Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

2 Apr 2024
Tag: Om het huis

ASV Fine Jewellery

Een getalenteerde jonge edelsmid op een wel hele bijzondere plek. Voor edelsmid Anouk van Veenendaal mocht ik displaymateriaal maken voor in haar cel. Jawel je leest het goed, Anouk heeft een atelier in een cel. In een gevangeniscel in de koepelgevangenis in Haarlem. ASV01 Ik ontmoette Anouk een paar jaar geleden en ik vond het maar wat leuk om te lezen dat ze de stap heeft gezet en haar eigen atelierruimte heeft. Samen met haar vader heeft ze de cel ingericht tot een prachtige werkplek. Met veel plezier volgde ik haar Stories op Instagram over het opknappen van een antieke vitrine. En voor die specifieke vitrine heb ik onderplaten gemaakt en displays mogen maken gemaakt in sand linnen. ASV02 ASV03 Deze 3 prachtige foto's zijn gemaakt door fotograaf Hanna Hoek van Hannah Hoek Photography.

Ik heb vroeger jaren op de middelbare school naast de Koepelgevangenis in Breda gezeten. En heb me altijd afgevraagd hoe het er binnen uit zou zien. Jaren lang fietste ik 2 keer per dag langs de koepel. Dus je begrijpt dat ik zelf de displays naar Anouk ben gaan brengen in de koepelgevangenis van Haarlem. Ik maakte er een Reel van op mijn Instagramaccount.

Neem zeker een kijkje op de website van Anouk.
Ze maakt prachtige sieraden, o.a. verlovingsringen, trouwringen, herinneringssieraden, maar ook sieraden op maat.

29 Dec 2021
Tag: Om het huis

2021

Een bewogen jaar! Een jaar met behoorlijk wat Corona uitdagingen, maar ook een jaar waarin ik veel mooie (trouw)opdrachten heb mogen maken.
En ook een jaar vol met wandelingen in de duinen bij ons om de hoek en soms ietsje verder. vlinder01 Het was ook het jaar waarin we in augustus afscheid namen van onze oma poes. Ze is net geen 23 jaar geworden. In het weekend dat we afscheid van haar namen beleefden we een heel mooi avontuur op de Coepelduin met een blijvende herinnering aan haar.
In dit blog vertel ik daar meer over.

Vanaf ons huis kunnen we naar de Coepelduin wandelen. Een prachtig stukje natuur tussen Noordwijk & Katwijk. Tussen half augustus en half maart mag je door bovenstaand hek. Het is een stuk duin waar het nooit echt druk is. Heel soms kom je een hert tegen of een ander dier:

Elke keer is het weer anders. De wind maakt dat het stuk duin voortdurend in beweging is. vlinder02 Dit jaar heeft het best veel geregend en we hebben het nog nooit zo groen meegemaakt. vlinder03 Dat bewuste weekend was verdrietig en dan is het fijn om zo'n mooie plekje dichtbij te hebben. Tijdens het wandelen vond Guusje deze vlinder, nog zo mooi intact.
We vonden het zo speciaal, juist in het weekend dat we afscheid namen van onze poes. We wilden de vlinder dus bewaren. In dat weekend zagen we nl. ook in de tuin veel vlinders. vlinder04 vlinder05 We namen de vlinder heel voorzichtig mee naar huis en kwamen via Judigje en Christel Verdaasdonk uiteindelijk bij Anouk van Nature Deco terecht.
Anouk is gespecialiseerd in het prepareren van vlinders.
We mochten de vlinder opsturen en daarna ging de vlinder eerst een paar weken in de vriezer. Om er zeker van te zijn dat er geen ongedierte in de vlinder zou blijven zitten, wat er voor kan zorgen dat de vlinder langzaam van binnenuit wordt opgegeten. vlinder06 Op een dag ontvingen we deze foto van Anouk. Wow onze vlinder! Wat een werk en wat is prepareren toch een bijzonder ambacht! Inmiddels weten we ook dat het een grote beervlinder is, een nachtvlinder. vlinder07 Dankjewel Anouk! Je hebt het werkelijk fantastisch gedaan. De vlinder hangt bij Guusje op haar kamer, voor altijd een herinnering aan dat bewuste weekend.
We zijn onder de indruk van je mooie werk!

7 Jun 2020
Tag: Om het huis

COVID-19

Hertje Je zag in mijn IG stories de afgelopen tijd veel natuur, want daarin waren we elke dag te vinden. Ik mocht ons kleine dametje thuis lesgeven. Een hele bijzondere ervaring! Vooral ook omdat ik 15 jaar leerkracht ben geweest.
Ik werkte elke middag in de binderij en had ik eindelijk eens tijd om op te ruimen, de binderij heeft er nog nooit zo netjes uitgezien!
Ik heb aan nieuwe producten gewerkt, ik heb een hele mooie nieuwe kleur linnen en samen met fotograaf Yvette Moeskops heb ik leuke plannen gemaakt om dit alles te fotograferen.

We videobelden veel met familie & vrienden. We bleven zo veel mogelijk thuis en maakten elke dag, 7 dagen in de week een wandeling in de omgeving. Nu boffen we enorm dat we in Noordwijk wonen. Elk weekend gingen we er al op uit, maar nu met z'n drietjes hebben we nog veel meer duin ontdekt. Plattegrond We kochten een plattegrond, waardoor we ons nog beter kunnen oriënteren in de duinen.
We ontdekten de beste klimbomen, de hoogste duintop, een Harry Potter bos, wel twee kikkerpoeltjes & zagen bijzondere vlinders & bastaardsatijnrupsen. Op duin Met verrekijker Ook hebben we inmiddels al honderden herten gezien. Dat blijven magische momenten.

Hopelijk kunnen we weer snel naar het normale leven, want de 1,5 meter samenleving is niet het nieuwe normaal. Wij hopen wel dat we voor altijd onze dagelijkse wandelingen kunnen blijven vasthouden ♡

Voorzichtig ben ik het verzenden naar het buitenland weer aan het oppakken.
Zoals je ziet in de aankondiging op mijn homepage kan internationale post er nog lang over doen. Hopelijk gaan er steeds meer vliegtuigen de komende tijd!

25 Apr 2017
Tag: Om het huis

Binnenkort nieuwe collectie

Als het stil is op het blog gebeuren er achter de schermen spannende dingen!
Afgelopen maanden heb ik gewerkt aan twee nieuwe trouwcollecties.
Eind april gaat het live en ik heb zo'n zin om het jullie te laten zien!!

Nieuwe techniek, leuke samenwerking met een andere collega en het is superbijzonder geworden ♡

Eind maart zijn de foto's gemaakt en deze maand zijn we bezig om alles online te krijgen.
Ook werkte ik aan toffe opdrachten die ik komende tijd ga laten zien!

Mocht je tussentijds nieuwsgierig zijn, volg me dan op instagram.
Dan zie je ook wat “around the house” berichtjes, zoals deze.

16 May 2016
Tag: Om het huis

Around the house

Wie mij op Instagram volgt, zal het vast niet ontgaan zijn dat we de afgelopen weken weer ontzettend genoten hebben van alle bloembollen om ons heen.
Wat een kleurenpracht én geurenpracht!
Als ik het wijkje uit liep stond ik midden tussen de tulpen & hyacinten. Ik probeer dan ook vaak 's avonds na het werk in de binderij een wandelingetje te maken. Around the house 1 En op weg naar de zwemles van het kleine dametje kwamen we ook nog eens langs een plukveld.
Dus dan kunnen wij een bosje tulpen natuurlijk niet weerstaan ;-) Around the house 2 En we plukten voor de zwemmeester & zwemjuf een extra tulpje. Around the house 3 En dit jaar gingen we voor het eerst kijken bij de opbouw van de bloemencorso. Around the house 4 En zoals ik al op Instagram schreef:
“This was my favorite, although I'd rather see the flowers outside in the fields. And the smell inside....INCREDIBLE”

En de zwemmeester en -juf waren blij met hun tulp en ik supertrots om mijn kleine meisje zo vooruit te zien gaan op zwemles.

28 Nov 2015
Tag: Om het huis

Frozen op het 1000en1boekenblog?

Ik was het niet echt van plan maar na het zien van deze prachtige cupcakes wil ik de maakster hier écht even in het zonnetje zetten.
Naast het feit dat ik eigenaar / boekbinder/ dozenmaker bij 1000en1boeken ben, ben ik ook mama van een dametje dat deze week 5 jaar is geworden. Onze week stond dus in het teken van Frozen. En toen S. gisteravond thuis kwam met deze prachtige taartjes was ik echt even sprakeloos. Frozen Birthday 1 Ik volg Astrid al een tijdje en trok een paar weken geleden de stoute schoenen aan en mailde haar met de vraag of ze voor Guusjes kinderpartijtje 10 cupcakes wilde maken. Wat een fijn mailcontact volgde daarop! Neem zeker een kijkje op Astrids Bakkerij. Ze maakt de meest prachtige taarten en cupcakes voor verschillende feestelijke gebeurtenissen, ook voor bruiloften! De afgelopen jaren bakte ik zelf alle verjaardagstaartjes, maar langs niet zo bijzonder als deze cupcakes. Frozen Birthday 2 We hebben ons dametje vanmorgen vroeg verrast met de taartjes.
Haar gezichtje was goud waard :-)
Wow!! Kun je die eten? Echt?? Voor mijn feestje?
3x keer raden welke ze zelf heeft gekozen. Frozen Birthday 3 Voorafgaand aan het feestje hadden we hier in Noordwijk én in Leiderdorp dikke tranen. Haar allerbeste vriendinnetje moest vanmiddag afzwemmen voor haar diploma A. Zij kon niet naar het feestje komen en wij konden niet naar het afzwemmen gaan kijken. Wat een pech!
In het geheim vroeg ik Astrid een zwemdiplomaatje te maken van marsepein en Guusje koos vanmorgen een cupcake waar we het diplomaatje op vast maakten.
En zo werd al vroeg “cupcake Anna” in het diepste geheim met een extra cadeautje naar Leiderdorp gebracht. Frozen Birthday 4 Op school trakteerde het dametje natuurlijk ook.
Ik bedrukte met de foliepers kraftkleurige tagjes met lettercorps Aigrette. En laat ik nou bij toeval een ijskristal in mijn zetbok hebben. Nog net op tijd zag ik dat ik een verkeerde letter in mijn tang had zitten. Kun je hem zien? Frozen Birthday 5 Het dametje trakteerde doosjes met magische stenen en een zelfgebakken ijskristalkoekje voor de kindjes.
In elke doosje zit een vilten kussentje met glitters en een steen met zorg uitgekozen door the little lady. Frozen Birthday 6 En de juffen en meesters kregen een zakje magische thee met blauwe bloemetjes. Frozen Birthday 7 En vanmiddag hadden we 9 kleine Elsa-tjes op bezoek en maakten we ijskristalmobiles van klei.
Gelukkig is het bijna kerst, want ik denk dat we nog weken glittertjes tegen gaan komen. De kruizen zijn namelijk prachtig versierd.
En het zwemdiploma is in the pocket: Babet, we vinden je een knapperd!

21 Oct 2015
Tag: Om het huis

Even wat kleur op het blog

Ik probeer meestal twee keer per week een blog te schrijven, maar er gebeuren zulke leuke dingen in het atelier dat ik er niet aan toe kom om al die blogjes aan jullie te laten zien.

Achter de schermen wordt héél hard gewerkt aan de presentatie van een nieuwe collectie: 1 november gaat alles in the open en op een hele leuke manier!! Ik ben er al maanden in de late uurtjes mee bezig en ik heb zoveel zin om het aan jullie te laten zien.
Daarnaast mag ik keer op keer bijzondere opdrachten maken. Ik ben op dit moment onder andere bezig voor 2 geweldige edelsmeden: Sanne & Heleen die van 5 november t/m 8 november op de Sieraad Art Fair staan in de Westergasfabriek. En in hun vitrine zul je ook werk van mij zien. Je zult begrijpen, ik glim van trots. Kleur op het blog 1 In de lente had ik al een blogje willen schrijven over één van onze favoriete plekjes in Noordwijk, maar de plaatjes met narcissen hebben door tijdgebrek nooit het blog gehaald. En in mei waren de narcisjes een beetje out of date ;-) Kleur op het blog 2 Dus ipv een lenteblog over Noordwijk Buiten (kwekerij en theedrinkerij) een blog met 6 herfsttafereeltjes.
A.s. zaterdag sluiten ze tot 1 april en daarom gingen het kleine dametje en ik vanmiddag nog snel het Tiffany-werk van Joost Wijnberg bewonderen. Ik heb sinds een paar weken les van hem. Kleur op het blog 3 Het is een langgekoesterde wens van mij. En het snijden van het glas is nogal een dingetje hoor! Ik blijk wel talent te hebben, want de meester is zeer tevreden.
Nu is het snijden van glas een heel andere techniek dan het snijden van karton. De snijrichting is anders, het gereedschap is anders en het glas wordt uit de losse hand gesneden, terwijl ik hier alles langs een liniaal snij. En het breken van het glas, bbrrr in het begin met de ogen dicht, maar inmiddels na 6 lessen gaat het me goed af.
Wie weet laat ik mijn eerste werkstuk hier nog wel een keertje zien. Kleur op het blog 4 En die (hang)stoelen: als je even wilt onthaasten is dit echt de perfecte plek ♡
En overal vazen met prachtige bloemen. Kleur op het blog 5 En de heerlijkste kopjes kruidenthee. Kleur op het blog 6

26 Sep 2015
Tag: Om het huis

Jubeldejubel, de vlag is uit!

Vlag uit Vanmiddag beklommen we de gerenoveerde toren van de Oude Sint Jeroenskerk. De toren die ons kleine dametje vanuit haar slaapkamer kan zien en die maanden in de steigers heeft gestaan i.v.m. een grote renovatie. Het was het wachten meer dan waard! Oude Jeroen toren We wonen nog niet zo lang in Noordwijk en wat is dan leuker om je eigen huis te kunnen zien van grote hoogte :-)
En er is zoveel te zien binnenin de toren.
Je hebt er geen idee van dat er verschillende verdiepingen zijn, een prachtige uurwerkmechanisme, gigantische klokken waarvan de grootste in de tweede Wereld Oorlog in het Ijsselmeer heeft gelegen.

En het uitzicht, tja…adembenemend mooi! Huis Ter Duin “Huis ter Duinen”, zoals ons kleine dametje dit iconische gebouw noemt, is vanaf deze plek wel héél mooi te zien. Als we Noordwijk binnenrijden is het toch een beetje thuiskomen als je dit hotel al van verre kunt zien liggen. Nieuwe Jeroenkerk En wie mijn Instagram-account volgt weet dat we regelmatig struinen in de Coepelduinen, op deze foto met de bollenvelden heel mooi achter de Nieuwe Sint Jeroenskerk te zien. Guusje kijkt vanaf de toren Ik liep in juni de historische wandeling en sindsdien probeer ik ons kleine dametje elke keer als we door de Voorstraat fietsen een historisch feitje te vertellen. Complimenten voor zowel de gids van vandaag als de gids van de historische wandeling. Allebei zulke bevlogen mensen, die de historie van Noordwijk een groot hart toe dragen. En ons als nieuwe inwoners een stukje geschiedenis leren.
Bij de pijl op de foto hieronder zie je één poort van de oude Burgemeesterswoning. Aan beiden zijden van deze woning is zo'n poort, zodat de paard met koets niet hoefde te keren in de tuin. Ons dametje smult van dit soort feitjes. Oude burgemeesterswoning Sportief dagje!
Het kleine meisje was vanmorgen naar dansles en mocht daarna ook mee naar deze spannende klim.
Guusje klimt naar beneden En daarna mochten we ook nog in de kerk kijken.
We zijn er al twee keer geweest en ik blijf me verbazen over het prachtige licht en akoestiek. Guusje in de kerk En het kleine dametje?
Die zocht een stoeltje op om even bij te komen van al die indrukken van vandaag ;-) FF chillen

17 Jun 2015
Tag: Om het huis

Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje 1 Op de terugweg van de bibliotheek ontdekten we afgelopen week een prachtig mooi paadje. We stapten af en ik moest op het kleine dametje inpraten dat ze ECHT(!) geen enkele bloem mocht plukken. Zo'n mooi plekje moet je zijn gang laten gaan en vooral genieten van al het moois. Ontdek je plekje 2 Terug thuis heb ik op internet gezocht naar de tuin en het blijkt een natuurkerktuin te zijn. De tuin ligt naast de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Het werd vroeger gebruikt als honden- en paardenuitlaatplaats. Dhr. Dieleman heeft de ruimte ingericht tot een natuurtuin waar heel veel soorten wilde planten een thuis vonden naast de kerk. De stenen om de paden te bestraten heeft hij van de gemeente gekregen. Het hout van de hekken was voor een groot deel sloophout. Eigenhandig heeft hij verreweg het meeste zelf aangelegd. Ik heb er zo'n bewondering voor! Ontdek je plekje 3 Ontdek je plekje 4 In Leiderdorp gingen we geregeld naar de heemtuin maar wat een cadeautje dat hier ook zo'n prachtig plekje is! Er is zoveel te zien en zeker nu in de maand juni. Kleine vijvertjes, ingegraven emmers, wilde bloemen, oude stenen, een bijzonder hekwerk & kleine bankjes die mijn kleine dametje natuurlijk allemaal heeft uitgeprobeerd. Ontdek je plekje 5 Ontdek je plekje 7 Het hek met alle paaltjes met gekalligrafeerde nummers heeft een bijzondere aantrekkingskracht op het dametje. Wat is nu een mooiere manier om te leren tellen! Speciaal voor Arda hebben we paaltje nummer 22 op de foto gezet. Kijk maar eens op haar blog. Sinds ik haar heb leren kennen, zie ik overal het cijfer 22. Ontdek je plekje 8 En sinds ik verteld heb dat de Digitalis giftig is loopt het kleine dametje er met een grote boog omheen. Giftige bloemen, giftige spinnen in het verzamelboek van Freek, het maakt allemaal grote indruk ;-)

Foto's zijn snapshots gemaakt met mijn mobiel.

20 Apr 2015
Tag: Om het huis

Rinus z'n trap

Ik mocht zowaar afgelopen zaterdag ontbijten met een prachtige kleine prinses én ook nog eens op het allermooiste plekje van Nederland op dit moment. En ik wil jullie niet jaloers maken, maar het is maar een paar 100 meter van ons nieuwe huis ;-)
De picknickmand zal dan ook vaak gebruikt gaan worden. Prinses op trap Onze buurman vertelde ons afgelopen week over de “geheime wandelroute” naar het strand. Een route die start bij ons huis, via het slootje, langs het zwanennest, het hyancintenveld, Rinus z'n trap, over de duinen en dan sta je op het strand. Bovenaan de trap van Rinus Iedereen die we over de trap spreken kent de trap, maar niemand weet wie Rinus is.
Het maakt ons reuzenieuwsgierig!
Wie is toch die Rinus? Zou hij de trap gebouwd hebben en zo trots zijn geweest toen hij eenmaal boven was dat hij op de laatste trede zijn naam heeft gekerfd? En hoe lang zou dat geleden zijn? Wie weet komen we daar nog eens achter! Wie is toch Rinus? De Coepelduin boven aan de trap is zo mooi! Het is een bijzonder stukje natuur. Geomorfologisch vrijwel ongerept en men heeft hier weinig gegraven of zand gestort. Dat schijnt zeldzaam te zijn in Nederland. Coepelduin Coepelduin En het uitzicht als je een stukje de duin opklimt, adembenemend mooi! Jammer dat ik jullie niet mee kan laten ruiken aan deze foto. Je zult begrijpen dat het hyacintenveld volop geurt op dit moment.
We ruiken het soms zelfs subtiel in huis. Adembenemend uitzicht P.S. Ik durfde geen foto te maken van het zwanennest, vader zwaan keek me te agressief aan.

21 Jan 2015
Tag: Om het huis

Gereedschap met een verhaal

Hebben jullie ooit wel eens zo'n kleine duimstok gezien?
Mijn schoonvader was directeur van een gereedschappengroothandel. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik samen met hem op pad ging om mijn allereerste boekbindapparaten te kopen, mijn foliepers, mijn lumbeckapparaat, de grote bordschaar…
Hij was de uitgelezen persoon om met me mee te gaan. Helaas leeft mijn schoonvader niet meer en afgelopen zondag verdeelden wij zijn gigantische gereedschapcollectie. Ik haalde er deze piepkleine duimstokjes uit, een mooie schuifmaat (onmisbaar bij het maken van dozen), David schaafje (handig bij het maken van foedralen), verschillende houten doosjes, kastjes met laatjes en verschillende lijmtangen. Dit gereedschap is me zeer dierbaar en ik zal daar heel zuinig op zijn! Gereedschap met een verhaal De cijfernotatie vind ik prachtig. Zulke mooie sierlijke cijfers!
Een ander deel van de collectie gaat naar de zweefvliefclub van mijn man. De passie voor zweefvliegen heeft hij van zijn vader, die voorzitter was van een zweefvliegclub. Mijn schoonmoeder heeft nu een kist vol gereedschap voor zichzelf en wat er over is gebleven gaat naar een stichting die gereedschap verzamelt voor Afrika. Fijn dat zo'n mooie verzameling zo goed terecht is gekomen! Gereedschap met een verhaal Tijdens het opruimen bleek wel weer mijn voorliefde voor kistjes, kastjes, doosjes, vakjes…

2 Sep 2014
Tag: Om het huis

Onverwachts fijn genieten

Het kleine dametje en ik moesten eind van deze middag iets heel leuks regelen in Leiden. Nadat we klaar waren was het nog zo mooi weer dat we besloten iets te gaan drinken op een bijzonder plekje hartje centrum.
De binnentuin van de openbare bibliotheek is een magisch plekje en helemaal als er bijna niemand zit. Voordat het kleine dametje werd geboren gingen Sander en ik op zaterdag naar de markt en belanden we vaak in de binnentuin met tijdschrift, drankje en taartje.
Door drukte komt er maar weinig van, dus dan is zo'n spontaan momentje extra fijn. We bestelde een ranja en een muntthee en het dametje werd door het aardige meisje van Coffeestar nog eens extra verwend.

Ik kreeg ook nog een geweldig compliment:
G: Mama jij bent de ALLERBESTE van de hele wereld, van de schoenen!!
(Ik deed de Birckenstocks een gaatje strakker ;-))
Maandag zal ik proberen te bloggen over hetgeen we vandaag moesten regelen.

3 May 2014
Tag: Om het huis

Afgelopen week

Het kleine dametje had meivakantie, dus mijn werktijden werden daar op aangepast. Ik werkte deze dagen héél vroeg in de ochtend en in de namiddag en avond. In de tussentijd gingen we er samen op uit.

We herontdekten de natuurspeeltuin. Een prachtig plekje achterin Leiderdorp. Met een ontdekbos, een waterpomp met waterbaan, een tunnel van takken, slootjes met kikkers, hoog gras en veel modder!
Verder maakte Guusje op het strand van Noordwijk haar eerste koppoter, kreeg ze schoenen waar ze totally verliefd op is, werd bij onze buurschapen hun warme jas uitgedaan en liepen we elke dag wel eventjes langs de kinderkruidentuin om te ruiken aan alle blaadjes.

Binnenkort veel afgeleverd werk op mijn blog! Deze week maakte ik o.a. een hele grote doos met album af, stuurde ik een prachtig pakketje met trouwboekje en ringendoosje naar Bergen op Zoom. En maakte ik bij een bijzondere trouwkaart een bijpassend ringendoosje.

3 Apr 2014
Tag: Om het huis

Blote armen en een bootje

Als je op dit plaatje klikt zie je een filmpje van vanmiddag in de Heemtuin, Leiderdorp.
Boterhammen mee en hartjesbakjes gevuld met bosbesjes, framboosjes en kleine aardbeien. Op naar nog meer van dit soort mooie dagen!
(Donderdag is mijn boekbindvrije dag)

3 Mar 2014
Tag: Om het huis

Goodbye Winter, hello Spring

We've left the meteorological winter behind us, so that calls for a recap of our fine winter. Many times we had lunch at our favorite bench in the Heemtuin. Why would you have lunch inside if you live near the most beautiful spot of Leiderdorp ♥
It was a soft winter, so early February we already spotted snowdrops and other flowers in our botanical garden. It really feels a bit like our own garden, with a super nice gardener!

I had the intention to participate in the Winter Photo Hunt but the photo on the left bottom showing a flower is my only photo.
I have been preoccupied with so many creative things (three new wedding products coming soon), that it was hard for me to consciously take pictures for this hunt.
Late December I bought three tubes of confetti fireworks, intended for a confetti picture. They are stored safely, waiting for a festive moment. I already have one in mind, but I must have patience.
The confetti picture will follow hopefully very soon ;-)

26 Dec 2013
Tag: Om het huis

The making of…

…German Christmas cookies! Last week in Hamburg we found enough inspiration for these delicious German cookies.
On December 24, Guusje and I made Zimtsterre and Kipferl. A Kipferl is an elongated, curved bakery product. Of course we could not resist making a few Weihnachtsbäume as well.
We baked so many cookies that all our guests yesterday got a cookie bag to take home (tags are from Creature Comforts Blog).

5 Dec 2013
Tag: Om het huis

Code Orange

Today a big storm hit the Netherlands. Central heating on, cup of tea with pepernoten and reminiscing on all the beautiful autumn moments we have had here in Leiderdorp. Because of all the blog post regarding the Advent Calendar I had no time to write about all the wonderful thing we encountered on our weekly stroll in the Heemtuin. So on this stormy day a last blog post about Autumn. Right about now all the leafs will be blown off the trees.

We're going to prepare for the Winter, in which I'm going to participate in the 2014 Winter Photo Hunt of Dymphie Meeuwissen.
I hope I can persuade my father to join in as well, as I definitely inherited the passion for photography from him!

1 Dec 2013
Tag: Om het huis

Finally December 1

December 1, start of the advent calendar I made for little Guusje. The first gift contained the beautiful DVD series of Christmas with Linus. The three of us saw the first episode this morning: the choir, the flying angel and the falling tree. We loved it!
And of course we completed it with homemade cinnamon rolls.
Here is a sneak preview of the article, but if you want to read the whole story: this issue of ariadne at Home is available in store until mid-December.

9 Sep 2013
Tag: Om het huis

And if we're not picking blackberries …

We'll probably be picking wild flowers! Again, at a special place in Leiderdorp. With a bucket full of water we stroll around to pick the delicate flowers. Across the polder along flowery paths, over white bridges and narrow paths. A place where you are not allowed/supposed to come between March 15 and June 15, because of the breeding season.

2 Sep 2013
Tag: Om het huis

A weekend of picking blackberries

All of a sudden you feel like you're in a rural area (actually it is in the Randstad just around the corner where we live).
We have the good fortune of living next to one of the most beautiful places in Leiderdorp, park De Houtkamp.
It often happens that for my lunch break I take my lunch sandwich and head over to my favorite bench in the Heemtuin.
The same park I often visit with Guusje. It's lovely to see all the seasonal changes. De Houtkamp is a park with a botanical garden (de Heemtuin), a large pond, a petting zoo and two "secret" spots with huge blackberry bushes.

Last week I had taken Guusje already twice to this place and filled our bucket with blackberries, but this weekend was the grand finale. In our oldest clothes, dragging Sander along (not unimportant!) with a ladder (used to belong to my grandfather and still means of lot to me!) and this time the goal was to fill two buckets.
Guusje, as an experienced picker of 2 years and 9 months old, coordinated everything from atop the wooden ladder.
Final result: 10 jars of blackberry jam with a hint of lemon and
two coconut-blackberry pies.

29 Apr 2013
Tag: Om het huis

A little lead crown

This week, while searching for my lead heart for a birthday tag,
I stumbled upon the lead crown in one of the letter cases of my letter cabinet. I had actually forgotten I ever purchased it and never used it.

After all the fuss about the King's Song I started to notice the letter W everywhere. And thus, a concertina (with a W ;-)) is easily made. Crown and date are embossed on orange linen using gold foil at 118 degrees Celsius.

It's a small souvenir for a rather special day, to be filled with pictures. On our schedule tomorrow are the flea market in Leiderdorp, followed by a visit to children's flea market in Leiden and then we will have a small retreat in front of the TV. And most likely, we'll celebrate the inauguration with a drink on the coziest terrace of Leiderdorp: Brasserie Park.

About the tarts in the bottom left: for two weeks these type of cakes were staring at us at the bakery. And today we couldn't resist anymore. The kids knife is brand new and cutting is passionately practiced.

14 Apr 2013
Tag: Om het huis

Handmade paper with seeds

A while ago I received a special piece of paper from Siska Ruiter of Ruitervorm. A handmade paper containing flower seed, especially for bees. In this bee wildflower seed mix you'll find a mixture of cornflower, alfalfa, corncockle, poppy, gypsophila, sunflower and yellow chrysanthemum. There is also some wheat and buckwheat inside. Do take a look at her blog for more beautiful handmade paper.

So after weeks of waiting for warmer weather, finally this weekend we could sow our paper. Guusje was eager to help and most important of all: she could use her new little watering can ;-) Because of the wheat and buckwheat the seed seems to germinate better.

To be continued (when a lush bouquet of flowers is shining in the pot :-) )

6 Apr 2013
Tag: Om het huis

A fabulous question

(picture from Erika of Mikodesign)

This Thursday we received a thank-you package from Mila, the daughter of Erika of Mikodesign.
Last week, on March 18, I noticed this super sweet blog post from Erika with a fabulous question: birthday party help wanted.
I can greatly enjoy people meticulously preparing and organizing a party. And in a few years I hope I will be able to do this together with Guusje as well.

So, that Friday afternoon at 17.55 Guusje and I ran into the post office with a small package containing a handmade picture frame.
A picture frame previously in my collection, so it was super fun to once more make one for this birthday girl! Erika has made a nice picture of my gift right after the birthday party between all other cute handmade gifts.
Do take a look at her blog and her shop! I just ordered a Paris doll and a rabbit for Guusje. Now all we have to do is persuade grandma to put them together and provide them with a nice outfit.

28 Feb 2013
Tag: Om het huis

Small restoration of a book

Thursday and my “offical” day off.
This morning Guusje and I were off early. We were out of cheese and we were curious whether small goats had already been born on 't Geertje, a versatile organic farm.
Guusje would love to go to 't Geertje every day! To ride a horse, to cuddle the goats and give them a bottle.
For 20 cents, grandma bought a deprecated book from the library entitled “Hurrah, we go to the petting zoo”. Such a book is well spent on Guusje. She loves animals.
The book was quite torn apart and I want Guusje to learn to gently handle books.
So the book had to look pretty again. It's not my thing to restore books, but a book for Guusje is one of the exceptions to the rule.
I made a simple cased board booklet. With the title on the front cover saying “Hurrah!” in three different colors.
After our visit to 't Geertje she got the book and she was quite pleased with it.

24 Jan 2013
Tag: Om het huis

Thursday

Thursday ritual (and my “offical” day off)

What a luxury we can take the sled once more to the market, our weekly trip. And what a lovely bulbs! For € 0.75, we bought a small basket with small narcissus. We did not dare to ask how much the big basket would cost;-) Now a quick cup of tea and then we head off for our weekly walk with the most adorable dog in Leiderdorp (from our friends), our dear friend ♥ Bruno.

7 Dec 2012
Tag: Om het huis

Totally in love with my 2 neighbours ♥

(click on the image to play the movie)
Originally I was supposed to go to Groningen today.
But all the newsflashes on how much snow would fall out of the sky, made me decide to stay at home.
So this morning I decided to check on my two little friends Pip and Kiwi. Two of the most adorable pot-bellied pigs living near our house. Most of the time they're grubbing in the sand or just relaxing next to each other in the hay.
Yesterday they absolutely did NOT want to come outside, but today they just couldn't resist the snow. I have never seen them running so fast :-). So adorable!!
And they could only be lured back in the barn with a yellow basket filled with bread. Those little rascals ;-)

23 May 2012
Tag: Om het huis

Forbidden area

This is my bookbinding workspace, a forbidden area for Guusje. And that is exactly the reason she is so attracted to my workspace. All kinds of drawers she can open with her little hands to look for paper and lead letters. And off course she wants to help me reorganise everything by taking everything out :-). Unfortunately, I have to put it back all by myself.

In case you're wondering about the dress: I designed it and her sweet grandmother made it. It may sound unbelievable but it's made out of two kitchen towels from the Albert Heijn (large super market chain in Holland).