Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

1 Jan 2018
Tag: 1000en1boeken

Te zien op Ruffled Blog

Zo'n eer!
Rufled Blog
Mijn ringendoosje en geloftenboeken zijn te zien op het bekende Amerikaanse trouwblog Ruffled Blog.

In augustus mocht ik de styled shoot georganiseerd door fotograaf Hana Alsoudi al laten zien en half november kreeg ik een berichtje van Hana dat de gehele reportage op Ruffled Blog staat ♡ Foto op Ruffled Blog

17 Aug 2017
Tag: 1000en1boeken

Trouwen in de USA

Een paar maanden geleden kwam er een berichtje binnen vanuit de USA. Of ik mee wilde doen met een styled shoot georganiseerd door fotograaf Hana Alsoudi. Styled Shoot USA 1 Daar hoefde ik niet lang over na te denken!
Na overleg heb ik speciaal voor deze shoot een gepersonaliseerd ringendoosje met trouwkant en 2 vows boeken gemaakt en opgestuurd. Styled Shoot USA 2 Hana is trouwfotograaf en haar werkterrein omvat Kansas & Missouri.
Ik hou van haar stijl & hoe ze met het licht tovert!!
Ze schrijft zelf: “I realized that more than anything, my heart lies in capturing raw, unfiltered, windy, warm, perfectly imperfect love.”
Ik vind het dan ook bijzonder mooi dat je dat ook echt in haar foto's terug ziet ♡ Styled Shoot USA 3 En Hana heeft een prachtig team bij elkaar verzameld!
Trouwfotograaf: Hana Alsoudi
Trouwjurk: Something White Bridalboutique & chicnostalgiabridal
Haar: Traci Morby Styling
Makeup: Alexis Railsback Makeup
Models: Alexis Railsback & Emerald Tom
Rentals: Ultrapom
Stylist/setting decor: Coveted Home
Calligraphy/trouwkaart: Kristen Leighld & Arbletterpress
Ringendoosje & vowsboeken: 1000and1weddings
Assistant: schakron
Cake: Twig cake company
Trouwboeket: Wildhillflowers
Styled Shoot USA 4 Ik vind de weddingstationary van Kristen Leighld prachtig!
En ik heb de namen van het bruidspaar ook terug laten komen in het ringendoosje. De namen Amanda & John zijn met koperzalm gedrukt met de foliepers met lettercorps Mistral. Styled Shoot USA 5 Styled Shoot USA 10 Styled Shoot USA 8 En binnenin drukte ik een letterpress-takje om het botanical thema weer terug te laten komen. Styled Shoot USA 6 En hier wordt je toch stil van…wow!! Zo prachtig. Styled Shoot USA 7 De 2 vows boeken zijn ook van mijn hand. Ik liet het takje van het ringendoosje ook hier weer terugkomen en drukte op het ene boek her vows en op het andere boek his vows.

Lieve Hana & team, dank voor al jullie werk & prachtige foto's!
Hana ik zou je graag een keer ontmoeten en een x met je willen lunchen! Wie weet zien we elkaar een x in het echt!

En voor alle Nederlandse bruiden die graag in Amerika willen trouwen, neem vooral contact op met Hana.

16 Aug 2017
Tag: 1000en1boeken

In de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine

Hebben jullie het al gezien? Weer in de Bruid & Bruidegom De Botanical collectie van mij & grafisch vormgeefster Lieke van de Biezen staat in de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine!

En koop ook zeker het trouwmagazine! Het staat boordevol trouwideeën, echt weer een prachtig nummer!

NOTE: De samenwerking tussen de bollenmeisjes is inmiddels gestopt. Deze serie is niet meer te koop. Mocht je andere gastenboeken, ringendoosjes, harmonicaboekjes of geloftenboekjes willen kijk dan vooral in mijn shop.

19 Aug 2016
Tag: 1000en1boeken

Linten bedrukken

Vanaf nu kan ik ook linten bedrukken, joepie!!
Magic is happening in the bindery ☆ Linten bedrukken En wat is mooier dan het allereerste doosje met handbedrukte strik voor mijn eigen kleine dametje te maken. Ze heeft een losse tand, de allereerste losse tand(!) en het dametje is REUZEtrots (en wil alleen nog maar appeltjes eten ;-))

Dus ik ben op dit moment een tandendoosje voor haar aan het maken, wat eigenlijk een ringendoosje is ;-)
En het lint van de strik wordt uiteraard bedrukt met haar naam en wellicht druk ik ook nog het woordje tandendoosje er op! Ik bedruk de linten op ambachtelijke wijze met loden letters en in dit geval lettercorps Aigrette. Linten bedrukken 2 Dit ringendoosje wat ik voor haar aan het maken ben staat ook in mijn webshop en matched uiteraard ook weer bij haar fotoalbums.
Mocht je ook lint bedrukt willen hebben, bijvoorbeeld met jullie namen of trouwdatum, verwerkt in een fotoalbum, ringendoosje of harmonicaboekje? Laat het me weten!

15 Aug 2016
Tag: 1000en1boeken

In de Bruid & Bruidegom magazine

Whoooooopie! Zo trots!!
We staan in het trouwmagazine Bruid & Bruidegom.
WOW een pagina volledig gewijd aan ambachten in de trouwwereld.
Bruid & Bruidegom 2016
Onze foto is een team effort van:
Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Tiny Risselada
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings
Original photo

24 May 2016
Tag: 1000en1boeken

Bijzondere vragen

Soms krijg je hele bijzonder vragen! Bijzondere vragen Dit keer een vraag van James vanuit NY of ik een ringendoosje om een ringendoosje wilde maken. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben, durfden we het samen aan.
Toch spannend om op afstand een doos te maken, waar de andere doos perfect in past.
En het doosje moest voor een speciale gebeurtenis op tijd in Amerika zijn en dat is gelukkig allemaal goed gekomen.

Zoals jullie misschien wel kunnen zien is dit maatje net wat anders dan mijn standaard formaat ringendoosjes.
Dit keer dus een vierkant doosje en wat hoger dan normaal.

Dat is het voordeel van handwerk. Het doosje wordt geheel met de hand opgebouwd, dus kan aangepast worden in een ander formaat. Bijzondere vragen 2 EN………binnenkort een geheel nieuw model ringendoosje in mijn webshop.
Ik heb zoveel zin om het aan jullie te laten zien!

20 Apr 2016
Tag: 1000en1boeken

Stilte op het blog

Als het hier op het blog stil is ben ik meestal met hele toffe dingen bezig ;-)
Afgelopen tijd heb ik in de avonduren en in het weekend aan een nieuwe lijn gewerkt. Ik kan nog niet heel verklappen, maar het wordt zo speciaal!
Binnenkort ga ik samen met fotografe Yvette Moeskops alles fotograferen. En dit keer fotograferen we het werk van nog drie collega's mee. Ik heb er zoveel zin in!
Hieronder een “behind the scenes” van de shoot van vorige keer. Nuttige stiltes Tagjestijd

En belangrijk!
Ik krijg de afgelopen tijd veel aanvragen voor ringendoosjes.
De komende dagen zal ik de webshop weer vullen met nieuwe doosjes. Mochten jullie kleuren er niet bij zitten, dan kan ik een ringendoosje op maat voor jullie maken. Ik stuur je dan vooraf aan het ontwerpen een offerte. De prijs van jullie ringendoosje blijft gelijk aan de prijzen op mijn website, maar ik bouw voor mezelf deze garantie in.
Jullie zullen begrijpen dat het maken van materiaalvoorstellen / een ontwerp tijd kost. En ik kan alleen materiaalvoorstellen / een ontwerp maken voor bruidsparen die ook daadwerkelijk een ringendoosje willen bestellen.
Probeer in je aanvraag zo compleet mogelijk te zijn:

 • Adresgegevens
 • Trouwdatum (dit i.v.m. mijn planning)
 • Welk model ringendoosje kiezen jullie?
 • Wat willen jullie gedrukt hebben?
 • Welke kleuren wil je er in terug zien komen?
 • Mail eventueel een bijlage van jullie trouwkaart mee
 • En misschien nog wel het belangrijkste, stuur als het mogelijk is jullie trouwkaart op. Ik fotografeer hem graag met een materialenvoorstel mee.

15 Mar 2016
Tag: 1000en1boeken

Featured in Net-A-Porter

What an honor, my photo of the felt shop Daimer Filze is used in the magazine of NET-A-PORTER, issue March 3.

They asked me a couple of weeks ago and of course I said yes :-)
Follow the link if you want to read more about my visits to Munich. Net-A-Porter

7 Mar 2016
Tag: 1000en1boeken

Trouwbeurs

Reageren op de weggeefactie kan niet meer.
Op onderstaande foto zie je de boekjes die verstuurd zijn. Impressie beurs Impressie beurs Collage gemaakt door Ellen, die mij zaterdag fantastisch heeft geholpen.

11 Feb 2016
Tag: 1000en1boeken

So proud

So proud, my Valentine's Concertina is featured on the beautiful Happymakersblog!
If you want to send a Valentine card or another nice Valentine gift, take a look at her gorgeous blog posts about Valentine.
You only have 2 days until the day of love ♡
Happy Makers Blog

11 Jan 2016
Tag: 1000en1boeken

Valentijnsdag 2016

Nog maar een paar weekjes en dan is het de dag van de liefde ♡ Valentijnsdag 2016 In december ontwierp ik deze leporello en kwam er maar niet aan toe om hem live te zetten in mijn Etsy-shop.
Ik ontwierp en maakte hem voor een van mijn allereerste klanten
(uit NY :-)) via Etsy.
Het is een fotoboekje voor foto's formaat 10x10cm. Je kunt hem enkelzijdig inplakken, dan kun je er 6 foto's 10x10cm in kwijt.
En als je dubbelzijdig plakt kun je er zelfs 10 foto's in doen.
Een mooie herinnering aan een speciale Valentijn! Je kunt hem rechtop open wegzetten of als boekje bewaren. Valentijnsdag 2016 De kapitalen van het lettercorps Aigrette vind ik echt prachtig. Lekker zwierig & lekker groot. In blinddruk drukte ik “Valentine's Day 2016”.

Uiteraard kun je hem ook met Nederlandse tekst krijgen: Valentijnsdag 2016. Geef dat dan even aan via het opmerkingenvak tijdens het bestellen via Etsy. Valentijnsdag 2016 Valentijnsdag 2016 Achterop drukte ik in blinddruk één van mijn nieuwe hartjes. Dit hartje is denk ik toch wel de grootste favoriet. Ik heb hem al een aantal keren gebruikt. Valentijnsdag 2016 Valentijnsdag 2016 Mocht je ook zo'n boekje willen bestellen als cadeautje voor je geliefde? Om de leukste foto's van 14 februari a.s. in te bewaren? Wacht niet te lang, want ik heb maar 10 stuks op voorraad en ben op dit moment voor de maand februari aan het inplannen.

4 Jan 2016
Tag: 1000en1boeken

Best way to start New Year

Best way to start the New Year is a walk along the Langsett Reservoir in the Peak District National Park!! We denken en praten hier nog even in het Engels ;-) New Year 2016 Op oudejaarsavond telden wij vlak voor twaalf uur af met de klok van de Big Ben op de telly en keken het prachtige vuurwerk in London. Wat een heerlijkheid, geen gedoe op straat met vuurwerk!

We verbleven in de kerstvakantie bij Engelse vrienden in Penistone.
Wel zaten we vlak bij het overstromingsgebied. Sheffield is gebouwd op 7 heuvels dus wij zaten in Penistone hoog en droog. Op oudjaarsavond kwamen er nog meer vrienden, bij wie het water wel tot halverwege de straat staat. Zo verdrietig om hun verhalen te horen. Dorpen waarbij de ene helft de andere helft niet meer kan bereiken doordat de brug is ingezakt, overal tapijten buiten op straat, gasleidingen doormidden…
Het nieuws werd overheerst door de wateroverlast. New Year 2016 En we zijn zo trots op ons kleine dametje die op Nieuwjaarsdag twee uur mee ging hiken. Of course in haar nieuwe sparkling Elsa legging (én gelukkig met haar wandelschoenen). We konden haar niet gemakkelijk overtuigen om haar nieuwe Frozen glitter regenlaarsjes thuis te laten.
En ze maakte de blits bij de Marks & Spencer met haar twee knotjes, lange jurk en daaronder haar blauwe glitterlaarsjes. New Year 2016 En ze was een beetje teleurgesteld dat we onderweg de ster niet zijn tegengekomen. (Schat)kaarten interesseren haar enorm.
En zo geweldig dat ze Engels durft te spreken en zonder enkel probleem samen met haar Engelse vriendjes speelt en geen één keer met ons is meegereden ;-)
Sinds haar 4e heeft ze hier in Nederland Engelse les en je ziet dat ze absoluut niet verlegen is en met een combi van Nederlands en Engels heel ver komt. New Year 2016 We aten heerlijke koekjes, taartjes, ontbijtjes met bacon en sausages, Christmas cake, Yorkshire pudding, pies en deden de laatste dag natuurlijk boodschappen (bakspulletjes) om mee terug te nemen naar Nederland.
En wat een heerlijkheid om mee te gaan naar de Butcher (slager) aldaar, de supermarkt en de prachtige tuincentra waarbij eentje een historische tuin heeft. Die dag was het zo donker, dat ik niet eens geprobeerd heb om foto's te maken. Het wordt al om 16 uur donker.
Ik nam allerlei zakjes met bloemzaden mee, dus komend jaar nog meer bloemen in onze tuin ♡ New Year 2016 En overal van die prachtige muurtjes. Wat een mooi ambacht!
Zonder cement en al eeuwen oud. Er zijn nog maar een paar mensen die dit ambacht beheersen en kunnen restaureren. New Year 2016 En wij legden natuurlijk ook een steentje. New Year 2016

2 Dec 2015
Tag: 1000en1boeken

Adventkalender

Adventkalender Twee jaar geleden maakte ik voor ons kleine dametje een adventkalender met 25 boekjes en doosjes. Een project waar ik het gehele jaar aan heb gewerkt en dat in het decembernummer van de Ariadne at home heeft gestaan. Adventkalender 2 Gisteren is de adventkalender voor de 3e keer in gebruik genomen en zijn we begonnen met Kerst met Linus. Wat een feestje!

Mocht je meer foto's willen zien en een foto van mij ;-) neem dan vooral een kijkje bij LINDIVIDU van Linda van der Ham.

Credits:
Styling: LINDIVIDU / Linda van der Ham
Photography: Alan Jansen

17 Aug 2015
Tag: 1000en1boeken

In de Bruid & Bruidegom magazine

Ubertrots op wederom een vermelding in de Bruid & Bruidegom magazine ♡
Zo spannend om de nieuwste Bruid & Bruidegom te kopen wetende dat “je” erin staat. Een hele opgave om hem niet meteen in de boekenwinkel open te doen ;-)
Samen met het kleine dametje thuis op de bank bladeren en de mooiste trouwjurken, bruidstaarten en, heel toevallig, een droombruiloft hier in Noordwijk tegenkomen. En dan na een prachtige reportage over trouwringen op bladzijde 236 mijn ringendoosje zien staan.
Ik glim van trots! Nogmaals B&B En zien jullie rechtsboven het kleine bruidje? Ons kleine dametje zat te glunderen toen ze dit bruidspaar op de pagina zag staan.
En sindsdien is ze met haar Playmobil aan het spelen ;-)
Haar Bohemian bruidje mag er ook zijn, toch? Nogmaals B&B De foto van het ringendoosje is gemaakt door Yvette Moeskops fotografie. Binnenkort gaan we samen weer heel veel toffe productfoto's maken, want er komt héél veel nieuws aan. Dat is ook de reden dat het hier een klein beetje stil is op het blog. Naast druk met heel veel leuke opdrachten werk ik elk vrij minuut aan iets nieuws, iets heel groots. En binnenkort kun je hier ook verschillende blogberichtjes lezen van trouwopdrachten die ik deze zomer mocht maken.

Mocht je ook interesse hebben in een op maat gemaakt ringendoosje?
Neem gerust contact op via mijn contactformulier.

13 Jul 2015
Tag: 1000en1boeken

Zomerrooster 2015

Afgelopen vrijdag zong ons kleine dametje op het schoolplein met de hele school het vakantielied en sinds vandaag heeft ze 6 weken vakantie :-)
Ik werk deze zomervakantie door, maar weliswaar wel met wat aanpassingen. Zo zal ik veel in de weekenden en in de avonduren weken en samen met vrienden met ook een eigen bedrijf zullen de dametjes veel bij elkaar spelen. Dus mail me gerust je vragen, maar houd er rekening mee dat het in deze periode soms iets langer kan duren voordat ik kan reageren. Op dit moment ben ik voor de maand augustus aan het inplannen. Dus wees er tijdig bij als je iets wilt laten maken.
Voor de juffies maakte ik een leporello voor 6 foto's, een aandenken aan het schooljaar 2014-2015. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 Met de foliepers drukte ik met lettercorps Atlas de jaartallen 2014-2015 op de tags.
Hieronder zie je mijn Pragnant foliepers. In de lettertang zet ik loden letters en die worden verhit tot een temperatuur rond de 110-120 graden Celcius. Op deze manier kan ik al mijn werk personaliseren. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 En je zal misschien wel denken wat doet die toversteen op al die foto's?
Het kleine dametje regisseerde deze shoot. De toversteen zie je dan ook op bijna alle foto's terugkomen. En natuurlijk maakte ze nog twee mooie tekeningen. De stiftenrol is gemaakt door Made by Puks. Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 Zomerrooster 2015 En de toversteen…die heeft een plekje gekregen in deze mooie schatkist. We lieten al eens een geboortecadeau door Isabelle van Woordidee maken en het kleine dametje had die gepersonaliseerde schatkist graag zelf gehouden. Je zult begrijpen dat we een glunderend dametje hadden toen ze deze kist met wel 12 vakjes kreeg.
We zullen de komende weken vaak struinen door de duinen op zoek naar mooie schatten!

28 May 2015
Tag: 1000en1boeken

Confetti by Wit Wedding

Ik glim van trots!
Wat een SUPERverrassing om mijn ringendoosjes in het online magazine nr. 7 mei/juni 2015 van Wit Wedding te zien staan.
En wat is het weer een mooie editie! Absoluut een kijkje waard! En hebben jullie mijn pagina al gezien op de website van Wit Wedding?
Dankjewel Willemijn en alle andere lieve redactieleden van Wit Wedding ♡
You made my day!
Productfotocredits zijn voor fotograaf Yvette Moeskops, ook al zo'n topper!

30 Apr 2015
Tag: 1000en1boeken

Pinterest

Craftmanship is a beautiful heritage that should be fostered!

Jaren heb ik niets van Pinterest willen weten. Totdat ik in 2014 een hernia kreeg, gewoon doorwerkte, maar wel streng werd toegesproken door de fysiotherapeut in het ziekenhuis. Ik moest mijn werkdag indelen in blokken en verplicht een aantal momenten op de dag plat liggen. Zeer moeilijk voor een bezige bij als ik!
Voorzichtig opende ik op mijn telefoon mijn slapende account en begon deze nieuwe ontdekkingstocht. Ik hou van beelden en vond het heerlijk om allerlei mensen te volgen. Ik kreeg er steeds meer plezier in en ging voorzichtig ook zelf pinnen. Aangezien ik al een eigen website heb, een blog, twitter, Facebook en Instagram vond ik het ook wel fijn om Pinterest voor mezelf te hebben.

Tot vandaag, want mijn twitteraccount is verleden tijd en mijn facebookaccount is een veredelde bloglovin geworden. Vanmorgen heb ik mijn borden “live” gezet en ik ben ook stiekem wel een beetje trots op de insteek die ik heb gekozen voor mijn borden. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen dan zou ik het dat heel leuk vinden.

Kijk vooral op mijn bord “Wedding”, want daar zie je lieve Nederlandse collega's die ik bewonder om hun ambachtelijk werk!

19 Feb 2015
Tag: 1000en1boeken

Bruidskant

Knippen in een trouwjurk?
Voor sommigen een nachtmerrie, maar voor anderen heel gewoon.
Meestal knip ik zelf, maar dit keer wilde de bruid graag zelf de mooiste stukjes bruidskant van haar trouwjurk afknippen om daarna door mij te laten verwerken in een trouwboekje en vijf leporellocadeautjes. bruidskant 1 Een bijzondere bruiloft die in het geheim plaats vond op Zanzibar met daarna een groot feest op het strand in Noordwijk. bruidskant 2 Corinda en Jan Willem kwamen bij mij met een heel bijzonder verhaal. Door het niet juist stempelen van het trouwboekje op Zanzibar bleek de gemeente in NL het huwelijk niet geldig te verklaren. Het heeft uiteindelijk 2 jaar geduurd voordat dit bruidspaar een geldig trouwboekje binnen kreeg per post. Een trouwboekje waar zoveel heisa om is geweest en dan ook nog eens met een lelijke omslag. Dat vroeg om iets bijzonders.
Ik naaide met heel veel kleine steekjes het bruidskant op het natuurlinnen. Linnen dat heel mooi past bij het strandthema. bruidskant 4 Ik maakte de leporello's voor de ouders van het bruidspaar, de dochters en zus van de bruid. En voor elke leporello waren andere foto's geselecteerd. Zulke bijzondere persoonlijke cadeautjes! Sommige leporello's kregen een zachtroze lint en andere leporello's mintkleurig lint, afhankelijk van welk gedichtje er in geplaatst moest worden. bruidskant 3 Mocht je ook interesse hebben. Ik kan je bruidskant op verschillende manieren verwerken.

9 Feb 2015
Tag: 1000en1boeken

Sneak peek

Binnenkort héél veel nieuwe foto's op mijn site, waaronder ook mijn nieuwe model ringendoosje.
Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt om alles in de website te plaatsen.
A.s. vrijdag wordt het nieuwe ringendoosje officieel in gebruik genomen en wel door een kleine blonde krullenbol van 2 jaar ♡
Ik ben zo benieuwd naar de foto's van deze bruiloft!
Voor nu moeten jullie het even doen met deze nieuwe detailfoto van een leporello. Wordt vervolgd…

6 Feb 2015
Tag: 1000en1boeken

Copper!!

Zóó blij dat mijn collectie folie nu ook is uitgebreid met koper folie!
In de haast te kijken hoe mooi het zou drukken op het vintage linnen ging er iets niet helemaal goed met het rapen van de letters ;-)

Naast roze, rood, paars, oranje, groen, blauw, turquoise, wit, groen, geel, zwart, grijs, zilver en goud nu dus ook koper in de collectie om de producten te personaliseren.

4 Feb 2015
Tag: 1000en1boeken

Copycat

Gisteravond werd ik gebeld door een goede vriendin. Wist je dat een ontwerp van jou bij een collega op haar Instagram staat?
Toch maar gekeken en ik ben behoorlijk geschrokken van de naam van de klant die eronder staat.
Die bewuste klant benaderde mij in januari met een reeks vragen over dit product. Na uitgebreid mailcontact besloot de klant toch verder te kijken en schreef nogmaals dat ze mijn werk “supermooi” vond. Twee weken later is het dus uitgevoerd door mijn collega.
Toeval? Na de afgelopen twee jaar geloof ik niet meer zo in toeval. Ik zal geen namen noemen, want ik vind het niet nodig om ze hier een podium te geven.
Helaas is dit niet het eerste voorval met deze collega en ik heb het vermoeden dat het ook niet de laatste keer zal zijn. Ik kan me er wel over verbazen. Over het feit dat ze niet haar eigen pad kan bepalen en zo weinig creatief is.

Het begrip auteursrecht is ook lastig.
Deze bewuste dame haalde van mijn Instagramaccount een foto van mijn Pragnant foliepers en plaatste deze op een Drukkers-website met de vraag of iemand haar iets kon vertellen over mijn apparaat. Een vreemde gewaarwording om bij toeval mijn foto tegen te komen. Wie zou nou de uitgelezen persoon zijn om vragen aan te stellen over deze pers? Ik werk dagelijks met deze pers. Ik heb haar gelijk gevraagd om de foto er af te laten halen en haar verteld dat ze me altijd mag bellen voor verder informatie. Diezelfde avond nog heb ik haar allerlei informatie toegestuurd. Helaas begon de ellende toen pas goed, want ze was boos en zeer verontwaardigd dat de beheerder van de drukkers-website op mijn verzoek mijn foto er vanaf had gehaald. Hij heeft tot 3 x toe het begrip autersrecht aan haar moeten uitleggen.

En wat nu?
We hebben wederom een kopie gemaakt en de bewuste emailwisseling met deze klant bewaard in een als maar groeiende map om op een gegeven moment het hele pakket juridisch te laten toetsen. En ik hoop dat mensen zullen begrijpen dat er voorafgaand aan een definitief product veel tijd gaat zitten in het ontwerpen.
Er gaat ook tijd zitten in het maken van foto's en het plaatsen van de foto's op mijn site. En een lange mailwisseling in januari kost mij ook tijd, tijd die ik liever besteed aan klanten die wel integer zijn en de waarde van handwerk kunnen begrijpen.

Ik sluit af met iets positiefs. Een foto gemaakt door fotograaf Yvette Moeskops van mijn ringendoosje. De afgelopen tijd heb ik gewerkt aan een nieuw model ringendoosje. Vorige week heb ik samen met Yvette nieuwe productfoto's gemaakt van o.a. het nieuwe ringendoosje. Ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien! Ringendoosje

29 Jan 2015
Tag: 1000en1boeken

Fotocadeautje voor na de bruiloft

Ik heb de afgelopen periode zoveel leuke opdrachten mogen maken en ik zal proberen er de komende tijd over te bloggen.

Dit stapeltje leporello's verzond ik naar Ine in België.
Het zijn 7 fotocadeautjes voor onder de kerstboom.
Gelukkig werkte PostNL en de Belgische postbode in december goed mee, want het pakje was keurig op tijd in Antwerpen, zodat Ine zelf haar trouwfoto's er in kon plakken. Ze heeft de boekjes met kerst aan 7 dierbare gasten van de bruiloft gegeven.

Een leuke opdracht om aan te werken, omdat ik wist dat er veel andere mensen blij gemaakt zouden worden met een mooie herinnering.
Ine wilde graag donkerrood elastiek verwerkt hebben in de leporello van natuurlinnen. Ik heb veel elastiek op voorraad,
maar ik had net niet deze kleur. In zo'n geval ga ik op zoek bij mijn leveranciers, omdat ik het belangrijk vind om maatwerk af te leveren.

Mocht je ook leporello's als cadeautje willen geven aan je familie, de ceremoniemeester(s) of belangrijke gasten, neem dan gerust even contact met me op. De leporello's zijn er in verschillende fotomaten en modellen. Ze kunnen helemaal in jullie stijl gemaakt worden, eventueel bedrukt met jullie namen en/ of trouwdatum.
En plaktips geef ik natuurlijk ook mee!

14 Jan 2015
Tag: 1000en1boeken

Gewichtjes

Och we hebben er twee baby's bij en mijn kleine dametje & ik zijn hevig verliefd ♡
Ik gebruik de gewichten voor het drogen “onder bezwaar”. In lijm zit vocht en om krom trekken te voorkomen ligt het werk hier in de boekenpers of tussen planken te drogen. En op de planken liggen dan gewichten.
Inmiddels heb ik een bonte verzameling en achter elk exemplaar zit wel een leuk verhaal.

Mocht je nog oude gewichten en/of oude strijkijzers hebben, je maakt mij er heel blij mee!

8 Dec 2014
Tag: 1000en1boeken

Workshop Wit Wedding

Zondag 23 november had ik het allermooiste boekbindatelier van Nederland en omstreken. Ik mocht 3x een workshop geven voor WIT Wedding magazine in "The View" van Finley. In het hoofdgebouw waren de prachtige taarten van Baked by Isabelle te bewonderen en te proeven, gaf Willemijn van Wit Wedding magazine een workshop trouwlogo ontwerpen en Lieske van Total-x een presentatie weddingstyling.

Op mijn facebookpagina had ik die avond al een berichtje geplaatst, maar alle bovenstaande foto's van Marco van Marco + Claudia zijn natuurlijk velen malen mooier. Leuk om zelf al werkend eens op de foto gezet te worden! Marco deed dit op zo'n prettige manier, dat ik het eigenlijk helemaal niet heb opgemerkt. En de locatie "The View" was echt een cadeautje. Ik heb alles neergelegd op de hoge statafel van de trouwambtenaar ;-) De foto rechtsonder van Marco, gemaakt vanaf de aanlegsteiger, vind ik ook echt prachtig. Ik was binnen zo druk bezig dat ik dit beeld heb gemist.

Ik heb de bruiden en hun ceremoniemeesters twee technieken geleerd door ze zelf een boekje te laten maken. De eerste is het leporello vouwen ontwikkeld door boekbindster Hedi Kyle uit de USA. En de tweede is een enkelkaternbinding die je weer kunt gebruiken om de nietjes uit je trouwboekje te vervangen voor een naaisteek. Je kunt daarmee zelf aan de slag gaan met verschillende soorten boekjes, menukaarten, bedankboekjes etc. Ik kreeg ook leuke vragen van bruiden die advies nodig hadden voor een kerkboekje en bedankboekje.

Dankjewel Willemijn, Marco, Lieske, Isabelle, personeel van Finley, bruiden en ceremoniemeesters voor deze fijne dag!

27 Oct 2014
Tag: 1000en1boeken

Komen jullie ook?

Zondag 23 november geef ik een mini-workshop bij de workshop weddingstyling van Wit Wedding. Ik heb 15 jaar als docent gewerkt en het onderwijsbloed zal altijd wel blijven stromen. Je zult begrijpen dat ik er dan ook veel zin in heb. En het lijkt me ook erg leuk om bruidsparen te ontmoeten.

Tijdens het werk in de binderij ontstonden er allemaal ideetjes voor deze workshop. In het vierkant links zie je een aantal materialen die ik meeneem. Borduurgaren om de leporello's met een enkelkaternbinding in een omslag te naaien.

Het is ook een hele leuke binding om na de bruiloft de veelal lelijke nietjes in je trouwboekje te vervangen. Na deze workshop kan ik je garanderen dat je dat zelf kunt. En om tijd te winnen zie je een klein hulpmiddeltje op de foto, want in een kort tijdbestek mogen we geen tijd kwijt raken met draden in naalden te steken. Vanmiddag naaide ik een stuk bruidskant op natuurlinnen. Ik gebruik de draadstekers niet zo vaak, maar eens in de zoveel tijd heb je wel eens een dag dat de draden niet meegeven. Dan komen de draadstekers heel erg van pas, ook hier!

16 Sep 2014
Tag: 1000en1boeken

Confetti by Wit Wedding

Ik wist het al een aantal maanden, maar nu kan ik er echt over schrijven. Wit Wedding Magazine heeft een hele leuke nieuwe website en 1000en1boeken staat er ook op. Samen met allemaal leuke bijzondere trouwbedrijven. Neem zeker ook een kijkje in het online magazine. Daar is ook werk van mij te zien.

Mocht ik al iets voor je/ jullie gemaakt hebben, onderaan mijn Confetti- pagina kun je een reactie plaatsen. Ik zou dat heel erg leuk vinden!

27 Aug 2014
Tag: 1000en1boeken

Vermelding in de Bruid & Bruidegom Magazine

Wat een leuk cadeautje bij thuiskomst uit Frankrijk, 1000en1boeken staat vermeld in de nieuwste Bruid & Bruidegom Magazine. En dat maakt me reuzeblij en supertrots!
Zo'n mooie vermelding moet natuurlijk gevierd worden met een bloemetje. Het kleine dametje en ik fietsten tussen de buien door naar de Boterhuispolder om bloemen te plukken.
Via het spannende tunneltje onder de weg kom je dan in een prachtig veenweide gebied. Met witte bruggetjes en paadjes over het water dwars door rietsigaren.

Houd ook zeker de website en de nieuwsbrief van de Bruid & Bruidegom Magazine in de gaten, want begin september gaat er nog iets leuks aankomen.

22 Jul 2014
Tag: 1000en1boeken

Zomerstop

Tijd voor vrije tijd…even geen lijmkwasten, geen social media en geen nieuwe blogberichten. Genieten van mijn gezin, zon, strand, zee en van stapels boeken die hier al maanden liggen te wachten (om gelezen te worden :-))
Ik kijk daarentegen ook weer uit naar de periode na de zomerstop, want er komen leuke 1000en1boekendingen aan!
En dat extra notitieboekje? Daar zal ik vast de komende weken in schetsen: nieuwe ideeën & nieuwe ontwerpen.

Mocht je iets willen bestellen voor na de zomerstop:
Mail mij dan een zo volledig mogelijk verhaal. Denk aan jullie adresgegevens, kleurwensen, trouwdatum en voeg eventueel jullie trouwuitnodiging bij. Ik beantwoord de mailtjes in volgorde van binnenkomst. In het geval van een ringendoosje of trouwboekje:
een op maat ontworpen trouwboekje of ringendoosje brengt géén extra kosten met zich mee.
Alle prijzen staan rechts op de webpagina's. In het geval van een trouwboekje, vraag alvast na bij jullie trouwgemeente of je een leeg trouwboekje mag lenen, zodat ik de omslag precies pas kan maken.

Fijne zomer en tot 25 augustus!

28 Apr 2014
Tag: 1000en1boeken

Inbinden vakliteratuur

Tijd voor iets kleurigs!
Er liggen hier heel hoog op de plank twee stapels vaktijdschriften te wachten om ingebonden te worden. Ik spaar ze meestal 2 jaar op, om ze vervolgens in te binden. Waarschijnlijk liggen de stapeltjes er over een paar maanden nog steeds, want eigen werk heeft geen hoge prio ;-)

Ik vind het wel erg leuk om te doen. De tijdschriften gaan eerst een paar dagen in de boekenpers om plat te worden. Daarna haal ik de nietjes eruit en worden er gaatjes in het hart van de tijdschriften gestoken om ze vervolgens op de naaibank op lint te naaien.
Na het naaien maak ik er een net boekblok van met schutbladen, gaas en kapitaalband.
Vervolgens maak ik banden (omslagen) waarop ik de nummers met de foliepers druk met goud folie (114 graden celcius). Een secuur klusje, want de nummers van de tijdschriften moeten wel keurig in het midden van het vakje gedrukt worden. En als dat klaar is gaat het boekblok in de band en moet het boek een paar dagen tussen 2 planken drogen in de boekenpers.

Zoals ik het schrijf, klinkt het best gemakkelijk. Ik kan je vertellen dat het me enkele jaren heeft gekost om een keurig boek als resultaat te krijgen.

17 Mar 2014
Tag: 1000en1boeken

Mijn manier van werken

Dankzij sociale netwerken (Instagram, Twitter, Bloglovin' en Facebook), email en foto's kan ik niet alleen voor mensen uit de buurt van Leiderdorp of Leiden iets moois maken, maar ook voor JOU als je verder weg woont.
Ik vind het erg leuk om met je mee te denken en een product voor je op maat te maken. Dit kan naar aanleiding van de kleuren van de trouwkaart, een geboortekaart of een lievelingskleur. Ik vraag dan ook vaak om een foto van de kaart of sfeer.

En dan ga ik hiermee aan de slag. Ik laat mijn gedachten er over gaan, maak foto's van verschillende materialen en met behulp van tekst (en pijlen ;-)) communiceer ik de foto over de mail naar de klant. Dit zorgt ervoor dat je thuis een beeld kan vormen over het te maken product en kunt kiezen.
Ik denk dat ik 90% van mijn klanten nog nooit gezien heb.
Dat is best gek. Je leeft met bruidsparen toch een beetje mee naar de trouwdag en op de dag zelf moet ik wel eens aan mijn ringendoosje, enveloppendoos, receptieboek of trouwboekje denken. Je begrijpt dat ik het dan ook erg leuk vind om een foto terug te zien van deze bijzondere dag.

Op dit moment ben ik bezig met een ringendoosje voor een strandhuwelijk. Het doosje wordt bekleed met natuurlinnen waar een klein spikkeltje in zit, net zandkorrels.

15 Mar 2014
Tag: 1000en1boeken

Leuk voorjaarsnieuws!

1000en1boeken staat vermeld in de allernieuwste Wit Wedding en dat maakt me heel erg blij. Guusje is ook zo trots, het tijdschrift heeft een prominent plekje in haar boekenrekje gekregen.

Als ik al het moois in het tijdschrift zie, krijg ik wel weer een beetje trouwkriebels ook al ben ik al 6 jaar getrouwd. Mocht ik het overdoen, dan zou ik het wel weten :-).

Destijds heb ik zelf een trouwalbum gemaakt, maar elke keer als ik zulke leuke albums en dozen verstuur, moet ik aan mijn eigen album denken en daar ben ik niet meer zo blij mee. De afgelopen jaren heb ik zoveel nieuwe mooie dingen ontworpen en met zoveel bijzondere materialen gewerkt. Dus afgelopen december heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ben ik met een nieuw eigen trouwalbum en doos bezig. Als ze klaar zijn laat ik ze zeker aan jullie zien.

21 Feb 2014
Tag: 1000en1boeken

De prijs van handwerk

In mijn mailbox vind ik regelmatig vragen over prijzen van mijn dozen. Mensen denken soms dat ze met een budget van 30 euro een handgemaakte doos kunnen bestellen.
Laten we een rekensommetje maken met die 30 euro:
Om te beginnen wil de belastingdienst al 21% van dit bedrag hebben, dus zou ik voor 24.79 euro een complete doos moeten maken. Hiervan gaan ook nog alle materiaalkosten af: grijsbord, lijm, linnen en papier. Oei oei oei dan zou ik de doos al bijna gratis moeten maken. Ik geef graag cadeautjes weg, maar ik denk niet dat mijn bedrijf dit lang zou kunnen volhouden.
Begrijp me niet verkeerd, ik krijg graag mailtjes met vragen over mijn produkten. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat mensen moeilijk kunnen inschatten wat er komt kijken bij het maken van een doos. Dat is de reden waarom ik deze achtergrondinformatie met je wil delen.
Ik heb er daarnaast voor gekozen om op een hele bijzondere wijze een doos op te bouwen. Deze wijze is bewerkelijker, maar daardoor krijg je (in mijn ogen) een veel mooiere en stevigere doos.
En dat kan niet voor de prijzen van de grote winkelketens en fotoalbumleveranciers die hele grote oplages kunnen laten maken in lagelonen-landen.

Wat wel de realiteit is. Mijn dozen:

 • worden op ambachtelijke wijze gebouwd.
 • worden met mooie (vintage) kwaliteits materialen bekleed.
 • zijn sterk, heel sterk!!
 • worden op maat gemaakt in jouw/ jullie kleur.
 • worden met een speciale molenwiekconstructie opgebouwd (voor extra grote stevigheid) én alle lassen worden nog eens extra bekleed met heel fijn karton.
 • worden uitgebreid rond geschuurd voordat ze bekleed worden.
 • worden uit één groot stuk linnen bekleed, zodat er nergens naden lopen en de doos nog steviger wordt.
 • drogen op verschillende momenten in het maakproces onder bezwaar.

Daarom beginnen prijzen vanaf 80 euro afhankelijk van het soort doos, de grootte van de doos en het gewenste bekledingsmateriaal.
Je zult begrijpen, mijn dozen worden niet in één dag gemaakt, maar zijn wel voor het leven.

Op de foto hierboven zie je één van mijn dozen in opbouw, die onder bezwaar ligt te drogen. Het is de onderste halsdoos van een set stapelbare bewaardozen. In deze onderste doos heb ik 3 vakken gemaakt. De buitenkant bestaat al uit 5 lagen karton van verschillende diktes. Dus je begrijpt dat er heel wat rekenwerk aan te pas komt om een perfecte doos met passende deksel af te leveren.

Ditzelfde verhaal geldt overigens ook voor mijn fotoalbums.

9 Feb 2014
Tag: 1000en1boeken

Designing my logo

A couple of years ago I created the logo and business card for 1000en1boeken together with my good friend Michelle Wiegman.
This final logo is the result of a real fun process of brainstorming, making tests of wooden print letters, choosing fonts, etc.

Our starting point was my set of wooden print letters, which we printed using a small press and black ink. I regularly come across this sheet in my paper cabinet and I intend to frame it one day and give it a nice spot on the wall. After all, it has been the starting point of my logo.

Michelle has drawn the letters and incorporated them in this beautiful logo, for which I am still very thankful. We wanted the card to be in the form of a booklet, hence a card that opens.
For the inside of the card we created a composition of all kinds of wooden and lead typeface letters from my own collection.
If you look closely you can see that we have only used the letters and numbers from my company name with an occasional exclamation mark.

10 Jan 2014
Tag: 1000en1boeken

Méditerranée

A while ago I was approached by the editors of the travel magazine Méditerranée (formerly Joie de Vivre) whether they could feature my Sparrow album. Of course I said yes! Last Christmas I received that particular issue at home and they really made a nice article of it.

And even more important: after reading this beautiful magazine, we are now longing for the summer! Let's just skip the cold winter and move on directly to Spring. Let me know if you agree!

PS: the lyrics are from Luc Steeno, don't know him, but the text just made me happy.

13 Oct 2013
Tag: 1000en1boeken

Paper making

(clicking the image will start a movieclip)
On an early Wednesday morning in September I drove all the way towards Friesland, to a small village called Tersoal, to spend a day making paper with bookbinding friends Rudolf, Betsy, Thora & Dygna from the lessons in Warffum. What a fine day, the whole day with my hands in pulp from milk cartons. And such a beautiful location, an old Frisian farmhouse.

I'm impressed by Siska's blog. Last year she made beautiful cards with an angel from the Hema imprinted.
So, it was about time to try that myself. For weeks we have been saving milk cartons and cook them with detergent to be able to get the plastic layer of.
Rudolf made several movies of my paper scoop actions and we 'stitched' them together (click on the image above). I must warn you though: I'm wearing my oldest sneakers.
Right after the paper creation I need to put the card between newspapers and bread boards before having to stand on them to get the moisture out.

At the moment we are saving milk cartons again, as the autumn holiday is nearing. Guusje and I are going to make our Christmas cards ;-)

5 Sep 2013
Tag: 1000en1boeken

101 Woonideeën giveaway

Did you notice I have a new album in my collection, called the Sparrow? It's a small photo album especially suitable for small shoots: vacations, newborns, love shoots, city trip or any other special event. It is inspired on a very old album.
On the ribbon, you can attach one or more tags, for example, with a special date, place or name.

If you would like to win one, head over to the website of
101 Woonideeën, because they are allotting two of these Sparrows albums, each completed with two tags.

31 Aug 2013
Tag: 1000en1boeken

Once more in the
Bruid & Bruidegom

What a beautiful publication 1000en1boeken received once more in Bruid & Bruidegom, this time edition #4!
Something I just have to share here. We are so very proud that our little girl is featured with the ring box in the magazine!

And the little girl herself? She also wants to get married.
Preferably in a sand castle wearing a dance dress. And with whom? She's hasn't made up her mind yet. For now she's just practicing with mom's wedding shoes.
If you want to see the article: in the press!

29 Aug 2013
Tag: 1000en1boeken

Dearly wanted …

In the last few years I put together a small collection of weights
and old ironing devices. And I have a secret crush on them …
sssst, don't tell anyone!
For example, I own an ironing device with a heart and another with a star. I use them to dry my work under some weight. I have a tub full of them, but I'd love to have some more! So, do you have some weights or ironing devices in your attic, in a barn or at grandpa & grandma's?
Please contact me, I would be very happy with them!

De afgelopen jaren heb ik een kleine verzameling gewichten en oude strijkijzers bij elkaar gespaard. En ben er stiekem een beetje verliefd op geworden … ssst!
Zo heb ik een strijkijzer met een hartje en een ster. Ik gebruik ze om werk onder bezwaar te laten drogen. Ik heb een teiltje vol, maar er kunnen er altijd meer bij. Graag zelfs! Dus heb je op zolder, in een schuurtje of bij opa & oma nog gewichten of strijkijzers staan?
Neem alsjeblieft contact met me op, ik ben er reuzeblij mee.

26 Aug 2013
Tag: 1000en1boeken

Summer of 2013

After a summer break of more than three weeks I am back to business. During this break we went on a wonderful holdiday to the far end of Brittany, France.
Not far from where we stayed is a beautiful small island called
Ile de Batz. A "petit" island you can only reach by ferry.
Guusje (almost three years) was pretty much impressed by the trip on the ferry, but did not show it. Although she kept on softly whispering in Rabbit's ear: "You need not be afraid, I'm very close to you. Do not worry." So cute!

On Ile de Batz, it's lovely for cycling as you will not be disturbed by cars, since they are not allowed. A stray tractor can occassionaly be spotted in the village streets, parked just for lunch. And beautiful deserted beaches where we searched shells for hours and build sand castles.

P. S. during this time I also worked very hard for a photo shoot for the Christmas issue of a very nice Dutch magazine. Cannot wait to share this with you but like you I have to wait until mid November.

21 May 2013
Tag: 1000en1boeken

Featured in ...

Last Saturday I was working hard over here … heater on (in May!), music on, and suddenly a nice text message from Chantal, whether
I had seen that I was featured in the Bruid & Bruidegom magazine?
I knew something was coming, but had the idea that the magazine was only to appear in June.
Quickly put my work under some weight and jumped on my bike towards the mall. On arrival there, I looked inside the magazine together with the lovely ladies from the bookstore.

I never dreamed that I would feature in such a beautiful magazine with my marriage certificate booklets and especially as part of wedding trends! I think this is so special!
Good reason to treat myself on a nice bouquet of roses :-)

Guusje recognized the wedding picture in the marriage certificate booklet, but was more keen on the delicious cakes above.
If you want to see the article: in the press!

14 Feb 2013
Tag: 1000en1boeken

Trouwboekje

Een aantal jaren terug ging ik zelf trouwen en kon het niet over mijn hart verkrijgen om als boekbinder de keuze te maken voor een trouwboekje met leren omslag die er wel erg plastic uit zag. Weinig bijzonder. Dat moest anders kunnen! Ik koos bij de gemeente voor de meest simpele uitvoering, het witte boekje. Zoals met veel dingen verdween het in de kast en mocht weer tevoorschijn komen toen mijn dochtertje Guusje geboren werd.
Toch wel bijzonder, in een tijdperk waarin alles digitaal is, blijft de traditie van het trouwboekje en bijschrijven van je kinderen bestaan.
Na 4 jaar werd het echt(!) tijd voor een mooie omslag!
En dit is het resultaat. Een uniek trouwboekje, gemaakt met mooie materialen waarin het meest eenvoudige trouwboekje van de gemeente ingeschoven kan worden. Naast de ringendrager kun je dus ook nog een ander (kindje) een belangrijke taak geven. Het trouwboekje van de gemeente kan tijdens de ceremonie in de omslag geschoven worden. Je kunt het trouwboekje vooraf aan je bruiloft al bij mij bestellen. Informeer bij de gemeente naar de maten van het standaard witte boekje en geef die aan mij door. Je kunt al een foto van jullie samen in het boekje schuiven.. Misschien je verlovingsfoto? En na je trouwdag wisselen voor je dierbaarste trouwfoto.

Zoals je ziet ben ik op de fiets getrouwd. Ik heb jaren in een hofje in de binnenstad van Leiden gewoond en kon voor die paar 100 meter écht niet in de auto stappen. Dus op de dag van de ondertrouw ben ik samen met Sander stiekem op de tandem gaan oefenen op de boulevard van Scheveningen. De dag zelf hebben we familie en vrienden verrast met een fietssleutel. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: mijn jurkje en schoenen zijn van Noa Noa, de prachtige sjaal is handgemaakt door vriendin Sophia van Tongeren, de ringen zijn van Mark Bos, bloemen zijn van de liefste Bloemist van Leiden en complimenten voor Imagine Fotografie, ook op de fiets!