Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

19 Feb 2016
Tag: Uitjes

Onderweg in Nederland

Wat hou ik van spontane bezoekjes aan bijzondere plekjes in Nederland!
Het kleine dametje was vandaag vrij en vanmorgen gingen we samen op pad om iets op te halen.
En toen stonden we ineens op de terugweg zomaar samen met een groep Japanners de molens van de Zaanse Schans te bewonderen (en te tellen) :-) Onderweg in Nederland Maar eigenlijk vonden we de Lagendijk veeeel leuker!
Wat een prachtige groene huizen, tuinen, schuurtjes, beeldentuin, museum… Onderweg in Nederland …en wat een stank in de straat! We kwamen er achter dat het van de cacoafabiek afkomstig is. Jeetje, wij vonden het best heel erg stinken.

En van het kleine Zaanseschanshuisje met boeken ging mijn boekbindershart harder kloppen.
Zo'n huisje met boeken zou toch in elk dorp & stad in NL niet misstaan ;-) Onderweg in Nederland Onderweg in Nederland We dronken nog iets lekkers en daarna gingen we terug naar Noordwijk waar een lekker windje stond met frisse zeelucht.

30 Jul 2015
Tag: Uitjes

Dahlia heaven

Naast het werken aan geweldig leuke opdrachten gebeuren hier deze zomer ook nog andere leuke dingen!
Als je mij op instagram volgt kun je zien dat ik druk ben in het atelier, we de moestuin van het kleine dametje moesten beschermen tegen de zeldzame zomerstorm en dat we eergisteren een plukuitje hadden. Op instagram is het net even wat makkelijker om snel iets te plaatsen.

Wonen in Noordwijk, op het randje van de Bollenstreek is nieuw voor ons en maakt dat we hier enorm genieten. Er is op dit moment veel bedrijvigheid op de bollenvelden en het is bijzonder om de bollencyclus van zo dichtbij mee te maken!
Een uitje naar Annemieke's pluktuin stond op ons to-do lijstje.
Dus eergisteren reed ik samen met een vriendin en onze dametjes naar Hillegom. Dahlia Heaven 1 Dahlia Heaven 2 De twee kleine dametjes kregen bij Annemieke allebei een echte plukschaar en een emmertje. En al gauw hadden ze de smaak te pakken :-)
Ik maakte deze foto's bij windkracht 5, met een fototoestel in de ene hand en het emmertje of schaartje in de andere hand. En druk wijzend naar mijn kleine dametje dat ze vooral lange (!) stelen moest knippen. Dahlia Heaven 3 Wat een geweldig Dahlia-paradijs!
Ik heb nog nooit zoveel Dahlia's bij elkaar gezien en in de meest fantastische kleuren. Zoveel verschillende soorten, 1 kleur, 2 kleuren en er was zelfs een veld met reuze-dahlia's. Dahlia Heaven 4 Mijn dametje heeft de hoofdletter G ontdekt ;-)
Dus op dit moment wordt deze heel gewichtig extra vermeld bij haar naam. Dahlia Heaven 5 En op dit moment staan er hier overal in huis vaasjes met kleine boeketjes met dahlia's ♡
Annemieke heeft emmers in 3 verschillende maten. Wij kozen het kleinste emmertje van 6 euro per bos. Misschien gaan we volgende week nog wel een keer :-)

8 Jun 2015
Tag: Uitjes

De schoolmeester

Papier, ik werk er dagelijks mee. Mijn liefde voor papier zorgt er ook voor dat ik soms op bijzondere plekjes kom. De Schoolmeester (1692) is vandaag de dag de enige molen ter wereld die windgemaakt papier vervaardigt.
Mocht je deze zomer een keer op pad willen, molen de Schoolmeester in de Zaanstreek is een aanrader! De Schoolmeester 1 De eerste Zaanse papiermolens maakten alleen grauw, blauw basterd en bordpapier, zoals de molen de Schoolmeester dat nog steeds doet. De fabricage van witpapier volgde pas later.
Aan de Zaan werd een aantal belangrijke vindingen gedaan, waaronder de maalbak of zgn. “Hollander”. Het principe van het papiermaken bestaat uit het vervezelen van textielafval zoals bijvoorbeeld lompen, oud touw en viswant. Aan het eind van de 17e eeuw telde de Zaanstreek maar liefst veertig papiermolens. De Schoolmeester 2 Filmpje Molen De Schoolmeester Klik bovenstaande foto om het filmpje te zien
Machtig mooi om de molen te zien draaien en te zien hoe de lompen worden fijngemaald. De Schoolmeester 4 De Schoolmeester 5 De langs droogschuur vind ik ook indrukwekkend. Lange touwen waar het papier over te drogen wordt gehangen, de geur, het lichtinval…

De Schoolmeester 8 De Schoolmeester 6 Er staan nu nog vijftien molens en drie kleine speelmolens in de Zaanstreek. Dertien daarvan zijn eigendom van Vereniging De Zaansche Molen.
Ik zal binnenkort ook een stukje schrijven over molen de Kat, ook al zo'n bijzonder stukje Nederlands Erfgoed!

17 Feb 2015
Tag: Uitjes

Paters en tegels

Meersel-Dreef: de plek waar ik als klein meisje heel vaak op zondag kwam. Voor een Belgisch worstenbroodje bij de bakker, maar ook voor de speeltuin bij de paters. Vaak met mijn ouders en zusje, maar ook regelmatig samen met opa & oma.
En eind januari ging ik samen met Sander op pad naar Meersel-Dreef, in België, slechts 200 meter over de grens. Het kleine meisje mocht bij opa & oma in Breda blijven, ook een feestje!
Sander en ik hadden een afspraak bij Jos & Ingrid van Maison Belle Epoque om naar de historische wandtegeltjes te kijken. Een waar walhalla! Je voelt je ook gelijk welkom in hun woonkeuken met een werkelijk prachtige tegelvloer. paters en tegels paters en tegels (Deze zijn het niet geworden, maar vind ik ook prachtig)

Voor onze keuken ën de keuken in het atelier was ik op zoek naar bijzondere tegeltjes en daar zijn we absoluut in geslaagd! Ik zal me in deze blogpost beperken tot de tegeltjes voor het atelier. Tussen lange rijen schappen vol met bakken met tegels is dat natuurlijk heel moeilijk kiezen. paters en tegels Totdat ik twee doosjes op de grond zag staan met gemarmerde tegels. En toen was ik gelijk verkocht ♡
Het ambacht straalt er van af. De tegels komen uit een oud huis in het centrum van Antwerpen. Toevallig verkochten Jos & Ingrid een dag ervoor de Artdeco deur die ook uit dit huis is gehaald.
Voor mij is het een knipoog naar al de mooie marmers die in boeken verwerkt werden. Ik heb zelf ook gemarmerd en ben in het bezit van een aantal bijzonder papiermarmers. En nu dus ook 123 handgemarmerde facettegels in de collectie.
De afgelopen weekenden heb ik me bezig gehouden met het schoonmaken van de tegels. Sander & het kleine dametje hoorden me regelmatig jubelen vanuit de keuken. paters en tegels Als je goed kijkt op de foto hierboven zie je nog de vingerafdrukken van de persoon die de tegels in het marmerbad heeft gedoopt. Geen enkele tegel is hetzelfde en op een gegeven moment ging ik de verschillende baden herkennen, want het zijn er meerdere! Het is de bedoeling om ze na het schoonmaken weer te husselen en in willekeurige volgorde te plakken. Op de foto hieronder zie je een kleine sortering van de baden die ik er in herken. paters en tegels paters en tegels Ons bezoek sloten we natuurlijk af met een drankje bij de paters.
De boekbind-pater hield ons gezelschap. Wat had ik graag eens een kijkje genomen in het boekbindatelier aldaar! Ik weet niet of het er nog is.
En we mochten natuurlijk niet thuiskomen zonder vijf extra worstenbroodjes ;-)

1 Nov 2014
Tag: Uitjes

Warmste 1 november ooit

En ik was het eigenlijk niet van plan, maar als je dan geheel onverwachts op zo'n mooi plekje beland dan kan een blogberichtje vandaag niet uitblijven.
Voor mijn werkruimte scoorde ik 3 fijne kasten die ik vanmorgen op ging halen in Capelle aan de IJssel, Nieuwland & Amersfoort. Een klein rondje Nederland en het kleine dametje en Sander reden gezellig met me mee. Het leek wel vakantie!
Helemaal toen we na Amersfoort onze boterhammen besloten op te eten in Spakenburg. Ik grapte nog dat Sander eindelijk Spakenburg van zijn Bucketlist kan afstrepen ☺

En wat was ik in mijn hum op het bankje met een extra visje en een prachtig uitzicht over de historische haven! Wat heeft Nederland toch bijzondere plekjes. Tegenwoordig liggen er nog 30 botters in de Oude Haven. Vergeleken met vroeger (200 botters) is dit weinig, toch is dit ongeveer de helft van de huidige Nederlandse bottervloot. Vanmiddag werd er gewerkt aan 2 botters. En het kleine dametje vond dat mighty interesting. Er was er zelfs een te koop, stel je voor een boot uit 1885.

We deden boodschappen op de markt en daar zagen we gelukkig nog twee dames in prachtige klederdracht. Uit onderzoek blijkt nl. dat de klederdracht over 10 jaar geheel uit het dorpsbeeld verdwenen zal zijn.

4 Oct 2014
Tag: Uitjes

Woonbeurs 2014

Onlangs was ik door Pei-Ching van Taiwan Lantern uitgenodigd om gisteravond langs te komen op de Friends & Familie night van de Woonbeurs. Binnenkort zal ik een blogje schrijven over haar prachtige lantaarns die in een fabriekje in Taiwan met zoveel vakmanschap gemaakt worden. Ik heb namelijk een absolute favoriet! Kunnen jullie raden welke?

Er was één woonhuis wat mij in het bijzonder opviel: het huis van Willem-Alexander & Maxima volgens vtwonen. Ik ben er twee keer doorheen gelopen, zo leuk!
Zoveel detail in dit huis op de beurs, zo mooi neergezet! De gouden schoentjes bij het bad, de oranjebitter op het tafeltje, het behang met de wissellijsten, het belletje op tafel, de stropdas van Willem, het kroontje bovenop de spiegel. Te veel prachtige kleine details om op te noemen. De kandelaar aan het oranje lint vond ik misschien wel het leukste detail.

Zou ik dan toch koningsgezind zijn ;-) of komt het door het kleine dametje van bijna 4 jaar, dat midden in de prinsessenfase zit?
Afgelopen Prinsjesdag hebben wij dan ook met z'n drietjes naar het koningspaar in de gouden koets gezwaaid én koningin Maxima zwaaide terug naar ons prinsesje. Ik had het zelf nog nooit meegemaakt en was ook best onder de indruk van het hele gebeuren.

1 Oct 2014
Tag: Uitjes

Priem in Gent

Afgelopen zaterdag was ik een dagje in het buitenland. Niet heel ver hoor, maar het voelde echt even als vakantie. Samen met Mandy, Barbara en Chantal ging ik een dagje naar Gent. Ons dagje startte bij Julie's House, een geweldig leuk koffie- en theehuis aan de Kraanlei.
Met Chantal was ik al eens bij behangwinkel Priem geweest en nu stond deze bijzondere winkel ook op ons lijstje. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was de lunchpauze. De gezusters en broers Priem sluiten namelijk van 12 tot 14 uur.

Mijn boekbindhart met liefde voor papier gaat harder kloppen bij het zien van al die rolletjes behang. Voor je gevoel stap je terug in de tijd. Je mag niet zelf rondneuzen, de zussen met stofjassen op wankele trapjes laten je heel veel behangetjes zien. Lelijke, nog lelijkere en soms zit er ineens een pareltje tussen. De voorraad wordt nog met de hand op deze rolletjes geschreven, een waterdicht systeem ;-)
Het is ten strengste verboden om zelf te kijken en alleen al kijken naar de rolletjes wordt soms bestraft. In de collage zie je Chantal wijzen naar een rolletje.
Je merkt dat de zussen en broer plezier hebben in wat ze doen en trots zijn op hun behangetjes.

Heb je wat uitgekozen, dan wordt het met de fiets uit het magazijn gehaald. Wat zou ik graag in mijn eentje ronddwalen in dit papierparadijs, op het laddertje alle rolletjes uitrollen en bekijken.
En hoe zou het magazijn er van binnen uitzien?
Ik heb me dit keer ingehouden en alleen 2 pakjes behangplak gekocht, eigen merk en superspul!

Daarna hebben we heerlijk door Gent gedwaald. Langs mooie plekjes, leuke winkeltjes en een gave muurschildering.

21 Sep 2014
Tag: Uitjes

Snorfestival

Wat was het een fijn weekend!
Op zaterdag werkte ik aan een leuke opdracht en vanmiddag gingen we met z'n drietjes naar het Snorfestival.
Het kleine dametje was vanmorgen al druk in de weer met vetkrijtjes, papier en inpakpapier. In onze woonkamer hangt een schilderij van Guusje met haar 2 lievelingsberen getekend door Marloes de Vries. We hebben Marloes nog nooit ontmoet (de opdracht verliep via mail & foto's), dus het dametje wilde haar graag een handje en kleurplaat (terug)geven.

Onze complimenten voor de organisatie van het festival.
Het was zó leuk voor jong én oud.
Een circusartiest in de dop is opgestaan, ik heb mezelf verwend met het Snorboek "zelf ingemaakt" want ook dit jaar heb ik het inmaakvirus te pakken en Sander is in de zweefmolen geweest ;-)

7 Sep 2014
Tag: Uitjes

Roosjes...

Twee jaar geleden won ik samen met 2 lieve vriendinnen
Chantal & Michelle een bijzonder vaas van Lenneke Wispelwey. Misschien herinneren jullie dit blogbericht nog?
Het werd nodig tijd dat ik de vaas weer doorschoof.
Roos, het dochtertje van Chantal vierde gisteren haar 1e verjaardag, dus een uitgelezen kans om de vaas door te geven.

Dus het leuks wat het dametje en ik afgelopen dinsdag gingen regelen waren…roosjes! Op de fiets mét dure vaas (best spannend) én het dametje achterop reed ik naar mijn lievelingsbloemenwinkel Fiori. Ik ken Petri al ruim 12,5 jaar en naast dat ze een enorme lieverd is, maakt ze ook nog de meest mooie boeketten en bloemcreaties. Jullie zullen begrijpen dat ze ook mijn bruidsboeket heeft gemaakt.
Haar winkel zit in een oude slagerij en is zo leuk!
Met allerlei hoekjes, hoge vitrinekasten vol met de meest prachtige vazen, een halfronde deur, een tuinkamer én een oud kapelletje in de tuin. Guusje wilde natuurlijk even bij de mama met het baby'tje kijken (lees: het Mariabeeld).

En de roosjes?
Het 1-jarig Roosje werd super geholpen met het uitpakken van de cadeautjes door mijn kleine dametje. En de roosjes in de vaas zijn werkelijk prachtig! Dankjewel lieve Petri ♡

25 Aug 2014
Tag: Uitjes

Summer of 2014

Back in businnes met heel veel bijzonder mooie vakantie-herinneringen. Op één van de mooiste plekjes van Frankrijk in het uiterste puntje van Bretagne, St. Pol de Leon (vlakbij Roscoff)
én een plek waar je maar weinig Nederlanders tegenkomt, sshhhttt geheimpje.
Met een kleine dametje die zoveel sprongetjes heeft gemaakt en die het liefst altijd in een tent wil slapen. Zoveel toffe vakantiefoto's die ik met jullie zou willen delen. Daar is dit berichtje te kort voor, dus ik heb er een bijzondere dag uit genomen, onze trouwdag.
Het is zo fijn om deze dag in het buitenland te vieren. We eten elk jaar taartjes op 4 augustus en dit keer samen met onze lieve Engelse vrienden, die we hopelijk snel weer gaan zien.

Een leuk uitje hoort daar op deze dag ook bij en als het circus dan in het dorp is, is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Het kleine dametje vond het maar wat spannend! En ik ook, want ook voor mij was dit de eerste keer. Op de foto linksonder zie je hoe het dametje het shirt van Sander goed vasthoudt bij het kopen van de kaartjes in de ochtend ♡
Ik moet je er wel bij zeggen dat ik mijn bedenkingen heb over dieren in het circus. De kunstjes, elke dag reizen naar een andere plek, dat is iets waar ik moeite mee heb. En wat ik ook niet helemaal los kon laten tijdens de voorstelling. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar het trapezewerk.

Op dit moment ben ik bezig met het maken van een Hummingbird album voor onze dierbaarste vakantiefoto's. We ontdekten een verlaten prachtig strandje dat onze lievelingsplek werd. Met een picknicktafel waar we regelmatig onze ontbijtjes opaten, gingen vliegeren, schelpen en krabben zoeken. Zodra het album af is laat ik hem aan jullie zien! Hij ligt hier dan zo lang mogelijk nog op de eettafel om de vakantieherinneringen zo lang mogelijk vast te houden.

6 Jul 2014
Tag: Uitjes

Vakantievoorbereidingen

We sliepen een nachtje bij oma en haalden de tent op die al jaren in de familie rouleert. Nog 3 weken doorwerken aan ontzettend leuke opdrachten en dan leg ik de lijmkwast voor een kleine maand weg. En stiekem kijk ik daar ook wel naar uit!
Dan ga ik samen met mijn man Sander heerlijk genieten van het kleine dametje die zomervakantie heeft. Van zon, eindeloos struinen op het zand naar schelpen en de zee.
Ik schrijf bijna nooit over Sander, maar hij is erg belangrijk voor 1000en1boeken. Sander heeft deze website gebouwd en plaatst voor mij deze blogberichtjes. Hij zou met de foliepers overweg kunnen én zet 9 van de 10 Hummingbird fotoalbums hier in elkaar, wanneer ze klaar zijn. Met engelengeduld bepaalt hij hoe lang de busschroeven moeten worden. Iets waar ik minder geduld voor heb.

Vanmorgen plukte het dametje samen met oma voor het ontbijt besjes uit de moestuin. Vervolgens liepen we via de muziektuin naar de ijssalon in het hartje van Schagen. En stuitten we op een grote zwerm kevers.
Benieuwd wat de zomer nog meer in petto heeft!

25 Jun 2014
Tag: Uitjes

Papierbiënnale 2014

Elke twee jaar is het Papierbiënnale in Museum Rijswijk en dit keer mocht het kleine dametje voor het eerst mee. Ik vind het belangrijk dat ze zo nu en dan mee gaat naar een museum.
Ik plande ons bezoekje aan het begin van deze week, zodat het dametje en ik het museum (bijna) voor ons alleen hadden.
Geweldig vond ze het!
Ik ben erg onder de indruk van deze editie en het statige herenhuis leent zich zo goed voor de Biënnale. Ik had alle werken wel in deze collega willen verwerken, maar dan is de verrassing er voor jullie af. Als je van papier houdt is het een aanrader! Het museum is ook zeker geschikt voor kinderen. De medewerksters zijn zo lief en behulpzaam. Het is niet te groot en dus heel overzichtelijk. Er is genoeg te zien en te ontdekken. En achter het museum ligt een prachtige tuin.

De "touwen" van kraftpapier hebben wel de meeste indruk op Guusje gemaakt. Toen we het hele museum waren rondgelopen, wilde ze daar nog even terug naar toe. Ze ging op de grond zitten om te luisteren of er geen konijntjes uit de holletje tussen de touwen zouden komen. En het hert? Die gaat absoluut trouwen met de dame met ketting!

Zondag 14 september is er een internationale papiermarkt en die staat genoteerd in mijn agenda. Wie weet zie ik jullie daar!

De "touwen" van kraftpapier zijn van Wade Kavanaugh & Stephen B. Nguyen.
De schetsboeken linksonder zijn van Katrin Paul. Het hert Leopold & de dame met ketting (papier-maché) zijn van Mélanie Bourlon. Het vouwwerk rechtsonder is van Andrée-Anne Dupuis-Bourret.

14 Jun 2014
Tag: Uitjes

Minivakantie

Het kleine dametje was afgelopen week vrij en samen zijn we één nachtje bij opa & oma in Burgh Haamstede gaan slapen.
Een minivakantietje!
Mijn opa & oma hadden daar een huisje. Vroeger liep ik hand in hand met mijn oma de hoge trap op naar het strand en nu was het de beurt aan mijn kleine meisje.
Guusje nam haar eerste duik in de zee en sprong er ook meteen weer uit toen er een kwal voorbij kwam. Ze bakten samen met opa pannenkoeken en we reden natuurlijk ook even naar de vuurtoren. Wat is dat een prachtig ongerept plekje! De vuurtoren is uit 1840 en ligt midden in het bos. Hij is 58 meter hoog en heeft een lichtsterkte van 5200000 kaarsen. En is daardoor één van de sterkste lichten van Europa.

We sliepen saampjes in een tentje. Ik verzamel al een tijd Guusjes leukste uitspraken om ze op een gegeven moment in te binden tot een mooi boek (naast haar fotoalbums).
Deze wil ik jullie niet onthouden:

Paniekpraatje vanuit het tentje:
G: Mammaaaaa er zit een beest in mijn huis!!!
P: Wat is het voor beest? Een miertje, spin of misschien wel een slang?
G: Het is een spin!!!
P: Ik kom wel even.
G: Hij beweegt!!!
P: Oh ik zie het al. Er hangt een stukje gedroogd gras aan het tentdoek en dat beweegt een beetje door de wind.

30 May 2014
Tag: Uitjes

De Goudse Keramiek Dagen

Als het bijna hemelvaart is, begint het te kriebelen. Jaren terug heb ik in een keramiekgroep gezeten en als ik een gaatje in mijn agenda kan vinden, ga ik graag kijken op de markt in Gouda. De Goudse Keramiek Dagen vormen het jaarlijks terugkerend tweedaags evenement van keramisten uit binnen- en buitenland.

Dit keer nam ik voor het eerst het kleine dametje mee. Gouda vond ze wel interessant klinken en met haar kleidoos en vormpjes is ze thuis al een echte keramiste.
We maakten eerst samen een rondje langs alle kramen, alwaar ik met al die breekbare spullen én mijn kleine dametje wel extra op mijn hoede was. Ik was erg onder de indruk van het werk van Jos van Alphen en kocht bij hem een prachtig vaasje. Het vaasje heeft fijne lijnen en een matte glazuur. Op de foto hierboven zie je dat Guusje het vaasje vast heeft. Wij plukken graag bloemetjes dus dit vaasje gaat deze zomer zeker van pas komen.
Mijn kleine keramiste mocht zelf ook nog aan de slag en maakte een poppetje van klei. Daarna werd ze ook nog eens geschminkt door een zeer ervaren mevrouw die de grimeursopleidng heeft gedaan.
En dat is wel te zien. Zo fijntjes, zoveel verschillende kleuren en subtiele versieringen en glitters.
Ik reed terug naar Leiderdorp met een slapend vlindertje achter in mijn auto.

15 May 2014
Tag: Uitjes

Trip down memory lane

Afgelopen zaterdag bezocht ik samen met mijn moeder het Textielmuseum in Tilburg. Ik maakte vanuit het museumcafé een filmpje van de vele druppels. Een museum wat zó vertrouwd voelt. Mijn moeder heeft een weefopleiding in Gent gevolgd en ons huis stond vroeger vol met weefgetouwen. Het Textielmuseum in Tilburg was een plek waar ik als klein meisje dus ook geregeld kwam. Ik kan me de geur nog herinneren, het lawaai van de machines, de weefgetouwen en de klossen garens. Ik moest meteen terugdenken aan al die kwartiertjes dat mijn vader,
mijn zusje en ik mijn moeder hielpen om de weefgetouwen thuis op te zetten. We gaven haar de kettingdraden aan vanachter het weefgetouw, zodat zij de draden door de hevels kon halen. Niet mijn favoriete klusje ;-) Voor mijn kleine dametje kocht ik deze naamletters die je kunt rijgen aan een lint en die geweven zijn in het museum.
De tijdelijke expositie Bodyjewels sprong er voor mij uit.
Prachtig werk van Alet Pilon: de zwanenvleugels en de gevouwen wapenrok. En ik was erg onder de indruk van het werk Beestenboel van Felieke van der Leest. Ik werd zo gegrepen door dit fijne geestige werk dat ik vergat foto's te maken. Reden te meer om haar website nog eens te bekijken. Haar achtergrond is edelsmid en ze creëert al hakend en breiend een bijzondere wereld.

13 Apr 2014
Tag: Uitjes

No pictures please, part 2.

Herinneren jullie nog mijn lenteblogje van vorig jaar?
Het dametje had ook dit jaar geen zin om te poseren. Nadat ze afgelopen donderdag narcisjes van de aardigste bloembollenboer had gekregen, mocht ze ook over de paadjes in de velden lopen, wat een feest! Dan ga je dus echt niet even rustig poseren ;-)
We kochten een grote bos prachtige tulpen, waarvan we de helft gingen brengen bij onze lieve oude buurvrouw uit Leiden "oma Tiny".

De foto rechtsonder is ook op een donderdag gemaakt, op mijn boekbindvrije dag. Samen met mijn ouders gingen we ons eerste bollentochtje van dit jaar maken.
Ik ben opgegroeid in Breda en daar krijg je weinig mee van al dit natuurschoon. Stiekem ben ik wel heel erg blij dat we vlak bij de bollenvelden wonen, wat een bofferds zijn we!

19 Jan 2014
Tag: Uitjes

Counting birds

This weekend was bird counting weekend, a nation-wide initiative to count the bird population.
As a visit to my parents in Breda had already been scheduled we decided to combine them. I grew up near the Ulvenhoutse forest.
The forest that once housed a beautiful open spot with a lawn and picnic tables is now sadly neglected.

Guusje thought it was super interesting so we walked quietly across the paths. We heard birds singing everywhere but they were well hidden in the treetops! As we haven't seen any bird, we didn't transmit any count. Maybe next year we have more luck.

Incidentally, you may have noticed that I really love birds. It's the reason all my photo albums are named after a bird on the wall maps hanging in our living room.

24 Dec 2013
Tag: Uitjes

Weihnachtsmarkt in Hamburg

Last week we stayed in a small cottage in the middle of a Christmas tree forest in the vicinity of Hamburg, Germany. To meet up with friends from Hamburg, relax in our cottage in the woods and of course to visit the Christmas markets. What a lovely atmosphere in this city!

Now you might know that I love the Advent time, so it was heartwarming for me in this lovely city. The Advent Calendar is part of a tradition that dates back to the 19th century in Germany. Everywhere you looked there were beautiful Christmas pyramids.

And Guusje was over the moon as there was a carousel at almost every Christmas market. And if you just learned how to cycle with training wheels it's mighty interesting to sit on a big bike.

Merry Christmas everyone!

10 Nov 2013
Tag: Uitjes

At the Rijksmuseum

Wow, we had a lovely visit to the Rijksmuseum last week!
It is so beautifully renovated and what a wonderful atmosphere. Compliments for the guards who are so friendly and calm when faced with a cheerful toddler of almost three years. Guusje was really delighted by all the paintings of the great masters. There is so much recognizable for a toddler, it was really fantastic to see. The large rooms with high ceilings encouraged her to literally dance from room to another. And on entering a new hall she was like: "Oh how beautiful it is in here" and "oooohhh, aahhhhhhh".
We'll definitely come back in time.

3 Nov 2013
Tag: Uitjes

Two little birds in a flower shop

A couple of days ago Guusje and I went to Breda, the city where I was born and where my family still lives. There is one shop where I love to come. So Guusje and I headed over to V & V Bloemen en Wonen. Such a beautiful store, such a nice atmosphere,
so beautifully styled!
We bought a lovely bouquet for my mother. And while this bouquet was created we looked around a bit. There are sweet cabinets hanging and standing everywhere, this time displaying reindeers and Saint Nicholases. But Guusje just loved the birds. Me too, I have to confess. I do have a thing with birds. All my photo albums are named after a bird.

If you are visiting Breda, you should definitely put this shop on your list. And especially in the next few weeks, because V & V in Christmas style is a delight to visit.

27 Oct 2013
Tag: Uitjes

Pure Markt Amsterdam

Once in a while we, a nice group of friends originating from a bachelorette party, try to organize a fun getaway.
For this morning's getaway we went on a super fine & stormy trip to the Pure Markt in Park Frankendael in Amsterdam. I had never been there and enjoyed it very much! What a great atmosphere and delicious food booths.
I bought quinces to try mama Susanne's recipe next week
(I know, I know, I do have a jam making addiction ;-)).
And I found some really nice presents for the advent calendar
(a Playmobil Christmas house with accessories).

Prior to the trip I imprinted five notebooks with letter corps Mistral for the five girl friends. For everyone a little surprise during a cup of coffee with a delicious sourdough sandwich!
Thank Sietske, Chantal, Michelle, Tessa, Mandy and little Levi for a fun morning!

29 Sep 2013
Tag: Uitjes

An apple a day

Yesterday was national apple picking day and we picked up 5 kg Elstars at fruit farm 't Keetje. What a treat and what a nice autumn day! It was our first time at this place and we will definitely go back next year. You will driven into the apple orchard by a picking train,
a tractor with carriages from apple boxes, and there you will get an explanation from the apple farmer. The shiny apples are the best!
Next Saturday is another apple picking day, so if you do have time ..... definitely a must!

16 Sep 2013
Tag: Uitjes

Last glimpse of Summer

Yesterday on the beach, we walked in the sun and this week we can expect heavy showers, bbrrrrrr.
This weekend we gathered with (almost) the whole family in Schagen and nothing beats a nice walk on the beach.
There is only one problem, call it an addiction. Since I picked blackberries, I walk around in nature with a certain addiction.
The urge to convert natural fruits into jam is driving Sander crazy. And I got the whole family help me picking. Total score: three kilos of rose hips in the freezer. Nice to know: subject them to a night's frost and the rose hip jam tastes much sweeter.
Now I still need to find time to actually make the rose hip jam.

8 Jun 2013
Tag: Uitjes

Summer in Holland

This morning the three of us were up early and on our way to Rhoon, a hint from Cora of Studio Neeltje. A few weeks back on Twitter, I asked if someone knew a nice picking garden in the Randstad for a party. Cora hinted me about de Buytenhof in Rhoon.
In the end, we moved to another picking garden on May 25, because Rhoon was hosting a spring festival.

However, I was still very curious, so today along with Sander and Guusje I decided to do an unplanned visit to Rhoon instead of working in the bindery.
And it turned out to be great fun! And what a lovely people are working there! It really is a very nice place to be. It features a picking garden, a vegetable garden, a tea garden with delicious cakes (!), large cows and tough bulls, a stubborn pig with cute piglets, a sweet playground for the children and a country store where we bought apple juice & apple sirup. Our bouquet is here at home on the table showing off in an antique milk jug ♥

By the way, that party on May 25 was the bachelor party of one of my friends who is getting married next week. I was asked to do her marriage certificate booklet and got free hand. How nice is that ;-) Tomorrow I'll bring the marriage certificate booklet over to her. The final result is so special that I might even write a little blog post about it!

22 Apr 2013
Tag: Uitjes

No pictures please!

Monday morning, still dreaming about the nice weekend we just had. Last year we participated in a walking trip of 7 km through the flower bulb fields in the Schagen area, this year we just took a ride along the fields.
And what a beautiful bulb fields, scenting so fabulous. Guusje was a bit impressed and put her glasses on upside down. And no matter what we tried, she refused to look into the camera!
On Saturday I had an appointment with two photographers from Schagen, Sanne Swart and Marjolein Bijpost.
Sanne is also a goldsmith, what a wonderful combination!
And I fell in love with her work, really beautiful! My favorite is the Pink freshwater pearls with yellow gold ring ornament.

This week I will be working on several projects, including a particularly large Goldfinche with deep red leaves, a Phoebe with an embroidered heart and other cute little products for Patriciamaria studio. Overall a great week!

P.S. our winter coats are hanging out to dry on the laundry line ;-)

18 Feb 2013
Tag: Uitjes

Beautiful of ugliness

It was the Summer of 2012, the long planned and anticipated Ghent day. It was a warm tropical day and we headed over to the wallpaper shop Priem.
It was a perfect day and we decided to participate in the “postcard summer special” by Studio Lenneke Wispelwey. And searched for the postcard “beautiful of ugliness”. “We” in this case means Chantal & Michelle and me.
And huray huray: we actually won one beautiful pineapple vase, for the three of us! It is very special to win such a beautiful gift together with two dear friends.

The original plan was to pick up the vase together, but planning with the three of us is a hell of a job. So in the end I asked Lenneke if she could send me the vase (Chantal was in this plot, Michelle knew nothing). On Valentine's Day Guusje and I headed over to Michelle to bring her the vase. Guusje was very keen to hold AND give this gift, but to get to Michelle's place you have to climb some very high stairs, so it didn't seem a fine plan doing this while Guusje was holding the vase ;-) So after this photo moment Guusje had to hand over the package.

The vase is gorgeous, in time it will go to Chantal (with flowers in it) and then it will be my turn. Can't wait!