Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

10 Jan 2024
Tag: Vakmanschap

PAPERDOT STUDIO II

Ik kreeg weer prachtige foto's van Daniëlle. Ze maakt echt de mooiste trouw & event stationary. PAPER DOT 1 Ik hou van haar kleurgebruik, oog voor de meest prachtige letters en eenvoud. PAPER DOT 2 Op deze foto zie je linksboven mijn blush gastenboek geschikt voor blinddruk. PAPER DOT 3 En hier zie je mijn kleinste geloftenboekje. Je kiest tijdens het bestelproces zelf een kleur lint. Ik rijg hem er voor je in!

1 Jun 2023
Tag: Vakmanschap

Een aktenmap, gelofteboekjes én een hamer

Met een hamerslag volstrekt de trouwambtenaar het huwelijk, een bijzonder moment. Trouwambtenaar Mascha Deze foto kreeg ik toegestuurd van trouwambtenaar Mascha. Op haar site staat dat ze een mensen-mens is en dat heb ik zelfs via de mail gemerkt.
Wat een leuk contact hebben we samen gehad over de aktenmap en geloftenboekjes!

Ze kreeg een mooi compliment van een bruidspaar over haar mooie attributen: slaghamer, toga, aktenmap en geloftenboekjes. Dat vind ik ook weer fijn om terug te horen.
Ben je nog op zoek naar een trouwambtenaar, neem zeker een kijkje op de website van Mascha!

13 Mar 2023
Tag: Vakmanschap

PAPERDOT STUDIO

PAPER DOT 1 Daniëlle en ik delen een passie voor papier & design. Ze heeft een ontwerpstudio voor moderne en unieke trouw & event stationary. PAPER DOT 2 Op deze foto zie je ook een vowboek in natuurlinnen van mijn hand. PAPER DOT 3 Ben je op zoek naar save the date kaarten, huwelijksuitnodigingen, on the day stationary, wil je iets bijzonders, neem zeker een kijkje op haar website. Ik vind haar ontwerpen, materiaalkeuze en drukwerk prachtig!

15 Nov 2021
Tag: Vakmanschap

The Weavery shop

Tijd voor weer een aantal blogberichten en hoe toepasselijk is dit nieuwe blogbericht. Ik ontdekte nl. de prachtige shop van Driss & Bettina tijdens Corona.
In mijn laatste blogbericht schreef ik al over deze bijzonder tijd.
Een tijd waarin ik het televisie programma Binnenste Buiten ontdekte en alle reportages bij mensen thuis terug heb gekeken. En daar zag ik ook het bijzondere huis van Driss & Bettina, vol met handgemaakte kleden & kussens. Mijn favoriete aflevering! weavery01 Driss is geboren in El Ksiba, een klein stadje aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Dat is ook de plek waar de handgemaakte producten gemaakt worden. weavery02 Het doet me enorm aan mijn jeugd denken. Ik ben nl. opgegroeid in een huis vol met weefgetouwen, een spinnewiel en vele klossen garens. Mijn moeder heeft in Gent een weefopleiding gedaan en ik mocht als klein meisje elk jaar mee naar de open dag. De opleiding was gevestigd in een grote Textiel fabriek met ook nog een afdeling met prachtige houten oude weefgetouwen. Ook kwam ik vroeger veel in het Textiel Museum in Tilburg.
Als klein meisje hielp ik mijn moeder met het opzetten van haar weefgetouwen. Dan zaten mijn zusje en ik om de beurt achter het weefgetouw en gaven we de draden 1 voor 1 aan. Ik denk dat het de voedingsbodem is geweest voor mijn verdere creatieve boekbindleven. weavery03 weavery04 Driss en Bettina hebben een prachtige winkel (en online shop) in Amsterdam waar je handgemaakte tapijten & kussens kunt kopen. Wij hebben inmiddels verschillende kussens van The Weavery op onze bank liggen en ik ben weg van de vintage bruidskleden met hun bijzondere verhaal.
De bruidsdekens werden traditioneel gemaakt door de familie van de bruid en door haar op de bruiloft als cape gedragen. De deken werd aan de bruid gegeven als een symbool van vruchtbaarheid en geluk. Elke 'handira' is een uniek handgemaakt stuk en is liefdevol vervaardigd en meestal versiert met borduursels en pailletten. Deze pailletten werden traditioneel gebruikt om positieve energie aan te trekken en het boze oog af te weren. Tegenwoordig worden de 'handira' ook gebruikt als sprei of decoratief stuk, ze worden zelfs gebruikt als kunstwerken aan de muur. Ze hebben iets magisch, vooral wanneer de pailletten stukjes zonlicht opvangen en overal kleine regenbogen werpen! weavery05 Driss & Bettina, wat volg ik jullie graag! En wat brengen jullie het handwerk in Marokko prachtig in beeld op Instagram! Ik hoop binnenkort een keer langs te kunnen komen in Amsterdam! weavery06

30 Aug 2016
Tag: Vakmanschap

Hoogenboom & Bogers

Een hanger speciaal voor mij gemaakt door Hoogenboom & Bogers.
Wat een eer en het verhaal er achter vind ik prachtig ♡ H&B 1 Foto's gemaakt door Yvette Moeskops

Ik werk met mijn handen en betrap me er steeds vaker op dat ik dan alles af doe, ja zelfs mijn trouwring ;-)
Er lagen dus een aantal oude sieraden in een laatje en sinds ik edelsmeden Sanne & Heleen ken ben ik dus echt verliefd op hun werk. Dus vroeg ik of ze mijn gouden ring met diamantje konden omtoveren tot hanger, want kettingen draag ik heel graag.
Ik mocht zelf een edelsteen uitzoeken in hun atelier en van het resultaat kon ik alleen maar dromen.
De steen die ik heb gekozen is een turquoise Chalcedoon. H&B 2 En nu ligt er nog iets bijzonders te wachten.

De gouden ring met rood robijntje is van mijn overgrootmoeder uit Parijs. Zij heeft mij als baby nog vast gehouden. De ring is heel dun geworden door het dragen en we hebben besloten om deze te bewaren voor ons kleine dametje.
Het is een andere kleur goud en de ring heeft voor ons én vooral voor mijn moeder een speciale betekenis.

Ons dametje is net gestart in groep 3, maar als ze haar middelbare school met succes afrond krijgt ze deze ring cadeau. En dan uiteraard verwerkt in een hanger gemaakt door Hoogenboom & Bogers met naast het robijntje een extra edelsteen. En die steen mag ze tegen die tijd zelf bij Sanne & Heleen uitzoeken.

Tot die tijd ligt hij veilig in een handgemaakt ringendoosje te wachten. Mocht je ook iets bijzonders in een laatje hebben liggen? Wellicht brengt mijn verhaal je op een idee. Sanne & Heleen maken de meest prachtige sieraden waaronder ook fairtrade trouwringen en de dozen met edelstenen zijn om te smullen zo mooi!

En mijn trouwring? Die koester ik en draag ik uiteraard als ik niet aan het werk ben ♡

21 Jun 2016
Tag: Vakmanschap

Ambacht x 5

Herken je dat, dat je met sommige mensen zo op 1 lijn ligt dat je aan een enkel woord genoeg hebt?
In deze fotoreportage komt het werk van 5 ambachtslieden samen, allemaal werkzaam in de trouwwereld in Nederland en stuk voor stuk kanjers met zó veel liefde voor hun vak én hun eindproduct.
Vandaag laat ik jullie deel 1 zien. Ambacht x 5 (1) Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Letterpers
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings

Yvette en ik werken al een paar jaar samen en hebben deze fotoserie gemaakt. Mocht je op zoek zijn naar een trouwfotograaf (met videograaf), ga zeker een keer praten. Ze is een topper wat betreft belichting, styling en super om mee samen te werken!
Haar trouwreportages zijn werkelijk prachtig. Op bovenstaande foto zie je een bruidspaar van haar terug en uiteraard heeft ze ook deze foto's gemaakt. Ambacht x 5 (2) De trouwringen zijn gemaakt door Sanne & Heleen van Hoogenboom & Bogers edelsmeden, een feestje om in hun atelier te zijn en hun aan het werk te zien. Ze maken alles zelf en werken ook met fairtrade goud.
De trouwringen op de foto hebben een behamerde bewerking.
Ze kunnen ook gemaakt worden met een edelsteen, zoals een diamant. En uiteraard in een andere maat, of breedte.
Magic, wat zij met goud kunnen maken!
Voor mij hebben ze ook iets heel bijzonders gemaakt, maar daar later meer over! Ambacht x 5 (3) Ik vraag vaak aan bruidsparen om de trouwkaart op te sturen, zodat ik hem kan mee fotograferen met een materialenvoorstel. Zo leuk om dan het werk van Tiny van Letterpers te herkennen. Met regelmaat heb ik een trouwkaart van haar hand op mijn tafel en ik kan daar dan echt van genieten.
Tiny is diegene die de Letterperstechniek in Nederland weer op de kaart heeft gezet. Het is een oude ambacht, dat gelukkig weer volop wordt gebruikt en met de huidige technieken alleen nog maar bijzonderder is geworden.
Haar ontwerpen zijn krachtig, keuze van papier, techniek…het klopt gewoon allemaal als een bus.
Mocht je een keer in de buurt van Amersfoort zijn, neem een kijkje in haar atelier. Er is zoveel te zien, werkelijk prachtig! Ambacht x 5 (4) En het ringendoosje…dat is van mijn hand :-)
Het ringendoosje is met de hand opgezet, met natuurlinnen bekleed en het lint komt uit NY.
Het lint van de strik is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt. In het doosje zit een speciaal ringkussen om de ringen rechtop in te zetten. En op de tag kan ik ook jullie initialen, trouwdatum en/of een hartje laten drukken. Ik maak alles met de hand waardoor ik de materialen helemaal kan laten aansluiten op jullie kleuren / trouwkaart / moodboard van de bruiloft. Ambacht x 5 (5) Hou mijn blog in de gaten want er komt nog meer!

29 Jun 2015
Tag: Vakmanschap

Drukken op papier

Onlangs was ik uitgenodigd voor een zeer inspirerende workshop over drukken op papier bij drukkerij De Bink in Leiden, georganiseerd door Marco van der Krogt van De Bink en Trudie Brandse van Papyrus Groep Nederland. Heerlijk om zulke bevlogen mensen te horen praten over papier!
Ik ken Marco al heel wat jaartjes en we hebben al heel wat uurtjes samen gekletst/gebrainstormd over papier, boeken en alles daar omheen. Marco heeft er o.a. voor gezorgd dat het magneetbord van mijn adventkalender is beplakt met een grote bedrukte sticker.
Zijn motto: “Kan niet bestaat niet! Er is overal een passende oplossing voor!” vind ik zo fijn en hij heeft me regelmatig geholpen bij het realiseren van een opdracht.
En de drukkerij zelf, zo'n bijzonder plek om rond te mogen lopen! Er gebeurt daar zoveel! Er staan zulke grote machines te draaien, het magazijn is indrukwekkend, maar wat ik vooral zo bijzonder vind is dat er naast heel grote orders ook nog echt ambachtelijk gewerkt wordt. En daar gaat mijn hart naar uit!
De machines zijn al erg oud en worden tot op de puntjes bijgehouden en verzorgd. Dit zorgt ervoor dat je zeer strak kunt drukken en zeker bij letterperskaarten is dat een belangrijk gegeven. Drukken op papier 1 Drukken op papier 1b De tweede foto heb ik niet zelf gemaakt. Ten tijde van deze ochtend zat er op de Heidelbergpers knaloranje inkt om letterperskaarten te drukken. Er was deze ochtend zoveel te zien dat ik gewoon helemaal ben vergeten daar een foto van te maken. Marco heeft op een later tijdstip voor mij deze foto met witte verf gemaakt, want ik wilde jullie de Heidelberg met verf graag laten zien. Drukken op papier 2 En wat een indrukwekkende foliepers!
Ik druk ook met folie, maar ik beperk me tot namen, (trouw)datum, symbooltjes, locatie en soms een korte regel. Mijn pragnantpers die ik kan verwarmen is een “kleintje” in vergelijking met deze prachtige oude grote machine. Op deze foto wordt papier bedrukt met wit folie. Er stond deze ochtend iemand bij het apparaat om alles goed in de gaten te houden. Er hoeft maar iets scheef te gaan of het apparaat loopt vast. Je kunt het net niet zien op de foto, maar bovenop de machine aan de voorkant zit een hendel, die je opzij kunt duwen mocht het apparaat vastlopen. Ik mocht het ook proberen. Een heel gewicht! Drukken op papier 3 Drukken op papier 4 Ik heb hier in het atelier één zetbok staan, maar daar staan zoveel prachtige soortgelijke kasten met lades vol met stansmessen ♡
Ik zou de kasten wel allemaal willen adopteren :-) Drukken op papier 5 En in een hoekje stond ook nog een Mahez. Je zult misschien wel denken, waarom een foto van een apparaat met bezemstelen op de foto?
Ik moest even glimlachen en terugdenken aan het jaar 2010. Voor de opleiding handboekbinden moest ik praktijkexamen doen en één van de opdrachten was het maken en dus rillen van een archiefmap. Bij een machinale boekbinderij waar ik een deel van mijn examen heb afgelegd, staat in de kelder ook een soortgelijk apparaat en daar heb ik op geoefend (ppfff) en uiteindelijk mijn examenmap gemaakt. Drukken op papier 6 En ik heb hier ook een Mahez staan, in mijn geval een grote bordschaar. Rillen en perforeren kan ik ook, ik heb weliswaar niet zo'n groot apparaat, maar heb een antieke zeldzaam tafelmodel ril/perforeerapparaat geadopteerd.

1 Jun 2015
Tag: Vakmanschap

Woordidee

Grote avonturen beginnen klein! Woordidee1 Wat geef ik graag handgemaakte cadeautjes!
Gisteren waren wij uitgenodigd voor het kraamfeestje van een allerschattigst kereltje van 6 weken oud ♡
En aangezien we zo hebben meegeleefd met deze zwangerschap wilde ik naast een handgemaakt album nog iets bijzonders geven. Nu volg ik Isabelle van Woordidee al een tijd en ben weg van haar werk! Woordidee2 Toen ik dit berichtje voorbij zag komen legde ik contact met Isabelle.
Ze begreep meteen wat ik graag wilde en ik heb haar vrij gelaten in de invulling. Ik heb zoveel mooi werk van haar voorbij zien komen, dat ik er alle vertrouwen in had. En het is méér dan goed gekomen. Woordidee3 Er trad gisteren wel een "klein" probleempje op.
Mijn kleine dametje vond de schattendoos zó mooi, dat ze er eigenlijk geen afstand van wilde doen. We hebben haar echt moeten overtuigen dat de doos voor Manu is en er geen Guusje op staat. Gelukkig legde ze zich er toch bij neer en deed ze er zelfs twee van haar schatten in.

Wij struinen wat af in de duinen en jutten op het strand en we hebben inmiddels contact met Isabelle gehad. Wat ons kleine dametje niet weet is dat we bij Isabelle nu een grotere schattendoos hebben besteld, met wel 12 vakjes!
Deze krijgt ons dametje op de dag dat ze zomervakantie krijgt. Ik kan niet wachten om haar gezichtje te zien als ze een doos uitpakt met de naam Guusje er op :-)

25 Nov 2014
Tag: Vakmanschap

Leuke samenwerking!

En we wonen maar 500 meter van elkaar vandaan.
Rina is een designer van prachtige leren tassen en accessoires.
De afgelopen weken hebben we samen in het atelier van Rina gebrainstormd over samenwerkmogelijkheden. Rina heeft een mooi atelier met prachtige machines, leer in de meest fantastische kleuren en allerlei laatjes met klein gereedschap. Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik mijn ogen daar uit kijk.

In de collage zie je een product dat we samen hebben gemaakt.
De leren sleutelhanger is gemaakt door Rina en ik heb met mijn foliepers de hartjes er 1 voor 1 op gedrukt.
Zeker met de decembermaand in aantocht vind je op haar beide shops veel leuke grote en kleine cadeautjes zoals mooie leren tassen, notitieboekjes, kabelorganizers, telefoonhoesjes en Ipadhoezen. Het zijn leuke cadeautjes om te krijgen, maar ook om als cadeautje te geven aan bijv. jullie getuigen, bruidsmeisjes of ceremoniemeester. Alles kan gepersonaliseerd worden met een naam of in jullie kleuren.

17 Nov 2014
Tag: Vakmanschap

Newborn fotografie

In deze collage zie je werk dat ik mocht maken voor de Zweedse fotograaf Agnieszka Tünissen. Agnieszka maakte de prachtige foto's in bovenstaande collage en ik mag ze gebruiken om aan jullie te laten zien. En dat vind ik zo leuk!
Het fotoalbum Hummingbird 26x26 cm is bekleed met zandkleurig vintage linnen. Aan de binnenkant cover zit zachtroze papier en de naam Alicia Naomi is gedrukt met de Atlaslettercorps 28 pt. met roze folie. Bij het album maakte ik een leporello voor 6 (+4) foto's 10x15 cm en aan de strik hangt een tagje met ook weer de naam. Tot slot heb ik nog een extra tagje gemaakt om aan de USB-stick te hangen. Op dit moment ligt er een zachtblauw leren album met leporello en tag voor Agnieszka te drogen. Ook weer zo'n fijn pakket om aan te werken en ik kan niet wachten om het naar Zweden op te sturen.

Zijn jullie in verwachting en van plan om jullie baby te laten fotograferen? Lees dan ook zeker het stuk wat Fotograaf Gerjanne Immeker schreef over veiligheid bij newbornfotografie. Er komt namelijk veel kijken bij het fotograferen van zulke kleine baby'tjes.

31 Oct 2014
Tag: Vakmanschap

Taiwan Lantern

Wat zou ik graag een kijkje nemen in de fabriek waar deze prachtige lantaarns worden gemaakt. Lantaarns waar ik verliefd op ben ♡
Ware het niet dat ik dan wel een verre reis moet maken, wat ik overigens helemaal niet verkeerd zou vinden ;-)
Deze lantaarns worden nl. gemaakt in Taiwan en worden hier in Nederland verkocht door Peiching Hsiao. Ik heb bewondering voor haar werk en haar passie om dit mooie handwerk voor ons in Nederland ook bereikbaar te maken. Neem zeker een kijkje op haar website! Naast de new vintage collectie, heeft ze een ook witte bright mooncollectie en twee kleurige collecties.

In Taiwan vormen de lantaarns een bron van licht en geluk. Lantaarns worden niet alleen als decoratie gebruikt. De mensen daar gebruiken ze ook voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld bij het vieren van bruiloften. Veel mensen geloven dat zij met de hemel kunnen communiceren door lantaarns op te hangen.
De ambachtslieden maken elke lantaarn met de hand, volgens de traditionele manier die zij van hun voorouders geërfd hebben.
Zij geloven in de schoonheid van traditie - daarom blijven ze organische bamboe-frames voor de lantaarns gebruiken. Zij zijn van mening dat alleen bamboe frames hart en ziel aan een lantaarn kan geven. Om de traditionele papieren lantaarns te verbeteren zijn we overgestapt naar sterkere stoffen met stijlvolle patronen.

Ik heb absoluut een favoriet, nu nog nadenken over de vorm. Er zijn er nl. 4, de bucket, de mandarin, de oval en de pumpkin. Ik kan niet wachten om zo'n mooie lamp in onze huiskamer op te hangen.

Fotocredits:
Zwart/wit foto's: Taiwan Lantern
Twee foto's met lantaarns genomen door mijzelf op de woonbeurs