als je het niet zo ziet zitten.


Natuurlijk wilde ik Anja helpen. Ik maak met regelmaat werk voor nabestaanden, maar daar schrijf ik eigenlijk nooit over. En juist ik kan me vaak verbazen over de zwarte condoleancemappen, de glanzende satijnen linten bij een begrafenis……vaak zó niet passend bij de dierbare die is overleden. Tijdens mijn zwangerschap overleed mijn schoonvader en ik herinner me de gesprekken met de uitvaartondernemer. De zin: “Ja dat kan, maar dan kost het meer!” hebben we tijdens het plannen van de uitvaart wel 100x gehoord.
Ik heb dus twee bijzondere opdrachten er uit gepikt om jullie te laten zien en zal ze vandaag en morgen achter elkaar laten zien. Intens verdriet 1 Ik maakte voor Anja een map en bekleedde deze met vintage zandkleurig linnen.
Anita, de moeder van Anja, droeg bijna altijd sieraden met een hartje, dus dat symbool moest uiteraard terugkomen in de map. Ik drukte haar naam met Lettercorps Rockwell. Intens verdriet 2 Aan de map kwam ook nog een extra tagje met hart te hangen en ik hing er een vintage mat witte lint in. Het lint kan vervangen worden voor een ander lint, bijvoorbeeld een lint uit een bloemstuk en je kunt na de uitvaart nog foto's of andere belangrijke documenten bijvoegen. Intens verdriet 3 Anja stuurde me deze foto en ik mag hem jullie laten zien. Wellicht kunnen we iemand hier mee helpen en inspireren.
De bladen heeft ze zelf ontworpen en laten drukken. Ik vind het prachtig geworden!
Hoe trots zal haar moeder geweest zijn op haar dochter die haar uitvaart zo fantastisch & integer heeft geregeld!

Uiteraard heb ik hier geen condoleancemappen op voorraad liggen.
Ik werk in opdracht omdat alleen dan ik écht iets heel persoonlijks voor jou / jullie kan maken.
Ik zit vast aan een planning, maar net als bij Anja probeer ik dan te schuiven in mijn agenda. Helaas red ik het niet om binnen 5 dagen iets voor je te maken aangezien het werk moet drogen in de boekenpers…

5 Oct 2016
Tag: Producten

Harmonica-albums

harmonica-albums 1 Wellicht herinner je het allereerste kistje met liefde nog? Een glazen koperen kistje met kleine harmonicafotoboekjes gevuld met foto's van dierbare shoots.
Een kistje dat je op tafel kunt zetten, zodat je makkelijk terug kunt pakken naar deze bijzonder momenten. Afgelopen zomer mocht ik voor kleine Jill haar eerste twee leporello's maken. Ik ontving voorafgaand aan de geboorte dit berichtje via de mail:

We hebben dit jaar een zeer bewogen jaar achter de rug, die ik graag een positieve wending wil geven. Mijn man is ernstig ziek geworden tijdens mijn zwangerschap, waardoor wij ervoor gekozen hebben te gaan trouwen voor de toekomst van de baby.

Zo'n berichtje doet iets met me. Het maakt je bewust van de kwetsbaarheid van het leven.
Ik zit vast aan een planning maar hiervoor maak ik uiteraard extra plek en ga ik wat langer door in de binderij. Ik fotografeerde voor de aanstaande ouders verschillende materialen in de kleur roze bijpassend bij het geboortekaartje. harmonica-albums 2 Je zult het misschien niet verwachten met veelal zachte tintjes op de site maar ik heb uiteraard ook neon roze linnen en ik hou er van!

harmonica-albums 4 Voor de eerste twee fotoboekjes kwamen we uit op zachtroze leer & natuurlinnen met een accent neon roze middels het elastiek.
Voorop de roze leren leporello drukte ik Bolle Buik met lettercorps Aigrette in blinddruk. En op de natuurlinnen leporello drukte ik in met Magenta Papa's trots ook weer met lettercorps Aigrette.
En daarbij maakte ik ook nog twee leren tags met de twee voornamen van het kleine dametje in blinddruk.

Ik fotografeerde het lint mee omdat ik het er prachtig bij vind staan. Het laat ook zien dat je de collectie kunt uitbreiden met nog veel meer harmonicafotoalbumpjes. Wellicht ook eentje met lint van achteren gestrikt in de toekomst. Ik hoop dat dit jonge gezinnetje nog héél lang samen mooie herinneringen mag maken. harmonica-albums 5 En achterop nog een extra ♡
Een prachtig symbool en lief accentje op de boekjes!

30 Sep 2016
Tag: Producten

Magazine met liefde

Magazine met Liefde 1 Finally in the open ♡
Wat een eer om gevraagd te worden!
Wat een bijzonder nieuw concept trouwtijdschrift!
Een trouwceremonie magazine!
En vooral wat is het door een geweldig leuk trouw-team gemaakt!

Magazine met Liefde is het initiatief van 6 lieve ladies uit de trouwbranche, die een tijdschrift hebben gemaakt die zich richt op de trouwceremonie. Het belangrijkste uurtje op jullie trouwdag!
Ik start dit blog met een film, die ik vorige week zondag tijdens de lancering voor het eerst zelf te zien kreeg.
En ik pinkte uiteraard een traantje weg……

Styled Shoot Magazine Met Liefde.

…dat traantje kwam op het moment dat ik trouwambtenaar Mariëlle in de film met mijn handgemaakte map zag staan. Voorafgaand aan de film had ze al zo'n prachtig verhaal verteld over het ontstaan van het tijdschrift, het logo met zoveel symboliek en het avontuur om een tijdschrift te maken. In het tijdschrift staan een paar hashtags bij haar foto: #liefdevoorliefde #spontaan #rechtuithethart en ik kan er zo nog véél meer bij bedenken #toverenmetwoorden #betrokken #lief #creatief

En dan de video…in 1 woord WOW. Dit is de eerste keer dat ik mijn handgemaakte producten in een trouwfilm zie. Wat mooi om jullie trouwdag vast te leggen op film. Wat een mooi document!
Ik ben al een tijdje getrouwd, maar had ik het opnieuw mogen doen, dan had ik supergraag een film laten maken door Jacqueline van Stories to Tell! Magazine met Liefde 2 Magazine met Liefde 3 En yes :-) ik mag jullie ook wat foto's laten zien. De foto's zijn gemaakt door trouwfotograaf Joke van Bureau Cocoon. Ik heb er 5 gekozen waar je uiteraard mijn producten op ziet, maar ik had er wel véél meer willen plaatsen in het blog.
Stuk voor stuk prachtige foto's & styling! Magazine met Liefde 4 De styling is gedaan door Simone van Simones Styling.
De aktenmap heb ik in de binderij gemaakt en als ik hem dan terug zie op dit geweldige tafeltje met dat prachtige boeket…het klopt allemaal! Zien jullie bijvoorbeeld de kaarsjes bovenaan de foto?
Prachtige gedaan Simone! Magazine met Liefde 5 Op de film zie en hoor je Kelly zingen. Net als met de film zou ik dat ook zeker nu anders gedaan hebben. Wij hadden destijds nog een bandje in een cassetterecorder ;-)
Op Kelly's site zie je de mooie spreuk staan: Zang voor momenten waarbij woorden alleen niet genoeg zijn…ga je trouwen en wil je je trouwceremonie nog bijzonderder maken, denk daar zeker eens over na. Magazine met Liefde 6 Het laatste redactielid is Weddingplanner en beursorganisator bij Trouwbeleving Liset Kobus. Een geweldige regelkanjer, ik merkte het al toen ik de afgelopen maanden met haar mailde over het tijdschrift.
Op facebook las ik al: handen, voeten en brains all at once…en daar zouden de hashtags #stipt #duidelijk #snelreageren #bevlogen en #regelkanjer absoluut bij kunnen.
Mariëlle, Jacqueline, Joke, Simone, Kelly, Liset wat hebben jullie een mooi nieuw tijdschrift neergezet!

Ik heb er met veel plezier in gelezen, niet 1 keer maar verschillende keren. Een tijdschrift vol met tips voor de trouwceremonie, een tijdschrift om SUPERtrots op te zijn. Ik kan niet wachten op het tweede nummer ;-)
Mocht je ook een exemplaar van dit tijdschrift willen? Je kunt hem bestellen via de 6 redactieleden en kopen op de trouwbeurzen van Trouwbeleving.

Deze boekbinder wil nog een laatste ding kwijt……het formaat en papier van het tijdschrift. Daar gaat mijn boekbindhart dus echt sneller van kloppen ♡
Had ook stiekem niets anders verwacht bij dit geweldige trouwteam!

Redactie:
Styling: Simone van Simones Styling
Fotografie & videografie: Joke van Bureau Cocoon & Jacqueline van Stories to Tell aka Pindakaas Productions
Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
Live-muziek: Zangeres Kelly
Weddingplanner: Trouwbeleving

Leveranciers:
Trouwjurk: Laura van Rooij Bruidscouture
Trouwpak: TailormadeSuits
Bloemist: DON FLORITO
MUAH: The Bridal Artist / Urmila Singh
Ringen: evaschreuder.nl
Kleding bruidsmeisjes: So Cute
Houten strik: Dandies & Dudes
Bretels: DutchDandy - luxury accessories
Schoenen Bruid: Elsa Coloured Shoes NL
Schoenen Bruidegom: Meulenhoff schoenen
Hoed Bruidegom: De Hoedenmaker
Kalligrafie: Modernekalligrafie
Vervoer: Trouwbus Tilburg
Letterverlichting: Lumen Lichtletters
Priklichten: Happy Vintage
Vetplantjes: Wincx
Trouwboekjes, vows-boekjes & mappen: 1000en1 boeken
Modellen: Lies & Lieven

26 Sep 2016
Tag: Producten

Harmonica fotoboekjes

Harmonica fotoboekjes 1 Voor fotograaf Ingrid Leegte van New Arrivals Fotografie maakte ik verschillende leporello's om foto's van de newbornshoot in te plakken. Ze koos voor zandkleurig vintage linnen en 3 kleuren lint.
Op deze manier kun je je leporello nog beter aan laten sluiten bij de kleuren van de newbornshoot. Het lint komt uit NY en heeft een prachtige opengeweven structuur. Harmonica fotoboekjes 2 Op de voorkant drukte ik met de foliepers een letterpers-hartje.
Op bovenstaande foto zie je de folieproefjes die ik voor Ingrid maakte. Ik heb veel verschillende kleuren folie! De hartjes worden met de foliepers (110 graden Celcius) in het linnen gedrukt waardoor ze wat dieper liggen. Dit heeft als voordeel dat het niet kan beschadigen. De folie is opgebouwd uit verschillende lagen waaronder een hechtlaag, zodat hij er blijvend op blijft zitten. Een herinnering voor het leven! Harmonica fotoboekjes 3 Ik vind dit een prachtige combinatie! Uiteraard kun je deze boekjes ook bestellen om je bruidsreportage in te plakken.
Leuk om cadeau te geven aan je getuigen, de ceremoniemeesters en de wederzijdse ouders. In plaats van een hartje kan er ook een trouwdatum of namen op gedrukt worden.
Er kunnen in totaal 10 foto's in en ze zijn er in de volgende fotomaten: 10 x 10 cm, 10 x 15 cm (landscape of portrait) en 13 x 13 cm.

6 Sep 2016
Tag: Producten

Bijzondere trouwdata

bijzondere trouwdata 1 Elk trouwseizoen kent wel een bijzondere datum. Ikzelf trouwde in de week van 8-8-2008 maar we kozen er bewust voor om net een andere dag in die week te trouwen. En wat een geluk hadden we! Een trouwdag vol zonneschijn terwijl 8-8-2008 regenachtig was. bijzondere trouwdata 2 Heel eerlijk viel me deze mooie datum pas op nadat ik hem had gedrukt op het tagje.
Dit keer was het een opdracht van de ceremoniemeester die samen met familie & vrienden van het bruidspaar allerlei foto's en documenten had verzameld.
De kleuren van de bruiloft waren wit en zachtroze.
Ik maakte deze ringband en reeg er een roze vintage lint in. Aan het lint hangt het tagje met de bijzondere trouwdatum en voorop drukte ik met lettercorps Aigrette in wit de namen van de bruid & bruidegom. bijzondere trouwdata 3 Ook maakte ik nog enkele bladen voor binnenin voor alle losse foto's die verzameld waren. Ik drukte met zachtroze folie op deze bladen ook weer de namen van het bruidspaar.
En ik bevestigde ook zuurvrij kalkpapier aan de bladen, zodat de foto's extra beschermd zijn. bijzondere trouwdata 4 En uiteraard een wit hartje op de achterkant van de map!

30 Aug 2016
Tag: Vakmanschap

Hoogenboom & Bogers

Een hanger speciaal voor mij gemaakt door Hoogenboom & Bogers.
Wat een eer en het verhaal er achter vind ik prachtig ♡ H&B 1 Foto's gemaakt door Yvette Moeskops

Ik werk met mijn handen en betrap me er steeds vaker op dat ik dan alles af doe, ja zelfs mijn trouwring ;-)
Er lagen dus een aantal oude sieraden in een laatje en sinds ik edelsmeden Sanne & Heleen ken ben ik dus echt verliefd op hun werk. Dus vroeg ik of ze mijn gouden ring met diamantje konden omtoveren tot hanger, want kettingen draag ik heel graag.
Ik mocht zelf een edelsteen uitzoeken in hun atelier en van het resultaat kon ik alleen maar dromen.
De steen die ik heb gekozen is een turquoise Chalcedoon. H&B 2 En nu ligt er nog iets bijzonders te wachten.

De gouden ring met rood robijntje is van mijn overgrootmoeder uit Parijs. Zij heeft mij als baby nog vast gehouden. De ring is heel dun geworden door het dragen en we hebben besloten om deze te bewaren voor ons kleine dametje.
Het is een andere kleur goud en de ring heeft voor ons én vooral voor mijn moeder een speciale betekenis.

Ons dametje is net gestart in groep 3, maar als ze haar middelbare school met succes afrond krijgt ze deze ring cadeau. En dan uiteraard verwerkt in een hanger gemaakt door Hoogenboom & Bogers met naast het robijntje een extra edelsteen. En die steen mag ze tegen die tijd zelf bij Sanne & Heleen uitzoeken.

Tot die tijd ligt hij veilig in een handgemaakt ringendoosje te wachten. Mocht je ook iets bijzonders in een laatje hebben liggen? Wellicht brengt mijn verhaal je op een idee. Sanne & Heleen maken de meest prachtige sieraden waaronder ook fairtrade trouwringen en de dozen met edelstenen zijn om te smullen zo mooi!

En mijn trouwring? Die koester ik en draag ik uiteraard als ik niet aan het werk ben ♡

25 Aug 2016
Tag: Producten

Aktenmap

Aktenmap 1 Voor zelfstandig trouwambtenaar Janita Blanken van den Berg | Stijlvol huwelijk maakte ik in de afgelopen periode een toesprakenmap & twee aktenmappen.
Je zal misschien denken dat zijn veel akten, officieel zijn er toch maar twee exemplaren die getekend moeten worden?
Janita wilde graag ook voor eventueel kinderen van het bruidspaar een aktenmap. Dat maakt een ceremonie nog bijzonderder!
Zo worden de kinderen op een leuke manier betrokken bij het officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking.
In haar geval heb ik hem ook voor A4-akten gemaakt, maar uiteraard omdat alles handwerk is kan de kinderaktenmap ook wat kleiner gemaakt worden. In de mappen zie je een onderlegvel liggen wat het tekenen makkelijker maakt. Op deze onderlegvellen drukte ik nog een hartje en haar bedrijfsnaam. Aktenmap 2 De mappen heb ik met blauw vintage linnen bekleed. Janita heeft blauw in haar logo en heeft ook een blauwe toga aan. Zo mooi allemaal bij elkaar!

Dit linnen heeft een bijzondere eigenschap en dat is dat het niet besmettelijk is. Natuurlijk heel belangrijk als het een gebruiksvoorwerp is. Ook in mijn fotoalbums gebruik ik vaak dit vintage linnen.
Je moet een album kunnen vastpakken, op tafel kunnen leggen en een verdwaald koekkruimeltje moet er dan niet in trekken. Aktenmap 3 En voorop drukte ik op verzoek van Janita twee schuine hartjes. Zo leuk om te doen! Het vergt nl. nogal wat extra handelingen op de foliepers en als dat dan lukt ben ik alleen maar trots. Aktenmap 4 De vuurdoop voor de mappen & toesprakenmap was op het huwelijk van haar nichtje. Hoe bijzonder is dat! Getrouwd worden door je eigen tante ♡

22 Aug 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met Neon

Zoals al aangekondigt een blogje over Neon verwerkt in een ringendoosje. Ringendoosje met neon 1 Een tijdje geleden had ik een lunchafspraak met Tiny van Letterpers, om haar nieuwe atelier te zien en om weer even bij te kletsen.
De afgelopen jaren heb ik met regelmaat trouw- en geboortekaarten van haar op mijn werktafel gehad. En dat is elke keer weer een feestje!
Toen Tiny mij de neonkaart liet zien ontstond er bij mij een ontwerp voor een ringendoosje.
Dit keer heb ik op eigen initiatief dit ringendoosje gemaakt.
Gewoon om eens te kijken wat het leer zou doen op een doosje.
Ik ben érg blij met het resultaat en vind hem erg goed passen bij het strakke karakter van de trouwkaart.
Ook ik gebruik de ambachtelijke letterpress techniek. De namen van het bruidspaar & stipjes zijn nog ouderwets met lood gedrukt. De trouwdatum was 30 april en ik denk dat de kleur oranje een knipoog is naar Koninginnedag. Vast een bruidspaar dat elkaar heeft ontmoet op deze oranje dag ;-) Ringendoosje met neon 2 Ringendoosje met neon 3 De trouwringen in het doosje zijn uiteraard van Hoogenboom & Bogers. Twee zulk getalenteerde edelsmeden! Mocht je gaan trouwen en nog op zoek zijn naar ringen, een absolute aanrader!

Vaak zie je zachte tinten op mijn site voorbij komen, maar niets is minder waar!
Lila, neon, donkerblauw, appeltjesgroen, magentaroze…zomaar wat kleuren die ik onlangs heb gebruikt voor bruidsparen. Ringendoosje met neon 4 Mocht je nog eens goed willen zien hoe de constructie van dit model ringendoosje in elkaar zit, kijk dan naar dit te schattige filmpje.

Alle foto's in dit blogbericht zijn gemaakt door trouwfotograaf Yvette Moeskops.

19 Aug 2016
Tag: 1000en1boeken

Linten bedrukken

Vanaf nu kan ik ook linten bedrukken, joepie!!
Magic is happening in the bindery ☆ Linten bedrukken En wat is mooier dan het allereerste doosje met handbedrukte strik voor mijn eigen kleine dametje te maken. Ze heeft een losse tand, de allereerste losse tand(!) en het dametje is REUZEtrots (en wil alleen nog maar appeltjes eten ;-))

Dus ik ben op dit moment een tandendoosje voor haar aan het maken, wat eigenlijk een ringendoosje is ;-)
En het lint van de strik wordt uiteraard bedrukt met haar naam en wellicht druk ik ook nog het woordje tandendoosje er op! Ik bedruk de linten op ambachtelijke wijze met loden letters en in dit geval lettercorps Aigrette. Linten bedrukken 2 Dit ringendoosje wat ik voor haar aan het maken ben staat ook in mijn webshop en matched uiteraard ook weer bij haar fotoalbums.
Mocht je ook lint bedrukt willen hebben, bijvoorbeeld met jullie namen of trouwdatum, verwerkt in een fotoalbum, ringendoosje of harmonicaboekje? Laat het me weten!

16 Aug 2016
Tag: Producten

Neon

Deze leporello's maakte ik voor een bruidspaar waarbij de kleuren neonroze & neonoranje de hoofdkleuren van de bruiloft waren. Neon! Ook in hun trouwkaart zitten deze twee kleuren verwerkt.
Een leuk cadeautje voor de getuigen van dit bruidspaar!
Het bruidspaar heeft 10 foto's van hun mooie bruiloft er in geplakt en als cadeautje gegeven. En toeval bestaat niet, binnenkort een blog over een bijzonder ringendoosje met ook weer neon!

15 Aug 2016
Tag: 1000en1boeken

In de Bruid & Bruidegom magazine

Whoooooopie! Zo trots!!
We staan in het trouwmagazine Bruid & Bruidegom.
WOW een pagina volledig gewijd aan ambachten in de trouwwereld.
Bruid & Bruidegom 2016
Onze foto is een team effort van:
Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Tiny Risselada
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings
Original photo

12 Aug 2016
Tag: Producten

Bijzonder pakket bij Wedding Stationary

Een bruidspaar met dezelfde initialen & twee prachtige voornamen bij elkaar!
Voor Niek & Nique mocht ik een ringendoosje, trouwboekje en gastenboek maken en uiteindelijk maakte ik ook nog een leporello en een tagje met de naam van hun dochtertje, zodat het ringendoosje na de bruiloft haar doosje wordt.
Wat een bijzonder pakketje is het geworden ♡ Niek & Nique (1) In het ringendoosje is lint verwerkt wat bijzonder oud is, niet meer te koop is en wat ik als enige nog op voorraad heb. Best bijzonder dus.

Aan het ringendoosje hangt een leren tagje waar ik met de nog op ambachtelijke wijze een blinddruk met de initialen van het bruidspaar heb gedrukt. Het hartje is speciaal voor mij ontworpen en drukt prachtig in leer. Je ziet zoveel details.

Op de cover van het gastenboek heb ik de namen van het bruidspaar gedrukt en dezelfde trouwdatum-notatie gebruikt als op de trouwkaart, die je op de foto hieronder kunt zien. Niek & Nique (2) Trouwkaart & gastenboekkaartje: Oh so pretty party.

Zoals je ziet kun je alles op elkaar aanpassen. Het trouwboekje is ook weer bekleed met hetzelfde roze leer en de leporello oftewel harmonicaboekje (waarin je trouwfoto's kunt plakken en die een leuk cadeautje zijn voor de wederzijdse ouders) sluit ook weer mooi aan. Niek & Nique (3) Binnenin het gastenboek zit tussen de fotobladen zachtroze kalkpapier. Ik heb dit kalkpapier in nog twee andere kleuren: zachtblauw en zandkleurig kalkpapier. Niek & Nique (4) En zo ziet het ringendoosje er na het huwelijk uit, voor dochtertje Hadewych. De foto's van de trouwfotograaf zijn nog niet klaar. Jullie zullen begrijpen dat ik reuzebenieuwd ben of deze kleine ringendraagster is vastgelegd met het doosje.
Tijdens de huwelijksdag zat het tagje met de initialen + hartje aan het doosje vastgestrikt en na de bruiloft het tagje van Hadewych. Wat een prachtige naam! Niek & Nique (5) Zo leuk om te zien hoe het gastenalbum er uiteindelijk uit ziet! Deze foto kreeg ik al toegestuurd. Wat een mooie gelukswens!

Ik adviseerde het bruidspaar om zuurvrij dubbelzijdig fototape te gebruiken. Ik benoem het tape altijd omdat het papier in de albums ook zuurvrij is. En als je het geheel veilig wilt hebben voor de langere termijn is het zuurvrij tape verstandig.
Nique mailde me dat ze dit gouden tape veel mooier vind en groot gelijk heeft ze. Leuk om het goud weer terug te laten komen! Niek & Nique (65) Wil je ook zo'n bijzonder set? Neem gerust contact op en stuur daarbij jullie trouwkaart.

16 Jul 2016
Tag: Producten

Cadeautjes voor de wederzijdse ouders

Voor wederzijdse ouders 1 Ik weet niet hoe het komt maar vaak ben ik met verschillende opdrachten bezig die ook nog eens geweldig met elkaar matchen.
En als ik het niet vergeet probeer ik voor het versturen naar het bruidspaar nog een foto te maken. Voor wederzijdse ouders 2 Voor dit bruidspaar maakte ik twee leporello's om 10 foto's 10x15 cm in te plakken en tijdens het huwelijk al cadeau te geven aan de ouders. Leuk om twee heel verschillende leporello's te maken qua materiaal. En grappig om te zien dat goud folie weer zo anders drukt dan een blinddruk in leer. In het leer zie je net wat meer detail van het hartje dan op linnen. Dat komt door de structuur van het linnen en het opvullen met goud. De datum is gedrukt met lettercorps Aigrette, een mooie sierlijk letter. Voor wederzijdse ouders 3 En dezelfde middag maakte ik ook een foto van het ringendoosje met leren tagje voor bruid Angela die trouwde met haar E.
De initialen zijn gedrukt met lettercorps Smalle Mercator. Voor wederzijdse ouders 4 En dit ringendoosje bekleed met zandkleurig vintage linnen en vintage roze lint kreeg naast dit tagje ook nog een tagje met gouden trouwdatum.

10 Jul 2016
Tag: Uit de oude doos

Priem Again

Ik ga mijn blogcategorie old & beautiful ook weer aanvullen met mooie berichtjes. Gisteren ging ik met Sander terug naar behangwinkel Priem in Gent. Voor mij de derde keer en voor Sander de eerste keer. En wat hoopte ik dat ze nog open waren, want ik zweer bij de behangselplak van Priem. En ik kan best aardig behangen al zeg ik het zelf ;-)
Weer een hele belevenis en met zoveel mooie verhalen én behang zijn we gisteren terug gekomen. Old 1 Deze foto maakte ik de vorige keer. Dit keer had ik geen camera meegenomen. Beetje jammer want S. heeft een tijdje samen op een bankje zitten kletsen met één van de broers uiteraard in stofjas :-)
Zo verdrietig om te horen dat er in de tussentijd een broer & zus zijn overleden. Gelukkig is er een nichtje die nu meehelpt en het behang op de fiets in het magazijn ophaalt.
En het gaat nog steeds met rolletjes in de kast en op de rolletjes staat de voorraad nog met de hand geschreven. Er is geen pin en dat zal ook nog niet zo snel er komen. En je mag echt niets zelf uit de kast pakken. Er zijn jammer genoeg behoorlijk wat handelaren die Priem hebben ontdekt en behang per 70 rollen tegelijk opkopen. Old 2 Ik zocht al 1,5 jaar naar bijzonder behang voor achter mijn grote groene droogkast en zetbok in het atelier. Dus met 2 groene planken onder onze arm liepen we door het centrum van Gent (en belanden we met de auto midden in het centrum). En ik heb mijn behang gevonden. Het is uit dezelfde serie als het behang in onze slaapkamer. Ik hou zo van handwerk en dit papier is bijzonder. Het komt uit Italië en de patronen zijn gebaseerd op schilderijen uit Musea in Frankrijk & Italië. Het behang is ook breder dan normaal en elke kleur is er afzonderlijk opgezet. Je voelt echt het reliëf van de verschillende kleuren verf.

Je gaat daar altijd weg met het gevoel dat je lang niet alles hebt gezien en inderdaad dit behang had ik de eerste twee keer niet gezien. Het nichtje had heel snel door wat ik mooi vond en toverde dit pareltje tevoorschijn. Ik heb gisteren niet speciaal om vogeltjesbehang gevraagd, maar gek genoeg komen er altijd vogeltjes op mijn pad. Mijn fotoalbums hebben dan ook allemaal een vogelnaam. Old 3 Wat zal het mooi staan achter mijn zetbok én vogelkooitje ♡

5 Jul 2016
Tag: Producten

Green with a little touch of pink

touch of pink Een custom order uit mijn webshop met een extra roze toevoeging. Aangezien alles met de hand gemaakt wordt is dat gewoon mogelijk.

Dit bruidspaar wilde een ringendoosje bijpassend bij de letterpers - trouwkaart van Letterpers en wilde graag een klein accentje roze daar in terug laten komen.
Ik drukte met roze twee tagjes en gebruikte daarvoor lettercorps Smalle Mercator.

Ik ben zo benieuwd hoe het bruidsboeket er op deze dag uit zag.
Vast ook iets met zachtroze en groenaccenten!

30 Jun 2016
Tag: Producten

Something old, something blue

Wat hou ik van blauw, mijn favoriete kleur! Niet zo gek dus dat mijn 1000en1boeken logo blauw is.
Het logo waarmee ik mijn bedrijf ben gestart en waar 1000and1weddings nu onderdeel van is. Something old 1 Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Letterpers
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings

Onlangs schreef ik over de fotoreportage waarbij het werk van 5 ambachtslieden samen komt en vandaag laat ik jullie deel 2 zien met de kleur blauw als accent op de bruiloft.
Zo bijzonder om te zien dat de trouwringen, de Letterpers-trouwkaart en het ringendoosje zo prachtig bij elkaar komen.

“Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,
and a silver sixpence in her shoe.” Something old 2 In mijn webshop kun je dit model ringendoosje ook vinden en daarbij kan ik een tagje personaliseren met jullie initialen, trouwdatum en / of hart. Mocht jullie kleuren er niet bij zitten, dan kan ik een ringendoosje in jullie kleuren maken. Ik moet het werk inplannenen want het is volop trouwseizoen, dus wees er dan op tijd bij. En mail me zoveel mogelijk informatie: kleuren, trouwkaart en trouwdatum, wat wil je op de tag(s). Something old 3 Something old 4 En uiteraard kan er ook een album bijpassend bijgemaakt worden. Ook in dit album komt een accentje blauw terug. Tussen de fotobladen zitten zachtblauwe zuurvrije kalkbladen ter bescherming van de foto's. Something old 5 En het bruidskant ♡, zo verfijnd en bijzonder. Dat kan ik ook verwerken op de cover van een album of op fotocadeautjes om weg te geven na het huwelijk.
Het kant wordt op ambachtelijke wijze nog geheel met de hand op het linnen vastgezet.
Dit kan zelfs kant van je trouwjurk zijn. Something old 6

26 Jun 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerd ringendoosje

Dat ik achterloop met bloggen is een feit ;-)
Nog zoveel om aan jullie te laten zien!
In mei maakte ik een ringendoosje voor Carel & Annemieke. Carel & Annemieke 1 Ze ontwierpen zelf de trouwkaart en vroegen mij om er een ringendoosje bij te maken. We kozen samen voor het zandkleurig vintage linnen, bruin vintage lint en turquoise folie om de tagjes mee te bedrukken. Het paste allemaal zo mooi bij de kleuren van de trouwkaart. Carel & Annemieke 2 Het lint is bijzonder. Het komt uit een oude partij prachtig lint uit de UK en dit was het allerallerlaatste stukje bruin in mijn verzameling. Nu zal je misschien denken, wat is het lint van de strik nog lang. Bij dit vintage lint laat ik het vaak wat langer, zodat je hem zelf naar wens met de schaar eventueel nog schuin kan inkorten. Carel & Annemieke 3 De silhouetten vond ik zo'n leuk detail op de kaart dat ik heb voorgesteld om het binnenin het dekseltje te verwerken. Een tijdje terug deed ik dat ook al eens. Carel & Annemieke 4 Dit keer kozen we voor lettercorps Smalle Mercator om de datum mee te drukken. De naam zegt het al, de letter is vrij smal waardoor ik het jaartal 2016 in z'n geheel kon drukken. En uiteraard met puntjes i.p.v. streepjes.

21 Jun 2016
Tag: Vakmanschap

Ambacht x 5

Herken je dat, dat je met sommige mensen zo op 1 lijn ligt dat je aan een enkel woord genoeg hebt?
In deze fotoreportage komt het werk van 5 ambachtslieden samen, allemaal werkzaam in de trouwwereld in Nederland en stuk voor stuk kanjers met zó veel liefde voor hun vak én hun eindproduct.
Vandaag laat ik jullie deel 1 zien. Ambacht x 5 (1) Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Letterpers
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings

Yvette en ik werken al een paar jaar samen en hebben deze fotoserie gemaakt. Mocht je op zoek zijn naar een trouwfotograaf (met videograaf), ga zeker een keer praten. Ze is een topper wat betreft belichting, styling en super om mee samen te werken!
Haar trouwreportages zijn werkelijk prachtig. Op bovenstaande foto zie je een bruidspaar van haar terug en uiteraard heeft ze ook deze foto's gemaakt. Ambacht x 5 (2) De trouwringen zijn gemaakt door Sanne & Heleen van Hoogenboom & Bogers edelsmeden, een feestje om in hun atelier te zijn en hun aan het werk te zien. Ze maken alles zelf en werken ook met fairtrade goud.
De trouwringen op de foto hebben een behamerde bewerking.
Ze kunnen ook gemaakt worden met een edelsteen, zoals een diamant. En uiteraard in een andere maat, of breedte.
Magic, wat zij met goud kunnen maken!
Voor mij hebben ze ook iets heel bijzonders gemaakt, maar daar later meer over! Ambacht x 5 (3) Ik vraag vaak aan bruidsparen om de trouwkaart op te sturen, zodat ik hem kan mee fotograferen met een materialenvoorstel. Zo leuk om dan het werk van Tiny van Letterpers te herkennen. Met regelmaat heb ik een trouwkaart van haar hand op mijn tafel en ik kan daar dan echt van genieten.
Tiny is diegene die de Letterperstechniek in Nederland weer op de kaart heeft gezet. Het is een oude ambacht, dat gelukkig weer volop wordt gebruikt en met de huidige technieken alleen nog maar bijzonderder is geworden.
Haar ontwerpen zijn krachtig, keuze van papier, techniek…het klopt gewoon allemaal als een bus.
Mocht je een keer in de buurt van Amersfoort zijn, neem een kijkje in haar atelier. Er is zoveel te zien, werkelijk prachtig! Ambacht x 5 (4) En het ringendoosje…dat is van mijn hand :-)
Het ringendoosje is met de hand opgezet, met natuurlinnen bekleed en het lint komt uit NY.
Het lint van de strik is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt. In het doosje zit een speciaal ringkussen om de ringen rechtop in te zetten. En op de tag kan ik ook jullie initialen, trouwdatum en/of een hartje laten drukken. Ik maak alles met de hand waardoor ik de materialen helemaal kan laten aansluiten op jullie kleuren / trouwkaart / moodboard van de bruiloft. Ambacht x 5 (5) Hou mijn blog in de gaten want er komt nog meer!

10 Jun 2016
Tag: Producten

Nieuw model ringendoosje

Jippie het is zover!!

Al twee jaar liep ik met het idee rond om iets te doen met bruidskant - wedding lace.
Ik bekleed daar wel eens trouwalbums mee, maar mijn allerkleinste doosje in de binderij, het ringendoosje, kon ook wel wat kant gebruiken ;-) nieuw model ringendoosje nieuw model ringendoosje 2 Daarnaast had ik een grote wens om ook binnenin een ringendoosje wat te kunnen drukken en dat kan bij dit nieuwste model.
Dus in maart ben ik gaan “rocken” en vanaf vandaag staan er nieuwe ringendoosjes online.
Neem vooral een kijkje in de webshop, want het zijn echt pareltjes geworden ♡ nieuw model ringendoosje 3 Credits:
Ringendoosjes: 1000and1weddings
Trouwringen: Heleen Hoogenboom & Sanne Bogers
Fotografie: Yvette Moeskops

Sanne, Heleen & Yvette, wat zijn jullie lieve collega's en toppers in de trouwwereld!

En dit is nog maar het eerste deel van het nieuws…komende week deel 2!

2 Jun 2016
Tag: Producten

Leuke reacties

Onlangs kreeg ik zo'n leuke trouwfoto van Simone & Ramon met de boodschap dat ze ontzettend veel leuke reacties hebben gekregen op het trouwboekje, een ringendoosje en receptiekaartensysteem.
Mijn contact loopt meestal via de mail en dan is het zó leuk om de gezichten achter de opdracht te zien. Een opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt! Leuke reacties 1 Het trouwboekje moest ik uit de opslag van de trouwgemeente snijden en er opnieuw een omslag voor maken. Klinkt superspannend, maar ik heb het vaak mogen doen en het komt altijd goed.

In het trouwboekje van de gemeente zat elefantenhautpapier. Dat is een echt begrip in boekbindland ;-)
Ik heb er dozen mee leren bekleden. Ik vond het dan ook erg leuk om dit in de kleur van de trouwkaart binnenin de verschillende items terug te laten komen. Je kunt een fractie van het elefantenhaut op onderstaande foto zien, onder de onderste receptiekaart. Leuke reacties 2 Ik krijg met regelmaat vragen over het receptiekaartensysteem. Veelal denken mensen dat de prijs (35 euro) voor het gehele pakket is en dat de kaartjes er ook bij zitten. Dat is niet het geval.
Ik ontwerp geen kaarten, maar ik bind ze in. Ik boor de gaatjes in de kaarten en maak de omslag met eventueel een extra tag.
Dus je kan jouw trouwkaartleverancier vragen of ze een receptiekaart bij jullie uitnodiging wil ontwerpen (rekening houdend met de plek voor de gaatjes) en laten afdrukken. Leuke reacties 3 Het kleine hartje correspondeert met een klein hartje achterop de uitnodiging. Alles is bekleed met roze leer wat uiterst geschikt is voor foliedruk en blinddruk. Op het ringendoosje zie je zelfs een combinatie van deze twee technieken.
En wat ik vooral ook erg leuk vind zijn de twee mintkleurige elastieken, een mooie symboliek!

31 May 2016
Tag: Producten

Custom order

Voor een Amerikaanse woonachtig in Amsterdam maakte ik een ringendoosje voor haar huwelijk in Amerika. Het blijft bijzonder om de grenzen over te gaan en op 7 mei moest ik dan ook echt even aan deze leuke opdracht en dit bruidspaar denken.
Sarah vroeg me of ik een ringendoosje kon maken met onderstaand kleurenpalet.
Prachtige kleuren zo bij elkaar ♡ Photo via Perfect Pallette
Foto credits Late Afternoon Blog (via Perfect Palette)

Ik maakte een natuurlinnen ringendoosje met roze lint van Studio Carta met gouden glittertjes.
Binnenin het dekseltje verwerkte ik de blauwe kleur en op het tagje drukte ik in goud met lettercorps Aigrette de trouwdatum.
Op deze manier komen alle kleuren van het kleurenpalet terug in het ringendoosje. Custom order 1 Custom order 2 Custom order 3 Custom order 4 Mocht je nog kleureninspiratie willen opdoen voor je eigen bruiloft, klik dan zeker even op bovenstaande foto met de bloemenvaas.
Je komt dan op de site van The perfect palette met de meest prachtige kleurcombinaties. Dat doen de Amerikanen toch wel erg goed!

24 May 2016
Tag: 1000en1boeken

Bijzondere vragen

Soms krijg je hele bijzonder vragen! Bijzondere vragen Dit keer een vraag van James vanuit NY of ik een ringendoosje om een ringendoosje wilde maken. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben, durfden we het samen aan.
Toch spannend om op afstand een doos te maken, waar de andere doos perfect in past.
En het doosje moest voor een speciale gebeurtenis op tijd in Amerika zijn en dat is gelukkig allemaal goed gekomen.

Zoals jullie misschien wel kunnen zien is dit maatje net wat anders dan mijn standaard formaat ringendoosjes.
Dit keer dus een vierkant doosje en wat hoger dan normaal.

Dat is het voordeel van handwerk. Het doosje wordt geheel met de hand opgebouwd, dus kan aangepast worden in een ander formaat. Bijzondere vragen 2 EN………binnenkort een geheel nieuw model ringendoosje in mijn webshop.
Ik heb zoveel zin om het aan jullie te laten zien!

16 May 2016
Tag: Om het huis

Around the house

Wie mij op Instagram volgt, zal het vast niet ontgaan zijn dat we de afgelopen weken weer ontzettend genoten hebben van alle bloembollen om ons heen.
Wat een kleurenpracht én geurenpracht!
Als ik het wijkje uit liep stond ik midden tussen de tulpen & hyacinten. Ik probeer dan ook vaak 's avonds na het werk in de binderij een wandelingetje te maken. Around the house 1 En op weg naar de zwemles van het kleine dametje kwamen we ook nog eens langs een plukveld.
Dus dan kunnen wij een bosje tulpen natuurlijk niet weerstaan ;-) Around the house 2 En we plukten voor de zwemmeester & zwemjuf een extra tulpje. Around the house 3 En dit jaar gingen we voor het eerst kijken bij de opbouw van de bloemencorso. Around the house 4 En zoals ik al op Instagram schreef:
“This was my favorite, although I'd rather see the flowers outside in the fields. And the smell inside....INCREDIBLE”

En de zwemmeester en -juf waren blij met hun tulp en ik supertrots om mijn kleine meisje zo vooruit te zien gaan op zwemles.

1 May 2016
Tag: Producten

Broertje & Zusje

Broertje & Zusje Twee albums, passend bij elkaar, maar toch ook weer zo verschillend!
Voor Charlie maakte ik een Sparrowalbum met zandkleurig vintage linnen, groen lint en zuurvrije zandkleurige kalkbladen tussen de fotobladen. Broertje & Zusje 2 En voor Isobel maakte ik een Sparrowalbum met hetzelfde linnen, zalmkleurig lint met gouden glitters en zuurvrije zachtroze kalkbladen tussen de fotobladen. Broertje & Zusje 3 Aan beide albums hing ik een tagje met daarop hun geboortedatum.
Ik hou van tagjes!
Het maakt de albums net wat speelser ♡
En op beide albums drukte ik op de voorkant de namen van de kinderen. Broertje & Zusje 4 En achterop de albums natuurlijk een hartje, dit keer in goud gedrukt. Doordat ik de foliepers verwarm tot zo'n 110 graden Celsius druk ik het hartje wat verdiept erin.
Op deze manier blijft het hartje mooi en zal het niet beschadigen.

20 Apr 2016
Tag: 1000en1boeken

Stilte op het blog

Als het hier op het blog stil is ben ik meestal met hele toffe dingen bezig ;-)
Afgelopen tijd heb ik in de avonduren en in het weekend aan een nieuwe lijn gewerkt. Ik kan nog niet heel verklappen, maar het wordt zo speciaal!
Binnenkort ga ik samen met fotografe Yvette Moeskops alles fotograferen. En dit keer fotograferen we het werk van nog drie collega's mee. Ik heb er zoveel zin in!
Hieronder een “behind the scenes” van de shoot van vorige keer. Nuttige stiltes Tagjestijd

En belangrijk!
Ik krijg de afgelopen tijd veel aanvragen voor ringendoosjes.
De komende dagen zal ik de webshop weer vullen met nieuwe doosjes. Mochten jullie kleuren er niet bij zitten, dan kan ik een ringendoosje op maat voor jullie maken. Ik stuur je dan vooraf aan het ontwerpen een offerte. De prijs van jullie ringendoosje blijft gelijk aan de prijzen op mijn website, maar ik bouw voor mezelf deze garantie in.
Jullie zullen begrijpen dat het maken van materiaalvoorstellen / een ontwerp tijd kost. En ik kan alleen materiaalvoorstellen / een ontwerp maken voor bruidsparen die ook daadwerkelijk een ringendoosje willen bestellen.
Probeer in je aanvraag zo compleet mogelijk te zijn:

 • Adresgegevens
 • Trouwdatum (dit i.v.m. mijn planning)
 • Welk model ringendoosje kiezen jullie?
 • Wat willen jullie gedrukt hebben?
 • Welke kleuren wil je er in terug zien komen?
 • Mail eventueel een bijlage van jullie trouwkaart mee
 • En misschien nog wel het belangrijkste, stuur als het mogelijk is jullie trouwkaart op. Ik fotografeer hem graag met een materialenvoorstel mee.

6 Apr 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerde leporello

Wist je dat ik ook binnenin een leporello of op de fotobladen binnenin een fotoalbum iets kan drukken?

Zo drukte ik onlangs voor Valentijnsdag op de voorkant van een leporello in goud met lettercorps Aigrette de namen van het koppel en een datum.
En op verzoek drukte ik binnenin ook een zinnetje en een extra hartje. Zo maak je je leporello nog specialer en persoonlijker.

Deze leporello is bekleed met zandkleurig vintage linnen en er kunnen 10 foto's van 10x15 cm in.
In dit specifieke geval waren de foto's in een iets kleiner formaat besteld zodat ze boven danwel onder de gedrukte details geplakt konden worden. Gepersonaliseerde leporello

31 Mar 2016
Tag: Producten

Napa 2016

Ikzelf was in 2007 in Napa Valley (USA) en mocht afgelopen januari een bijzonder boek maken voor een Bachelorparty die in maart 2016 in Napa gehouden ging worden.
Door mijn webshop krijg ik steeds vaker ontzettend leuke vragen uit verschillende landen van de wereld.
Ikzelf volg graag de trouwwereld in de USA.
Er is aandacht voor handwerk, voor bijzondere details en de bachelorsparty's…wat kan ik daar over zeggen. Een weekend Napa, wow!! Geweldig natuurlijk!
Voor dit blogbericht zocht ik even mijn foto's van destijds op en heb onderin dit blogbericht mijn favoriete Napa-foto geplaatst. Napa 2016 1 Napa 2016 2 Ik maakte voor Tori een leporello XXL voor 14 kaarten.
Op deze kaarten werd door iedere deelneemster aan de bachelorsparty de favoriete herinnering aan de bruid geschreven.
Mijn oog viel natuurlijk gelijk op de gouden details van de boogjes
op de kaarten. Napa 2016 3 Dus verwerkte ik gouden details in de leporello. Het goud komt terug in het lint en ik drukte in goud voorop met de Rockwell Napa 2016. Napa 2016 4 Ook maakte ik een kleine leporello erbij, zodat de bruid een mooie fotoherinnering heeft aan dit bijzondere weekend.
Een mooi pakketje zo bij elkaar! Napa 2016 5 Dit was mijn favoriete plekje in Napa Valley. We verkenden overdag de wijngaarden, de grote wijnhuizen en belanden eind van de middag op dit bijzondere plekje. Deze tuin hoort bij een wijnhuis, waar je aan picknicktafels de wijn kon proeven met natuurlijk de bijbehorende stokbroodjes & kaasjes. Napa 2016 6 Ik fotografeerde de leporello nog even op een la in mijn zetbok. Dan kun je zien dat hij echt XXL is.
Het papier binnenin is bijzonder. Het is zuurvrij, zonder optische witmakers en heeft een levensduur van 200 jaar.
En ik drukte op allebei de leporello's op de achterkant hetzelfde hartje in goud. Een bijzonder opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt! Napa 2016 7

15 Mar 2016
Tag: 1000en1boeken

Featured in Net-A-Porter

What an honor, my photo of the felt shop Daimer Filze is used in the magazine of NET-A-PORTER, issue March 3.

They asked me a couple of weeks ago and of course I said yes :-)
Follow the link if you want to read more about my visits to Munich. Net-A-Porter

7 Mar 2016
Tag: 1000en1boeken

Trouwbeurs

Reageren op de weggeefactie kan niet meer.
Op onderstaande foto zie je de boekjes die verstuurd zijn. Impressie beurs Impressie beurs Collage gemaakt door Ellen, die mij zaterdag fantastisch heeft geholpen.

24 Feb 2016
Tag: Producten

Trouwalbum met kraft

Sanne & Michel benaderden mij na hun trouwen voor een album. Ze stuurde mij deze foto, die bij mij meteen hele leuke herinneringen opriepen. Album met Kraft Photocredit: Moniek van Gils Fotografie

Waren de trouwfoto's toevallig in het textielmuseum in Tilburg gemaakt? En dat was dus inderdaad het geval. Het is de plek waar ik als jong meisje héél vaak kwam.

En wat een prachtige Letterpress trouwkaart! Het bruidspaar heeft hem zelf ontworpen en laten afdrukken.
Sanne en Michel hadden op mijn blog het album met kraftbladen gezien en vroegen of ik hun album ook met kraftbladen kon maken.
Nu wist ik inmiddels de route naar het zuurvrije kraftpapier en na een aantal mailwisselingen waren we er samen uit hoe het trouwalbum er uit moest komen te zien. Vintage rood linnen, wat een leuke kleur om een album mee te bekleden. Album met Kraft Het werd een Goldfinche album, maar dit keer niet dichtgeregen met lint maar met stoere zilveren busschroeven, zodat het Industriële karakter van de plek van de fotoshoot terugkomt in het album. Album met Kraft Album met Kraft En voor beide ouderparen van het bruidspaar maakte ik een leporello, die ze met kerst als cadeautje kregen. Je kunt er 6 tot 10 foto's in kwijt en hij is in verschillende soorten en maten te bestellen. Een leuke herinnering aan een prachtige dag! En ook hierin werd het kraftpapier gebruikt. Album met Kraft En nog een leuk detail van de Goldfinche. De Goldfinche heeft in de rug extra ribben waardoor hij prachtig openligt op tafel en het bladeren wordt vergemakkelijkt. Album met Kraft

19 Feb 2016
Tag: Uitjes

Onderweg in Nederland

Wat hou ik van spontane bezoekjes aan bijzondere plekjes in Nederland!
Het kleine dametje was vandaag vrij en vanmorgen gingen we samen op pad om iets op te halen.
En toen stonden we ineens op de terugweg zomaar samen met een groep Japanners de molens van de Zaanse Schans te bewonderen (en te tellen) :-) Onderweg in Nederland Maar eigenlijk vonden we de Lagendijk veeeel leuker!
Wat een prachtige groene huizen, tuinen, schuurtjes, beeldentuin, museum… Onderweg in Nederland …en wat een stank in de straat! We kwamen er achter dat het van de cacoafabiek afkomstig is. Jeetje, wij vonden het best heel erg stinken.

En van het kleine Zaanseschanshuisje met boeken ging mijn boekbindershart harder kloppen.
Zo'n huisje met boeken zou toch in elk dorp & stad in NL niet misstaan ;-) Onderweg in Nederland Onderweg in Nederland We dronken nog iets lekkers en daarna gingen we terug naar Noordwijk waar een lekker windje stond met frisse zeelucht.

11 Feb 2016
Tag: Producten

Receptie album

Herinneren jullie het polaroidalbum wat ik maakte voor Leonie en Chris Jan? Tijdens de bruiloft zijn er foto's van dit bewuste polaroidalbum gemaakt en ik mag de foto's hier op mijn blog laten zien. Wat een eer!
En wat een prachtige foto's ♡
De foto's zijn gemaakt door fotograaf Stephan Keereweer van Fotografie De Grote Dag bruidsfotografie. Polaroidalbum Polaroidalbum Polaroidalbum Polaroidalbum Ik heb even gewacht met het plaatsen van deze vier foto's,
omdat ik de afgelopen weken ook bezig was met tien cadeautjes voor familie & vrienden. 10 leporello's met elk 6 foto's van de trouwdag.
Leonie en Chris Jan hebben voor elk boekje een andere selectie foto's gemaakt. Zo krijg je een nog persoonlijkere herinnering aan een deze speciale dag.
En voor mij een cadeautje om aan te werken! Polaroidalbum Ik maakte 10 keer een leporello met groen lint, hetzelfde lint als bij het polaroidalbum.
Op de voorkant drukte ik de namen van het bruidspaar.
Ik heb dit keer ook de foto's erin geplakt. Leonie stuurde mij een pdf met 10 verschillende series, zodat ik wist welke foto's in welke volgorde in welke leporello moesten.
En ik heb een absolute favoriete foto! Kijk vooral op het blog van Stephan.
De foto “samenscholen in deze poort is verboden” vind ik echt geweldig!

11 Feb 2016
Tag: 1000en1boeken

So proud

So proud, my Valentine's Concertina is featured on the beautiful Happymakersblog!
If you want to send a Valentine card or another nice Valentine gift, take a look at her gorgeous blog posts about Valentine.
You only have 2 days until the day of love ♡
Happy Makers Blog

4 Feb 2016
Tag: Producten

Bijzonder gastenboek en
3 leporello's

Verlangen jullie ook zo naar de zomer?
Nou ik wel hoor :-)
Lekker met de deur open werken en buiten schuren. Dat scheelt veel stof in het atelier!
Afgelopen december maakte ik dit gastenboek. Wat een leuke opdracht, wat een heerlijke kleur in de donkere maanden en wat een spannende foliepers-sessie! Bijzonder gastenboek Sandra & Harald benaderden mij na hun huwelijk. Ze zochten een album om gastenkaartjes en foto's te plakken. We kregen een erg fijn mailcontact en nadat ze mij hun trouwkaart hadden gestuurd gingen we via de mail verder in contact over het ontwerp.
En laat ik nu net nog een stuk geel linnen op voorraad hebben dat perfect bij de kleur van hun trouwkaart past en ook nog net groot genoeg was. Op mijn site zie je veel neutrale kleuren: zandkleurig vintage linnen, grijs vintage linnen, natuurlinnen, maar ik heb nog véél meer op voorraad. Bijzonder gastenboek Dit is mijn stalendoos en zit jouw kleur er niet bij of ben je specifiek op zoek naar een bepaalde kleur? Dan ga ik voor je/jullie op zoek. Bijzonder gastenboek Ik maakte een Goldfinche album en 3 leporello's. Deze laatste werden aan de wederzijdse ouders gegeven en één exemplaar is voor het bruidspaar zelf. Een mooi aandenken aan een prachtige dag! Bijzonder gastenboek Met de foliepers drukte ik op het gastenboek & leporello's hetzelfde aantal hartjes als op de trouwkaart. En wat een geluk, ook het wit en roze voor de hartjes had ik hier in de kast liggen. Een klus die ik niet snel zal vergeten. Elk hartje wordt afzonderlijk gezet. Dus 1 foutje en ik had alles over moeten doen. Wat ik erg mooi vind, is dat de hartjes verdiept liggen. Dat komt door de druk en de temperatuur van de foliepers.
Misschien hebben jullie het schattige filmpje gezien? Ook daar was de foliedruk op het gastenboek een superspannende opdracht. En ook daar zat mijn hart in mijn keel en vergat ik bijna adem te halen. Bijzonder gastenboek Binnenkort ook een blog over een rood album, gemaakt bij een letterperskaart.
Maar volgende week eerst een blog met geweldig gave foto's, wordt vervolgd dus …

Fijn weekend allemaal!

1 Feb 2016
Tag: Producten

Een kistje vol liefde

Eveline benaderde mij met een bijzondere vraag. Ze wilde graag vier leporello's voor foto's van dierbare shoots. Vier boekjes voor in een mooi kistje op tafel, zodat zij maar ook familie en vrienden de foto's gemakkelijk nog eens kunnen bekijken. De boekjes mochten allemaal verschillend zijn, maar uiteindelijk wel bij elkaar passen. Een kistje vol liefde Ik nodigde Eveline uit in het atelier om samen verder te brainstormen. Ik mail veel met klanten, maar samen de mogelijkheden in het atelier bespreken is een cadeautje.
Dit konden we doen aangezien Eveline ook in de Bollenstreek woont. Het plan:
- 1 leporello 10x15 cm (portrait) voor pasfoto's
- 1 leporello 13x13 cm voor de zwangerschapshoot
- 1 leporello 13x13 cm voor 2015
- 1 leporello 10x15 cm (landscape) voor de newbornshoot.
Een kistje vol liefde We kozen voor verschillende materialen die mooi bij elkaar matchen: zachtroze materiaal met leatherlook, natuurlinnen en vintage zandkleurig linnen. De nieuwe linten staan daar ook prachtig bij. Een kistje vol liefde En ik gebruikte verschillende lettercorpsen.
Op de foto hierboven zie je de Mistal 24 pt.
Met goud folie drukte ik Happy 2015 op een natuurlinnen leporello voor foto's 13x13 cm. Een kistje vol liefde Voor de zwangerschapsshoot bekleedde ik een leporello met mijn nieuwste leatherlook leer. Het is uitermate geschikt voor blinddruk. Ik vind de kapitalen van dit lettercorps prachtig ♡ Een kistje vol liefde En een blinddrukje achterop mag natuurlijk niet ontbreken.
Eveline stuurde mij onderstaande foto's van het eindresultaat. Ze plakte zelf de foto's in de leporello's. Zo leuk om het eindresultaat te zien!
En samen zijn we al aan het nadenken over vervolgboekjes. Ze gaan met z'n drietjes naar de Antillen, dus wie weet komt er ook een boekje van deze bijzonder reis bij. Een kistje vol liefde Een kistje vol liefde Photocredits: Eveline Smallegange

Ik vind het zo'n leuk concept dat ik het koperen kistje heb aangeschaft en voor ons kleine dametje al een aantal leporello's heb gemaakt. En een natuurlinnen leporello met zachtblauw lintje voor een wel hele feestelijke reportage kon natuurlijk niet ontbreken in haar glazen kistje.

22 Jan 2016
Tag: Producten

Schattig filmpje

Onlangs ontving ik dit superschattige filmpje ♡
Een filmpje met een prachtig bruidspaar, een nieuwsgierig té schattig kleine ringendrager & één van mijn ringendoosjes.

Credits video: Timon Missoorten

Jullie zullen misschien wel begrijpen dat ik meer dan 1x het filmpje heb bekeken.
Dan realiseer ik me des te meer wat een bijzonder beroep ik heb. Met heel veel plezier maak ik de ringendoosjes en als ik ze dan op deze manier terug zie, ben ik héél erg dankbaar. Dankbaar dat ik voor zulke fijne bruidsparen mooie dingen mag maken!

Mocht je meer over dit huwelijk willen lezen, ik maakte ook een gastenboek bij dit ringendoosje.
Dank Kim, Bernardo, Avery & Zoey dat ik dit prachtige filmpje mag plaatsen. Veel geluk samen!

18 Jan 2016
Tag: Producten

Mappen

Afgelopen jaar mocht ik voor twee trouwambtenaren mappen maken en sinds vandaag staan er nog meer voorbeelden op mijn site.
Anouk Schroder van Ceremonie in Stijl benaderde mij naar aanleiding van het blogbericht over de map die ik voor Marielle Bouw-Koller maakte.
Als trouwambtenaar sta je op verschillende mooie plekjes, soms binnen maar ook regelmatig buiten. En vooral aan het strand kan het nog al eens waaien. Ik weet er alles van sinds ik in Noordwijk woon ;-)
Het is zo lastig als dan je blaadjes met toespraak in je gezicht wapperen en je ze stevig vast moet houden. Ceremonie in Stijl Anouk Schröder-Vreeswijk
Fotocredits: Sander Nagel

Anouk en ik hebben via de mail samen overleg gehad over het ontwerp voor haar mappen. Ze wilde graag een map voor haar toespraak en twee mappen A4-formaat met daarin de Vows van het bruidspaar. Ceremonie in Stijl Anouk koos voor het grijs vintage linnen en in wit drukte ik met lettercorps Atlas Ceremonie in Stijl. Desgewenst kan ze het witte vintage lint ook nog bij de ringband gebruiken. Hoe, dat kun je hieronder nog lezen. Ceremonie in Stijl Voor de map met de toespraak gebruikte ik een ringbandconstructie en in de twee mappen voor de Vows kozen we voor zilveren busschroeven.
Het vintage linnen heeft een bewerking, waardoor hij niet vlekgevoelig is. Ook belangrijk als je weet dat de mappen elke keer weer gebruikt worden.
Door de ringband en busschroeven maak je het mogelijk dat je de inhoud elke keer weer kunt vervangen. Ceremonie in Stijl Zoals je hierboven ziet kan ik de map met verschillende kleuren linnen bekleden en kun je je map nog een extra kleurtje geven door middel van een lint dat je door de ringband heen kunt rijgen.
Zo kun je bij elke ceremonie je map weer een klein beetje aanpassen. Ceremonie in Stijl De roze map heb ik inmiddels ook al voor ons kleine dametje gemaakt. Stapels tekeningen en werkjes worden hier gemaakt/geknutseld. Ik ben alle werkjes van thuis en die school op school gemaakt worden aan het fotograferen en druk ze tegenwoordig digitaal af op een ringbandblad. Zo kun je aantal werkjes op één pagina kwijt en hoef je niet alles fysiek te bewaren. Zo kun je de werkjes van je kind op een leuke manier bewaren.
Op de map drukte ik natuurlijk ook haar naam en een hart. En met een atelier vol linten is het een walhalla voor een 5-jarige dametje. Dus er prijkt nu ook een roze lint in haar roze map. Ceremonie in Stijl

11 Jan 2016
Tag: 1000en1boeken

Valentijnsdag 2016

Nog maar een paar weekjes en dan is het de dag van de liefde ♡ Valentijnsdag 2016 In december ontwierp ik deze leporello en kwam er maar niet aan toe om hem live te zetten in mijn Etsy-shop.
Ik ontwierp en maakte hem voor een van mijn allereerste klanten
(uit NY :-)) via Etsy.
Het is een fotoboekje voor foto's formaat 10x10cm. Je kunt hem enkelzijdig inplakken, dan kun je er 6 foto's 10x10cm in kwijt.
En als je dubbelzijdig plakt kun je er zelfs 10 foto's in doen.
Een mooie herinnering aan een speciale Valentijn! Je kunt hem rechtop open wegzetten of als boekje bewaren. Valentijnsdag 2016 De kapitalen van het lettercorps Aigrette vind ik echt prachtig. Lekker zwierig & lekker groot. In blinddruk drukte ik “Valentine's Day 2016”.

Uiteraard kun je hem ook met Nederlandse tekst krijgen: Valentijnsdag 2016. Geef dat dan even aan via het opmerkingenvak tijdens het bestellen via Etsy. Valentijnsdag 2016 Valentijnsdag 2016 Achterop drukte ik in blinddruk één van mijn nieuwe hartjes. Dit hartje is denk ik toch wel de grootste favoriet. Ik heb hem al een aantal keren gebruikt. Valentijnsdag 2016 Valentijnsdag 2016 Mocht je ook zo'n boekje willen bestellen als cadeautje voor je geliefde? Om de leukste foto's van 14 februari a.s. in te bewaren? Wacht niet te lang, want ik heb maar 10 stuks op voorraad en ben op dit moment voor de maand februari aan het inplannen.

4 Jan 2016
Tag: 1000en1boeken

Best way to start New Year

Best way to start the New Year is a walk along the Langsett Reservoir in the Peak District National Park!! We denken en praten hier nog even in het Engels ;-) New Year 2016 Op oudejaarsavond telden wij vlak voor twaalf uur af met de klok van de Big Ben op de telly en keken het prachtige vuurwerk in London. Wat een heerlijkheid, geen gedoe op straat met vuurwerk!

We verbleven in de kerstvakantie bij Engelse vrienden in Penistone.
Wel zaten we vlak bij het overstromingsgebied. Sheffield is gebouwd op 7 heuvels dus wij zaten in Penistone hoog en droog. Op oudjaarsavond kwamen er nog meer vrienden, bij wie het water wel tot halverwege de straat staat. Zo verdrietig om hun verhalen te horen. Dorpen waarbij de ene helft de andere helft niet meer kan bereiken doordat de brug is ingezakt, overal tapijten buiten op straat, gasleidingen doormidden…
Het nieuws werd overheerst door de wateroverlast. New Year 2016 En we zijn zo trots op ons kleine dametje die op Nieuwjaarsdag twee uur mee ging hiken. Of course in haar nieuwe sparkling Elsa legging (én gelukkig met haar wandelschoenen). We konden haar niet gemakkelijk overtuigen om haar nieuwe Frozen glitter regenlaarsjes thuis te laten.
En ze maakte de blits bij de Marks & Spencer met haar twee knotjes, lange jurk en daaronder haar blauwe glitterlaarsjes. New Year 2016 En ze was een beetje teleurgesteld dat we onderweg de ster niet zijn tegengekomen. (Schat)kaarten interesseren haar enorm.
En zo geweldig dat ze Engels durft te spreken en zonder enkel probleem samen met haar Engelse vriendjes speelt en geen één keer met ons is meegereden ;-)
Sinds haar 4e heeft ze hier in Nederland Engelse les en je ziet dat ze absoluut niet verlegen is en met een combi van Nederlands en Engels heel ver komt. New Year 2016 We aten heerlijke koekjes, taartjes, ontbijtjes met bacon en sausages, Christmas cake, Yorkshire pudding, pies en deden de laatste dag natuurlijk boodschappen (bakspulletjes) om mee terug te nemen naar Nederland.
En wat een heerlijkheid om mee te gaan naar de Butcher (slager) aldaar, de supermarkt en de prachtige tuincentra waarbij eentje een historische tuin heeft. Die dag was het zo donker, dat ik niet eens geprobeerd heb om foto's te maken. Het wordt al om 16 uur donker.
Ik nam allerlei zakjes met bloemzaden mee, dus komend jaar nog meer bloemen in onze tuin ♡ New Year 2016 En overal van die prachtige muurtjes. Wat een mooi ambacht!
Zonder cement en al eeuwen oud. Er zijn nog maar een paar mensen die dit ambacht beheersen en kunnen restaureren. New Year 2016 En wij legden natuurlijk ook een steentje. New Year 2016

15 Dec 2015
Tag: Producten

Over personaliseren

Ik krijg regelmatig vragen van bruidsparen & fotografen of ik een specifiek logo kan maken op een product. In dit blog wil ik wat meer achtergrondinformatie geven over het personaliseren d.m.v. foliedruk en waarom “gewoon printen” op linnen niet geschikt is.
Ik druk nog op ambachtelijke wijze met loden lettercorpsen en van een (huwelijks)logo kan een stempel gemaakt en besteld worden, die in de foliepers kan.
Aan een stempel zit wel een prijskaartje vast, dus ik verwijs ook altijd naar mijn lettercorpsen. Wellicht zit daar iets bij wat jullie ook aanspreekt.

Of ik het logo dan op het linnen kan printen?
Stel je voor dat je een stuk linnen door een inktjetprinter haalt.
Deze inkt is geen textielinkt, dus niet geschikt voor de te bedrukken ondergrond. Het ligt er niet verdiept in, het heeft geen enkele beschermlaag en het allerbelangrijkste is dat het niet kleurvast is.
Dus eigenlijk verf je alleen maar de toplaag van de vezeltjes. Over personaliseren (1) Over personaliseren (2) Over personaliseren (3) Hoe werkt een foliepers?
Op hoge temperatuur wordt met loden lettercorpsen en met speciale folie een afdruk gemaakt in het linnen. Het ligt er verdiept in, wat er ook nog eens extra voor zorgt dat het niet snel kan beschadigen.
De folie is opgebouwd uit 4 lagen:

 1. Een ondergrond / drager
 2. Een was-of parrafinelaagje
 3. Het goud, imitatiegoud of de kleurstof
 4. De kleeflaag

Hiermee maak je een afdruk voor het leven en dat is toch wat je wil als je een handgemaakt product besteld. En dat kun je niet bereiken door een stuk linnen door een printer te halen.

Een foliepers is niet een goedkope investering en het drukken is best arbeidsintensief. Maar het voelt voor mij wel als een kers op de taart, om het produkt af te maken. Over personaliseren (4) Tijdens de opleiding én het examen waren de beruchte “bruine boekjes” verplichte kost.
Ze liggen hier dan ook nog te pronken in de kast en dienen als mooi naslagwerk.
Op onderstaande foto het hoofdstuk over folies. Over personaliseren (5) Hoe oud de bruine boekjes zijn?
Ik weet het niet, want er staan geen jaartallen in, maar ze zijn oud!

2 Dec 2015
Tag: 1000en1boeken

Adventkalender

Adventkalender Twee jaar geleden maakte ik voor ons kleine dametje een adventkalender met 25 boekjes en doosjes. Een project waar ik het gehele jaar aan heb gewerkt en dat in het decembernummer van de Ariadne at home heeft gestaan. Adventkalender 2 Gisteren is de adventkalender voor de 3e keer in gebruik genomen en zijn we begonnen met Kerst met Linus. Wat een feestje!

Mocht je meer foto's willen zien en een foto van mij ;-) neem dan vooral een kijkje bij LINDIVIDU van Linda van der Ham.

Credits:
Styling: LINDIVIDU / Linda van der Ham
Photography: Alan Jansen

28 Nov 2015
Tag: Om het huis

Frozen op het 1000en1boekenblog?

Ik was het niet echt van plan maar na het zien van deze prachtige cupcakes wil ik de maakster hier écht even in het zonnetje zetten.
Naast het feit dat ik eigenaar / boekbinder/ dozenmaker bij 1000en1boeken ben, ben ik ook mama van een dametje dat deze week 5 jaar is geworden. Onze week stond dus in het teken van Frozen. En toen S. gisteravond thuis kwam met deze prachtige taartjes was ik echt even sprakeloos. Frozen Birthday 1 Ik volg Astrid al een tijdje en trok een paar weken geleden de stoute schoenen aan en mailde haar met de vraag of ze voor Guusjes kinderpartijtje 10 cupcakes wilde maken. Wat een fijn mailcontact volgde daarop! Neem zeker een kijkje op Astrids Bakkerij. Ze maakt de meest prachtige taarten en cupcakes voor verschillende feestelijke gebeurtenissen, ook voor bruiloften! De afgelopen jaren bakte ik zelf alle verjaardagstaartjes, maar langs niet zo bijzonder als deze cupcakes. Frozen Birthday 2 We hebben ons dametje vanmorgen vroeg verrast met de taartjes.
Haar gezichtje was goud waard :-)
Wow!! Kun je die eten? Echt?? Voor mijn feestje?
3x keer raden welke ze zelf heeft gekozen. Frozen Birthday 3 Voorafgaand aan het feestje hadden we hier in Noordwijk én in Leiderdorp dikke tranen. Haar allerbeste vriendinnetje moest vanmiddag afzwemmen voor haar diploma A. Zij kon niet naar het feestje komen en wij konden niet naar het afzwemmen gaan kijken. Wat een pech!
In het geheim vroeg ik Astrid een zwemdiplomaatje te maken van marsepein en Guusje koos vanmorgen een cupcake waar we het diplomaatje op vast maakten.
En zo werd al vroeg “cupcake Anna” in het diepste geheim met een extra cadeautje naar Leiderdorp gebracht. Frozen Birthday 4 Op school trakteerde het dametje natuurlijk ook.
Ik bedrukte met de foliepers kraftkleurige tagjes met lettercorps Aigrette. En laat ik nou bij toeval een ijskristal in mijn zetbok hebben. Nog net op tijd zag ik dat ik een verkeerde letter in mijn tang had zitten. Kun je hem zien? Frozen Birthday 5 Het dametje trakteerde doosjes met magische stenen en een zelfgebakken ijskristalkoekje voor de kindjes.
In elke doosje zit een vilten kussentje met glitters en een steen met zorg uitgekozen door the little lady. Frozen Birthday 6 En de juffen en meesters kregen een zakje magische thee met blauwe bloemetjes. Frozen Birthday 7 En vanmiddag hadden we 9 kleine Elsa-tjes op bezoek en maakten we ijskristalmobiles van klei.
Gelukkig is het bijna kerst, want ik denk dat we nog weken glittertjes tegen gaan komen. De kruizen zijn namelijk prachtig versierd.
En het zwemdiploma is in the pocket: Babet, we vinden je een knapperd!

24 Nov 2015
Tag: Producten

Vreugde & verdriet

Met oudjaar werd een van mijn allerliefste vriendinnetjes ten huwelijk gevraagd in Parijs. Wat we toen nog niet konden voorzien was dat 2015 een hele andere wending zou krijgen.
Een jaar wat in het teken zou staan van een bijzonder huwelijk in oktober werd vanaf maart nl. overschaduwd door een heel verdrietig bericht. Vreugde & verdriet Ik weet nog goed dat wij de sleutel van ons nieuwe huis & atelier kregen en ik diezelfde week te horen kreeg dat mijn vriendin een grote tumor in haar borst had. Ongeloof, boosheid, verdriet…waarom in hemelsnaam mijn lieve vriendinnetje?
Maar wat een bewondering heb ik voor haar!
De kracht waarmee ze elke keer weer opkrabbelde na de chemo en de moed er in hield.
Ik heb nu van dichtbij gezien wat chemo met je doet en dat is niet mis.
En hoe leg je een klein dametje van 4 jaar uit dat er een bobbel zit met nare cellen? Knap ook hoe ons kleine dametje het begreep en mee heeft geleefd. Guusje sprak vaak op de dagen van de chemo een berichtje in via de Whattsapp voordat ze naar school ging om lieve M. succes te wensen.

Eén ding was vanaf het begin zeker en dat was dat het huwelijk op 9 oktober door zou gaan.
En dan komt er een moment dat je dingen moet gaan regelen.
Sanne en Sjors van de kaartjeswinkel hebben een prachtig trouwkaart ontworpen.
Dank Sanne en Sjors, jullie zijn toppers! Vreugde & verdriet 2 Vreugde & verdriet 3 Vreugde & verdriet 4 Via facebook onder de titel “Binnen zonder kloppen” hield G. familie en vrienden na elke behandeling op de hoogte en G. vroeg mij of ik in het diepste geheim al deze facebookverslagen met reacties kon bundelen in een boek voor de bruid.
Natuurlijk wilde ik dat graag doen en tijdens de ceremonie in het gemeentehuis is het gebonden boekje overhandigd.
We lieten het binnenwerk drukken op hetzelfde papier als de trouwkaart alleen dan een dunner papier. Dank drukkerij de Bink voor het meedenken en het prachtige drukwerk!
En ik maakte in het geheim nog 7 extra boekjes in een iets eenvoudigere versie om aan familie te geven. En dat is de reden dat ik niet de gehele kaart meer op de foto kon zetten voor dit blogbericht, want ik heb fragmentjes uit de trouwkaart in de boekjes verwerkt. Dus overal vandaan sprokkelde ik trouwkaarten ;-) Vreugde & verdriet 5 In het ringendoosje verwerkte ik onder het kussentje het hartje van de trouwkaart en in het dekseltje verwerkte ik het gedichtje van de trouwkaart. Zo wordt je ringendoosje nog persoonlijker en krijgt nog meer symboliek. Vreugde & verdriet 6 En bijzonder dat het allereerste ringendoosje uit mijn nieuwe collectie gelanceerd is op dit huwelijk ♡ Vreugde & verdriet 7 We organiseerden een heel sfeervol vrijgezellenfeestje voor M. naar de Pluktea in Boskoop. Wat een fijn plekje! Je bent echt even helemaal weg en je mag zelf aan de hand van recepten kruiden plukken om je eigen thee te maken.
En G. ging met de heren naar Den Haag. Vreugde & verdriet 8 Ik maakte in het geheim twee vrijgezellenfotoalbums, die we tijdens het diner op de huwelijksdag hebben overhandigd. Met de foliepers drukte ik in goud de twee vrijgezellendata op de albums.
Een mooie herinnering aan twee leuke vrijgezellenuitjes! Vreugde & verdriet 9 En de enveloppendoos was natuurlijk zo gemaakt dat na afloop alles er in past: de twee vrijgezellenalbums, het ringendoosje, de trouwkaart, het gebonden boekje, gekregen kaarten… Vreugde & verdriet 10 En voor de ouders van het bruidspaar maakte ik nog een klein leporello cadeautje voor 10 foto's van deze bijzondere huwelijksdag.

En ons kleine dametje?
Die heeft genoten van de huwelijksdag.
Vreugde & verdriet 11

17 Nov 2015
Tag: Producten

Proposal ring box

Hebben jullie al kerstkriebels?
Nou ik wel en het begon al deze zomer :-)

Toen ik het lint van Angela Ligouri binnen kreeg, zat er een lint bij dat meteen mijn aandacht trok: het lint wat exact dezelfde kleur als mijn natuurlinnen heeft.
Ik zag meteen een proposal ringendoosje voor aankomende kerst voor me met dit prachtige lint met rood koperen streep. proposal ring box proposal ring box 2 Ik maakte een ringendoosje met strik en aan de strik hing ik twee tagjes. Op de tagjes drukte ik met lettercorps Aigrette de datum 12/25/2015 maar dat kan natuurlijk ook 25-12-2015 worden.
Ik heb een zetbok vol met loden letters en cijfers. proposal ring box 3 proposal ring box 4 En dit is denk ik wel het favoriete nieuwste hartje in mijn zetbok.
Ik heb hem al een paar keer mogen gebruiken, o.a. voor leporelllo's van Isabel Erkemeij. Kijk zeker ook op haar website, prachtige foto's!

En dat het allemaal handwerk is kun je op onderstaande twee foto's goed zien. De doosjes worden geheel met de hand gemaakt en ik krijg vaak terug dat mensen verbaasd zijn over het gewicht van de doosjes. Je hebt écht iets in handen en het is ook een bewaardoosje voor het leven. proposal ring box 5 proposal ring box 6 De ring in het ringendoosje is gemaakt door Sanne & Heleen van Hoogenboom & Bogers edelsmeden.
Mocht je een aanzoek willen doen voor kerst, ga zeker bij Heleen & Sanne langs in Bilthoven! Ze hebben een prachtige collectie. proposal ring box 7 En wil je de herinnering aan je aanzoek een mooi plekje geven?
Dan is er natuurlijk een leporello bij te bestellen voor 6 tot 10 foto's 10 x 15 cm. proposal ring box 8

4 Nov 2015
Tag: Producten

Mijn nieuwe collectie in de Wit Wedding

En een nieuwe webshop! nieuwe collectie in Wit Wedding Ik glim van trots want vandaag wordt mijn nieuwe collectie gepresenteerd in het online magazine van Wit Wedding.
En natuurlijk bedacht ik deze nieuwe serie in de drukste trouwperiode van het jaar :-)
Bloed, zweet & tranen……maar de tranen vooral van blijdschap.
Blij dat ik kon sparren & samenwerken met vijf lieve collega's / vriendinnen:

 • fotograaf Yvette Moeskops die alles weer prachtig in beeld heeft gebracht.
 • Edelsmeden Sanne Bogers-Otten & Heleen Hoogenboom voor het lenen van de meest bijzondere ambachtelijke trouwringen.
 • Grafisch vormgeefster Michelle Wiegman voor het ontwerp van nieuwe symbooltjes voor in mijn zetbok en het nieuwe logo van mijn webshop.
 • En Rina Labbé van rinarts.nl, die me het laatste duwtje in de rug gaf om een webshop te openen en ons enorm heeft geholpen door als helpdesk te fungeren.

nieuwe collectie in Wit Wedding (2) Het idee voor mijn nieuwe collectie ontstond nadat ik het natuurlinnen lint met gouden streep zag op de website van Angela Liguori. Ik werk graag met lint en was gelijk verliefd op haar producten.
Hoe mooi zou haar lint zijn in combi met mijn natuurlinnen en zandkleurig vintage linnen ♡
Het lint van Angela is een startpunt geworden voor mijn nieuwe collectie die alleen te koop is in mijn nieuwe webshop. (komende dagen zal er steeds iets gelist worden in nog veel meer verschillende kleuren!) nieuwe collectie in Wit Wedding (3) En de ♡ ♡ ♡ op deze foto? Die zijn uniek! Ze zijn speciaal voor 1000en1boeken ontworpen door Michelle Wiegman. Een wens van jaren om mijn symbooltjes uit te breiden!

Samen met Yvette Moeskops heb ik de nieuwe collectie in beeld gebracht. Belangrijk was om het ambacht wat meer in beeld te brengen. Klanten komen hier binnen en zijn vaak verrast dat écht alles met de hand gemaakt wordt.
Ik heb hier veel machines staan, maar niets rolt er vanzelf uit. Dit maakt dat ik alles op maat kan maken. En dat maakt ook dat er een prijskaartje aan het handwerk zit. Er gaan veel uren zitten in het maken en daarom werk ik ook alleen met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. nieuwe collectie in Wit Wedding (4) Deze week zal er ook een kopje atelier verschijnen in de menubalk met een kijkje in mijn nieuwe atelier.
Hier alvast een sneak peak van mij aan het werk. Lieve Yvette, dank voor je engelengeduld! Ik sta ook liever achter de camera, dan er voor ;-)

Het ringendoosje wordt geheel met de hand gemaakt en dat vergt veel tijd en verschillende stapjes. Op deze foto zie je het opbouwen
(stapje 3) van het ringendoosje. En na stap 3 volgen er nog verschillende stapjes en droogmomenten onder bezwaar… nieuwe collectie in Wit Wedding (5) Maar als het ringendoosje klaar is dan heb je een uniek ringendoosje. Een doosje waar je na het huwelijk het speciale ringkussentje eventueel uit kan halen en iets kleins in kan bewaren.
Een doosje voor het leven. nieuwe collectie in Wit Wedding (6) Deze ring “de draden van het leven” is gemaakt door edelsmeden Sanne Bogers & Heleen Hoogenboom. Sanne & Heleen staan van 5 t/m 8 november met hun werkelijk prachtige werk op de Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik mocht de inrichting van hun stand maken en er zullen ook verschillende van mijn nieuwe ringendoosjes te zien zijn en te koop. nieuwe collectie in Wit Wedding (7) Naast de ringendoosjes heb ik ook leporello's met lint en Sparrow fotoalbums in de webshop te koop, maar daar later een extra blog over.

21 Oct 2015
Tag: Om het huis

Even wat kleur op het blog

Ik probeer meestal twee keer per week een blog te schrijven, maar er gebeuren zulke leuke dingen in het atelier dat ik er niet aan toe kom om al die blogjes aan jullie te laten zien.

Achter de schermen wordt héél hard gewerkt aan de presentatie van een nieuwe collectie: 1 november gaat alles in the open en op een hele leuke manier!! Ik ben er al maanden in de late uurtjes mee bezig en ik heb zoveel zin om het aan jullie te laten zien.
Daarnaast mag ik keer op keer bijzondere opdrachten maken. Ik ben op dit moment onder andere bezig voor 2 geweldige edelsmeden: Sanne & Heleen die van 5 november t/m 8 november op de Sieraad Art Fair staan in de Westergasfabriek. En in hun vitrine zul je ook werk van mij zien. Je zult begrijpen, ik glim van trots. Kleur op het blog 1 In de lente had ik al een blogje willen schrijven over één van onze favoriete plekjes in Noordwijk, maar de plaatjes met narcissen hebben door tijdgebrek nooit het blog gehaald. En in mei waren de narcisjes een beetje out of date ;-) Kleur op het blog 2 Dus ipv een lenteblog over Noordwijk Buiten (kwekerij en theedrinkerij) een blog met 6 herfsttafereeltjes.
A.s. zaterdag sluiten ze tot 1 april en daarom gingen het kleine dametje en ik vanmiddag nog snel het Tiffany-werk van Joost Wijnberg bewonderen. Ik heb sinds een paar weken les van hem. Kleur op het blog 3 Het is een langgekoesterde wens van mij. En het snijden van het glas is nogal een dingetje hoor! Ik blijk wel talent te hebben, want de meester is zeer tevreden.
Nu is het snijden van glas een heel andere techniek dan het snijden van karton. De snijrichting is anders, het gereedschap is anders en het glas wordt uit de losse hand gesneden, terwijl ik hier alles langs een liniaal snij. En het breken van het glas, bbrrr in het begin met de ogen dicht, maar inmiddels na 6 lessen gaat het me goed af.
Wie weet laat ik mijn eerste werkstuk hier nog wel een keertje zien. Kleur op het blog 4 En die (hang)stoelen: als je even wilt onthaasten is dit echt de perfecte plek ♡
En overal vazen met prachtige bloemen. Kleur op het blog 5 En de heerlijkste kopjes kruidenthee. Kleur op het blog 6

6 Oct 2015
Tag: Producten

Cadeautje voor de ouders…

…van het bruidspaar, en een trouwboekje.
Ik ontving een tijdje geleden de trouwkaart van Angeli & Bart en in de envelop zat ook een klein stukje blauw lint. En laat ik nou blauw boekbinderslinnen hebben in exact dezelfde kleur.
Ik heb een grote voorraad leer, linnen & papier, maar dan ook nog precies dezelfde tint blauw op voorraad hebben, dat maakt mij een #happybookbinder.
Niets zo leuk dan bij maatwerk om de kleuren van de trouwkaart zo dicht mogelijk te benaderen! Angeli & Bart Bij de trouwkaart van Stijlvolle Trouwkaarten maakte ik een trouwboekje en twee leporello's om op de dag van het huwelijk cadeau te geven aan de wederzijdse ouders. Bart & Angeli wilden graag ook een stukje grijs in de cadeautjes terug laten keren en dat heb ik gedaan d.m.v. een grijze tag met de trouwdatum. Angeli & Bart En jullie denken misschien: “we zien 3 leporello's liggen.”
Bij het opstarten van deze leporello's maakte ik een foutje en zette het verkeerde model leporello op, namelijk van achteren gestrikt. Terwijl Angeli & Bart de strik intact wilden houden bij het open zetten van de leporello. Dus besloot ik de 2 leporello's toch af te maken en als extra cadeau te geven aan dit bruidspaar en aan Remco & Mirjam. Angeli & Bart Op het trouwboekje drukte ik in wit de namen en trouwdatum. Ik gebruikte daarvoor lettercorps Aigrette, aangezien die het meest lijkt op het lettertype van de namen op de trouwkaart.
In de binnenkant verwerkte ik twee tinten grijs. Je kunt ze zien liggen op de tweede foto. Angeli & Bart En dit gedichtje ben ik al eerder tegen gekomen en vind ik erg leuk.
Toevallig staat het ook op een trouwkaart van een huwelijk van a.s. vrijdag ♡ Angeli & Bart

2 Oct 2015
Tag: Producten

Geboortecadeautje

Geboortecadeautje 1 Onlangs maakte ik dit kleine fotoalbumpje voor kleine Philou. Het is een concertina / leporello voor 10 foto's (of 6 foto's als je aan één zijde foto's plakt). Een fotoboekje voor de allereerste foto's. Geboortecadeautje 2 Op de voorkant drukte ik met lettercorps Mistral de tekst “Welkom lieve Philou”, een knipoog naar de tekst aan de binnenkant.

Ik druk graag met het Lettercorps Mistral. Het lijkt wel of het handgeschreven is.
De letters gaan in mijn foliepers en die wordt verwarmd tot 110 graden Celcius en daarna kan ik de tekst er in blinddruk in zetten. Geboortecadeautje 3 Het opruimen van deze letters is nog wel een dingetje. Zoals je ziet zijn ze op het blote oog niet gemakkelijk herkenbaar. Gelukkig staat er onder of boven de letters een hulpletter. En die is met het blote oog echt alleen te zien bij daglicht. En een bevestiging dat ik nog niet aan de leesbril hoef ;-) Geboortecadeautje 4 In mijn zetbok heb ik ook een lade vol met kleine ornamentjes, waaronder ook verschillende bloemetjes. Dit leer leent zicht prachtig voor blinddrukjes. Ik ben dan ook altijd onder de indruk van de kleine details die zichtbaar worden. Op de achterkant van de leporello liet ik ook één klein bloemetje terugkomen. Geboortecadeautje 5 Toevallig maakte ik afgelopen jaar ook al eens een leporello voor een klein meisje met de naam Miya Pilou.

26 Sep 2015
Tag: Om het huis

Jubeldejubel, de vlag is uit!

Vlag uit Vanmiddag beklommen we de gerenoveerde toren van de Oude Sint Jeroenskerk. De toren die ons kleine dametje vanuit haar slaapkamer kan zien en die maanden in de steigers heeft gestaan i.v.m. een grote renovatie. Het was het wachten meer dan waard! Oude Jeroen toren We wonen nog niet zo lang in Noordwijk en wat is dan leuker om je eigen huis te kunnen zien van grote hoogte :-)
En er is zoveel te zien binnenin de toren.
Je hebt er geen idee van dat er verschillende verdiepingen zijn, een prachtige uurwerkmechanisme, gigantische klokken waarvan de grootste in de tweede Wereld Oorlog in het Ijsselmeer heeft gelegen.

En het uitzicht, tja…adembenemend mooi! Huis Ter Duin “Huis ter Duinen”, zoals ons kleine dametje dit iconische gebouw noemt, is vanaf deze plek wel héél mooi te zien. Als we Noordwijk binnenrijden is het toch een beetje thuiskomen als je dit hotel al van verre kunt zien liggen. Nieuwe Jeroenkerk En wie mijn Instagram-account volgt weet dat we regelmatig struinen in de Coepelduinen, op deze foto met de bollenvelden heel mooi achter de Nieuwe Sint Jeroenskerk te zien. Guusje kijkt vanaf de toren Ik liep in juni de historische wandeling en sindsdien probeer ik ons kleine dametje elke keer als we door de Voorstraat fietsen een historisch feitje te vertellen. Complimenten voor zowel de gids van vandaag als de gids van de historische wandeling. Allebei zulke bevlogen mensen, die de historie van Noordwijk een groot hart toe dragen. En ons als nieuwe inwoners een stukje geschiedenis leren.
Bij de pijl op de foto hieronder zie je één poort van de oude Burgemeesterswoning. Aan beiden zijden van deze woning is zo'n poort, zodat de paard met koets niet hoefde te keren in de tuin. Ons dametje smult van dit soort feitjes. Oude burgemeesterswoning Sportief dagje!
Het kleine meisje was vanmorgen naar dansles en mocht daarna ook mee naar deze spannende klim.
Guusje klimt naar beneden En daarna mochten we ook nog in de kerk kijken.
We zijn er al twee keer geweest en ik blijf me verbazen over het prachtige licht en akoestiek. Guusje in de kerk En het kleine dametje?
Die zocht een stoeltje op om even bij te komen van al die indrukken van vandaag ;-) FF chillen

25 Sep 2015
Tag: Producten

Ringendoosje & receptie album

Wat een verrassing toen ik de trouwkaart van Femke & Eric ontving via de mail. Donkerblauw met zachtroze, een combinatie die ik erg leuk vind!
Femke & Eric Meestal vraag ik aan het bruidspaar of ze de echte trouwkaart naar mij toe willen sturen, aangezien de kleuren van het drukwerk soms toch weer anders zijn. Dan kan ik de trouwkaart mee fotograferen voor een materialenvoorstel. Ik heb een doos vol met stalen en mijn donkerblauwe vintage linnen was exact de kleur als het sluitlint en het donkerblauw van deze kaart. En ook mijn vintage roze lint paste perfect bij de kaart. Femke & Eric (2) Ik maakte een ringendoosje met strik en op de maat gemaakte linnen tag bevestigde ik een fragment van de trouwkaart. Daarnaast heb ik een gastenboek/album voor polaroidfoto's gemaakt.Onlangs maakte ik al een ander polaroidalbum. Femke & Eric (3) Het polaroidalbum is in overleg helemaal op maat gemaakt voor Femke & Eric.
Het bevat 30 bladen die enkelzijdig worden beplakt met steeds 2 foto's naast elkaar en extra ruimte eronder voor een schrijfkader van 13 x 5 cm. Femke & Eric (4) Femke & Eric (5) Ik tekende voor Femke en Eric met een dun potloodlijntje de polaroidkaders. De foto valt precies over de lijntjes heen en geeft een houvast bij het recht plakken van de foto door de gasten.
Op het album drukte ik met lettercorps Smalle Mercator de namen van het bruidspaar en de trouwdatum. Femke & Eric (6) Femke & Eric (7) Ik krijg veel vragen over Polaroidalbums. Het helpt als je op het contactformulier zo volledig mogelijk bent. Hoeveel foto's wil je in het boek? Hoe groot zijn de foto's? Wil je er schrijfruimte onder of naast?
Alleen dan kan ik goed met jullie meedenken en bepalen hoe groot het album moet worden, hoeveel bladen je nodig hebt en dan kan ik inschatten wat de kosten zullen worden voor zo'n album.

16 Sep 2015
Tag: Producten

Trouwboekje in natuurlinnen

Onlangs werkte ik aan een hele plezierige opdracht van Jennifer & Jan. Jennifer & Jan 1 Ik mocht een nieuwe omslag maken om het trouwboekje van hun trouwgemeente. Op de foto hierboven zie je de “oude” suède omslag van de gemeente nog liggen. Het klinkt spannend, maar aangezien dit keer het witte boekje ingelijmd zat in deze omslag heb ik hem er uit moeten snijden. Natuurlijk in overleg met de trouwgemeente. Jennifer & Jan 2 Wat je dan overhoud is een wit boekje, die ik dan voorzie van een nieuwe papieren omslag en het witte boekje wordt met een enkelkaternsteek weer genaaid. En dan op zo'n manier dat alle gaatjes netjes verdwijnen onder het garen en de papieren omslag. Jennifer & Jan 3 Deze gemeente gebruikt trouwboekjes waarin een leeg invellijn op de dubbelzijdige tape wordt geplakt. Daar kom ik dus niet aan,
mijn aandeel is alleen het losmaken van de inhoud en zorgen dat de inhoud een los trouwboekje wordt en dat er een nieuwe omslag op maat omheen wordt gemaakt. Jennifer & Jan 4 Ik heb het ontwerp van het trouwboekje zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de sfeer van de trouwkaart en bijbehorende kaartjes.
Voor het tagje aan het trouwboekje heb ik een stukje uit de trouwkaart gesneden. Veelal gebruik ik mijn loden lettercorpsen voor het bedrukken van de tagjes, maar in dit geval stelde ik voor om de namen van de trouwkaart er in te verwerken.
Zo krijg je een heel mooi en herkenbaar geheel. Jennifer & Jan 5 Jennifer & Jan 6 De binnenkant van het trouwboekje hebben we neutraal grijs gehouden. Na het huwelijk kan in het fotolijstje de dierbaarste foto van de trouwdag geschoven worden. Jennifer & Jan 7 En wat een verrassing om na het huwelijk een prachtige foto te ontvangen van het trouwboekje ♡
Deze foto is gemaakt door fotograaf Edwin Verhoef. En wat leuk om het bruidspaar terug te zien in zijn prachtige trouwreportage.
Ik heb vaak een heel intensief mailcontact met bruidsparen en dan is erg leuk om het bruidspaar daarna “in het echt” te zien.
En binnenkort zal ik de receptiekaartjes die zijn ingevuld op de bruiloft ook inbinden met dezelfde materialen als het trouwboekje.

13 Sep 2015
Tag: Boleslawiec

Boleslawiec II

Iets later dan beloofd, want…druk met hele toffe magische(!) nieuwe dingen en ik sneed in mijn hand. Oeps!
Iets was in al die jaren maar heel weinig is gebeurd, maar als je het druk hebt…tja dan maak je een 1-secondefoutje. No worries, hand er nog aan, vingers er nog aan, alleen een grote pleister en gelukkig gewoon aan het werk.
Maar hier dan eindelijk deel 2 van ons avontuur in Polen. Boleslawiec II Misschien heb je mijn eerste bericht over Boleslawiec gelezen?
Daar kondigde ik al aan dat we in één van de Bunzlau-fabrieken een rondleiding hebben gekregen. Het was ook één van mijn favoriete winkels: Manufaktura.
En aangezien er maar weinig mensen deelnamen aan de Engelse tour kregen Sander, ik en ons kleine dametje een privérondleiding. Boleslawiec II Boleslawiec II Serviesonderdelen worden in mallen afgegoten, maar grote onderdelen zoals borden worden uit één stuk klei gemaakt en met een mes in vorm gedraaid. Op deze manier verkrijg je extra stevigheid.
Leuk om het gereedschap zo netjes te zien hangen!
Ook hier in de binderij heeft al het gereedschap een vaste plek.
Als ik aan het lijmen ben, moet alles binnen handbereik zijn en mag ik niet misgrijpen. Boleslawiec II Het is zo bijzonder om door de fabriek te lopen waar het servies wordt gemaakt wat wij al jaren dagelijks gebruiken. We zijn het servies nog meer gaan waarderen.
En die turquoise ramen ♡ mijn lievelingskleur!
Als de klei goed gedroogd is gaat het voor de eerste keer in de oven. Na het bakken komt het er een beetje rozig uit. Boleslawiec II En daarna wordt het opgeborgen in hoge kasten om op een later tijdstip te worden beschilderd. Je kunt je het bijna niet voorstellen: kasten vol met servies wachtend op een motief. En dit is nog maar een klein deel van wat er in deze hal staat. Bordjes, schaaltjes, waxinelichthoudertjes, eierdopjes, vazen, klokken… Boleslawiec II Het beschilderen wordt geheel met de hand gedaan en is een waar vakmanschap! Dat wordt gedaan met deze stempelsponsen.
Wij hebben het zelf ook mogen proberen en ik kan je vertellen: dat is echt niet eenvoudig! Eind deze week komt het derde en laatste blog over het beschilderen van dit prachtige servies. Boleslawiec II A.s. dinsdag een blog over een heel bijzonder trouwboekje!

7 Sep 2015
Tag: Producten

Ringendoosje op maat

Ik mocht deze zomer allemaal verschillende ringendoosjes maken. In de komende maand zal ik in verschillende blogberichten een aantal van deze ringendoosjes voorbij laten komen. Allemaal op maat gemaakt en bijpassend bij de trouwkaart / kleuren van de trouwdag.
Voor Remco en Mirjam maakte ik dit ringendoosje met zandkleurig vintage linnen als knipoog naar het kraftpapier van hun trouwkaart. Remco en Mirjam 1 Het doosje lijkt een beetje op het ringendoosje op mijn site, maar door het gebruik van net een ander kleur vintage wit lint en een andere kleur tag, wordt het een heel ander doosje.
Zo zie je dat je met één model ringendoosje eindeloos kan variëren. Met lettercorps Smalle Mercator drukte ik de trouwdatum in blinddruk op het tagje. Remco en Mirjam 2 Binnenin het doosje heb ik grijs terug laten komen.
Het trouwpak van Remco is ook in een grijstint en zoals jullie kunnen zien zit er ook een grijsaccent op de trouwkaart. Het ringenkussentje kun je na het huwelijk uit het doosje halen en dan kun je hem in gebruik nemen als klein bewaardoosje voor bijv. manchetknopen of met kussentje om je verlovingsring in te bewaren.

In dezelfde periode maakte ik voor een ander bruidspaar een trouwboekje en twee leporello's om op de trouwdag cadeau te geven aan de wederzijdse ouders.
Nu maakte ik een foutje bij het opzetten van de leporello's. Ik heb namelijk verschillende modellen en in plaats van een strik voorop maakte ik per ongeluk twee leporello's van achteren gestrikt. Remco en Mirjam 3 Een stapeltje leporello's in wording

Geen man overboord, wel twee extra leporello's op mijn tafel.
Dus een leuke reden om Remco & Mirjam en het andere bruidspaar blij te maken met een extra cadeautje. Zo maak je door een foutje twee bruidsparen blij met een extraatje en dat vind ik erg leuk. Toevallig kwam het blauwe linnen overeen met het blauw binnenin deze trouwkaart. Remco en Mirjam 4 Mocht je ook iets willen bestellen als bedankje voor je ouders? De ceremoniemeester? Of misschien de weddingplanner? Neem gerust contact op om samen met mij te brainstormen.

4 Sep 2015
Tag: Boleslawiec

Boleslawiec part 1

Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om deze zomer weg te gaan, maar toen ik ontdekte dat er jaarlijks een Pottery festival in Boleslawiec Polen is ging het kriebelen.
Al zo'n 16 jaar gebruik ik dagelijks dit handgemaakte servies.
Ik kocht het in Nederland en de USA, Sander & ik hadden onze Bunzlau-bruidslijst liggen bij Betjeman & Barton, ik vond antieke stukken op rommelmarkten en kringloopwinkels en van een lieve vriendin afkomstig uit Hamburg kreeg ik ook het een en ander.
Met als resultaat een mooie verzameling Bunzlau servies in een grote servieskast. Nou ja, eerlijk gezegd zijn het er zelfs twee ;-)
Ik heb nl. ook een grote verzameling vazen. Boleslawiec part 1 Zo spannend om naar een land te gaan, waar je nog nooit bent geweest! En wat werden we blij verrast ♡ wat is Zuid-Polen prachtig, wat zijn de mensen aardig en wat hebben we genoten van het Pottery festival!
Ik zal in mijn serie van drie blogberichten niet echt ingaan op alle adresjes, want daar is al veel over te vinden op het internet. Ik wil jullie vooral het ambacht laten zien. Dat is wat dit servies voor mij zo bijzonder maakt! Boleslawiec part 1 Deze foto maakte ik in vogelvlucht op één van de vele rotondes met servies. We maakten menig extra rondjes om extra lang te genieten van al dit bijzonders.

We startten ons ontdekkingstocht op de markt van Boleslawiec.
Ik heb me laten vertellen dat er twee fabrieken aan Nederland leveren, maar er zijn veel meer fabriekjes. Er wordt niet alleen aan Nederland geleverd, maar o.a. ook aan Amerika en Zuid-Korea.
Zo leuk om van alle fabriekjes een afvaardiging op de markt te zien staan. En je ziet duidelijk verschil tussen de verschillende fabrieken. Je ziet het in de patronen, de stijl, de kleuren, de vorm van de bolle bekers, maar je kunt ook het verschil in kwaliteit voelen.
Natuurlijk gingen wij met een paar wensen op reis. Doordat we het servies dagelijks gebruiken sneuvelt er wel eens wat op de tegelvloer in de keuken, soms gaat er door stoten toch een chipje af. Dus een unieke kans om de servieskast aan te vullen met stukken die in Nederland niet op de markt komen. Boleslawiec part 1 Boleslawiec part 1 Kenmerkend aan het servies zijn de patronen, die met gelaserde sponsjes er op worden gestempeld. Tijdens het festival kon je je laten beschilderen door verschillende lieve dames die in het dagelijkse leven in de fabrieken het servies beschilderen. Wat een vakmanschap! Boleslawiec part 1 Uiteindelijk vertrokken we van de markt met 3 beschilderde armen en twee beschilderde wangen. Die tweede wang was van Sander ;-) Boleslawiec part 1 Die eerste dag was al zo fijn, dat als we op dat moment naar huis hadden moeten gaan, we al dik tevreden zouden zijn.
Gelukkig mochten we nog drie dagen.
Volgende week vrijdag deel 2 op mijn blog over een fantastische rondleiding in één van de fabrieken.

Hieronder al een klein sneak peak, die ik bij een andere fabriek heb gemaakt. Deze fabriek levert voornamelijk aan de USA en daar kochten we 3 bijzondere dinerborden.
Het beschilderen van zo'n grote schaal neemt al gauw 5 kwartier in beslag. Het lila wordt in de oven uiteindelijk het bekende donkerblauw. Boleslawiec part 1

2 Sep 2015
Tag: Producten

Map voor toespraak

Ik werk niet alleen voor fotografen en bruidsparen, maar ook regelmatig voor trouwambtenaren.
Nu is het toeval dat ik deze zomer verschillende mappen heb mogen maken. In dit blogbericht de map voor Mariëlle Bouwer-Koller van Tintelend Trouwen. Tintelend Trouwen Ik was onder de indruk van de mooie woorden die Mariëlle onlangs plaatste op haar facebookaccount bij een foto van een aantal van mijn producten.

VERPAKT | Gevoel omzetten in woorden, grappige details in een verhaal, uitspreken wat vaak ongezegd blijft…Liefde verpakt! Juist omdat die woorden het verdienen om met zorg te worden verpakt heeft 1000en1 boeken net wéér 10 prachtige trouwboekjes afgeleverd! En…een prachtige map voor mijn toespraken! Tintelend Trouwen 2 In de map is een ringband verwerkt voor 4 gaatjes. Door de rug van de map is een lint geregen waaraan ik een tag heb gehangen. Tintelend Trouwen 3 De tag is met een vrij groot lettercorps bedrukt, zodat de gasten in de trouwzaal de tag ook kunnen lezen. Bij de map heb ik verschillende vintage linten gevoegd, zodat de map kan worden aangepast aan de kleur van de bruiloft. Het vintage zandkleurig linnen is namelijk lekker neutraal. Tintelend Trouwen 4 Ik maak eigenlijk nooit iets voor mezelf, maar overweeg nu echt om zo'n leuke map voor mezelf te maken. Je kunt hem niet vergelijken met een multomap in de winkel. Het vintage linnen heeft de eigenschap dat het niet snel vies wordt. Dit in tegenstelling tot gewoon boekbinderslinnen. Ik heb de map ook precies passend voor A4 papier gemaakt. Dus geen grote oversteken, maar een handzaam maatje. Tags Tintelend Trouwen Deze tags worden door Mariëlle met verschillende kleuren lint aan de trouwboekjes gehangen. Op die manier kunnen ook deze boekjes helemaal in stijl van het bruidspaar.

17 Aug 2015
Tag: 1000en1boeken

In de Bruid & Bruidegom magazine

Ubertrots op wederom een vermelding in de Bruid & Bruidegom magazine ♡
Zo spannend om de nieuwste Bruid & Bruidegom te kopen wetende dat “je” erin staat. Een hele opgave om hem niet meteen in de boekenwinkel open te doen ;-)
Samen met het kleine dametje thuis op de bank bladeren en de mooiste trouwjurken, bruidstaarten en, heel toevallig, een droombruiloft hier in Noordwijk tegenkomen. En dan na een prachtige reportage over trouwringen op bladzijde 236 mijn ringendoosje zien staan.
Ik glim van trots! Nogmaals B&B En zien jullie rechtsboven het kleine bruidje? Ons kleine dametje zat te glunderen toen ze dit bruidspaar op de pagina zag staan.
En sindsdien is ze met haar Playmobil aan het spelen ;-)
Haar Bohemian bruidje mag er ook zijn, toch? Nogmaals B&B De foto van het ringendoosje is gemaakt door Yvette Moeskops fotografie. Binnenkort gaan we samen weer heel veel toffe productfoto's maken, want er komt héél veel nieuws aan. Dat is ook de reden dat het hier een klein beetje stil is op het blog. Naast druk met heel veel leuke opdrachten werk ik elk vrij minuut aan iets nieuws, iets heel groots. En binnenkort kun je hier ook verschillende blogberichtjes lezen van trouwopdrachten die ik deze zomer mocht maken.

Mocht je ook interesse hebben in een op maat gemaakt ringendoosje?
Neem gerust contact op via mijn contactformulier.

6 Aug 2015
Tag: Producten

Happy Wishes Cards

Voor Peggy en Frits maakte ik in maart al een trouwboekje en onlangs maakte ik een omslag voor hun receptiekaarten,
de wenskaartjes voor een origineel gastenboek.
In dit bericht zal ik jullie het systeem laten zien dat ik er om heen heb gemaakt. Het voordeel van dit systeem is dat je alle kaarten bij elkaar kunt bewaren en je kunt er nog eens gemakkelijk door heen bladeren na jullie huwelijksdag.
Peggy & Frits stuurden mij na hun huwelijksdag de ingevulde Happy Wishes-cards. In maart had ik al een preview van deze receptiekaart gezien en de materialen voor het trouwboekje hebben we daar samen op aangepast. Happy Wishes Card 1 Happy Wishes Card 2 Leuk om voor de 2e maal drukwerk van Stijlvolle Trouwkaarten op mijn werktafel te hebben!
Mooi papier, lief ontwerp en vooral ook een héél leuk maatje, nl. vierkant. Happy Wishes Card 3 Peggy heeft de receptiekaart zo aangepast dat ik linksboven in de hoek nog een gat voor de ring kon boren zonder dat ik tekst zou raken. Happy Wishes Card 4 Voor aan het receptiekaartensysteem heb ik 2 tags gemaakt en deze heb ik bedrukt met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum, in lettercorps Rockwell. Happy Wishes Card 5 Zoals je ziet maak ik altijd eerst een folieproef. Heb ik de namen goed in de lettertang gezet? Is de temperatuur van mijn Pragnant foliepers goed voor deze folie en deze linnen ondergrond? Pakt deze kleur paars goed op de vintage grijs linnen ondergrond? Druk ik precies in het midden van de tag? Zoals je ziet komt er best veel kijken bij het personaliseren van het werk.
Je wilt niet dat het laatste stapje in het boekbindproces misgaat, want dan kun je opnieuw beginnen.
En ik kan je vertellen dat dat wel eens gebeurd is. Inmiddels ben ik erg bedreven met mijn foliepers. In het begin een haat-liefde verhouding, maar inmiddels zijn we misschien wel maatjes ;-)
In het bericht over het zomerrooster kun je mijn foliepers zien. Happy Wishes Card 6

30 Jul 2015
Tag: Uitjes

Dahlia heaven

Naast het werken aan geweldig leuke opdrachten gebeuren hier deze zomer ook nog andere leuke dingen!
Als je mij op instagram volgt kun je zien dat ik druk ben in het atelier, we de moestuin van het kleine dametje moesten beschermen tegen de zeldzame zomerstorm en dat we eergisteren een plukuitje hadden. Op instagram is het net even wat makkelijker om snel iets te plaatsen.

Wonen in Noordwijk, op het randje van de Bollenstreek is nieuw voor ons en maakt dat we hier enorm genieten. Er is op dit moment veel bedrijvigheid op de bollenvelden en het is bijzonder om de bollencyclus van zo dichtbij mee te maken!
Een uitje naar Annemieke's pluktuin stond op ons to-do lijstje.
Dus eergisteren reed ik samen met een vriendin en onze dametjes naar Hillegom. Dahlia Heaven 1 Dahlia Heaven 2 De twee kleine dametjes kregen bij Annemieke allebei een echte plukschaar en een emmertje. En al gauw hadden ze de smaak te pakken :-)
Ik maakte deze foto's bij windkracht 5, met een fototoestel in de ene hand en het emmertje of schaartje in de andere hand. En druk wijzend naar mijn kleine dametje dat ze vooral lange (!) stelen moest knippen. Dahlia Heaven 3 Wat een geweldig Dahlia-paradijs!
Ik heb nog nooit zoveel Dahlia's bij elkaar gezien en in de meest fantastische kleuren. Zoveel verschillende soorten, 1 kleur, 2 kleuren en er was zelfs een veld met reuze-dahlia's. Dahlia Heaven 4 Mijn dametje heeft de hoofdletter G ontdekt ;-)
Dus op dit moment wordt deze heel gewichtig extra vermeld bij haar naam. Dahlia Heaven 5 En op dit moment staan er hier overal in huis vaasjes met kleine boeketjes met dahlia's ♡
Annemieke heeft emmers in 3 verschillende maten. Wij kozen het kleinste emmertje van 6 euro per bos. Misschien gaan we volgende week nog wel een keer :-)

27 Jul 2015
Tag: Producten

Receptie album

Een nieuw ontwerp album!
De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen over albums voor polaroidfoto's.
Tijd dus voor een nieuw album!
Ik liep al een tijdje te broeden op een speciaal ontwerp voor deze leuke polaroidfoto's.

Een album dat ik zelf heb ontworpen en ik hoop ook dat dit gerespecteerd zal worden.

Vandaar ook dit blogbericht vrij kort op deze bruiloft. Ik mag van Leonie en Chris Jan het album nog een keertje lenen om hem mét polaroids aan jullie te laten zien. Polaroidalbum 1 Polaroidalbum 2 Het album bestaat uit negen sets van vier bladen. Zoals je hieronder ziet zijn de bladen niet allemaal even groot en dat is met een speciale reden bedacht. Ik krijg voorafgaand aan de bruiloft vaak de meest mooie ontwerpen van o.a. receptiekaarten.
Na de bruiloft krijg ik ze hier terug om in te binden. Een heel verschil als er met potlood, pen, viltstift op is geschreven met een bonte collectie handschriften ;-)

In dit album wilde ik juist de nadruk leggen op de polaroidfoto's, zodat in eerste instantie je oog alleen op de polaroidfoto's valt. Natuurlijk wel met de mogelijkheid voor de gasten om er iets in te schrijven. Dat kan links naast de foto onder het voorgaande vel. Polaroidalbum 3 Polaroidalbum 4 Op de kleinste stroken heb ik 9 keer met de foliepers een fragmentje van de trouwkaart gedrukt o.a. de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de naam van de feestlocatie, de plaats, ♡ en natuurlijk ook de leuke woordspeling “are totally tying the knot”. Op deze kortste vellen wordt niet geschreven door de gasten.
Met een dun lijntje heb ik kadertjes getekend, zodat de gasten een houvast hebben bij het plakken van de foto. Polaroidalbum 4 Polaroidalbum 6 Van de save the date kaart maakte ik 2 tags zodat het bruidspaar zelf kan kiezen welke tag ze aan het album willen hangen. Polaroidalbum 7 Op de achterkant van de grootste vellen is ruimte voor trouwfoto's van bijv. de trouwfotograaf. Door de speciale constructie van de bladen is er genoeg rekening gehouden met de opdikking van de polaroidfoto's, want je wil natuurlijk niet dat je album bol gaat staan vanwege de vele foto's. Polaroidalbum 8 Het opruimen van de loden letters was dit keer best een dingetje!
Door de vele teksten was het een behoorlijk bergje lood geworden. Gelukkig ken ik inmiddels elk vakje in mijn zetbok, maar je zult begrijpen dat dit best wel even tijd kost.

21 Jul 2015
Tag: Producten

Ringendoosje bij Letterperskaart

Voor het eerst kon ik zelf niet kiezen tussen verschillende ontwerpen die ik had bedacht voor het ringendoosje van Koen & Rosan.
En wat doe je dan?
Dan voer je ze gewoon allemaal uit en laat je de bruid deze moeilijke (of misschien wel makkelijke) keuze maken ;-)
Dus 1 ringendoosje, 2 verschillende dekseltjes en 2 verschillende tagjes. Ik weet dat Rosan haar collega's om raad heeft gevraagd nadat ze het pakje in ontvangst had genomen.
De prachtige mintkleurige letterperskaart is ontworpen en uitgevoerd door Tiny van Letterpers. Het stempeltje met hartje is een ontwerp van Rosan en heeft Tiny terug laten komen in de trouwkaart. De stempel was een belangrijk detail en Rosan & Koen zagen die graag terugkomen. Keuzes, keuzes, keuzes 1 Mijn allereerste idee was om het vlastouwtje van de trouwkaart te verwerken in het dekseltje. Ik maakte een verdiept kadertje en daarin lijmde ik het fragment met stempel. Snijden in een letterperskaart: ik kan er eigenlijk niet aan wennen! Dat blijft altijd een beetje spannend. Rosan had me gelukkig wel drie kaarten toegestuurd, dus dat gaf wat meer rust.
Aan het vlastouwtje hing ik het zilverkleurige hartje van de kaart. Keuzes, keuzes, keuzes 2 Keuzes, keuzes, keuzes 3 Ook maakte ik een versie met vintage mintkleurig lint. En ja, dit lint is echt héél erg oud. Afgelopen week maakte ik helaas de bruine kleur op, maar gelukkig heb ik nog heel veel zachtroze, zachtblauw, zachtmint, wit en ivoor op voorraad. Keuzes, keuzes, keuzes 4 Keuzes, keuzes, keuzes 5 Op het tagje drukte ik met de Aigrette lettercorps de trouwdatum in mint op een klein fragmentje van de kaart. Zien jullie dat subtiele kleine hartje?
En op verzoek van Rosan maakte ik ook nog een grote tag met stempel. Deze moest goed zichtbaar zijn voor de gasten in de trouwzaal.
Al met al weer een erg leuke opdracht om aan te werken! Keuzes, keuzes, keuzes 6 Rosan wilde graag nog een extra stuk mintkleurig lint en de bloemist heeft die in haar trouwboeket verwerkt ♡

Mocht je ook een ringendoosje op maat willen laten maken, neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag mee! Keuzes, keuzes, keuzes 7

13 Jul 2015
Tag: 1000en1boeken

Zomerrooster 2015

Afgelopen vrijdag zong ons kleine dametje op het schoolplein met de hele school het vakantielied en sinds vandaag heeft ze 6 weken vakantie :-)
Ik werk deze zomervakantie door, maar weliswaar wel met wat aanpassingen. Zo zal ik veel in de weekenden en in de avonduren weken en samen met vrienden met ook een eigen bedrijf zullen de dametjes veel bij elkaar spelen. Dus mail me gerust je vragen, maar houd er rekening mee dat het in deze periode soms iets langer kan duren voordat ik kan reageren. Op dit moment ben ik voor de maand augustus aan het inplannen. Dus wees er tijdig bij als je iets wilt laten maken.
Voor de juffies maakte ik een leporello voor 6 foto's, een aandenken aan het schooljaar 2014-2015. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 Met de foliepers drukte ik met lettercorps Atlas de jaartallen 2014-2015 op de tags.
Hieronder zie je mijn Pragnant foliepers. In de lettertang zet ik loden letters en die worden verhit tot een temperatuur rond de 110-120 graden Celcius. Op deze manier kan ik al mijn werk personaliseren. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 En je zal misschien wel denken wat doet die toversteen op al die foto's?
Het kleine dametje regisseerde deze shoot. De toversteen zie je dan ook op bijna alle foto's terugkomen. En natuurlijk maakte ze nog twee mooie tekeningen. De stiftenrol is gemaakt door Made by Puks. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 En de toversteen…die heeft een plekje gekregen in deze mooie schatkist. We lieten al eens een geboortecadeau door Isabelle van Woordidee maken en het kleine dametje had die gepersonaliseerde schatkist graag zelf gehouden. Je zult begrijpen dat we een glunderend dametje hadden toen ze deze kist met wel 12 vakjes kreeg.
We zullen de komende weken vaak struinen door de duinen op zoek naar mooie schatten!

7 Jul 2015
Tag: Producten

Trouwboekje bijpassend bij trouwkaart

Voor Ellen & Hans maakte ik een trouwboekje met een bijzonder accent. Ik verwerkte met leer het oneindigheidsteken van de trouwkaart in het trouwboekje. Zo leuk om bij zo'n mooi ontworpen trouwkaart een boekje te mogen maken! Ellen en Hans 1 Ellen en Hans 2 Ik gebruikte grijs vintage linnen en zachtgrijs papier voor binnenin. De trouwgemeente van Ellen & Hans werkte ook fijn mee en stuurde mij een leeg trouwboekje. Op deze manier kan ik de omslag precies passend maken en daarna stuur ik het lege boekje weer tijdig terug naar de trouwgemeente. Ellen en Hans 3 Ellen en Hans 4 We zochten een geschikt lettercorps (Aigrette) bij de tekst van de trouwkaart en deze drukte ik op ambachtelijke wijze op een temperatuur van 112 graden Celcius met geel folie op de omslag. Ellen en Hans 5 Ellen en Hans 6 En de trouwlocatie is werkelijk ♡
Afgelopen september was ik voor het eerst op camping de Lievelinge, nl. bij het Snorfestival. Ik heb er een berichtje over geschreven.
Wat een bijzondere en fijne plek! Dat moet een geweldige bruiloft zijn geweest!
Op 20 september is er een tweede editie van het Snorfestival. In onze vriendengroep gaat het al rond en de plannetjes worden gesmeed. Benieuwd of Sander dit jaar ook weer in de zweefmolen gaat ;-)

29 Jun 2015
Tag: Vakmanschap

Drukken op papier

Onlangs was ik uitgenodigd voor een zeer inspirerende workshop over drukken op papier bij drukkerij De Bink in Leiden, georganiseerd door Marco van der Krogt van De Bink en Trudie Brandse van Papyrus Groep Nederland. Heerlijk om zulke bevlogen mensen te horen praten over papier!
Ik ken Marco al heel wat jaartjes en we hebben al heel wat uurtjes samen gekletst/gebrainstormd over papier, boeken en alles daar omheen. Marco heeft er o.a. voor gezorgd dat het magneetbord van mijn adventkalender is beplakt met een grote bedrukte sticker.
Zijn motto: “Kan niet bestaat niet! Er is overal een passende oplossing voor!” vind ik zo fijn en hij heeft me regelmatig geholpen bij het realiseren van een opdracht.
En de drukkerij zelf, zo'n bijzonder plek om rond te mogen lopen! Er gebeurt daar zoveel! Er staan zulke grote machines te draaien, het magazijn is indrukwekkend, maar wat ik vooral zo bijzonder vind is dat er naast heel grote orders ook nog echt ambachtelijk gewerkt wordt. En daar gaat mijn hart naar uit!
De machines zijn al erg oud en worden tot op de puntjes bijgehouden en verzorgd. Dit zorgt ervoor dat je zeer strak kunt drukken en zeker bij letterperskaarten is dat een belangrijk gegeven. Drukken op papier 1 Drukken op papier 1b De tweede foto heb ik niet zelf gemaakt. Ten tijde van deze ochtend zat er op de Heidelbergpers knaloranje inkt om letterperskaarten te drukken. Er was deze ochtend zoveel te zien dat ik gewoon helemaal ben vergeten daar een foto van te maken. Marco heeft op een later tijdstip voor mij deze foto met witte verf gemaakt, want ik wilde jullie de Heidelberg met verf graag laten zien. Drukken op papier 2 En wat een indrukwekkende foliepers!
Ik druk ook met folie, maar ik beperk me tot namen, (trouw)datum, symbooltjes, locatie en soms een korte regel. Mijn pragnantpers die ik kan verwarmen is een “kleintje” in vergelijking met deze prachtige oude grote machine. Op deze foto wordt papier bedrukt met wit folie. Er stond deze ochtend iemand bij het apparaat om alles goed in de gaten te houden. Er hoeft maar iets scheef te gaan of het apparaat loopt vast. Je kunt het net niet zien op de foto, maar bovenop de machine aan de voorkant zit een hendel, die je opzij kunt duwen mocht het apparaat vastlopen. Ik mocht het ook proberen. Een heel gewicht! Drukken op papier 3 Drukken op papier 4 Ik heb hier in het atelier één zetbok staan, maar daar staan zoveel prachtige soortgelijke kasten met lades vol met stansmessen ♡
Ik zou de kasten wel allemaal willen adopteren :-) Drukken op papier 5 En in een hoekje stond ook nog een Mahez. Je zult misschien wel denken, waarom een foto van een apparaat met bezemstelen op de foto?
Ik moest even glimlachen en terugdenken aan het jaar 2010. Voor de opleiding handboekbinden moest ik praktijkexamen doen en één van de opdrachten was het maken en dus rillen van een archiefmap. Bij een machinale boekbinderij waar ik een deel van mijn examen heb afgelegd, staat in de kelder ook een soortgelijk apparaat en daar heb ik op geoefend (ppfff) en uiteindelijk mijn examenmap gemaakt. Drukken op papier 6 En ik heb hier ook een Mahez staan, in mijn geval een grote bordschaar. Rillen en perforeren kan ik ook, ik heb weliswaar niet zo'n groot apparaat, maar heb een antieke zeldzaam tafelmodel ril/perforeerapparaat geadopteerd.

22 Jun 2015
Tag: Producten

Trouwboekje in het groot

Voor Marloes en George heb ik een omslag gemaakt om het door hun zelf ontworpen trouwboekje. Trouwboekje in het groot 1 Tegenwoordig ben je niet meer verplicht om een “standaard” trouwboekje af te nemen bij de gemeente. Je kunt er ook voor kiezen om geen trouwboekje te gebruiken, maar ik blijf dit onderdeel van de ceremonie toch bijzonder vinden. Marloes en George maakten zelfs hiervoor een eigen trouwboekje.
Het (binnen)boekje verzorgde het bruidspaar zelf en is op mooi stevig A-4 papier gedrukt met paginanummering, de lijst met gasten en allerlei andere belangrijke zaken voor het bruidspaar. En ik heb het gevouwen en gebonden met een enkelkaternsteek. Trouwboekje in het groot 2 Trouwboekje in het groot 3 Op de voorkant van de leren omslag drukte ik het woordje trouwboekje in blinddruk met lettercorps Atlas. En ik zie op de foto dat ik nodig eens mijn folietang moet poetsen ;-)
Het kan hier in het atelier soms best stoffig zijn door het schuren van het grijsbord. Alles wat ik maak wordt met heel fijn schuurpapier geschuurd. Vaak doe ik dit buiten, maar op zo'n als vandaag met regen schuur ik binnen. Trouwboekje in het groot 4 Trouwboekje in het groot 5 Dit is tot nu toe het grootste trouwboekje wat ik heb gemaakt en ook nog eens voor een bruiloft in Italië. Tijdens het werken aan deze opdracht gingen mijn gedachten dan wel eens terug naar mijn eigen reis door Italië.
Binnenin gebruikte ik grijstinten, in samenspraak met Marloes.
Op deze manier gaat de nadruk naar de gekalligrafeerde namen van het bruidspaar. Voor het zetten van de handtekeningen kan het boekje uit de omslag geschoven worden.
En links binnenin zit een fotolijstje waarin na de bruiloft een trouwfoto geschoven kan worden. Op deze manier heb je een mooi aandenken aan een heel bijzondere dag. Trouwboekje in het groot 6 Marloes had ook nog een andere bijzondere vraag, ze wilde de ceremoniemeesters een handgemaakt bedankje geven.
Voor de ceremoniemeesters Tim en Nienke heb ik een omslag voor hun paspoort gemaakt en net als bij het trouwboekje drukte ik in blinddruk de voornamen in deze omslag. Voor Nienke in dezelfde kleur als het trouwboekje en voor Tim in het zachtblauw.

17 Jun 2015
Tag: Om het huis

Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje 1 Op de terugweg van de bibliotheek ontdekten we afgelopen week een prachtig mooi paadje. We stapten af en ik moest op het kleine dametje inpraten dat ze ECHT(!) geen enkele bloem mocht plukken. Zo'n mooi plekje moet je zijn gang laten gaan en vooral genieten van al het moois. Ontdek je plekje 2 Terug thuis heb ik op internet gezocht naar de tuin en het blijkt een natuurkerktuin te zijn. De tuin ligt naast de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Het werd vroeger gebruikt als honden- en paardenuitlaatplaats. Dhr. Dieleman heeft de ruimte ingericht tot een natuurtuin waar heel veel soorten wilde planten een thuis vonden naast de kerk. De stenen om de paden te bestraten heeft hij van de gemeente gekregen. Het hout van de hekken was voor een groot deel sloophout. Eigenhandig heeft hij verreweg het meeste zelf aangelegd. Ik heb er zo'n bewondering voor! Ontdek je plekje 3 Ontdek je plekje 4 In Leiderdorp gingen we geregeld naar de heemtuin maar wat een cadeautje dat hier ook zo'n prachtig plekje is! Er is zoveel te zien en zeker nu in de maand juni. Kleine vijvertjes, ingegraven emmers, wilde bloemen, oude stenen, een bijzonder hekwerk & kleine bankjes die mijn kleine dametje natuurlijk allemaal heeft uitgeprobeerd. Ontdek je plekje 5 Ontdek je plekje 7 Het hek met alle paaltjes met gekalligrafeerde nummers heeft een bijzondere aantrekkingskracht op het dametje. Wat is nu een mooiere manier om te leren tellen! Speciaal voor Arda hebben we paaltje nummer 22 op de foto gezet. Kijk maar eens op haar blog. Sinds ik haar heb leren kennen, zie ik overal het cijfer 22. Ontdek je plekje 8 En sinds ik verteld heb dat de Digitalis giftig is loopt het kleine dametje er met een grote boog omheen. Giftige bloemen, giftige spinnen in het verzamelboek van Freek, het maakt allemaal grote indruk ;-)

Foto's zijn snapshots gemaakt met mijn mobiel.

15 Jun 2015
Tag: Producten

Opperste concentratie!

Opperste concentratie 1 Kim en ik volgen elkaar al een tijd op Instagram en toen Kim halverwege mei vroeg of ik voor haar & Bernardo een ringendoosje en gastenboek wilde maken kon ik natuurlijk geen nee zeggen.
Ik maakte een uitzondering, want mijn planning (en dus ook alle boekenpersen) voor de maand mei zat helemaal vol.
Het was dan ook een gevalletje opperste concentratie! Het is allemaal handwerk en dan mag er niets fout gaan, want tijd om te herstellen/opnieuw maken is er dan niet. Opperste concentratie 2 Toen ik de trouwkaart zag wist ik gelijk dat we iets met die leuke trouwdatum-notering moesten doen.
Met de Smalle Mercator 28 pt. heb ik de datum in zijn geheel afgedrukt. Meestal zie je mijn kleine folietang hier op het blog voorbijkomen, maar voor deze bijzondere datum had ik mijn grote folietang nodig. De tang werd in dit geval verwarmd tot 105 graden Celcius. Opperste concentratie 3 Opperste concentratie 5 En net als op het ringendoosje van Barbara en Marcel heb ik dit keer confettistipjes gedrukt in de kleuren van de confettistipjes van de trouwkaart.
Kun je je voorstellen dat al die confettistipjes 1 voor 1 gedrukt moeten worden? Dus al die keren loop ik dan het risico dat er iets niet goed kan gaan. Het blijft tenslotte handwerk.
Natuurlinnen is het meest lastige linnen om te bedrukken i.v.m. de structuur van de draden. Mijn hart zat dan ook in mijn keel en ik vergat bijna adem te halen.
Tijdens mijn examen van de opleiding handboekbinden zat ook een verplichte opdracht om een titel op natuurlinnen te drukken.
Een lastig maar ook belangrijk onderdeel van de opleiding.

Willen jullie ook een ringendoosje en/of gastenboek bij jullie trouwkaart laten maken? Mail gerust via het contactformulier jullie trouwkaart (max. 800 kb) en wensen. Opperste concentratie 4 Veel geluk Kim, Bernardo, de kleine man en het kleine wondertje op komst!

8 Jun 2015
Tag: Uitjes

De schoolmeester

Papier, ik werk er dagelijks mee. Mijn liefde voor papier zorgt er ook voor dat ik soms op bijzondere plekjes kom. De Schoolmeester (1692) is vandaag de dag de enige molen ter wereld die windgemaakt papier vervaardigt.
Mocht je deze zomer een keer op pad willen, molen de Schoolmeester in de Zaanstreek is een aanrader! De Schoolmeester 1 De eerste Zaanse papiermolens maakten alleen grauw, blauw basterd en bordpapier, zoals de molen de Schoolmeester dat nog steeds doet. De fabricage van witpapier volgde pas later.
Aan de Zaan werd een aantal belangrijke vindingen gedaan, waaronder de maalbak of zgn. “Hollander”. Het principe van het papiermaken bestaat uit het vervezelen van textielafval zoals bijvoorbeeld lompen, oud touw en viswant. Aan het eind van de 17e eeuw telde de Zaanstreek maar liefst veertig papiermolens. De Schoolmeester 2 Filmpje Molen De Schoolmeester Klik bovenstaande foto om het filmpje te zien
Machtig mooi om de molen te zien draaien en te zien hoe de lompen worden fijngemaald. De Schoolmeester 4 De Schoolmeester 5 De langs droogschuur vind ik ook indrukwekkend. Lange touwen waar het papier over te drogen wordt gehangen, de geur, het lichtinval…

De Schoolmeester 8 De Schoolmeester 6 Er staan nu nog vijftien molens en drie kleine speelmolens in de Zaanstreek. Dertien daarvan zijn eigendom van Vereniging De Zaansche Molen.
Ik zal binnenkort ook een stukje schrijven over molen de Kat, ook al zo'n bijzonder stukje Nederlands Erfgoed!

1 Jun 2015
Tag: Vakmanschap

Woordidee

Grote avonturen beginnen klein! Woordidee1 Wat geef ik graag handgemaakte cadeautjes!
Gisteren waren wij uitgenodigd voor het kraamfeestje van een allerschattigst kereltje van 6 weken oud ♡
En aangezien we zo hebben meegeleefd met deze zwangerschap wilde ik naast een handgemaakt album nog iets bijzonders geven. Nu volg ik Isabelle van Woordidee al een tijd en ben weg van haar werk! Woordidee2 Toen ik dit berichtje voorbij zag komen legde ik contact met Isabelle.
Ze begreep meteen wat ik graag wilde en ik heb haar vrij gelaten in de invulling. Ik heb zoveel mooi werk van haar voorbij zien komen, dat ik er alle vertrouwen in had. En het is méér dan goed gekomen. Woordidee3 Er trad gisteren wel een "klein" probleempje op.
Mijn kleine dametje vond de schattendoos zó mooi, dat ze er eigenlijk geen afstand van wilde doen. We hebben haar echt moeten overtuigen dat de doos voor Manu is en er geen Guusje op staat. Gelukkig legde ze zich er toch bij neer en deed ze er zelfs twee van haar schatten in.

Wij struinen wat af in de duinen en jutten op het strand en we hebben inmiddels contact met Isabelle gehad. Wat ons kleine dametje niet weet is dat we bij Isabelle nu een grotere schattendoos hebben besteld, met wel 12 vakjes!
Deze krijgt ons dametje op de dag dat ze zomervakantie krijgt. Ik kan niet wachten om haar gezichtje te zien als ze een doos uitpakt met de naam Guusje er op :-)

28 May 2015
Tag: 1000en1boeken

Confetti by Wit Wedding

Ik glim van trots!
Wat een SUPERverrassing om mijn ringendoosjes in het online magazine nr. 7 mei/juni 2015 van Wit Wedding te zien staan.
En wat is het weer een mooie editie! Absoluut een kijkje waard! En hebben jullie mijn pagina al gezien op de website van Wit Wedding?
Dankjewel Willemijn en alle andere lieve redactieleden van Wit Wedding ♡
You made my day!
Productfotocredits zijn voor fotograaf Yvette Moeskops, ook al zo'n topper!

25 May 2015
Tag: Producten

Tintelend Trouwen

Voor Mariëlle Bouw-Koller heb ik de afgelopen tijd een aantal hele leuke dingen mogen maken. Mariëlle is naast Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand ook ceremoniespreker en zo af en toe zelfs weddingplanner.
En het leuke is dat ik voor haar rol als ambtenaar van de burgelijke stand trouwboekjes heb mogen maken. Het zijn unieke trouwboekjes geworden, die we helemaal op maat voor Tintelend Trouwen hebben gemaakt.
En voor de rol als weddingplanner heb ik samen met haar en de bruidegom aan een groot geheim gewerkt. En geheimen, daar houd ik erg van! Meer over dit geheim in het onderste gedeelte van dit blogbericht. Tintelend Trouwen 1 Mariëlle vroeg aan mij of ik naast de trouwboekjes ook twee boekjes wilde maken voor de Vows (de trouwbeloftes). Dit is de allereerste keer dat ik boekjes heb mogen maken voor de Vows!
Voor deze trouwbelofteboekjes heb ik twee extra tagjes gemaakt met daarop het woordje Vows gedrukt in lettercorps Aigrette. Tintelend Trouwen 2 Aan de trouwboekjes van Mariëlle hangt een tagje met een wit hartje en deze wordt met een lint naar keuze aan het trouwboekje geregen. Ook hier weer is het lettercorps Aigrette gebruikt, en wel voor het woordje Trouwboekje. Tintelend Trouwen 3 En in het diepste geheim werkte ik in maart aan een extra doos bij een ringendoosje voor een bruidspaar van Marielle. De bruidegom wilde zijn bruid op een aantal momenten van de trouwdag verrassen met een boodschap op de Ipad. De bruid was wel betrokken bij het ontwerp van het ringendoosje, maar wist niet dat er in het diepste geheim door ons ook nog een ontwerp van een Ipaddoos werd gemaakt in dezelfde kleuren.
Mariëlle heeft een heel leuk blogbericht geschreven over de trouwdag van dit bruidspaar. Ik heb echt genoten van de Ipad-filmpjes op haar blog! Zo leuk om de Ipadfilmpjes te zien waar ik achter de schermen een mooie verpakking omheen heb gemaakt! Tintelend Trouwen 4