Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

30 Jun 2022
Tag: Producten

Bruiloft in Peru

De afgelopen jaren mocht ik al voor veel bruiloften wereldwijd iets maken, maar Peru stond daar nog niet tussen. Dat mijn werk de hele wereld over gaat maakt het zo leuk & bijzonder om te doen. Peru 1 Peru 2 Sara & Jean Carlo kwamen bij mij terecht via mijn Etsy shop. Ze zochten een map bekleed met roze linnen. Toen ik hun prachtige trouwfoto's naderhand kreeg begreep ik nog beter waarom ze voor deze kleur kozen. Peru 3 Startpunt was deze map, maar werd later nog uitgebreid met 2 vowsboekje A6, ook in roze en bedrukt met goud folie met lettercorps Aigrette 24pt. Peru 4 Peru 5 Doordat ik een webshop heb, weet ik niet voor wie ik mijn producten maak. Met velen heb ik een heel leuk contact, maar ik weet nooit wie er achter het mailcontact zit. Dan is het echt een cadeautje om een foto en/of fotoreportage in mijn mailbox te ontvangen. Dan maakt mijn hart echt een sprongetje. Peru 6 Peru 7 Heerlijk om de beide vows boekjes op de foto in actie te zien. En echt precies zoals ik ze bedoeld heb tijdens het ontwerpen. Een klein formaat, ligt handig in de hand, het lint maakt het extra feestelijk en je kunt zelf bepalen of je genoeg hebt aan 1 dubbelgevouwen A5 of dat je er zelf extra vellen aan toe voegt. Peru 8Peru 9 Sara & Jean Carlo, gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat een eer om jullie trouwreportage te mogen zien en dat ik zelf foto's mocht selecteren om hier te laten zien.
Ik wil dan ook afsluiten met 2 foto's van jullie feestavond. Een sprookjesavond met paarden en een danseres. Peru 10 Peru 11 Photocredits voor deze prachtige reportage: fotograaf Gustavo Rodas van Rodas Estudio Fotografico

10 Feb 2022
Tag: Producten

Displays & ringendoosje voor Mimmiesieraden

De afgelopen tijd heb ik een aantal mooie opdrachten voor edelsmid Nicole van Mimmiesieraden mogen maken. Nicole is gespecialiseerd in het maken van geboorte, moedermelk en herinneringssieraden. Wat begon met een natuurlinnen ringendoosje breidde zich uit tot ringendoosjes custom made in roze linnen en displays voor in haar 3 vitrines.
Heerlijk om met de kleur zachtroze te werken, zoals je kunt zien is het logo in mijn shop roze. Ook ik hou er van, pretty in pink! Ik maakte voor haar o.a. de ringendoosjes classic in roze linnen met natural lint. vitrine Screenshot Instagram post ringendoosje En heel bijzonder dat ik de prachtige foto's gemaakt door Sharon Gallardo Photography met de sieraden van Nicole en mijn handwerk op deze plek aan jullie mag laten zien. Sharon is een fine-art fotografe met liefde voor natuurlijk licht en mooie details. Ze fotografeert newborns, zwangerschappen, gezinnen, koppels en bruiloften. Kijk ook zeker op haar website! Ze maakt prachtige reportages! ringen met ringendoosje Ringendoosje en display ringen met ringendoosje Het ringendoosje is bedrukt met lettercorps Aigrette 24pt met goud folie ringen met ringendoosje Inmiddels ligt hier ook een armbanddoosje onder bezwaar te drogen en heb ik 3 mooie presenteerbladen met binnenin roze velvet voor Nicole gemaakt.

19 Dec 2019
Tag: Producten

Vow boekjes "omdat ik van je trouw"

Zo leuk om na het trouwseizoen foto's binnen te krijgen met mijn werk in actie! Voor trouwambtenaar Eva Schuurman maakte ik al een tijdje terug een speechmap & een aktenmap. Ik schreef er al een keer een blog over.
Destijds was ik al verliefd op haar prachtige tekst, die ik met loden letters mocht drukken. Afgelopen oktober vroeg ze me om ook twee bijpassende vows boekjes te maken met uiteraard weer een te leuke tekst. Eva je kan werkelijk toveren met woorden!

Op de boekjes drukte ik:

blijf altijd
bij jezelf, lief

en oh ja,
ook bij mij

Fotograaf Sander van Mierlo van FLEXMI maakte deze twee foto's van de speechmap en de aktenmap: Eva Schuurmans speechmap Eva Schuurmans aktenmap En vlak voor de trouwcermonie maakte trouwambtenaar Eva Schuurman van omdat ik van je trouw deze foto van de vowsboekjes: Eva Schuurmans vowsboekjes Alle producten die ik voor Eva heb gemaakt zijn bekleed met vintage zandkleurig linnen en bedrukt met lettercorps Rockwell 24pt met wit folie.

Dankjewel Eva & Sander, zo leuk dat ik de beelden hier mag laten zien!

23 Sep 2019
Tag: Producten

Wedding shoot in Australia

A couple of months ago I was asked to join a wedding shoot in Australia. I joined this shoot with 2 vow books plus a personalised guest book.
Big compliments for everyone who joined this shoot!
Especially Jess @flawlesseventcreations (flowers / styling) for asking me & wedding photographers Hanna & Zach of handzaroundvideophotography for the gorgeous photos.
There are so many! It was so hard for me to choose which to use for this blog post. Wedding shoot Australia 1 Wedding shoot Australia 2 Wedding shoot Australia 3 Wedding shoot Australia 4 I made these 2 vow books especially for this shoot. I used grey blue linen (dusty blue linen) and I foilprinted Her Vows & His Vows with lettercorps Rockwell 24pt plus branch #7.
Inside you can find amazing work of graphic designer & handletterer mycreativespaceau from Australia. It was so much fun corresponding with Leah about our work together. Wedding shoot Australia 5 Wedding shoot Australia 6 Wedding shoot Australia 7 If you want a set vow books His Vows & Her Vows just like the ones on the photos, you can just order them in my Etsy shop. It comes with 2 blank papers with a branch.
If you want your Vows handwritten you can always ask a handletterer.
I really love the styling of this shoot. Wedding shoot Australia 8 Wedding shoot Australia 9 Wedding shoot Australia 10 Wedding shoot Australia 11 I made a guest book linen with grey blue linen personalized 18 cm x 28 cm / 7 inch x 11 inch. I foil printed the names of the wedding couple on the book also with lettercorps Rockwell 24pt. Wedding shoot Australia 12 Other wedding specialists:
The Event Merchant (Table Decor)@eventmerchantco
The little Bar Cart @thelittlebarcartmelbourne |
Torte by Mirjana (Cake) @torte_by_mirjana
The Confetti Room (Balloons) @the_confetti_room
Crimson Rose Makeup ( Makeup) @crimsonrosemakeup
My Creative Space Au ( Placecards, Table number & Vows inserts) @mycreativespaceau
Kalon Weddings / Events (Hair) @kalonhair_makeup
Sprinkle Shack Signage @pink_deerdesign
Always Eventive (Furniture) @alwayseventive
Valencia Bath Treats (Candle Favours) @valenciabathtreats
Southern Lights Candle Co ( Candles) @southernlightscandleco
Honey Dew Props ( Fabric Table Runners & Napkins) @honeydewprops

9 Sep 2019
Tag: Producten

Een doopfeestje

Doopfeestje 1 Voor het doopsel van Mil in België maakte ik een gastenboek. Haar vader mailde me een prachtig ontwerp van de doopkaars met daarop een takje gedrukt.
En een takje hebben we dus terug laten komen op het gastenboek. Doopfeestje 2 Ik drukte met Smalle Mercator 28 pt met wit folie op een zandkleurig handgemaakt gastenboek 24 cm x 24 cm. Doopfeestje 3 En daarnaast maakte ik ook nog een accordion boekje voor 10 foto's (13 cm x 13 cm). Om deze bijzondere gebeurtenis mooi te bewaren.

7 Jul 2019
Tag: Producten

Hoogenboom & Bogers edelsmeden

Doos voor parelketting (1) Copyright: Erwin Maes

Bijzondere opdracht!
Ik mocht voor edelsmeden Sanne Bogers & Heleen Hoogenboom een doos maken voor een hele mooie opdracht. Een parelketting van wel 1,10 meter met daarin 5 handgemaakte bedels (18k) erin verwerkt. De bedels zijn allemaal handgemaakt en er zitten diamanten in verwerkt. Daarnaast hebben ze ook nog bijpassende oorbellen gemaakt. Zo'n bijzondere set! Doos voor parelketting (2) Copyright: Erwin Maes

Ik maakte een doos van 25 cm x 25 cm en 5 cm hoog en bekleedde de doos met roze linnen + een roomwit sluitlint. Op de buitenkant drukte ik een hart met koperfolie en binnenin Hoogenboom & Bogers met daaronder ‘fine jewellery’ met lettercorps Smalle Mercator.
Heleen maakte een kussen voor in de doos.

Alle foto's in dit blogbericht zijn gemaakt door fotograaf Erwin Maes, gespecialiseerd in sieradenfotogarfie / juwelenfotografie. Superleuk dat Erwin Maes dit keer mijn doos heeft mee gefotografeerd en ik ze hier mag laten zien! Doos voor parelketting (3) Doos voor parelketting (5) Copyright: Erwin Maes

Heleen & Sanne ontwerpen en vervaardigen unieke sieraden in goud met hoogwaardige edelstenen & parels in hun eigen stijl.
Al hun sieraden worden door met de hand gemaakt in het atelier en winkel aan het Emmaplein 8 in Bilthoven.

Ben je op zoek naar iets unieks, trouwringen op maat, ga gerust eens langs bij Sanne & Heleen.

23 May 2019
Tag: Producten

Displays

Ik maakte voor edelsmid Judigje displays voor haar nieuwe atelier.
Precies op tijd voor de opening.
Deadlines, wie houdt er niet van ;-)

Dat is waarom het hier zo stil was. Voordat ik op vakantie ging naar het Verenigd Koninkrijk moest ik alles in karton maken (minimaal 6 onderdelen karton per display).
Terwijl ik in het Verenigd Koninkrijk was, droogde alles onder gewichten en een deel in de boekenpersen. Na mijn vakantie heb ik alle displays bekleed met natuurlinnen. Het roze leer komt uit Italië, zo'n mooi materiaal om mee te werken! Het is uiterst geschikt voor blinddruk (zonder folie).
Hieronder op de foto zie je alle modellen. Displays voor Judigje Edelsmid

9 Apr 2019
Tag: Producten

Livre d'or pour une ferme et gîte

www.maisonlabusaneth.com Link naar Franse site Zo nu en dan krijg ik verrassende opdrachten. Dit keer mocht ik een gastenboek maken voor een Franse boerderij in Zuid-West Frankrijk op de grens van de Lot-et-Garonne, Dordogne en Gironde, Er zijn 6 kamers te huur.
Ik kon het niet laten om het even op te zoek op internet. Sunflow field Wat ligt het er prachtig tussen de zonnebloemen! Gastenboek De eigenaresse wilde graag een natuurlinnen gastenboek met de naam van de boerderij in Uppercase met lettercorps Rockwell.

3 Apr 2019
Tag: Producten

Bloggen weer oppakken

Ik ga het bloggen weer oppakken!
Met heel veel plezier heb ik jaren blogberichten geschreven.
Toen nam mijn Instagramaccount het een beetje over en nu ga ik proberen elke week weer iets te laten zien op het blog. Er gebeuren hier namelijk allemaal erg leuke dingen.

Om te beginnen heb ik een Nederlandse webshop geopend.

Daarnaast werd ik afgelopen maand gevraagd voor een styled wedding shoot in Australië en daar kon ik natuurlijk geen nee te zeggen. Gisteren is er dus een heel spannend pakket op de post gegaan naar het verre Australië. De wereld is zo groot, maar helemaal speciaal is het dat een grafisch ontwerpster de komende maand iets in 1 van mijn opgestuurde producten gaat maken.

Onderstaand gastenboek ging vorige week binnen Nederland op de post. De zus van Alexander kocht het gastenboek voor haar broer en aanstaande schoonzus. Hernieuwd bloggen (1) In dit gastenboek zitten 50 blanco kaarten waar tijdens de bruiloft photoboot foto's in zijn geplakt en was er ook nog ruimte voor een boodschap voor het bruidspaar. Hernieuwd bloggen (2) Blindpress in natural leather is toch wel heel mooi. Het tagje met trouwdatum is een mooi detail. Hernieuwd bloggen (3) Het lettercorps wat ik heb gebruik is de Atlas 28pt. Hernieuwd bloggen (4)

19 Mar 2019
Tag: Producten

Aktenmap naar Australië

aktenmap 3 regels (3) Bijzonder om te weten dat deze map al in gebruik is voor bruiloften in Australië. Ik mocht voor de Australische trouwambtenaar Kathleen Pavic een aktenmap voor 2 akten maken. aktenmap 3 regels (1) 3 regels tekst met loden letters is altijd een leuke uitdaging!
Ik drukte op vintage zandkleurig linnen met lettercorps Rockwell met wit folie.
aktenmap 3 regels (2) Bedankt Kathleen Pavic voor deze leuke bestelling & mooie review:

Paula was excellent and so helpful with all my questions. She was able to make a custom folder for my business as a marriage celebrant and it's absolutely perfect! The fabric, construction and design all looks amazing. And I loved the packaging!
Total winner!

30 Nov 2018
Tag: Producten

In de Ariadne At Home

My bindery is featured in a beautiful magazine in The Netherlands & Belgium ♡ Ariadne at Home, issue 11-2018. Ariadne At Home nov 2018 Here you see the magazine in my bindery. Ariadne At Home nov 2018 (2) Copyright: Ariadne At Home

I will show you more in the coming weeks! It's an article of 7 pages long. Credits: Floor Roelvink & Marie Houttequit

27 Oct 2018
Tag: Producten

Ibiza wedding

Voor een Ibiza wedding mocht ik zulke toffe dingen maken! Ibiza wedding (1) Fotograaf Esther Schog maakte prachtige foto's van dit bijzondere trouwweekend op Ibiza en ik mag er een paar namens haar, Koen, Carly, Saar & Pleun aan jullie laten zien. Ibiza wedding (2) Carly is een oud collega van mij en dat maakt deze opdracht nog veel bijzonderder!
Haar ceremoniemeester Marbrecht is getuige geweest op mijn eigen huwelijk, dus jullie zullen vast begrijpen dat ik heel erg heb meegeleefd vanuit mijn atelier in Noordwijk. Ibiza wedding (3) Koen wilde i.p.v. een trouwring heel graag een horloge en daar begon voor mij een leuke uitdaging. Ik ontwierp een doosje bijpassend bij hun trouwkaart. In het doosje is plaats voor de trouwring van Carly én plaats voor het stoere klokje van Koen.
Prachtig ook om te zien dat de oorbellen van Carly matchen met haar trouwring! Ibiza wedding (4) En dan die 2 schattige kleine dametjes. Ibiza wedding (5) Voor hun mocht ik ringendoosjes maken & twee kleine aktenmappen (A5 - formaat). Ibiza wedding (6) Ibiza wedding (9) Ibiza wedding (7) En bij zulke lieve meisjes hoort natuurlijk een vleugje roze!
Het zilveren hartje wat ik binnenin heb gedrukt staat ook op de trouwkaart.

Ook mocht ik nog een aktenmap voor 1 A4 document maken en een toesprakenmap voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Ibiza wedding (8) Wil je nog meer foto's van dit prachtige huwelijk zien kijk dan hier: Esther Schog Trouwreportage Carly & Koen

Wat een eer dat ik deze prachtige foto's mag laten zien.
Ik werd er stil van toen ik ze hier op de computer binnen haalde ♡

20 Oct 2018
Tag: Producten

Trouwseizoen 2018

Wat heb ik bijzondere opdrachten mogen maken!
Zoveel leuke lieve bruidsparen van over de hele wereld. Zo bijzonder om voor bruiloften in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Hong Kong, Australië, Nieuw Zeeland, Amerika, Noorwegen, Griekenland, Engeland, Spanje, Oostenrijk & Polen iets te mogen maken!

Alle pakjes zijn op tijd aangekomen en daar ben ik best een beetje trots op.
Je hebt toch te maken met de posterijen in al deze landen.
Ik ben een aantal keer geweldig geholpen door de afdeling onderzoek buitenland van PostNL als we niet konden traceren via intenational parcel tracking waar een pakje was.
We klagen soms wel eens over PostNL, maar ik kan je verzekeren dat we heel erg boffen met hoe de post in Nederland bezorgt wordt. En mijn complimenten voor de afdeling onderzoek buitenland!
Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen tijd over postbezorging in al deze landen.

En dan alle namen, data en teksten die ik mocht drukken met mijn foliepers. Hieronder zie je nog een paar verschillende datanoteringen. Trouwseizoen 2018 (1) Dat betekent opperste concentratie want als een taal niet in je systeem pak je ook niet blindelings een naam of datum. Trouwseizoen 2018 (2) Mocht je me in drukke tijden willen volgen, in mijn shop probeer ik elke week een shopupdate te plaatsen.
Wat ik echt bijzonder vindt zijn alle mooie reviews, vanuit alle uithoeken van de wereld. Dat maakt me trots & dankbaar! Daar kun je o.a. zien wat ik allemaal heb mogen maken.

Ook probeer ik met regelmaat een foto op mijn instagramaccount te plaatsen, maar ook daar kan het wel eens stil zijn. Dan sta ik met de lijmkwast in mijn handen, bekleed ik een fotoalbum, jaag ik achter een pakje aan of ben ik in een ontwerpproces voor een nieuwe opdracht bezig.

En……er komen hele spannende dingen aan!
- Mijn nieuwe collectie voor trouwseizoen 2019
- Een artikel in een Nederlands / Belgisch tijdschrift
- En nog iets heel groots waar ik nog niet over kan schrijven ;-)

Wordt vervolgd!

15 Feb 2018
Tag: Producten

Toscaanse bruiloft

Ik vind niets heerlijker dan na een dag hard werken 's avonds even door Instagram te scrollen. En toen gebeurde er iets bijzonders.
Ik volg fotograaf & videograaf Anouk Fotografeert al een tijd en ze postte net die avond een prachtige film van een huwelijk in Toscane. En in die film zag ik ineens werk van mijzelf voorbij komen.

Dan maakt mijn boekbindershart echt een sprongetje!
Ramon & Laura - An epic Italian wedding

Hebben jullie de aktenmap gezien?
Die is van mijn hand en mocht ik maken voor zelfstandig Trouwambtenaar Annet van Gelder van Liefde Vieren. En heel toevallig heb ik de map onlangs nog even hier in de binderij gehad om er een extra hart bij te drukken op de voorkant. Toscaanse bruiloft 1 De handgebonden aktenmapmap is bekleed met donkerblauw vintage linnen en er is plaats voor 1 of 2 akten.
Annet heeft er voor gekozen om links binnenin twee hartjes te laten drukken, zodat deze zichtbaar zijn als ze maar 1 akte gebruikt. Voorop de aktenmap drukte ik met lettercorps Rockwell:

Two bodies One heart and one soul Toscaanse bruiloft 2 Mocht je meer willen zien van deze Italiaanse bruiloft en de prachtige foto's van Anouk, neem dan zeker een kijkje op haar website.

Toscaanse bruiloft 3 Credits:
Bruidspaar: Ramon & Laura
Foto & film: Anouk fotografeert
Trouwambtenaar: Annet van Gelder
Weddingplanner en -styliste: NINA Weddings samen met Che Chic Weddings
Aktenmap: 1000and1weddings

12 Feb 2018
Tag:
Producten

Handgemaakt ringendoosje met handgemaakte trouwringen

Voor een bruiloft in Hamburg.
Edelsmid Judigje vroeg of ik een ringendoosje wilde maken voor Marleen & Rafael.
Een winterwedding, wat hou ik daar van! Bruiloft in Hamburg (1) We kozen voor lettercorps Mistral bijpassend bij de namen op de trouwkaart. Binnenin het ringendoosje drukte ik de trouwdatum in goud. Bruiloft in Hamburg (2) Judigje stuurde me onderstaande foto van het ringendoosje. De handgemaakte trouwringen zijn zo prachtig en verfijnd. Bruiloft in Hamburg (3) Dit ringendoosje is zowel in het goud als zilver verkrijgbaar in mijn shop!

Bijgaand nog een foto op de trouwdag zelf van de fotograaf: Gretchen Fotografie. Bruiloft in Hamburg (4)

30 Jan 2018
Tag: Producten

Aktemap voor 1 document

Voor een bruiloft in Hong Kong maakte ik deze map uit mijn nieuwe collectie.
Het blijft een bijzonder idee dat mijn werk de hele wereld over gaat en wat had ik graag even bij deze bruiloft willen kijken. Hong Kong 1 Deze aktemap is bekleed met natuurlinnen en is voorzien van een sluitelastiek. Aan het elastiek is een leren label met namen van het bruidspaar bevestigd. Op de leren label heb ik met lettercorps Aigrette de namen van het bruidspaar gedrukt.

Door middel van de ambachtelijke letterpresstechniek kan ik namen, een bedrijfsnaam, een logo en/ of een trouwdatum er op drukken. Hong Kong 2 Hong Kong 3 Aan de binnenzijde kun je de trouwakte klemmen in de daarvoor bestemde hoekjes.
Ik zou binnenin de map aan de linkerkant ook nog iets voor jullie kunnen drukken. Bijvoorbeeld een spreuk, hart of iets anders.
Je kunt deze aktemap in mijn shop bestellen en uiteraard voorzien van jullie namen of trouwdatum.

Mocht je andere vragen hebben, bijv. een ander kleur neem gerust contact op.

9 Nov 2017
Tag: Producten

Nieuwe collectie

New Collection There is no better day to announce my new weddingcollection than on my birthday today.
And this is just part one!

I combined natural leather with natural linen. You can find this handmade personalized ringbox, guestbook & weddingfolder / aktenmap in my etsyshop ?

Photocredits by Dutch weddingphotographer Yvette Moeskops. Yvette you are the best!
Copyright of the designs by me.

31 Oct 2017
Tag: Producten

Today is my day

In juni kreeg ik een bestelling van een geloftenboek uit Canada.
En mijn oog viel gelijk op de trouwdatum: 4 augustus is nl. ook mijn trouwdag ♡
Al & Mara trouwden in Newfoundland en ik mag jullie een paar foto's van deze bijzondere dag laten zien. Dank Alex & Alex van Alex Stead Photography! Today is my day 1 Ik schreef Mara dat wij een traditie op onze trouwdag hebben en dat we aan hun zouden denken op deze bijzonder datum. Als we thuis zijn kopen we op 4 augustus altijd een taartje bij de banketbakker die destijds onze bruidstaart heeft gemaakt.
En als we in het buitenland zijn gaan we naar de plaatselijke bakker voor een taartje. Dus dit keer kozen we een Frans gebakje bij onze lievelingsboulangerie in St Pol de Leon in Frankrijk.

Mara vertelde me dat haar moeder de bruidstaart zou gaan bakken van bessen die ze in juli altijd plukken. Ik hou zo van dat soort verhalen in mijn (etsy) mailbox. Today is my day 2 Het geloftenboek komt uit de botanical collectie. Op het handgebonden geloftenboek drukte ik in goud de namen van het bruidspaar en de trouwdatum. Today is my day 3 Today is my day 4 Thanks Al & Mara and Alex Stead Photography!
Although we live thousands of miles apart, on August 4 it felt a little bit like we were there too.
To me, it's a privilege to show these beautiful pictures.
August 4 rocks!!

17 Oct 2017
Tag: Producten

Magazine met liefde 2.0

Ik postte al het prachtige filmpje van de fotoshoot waar ik aan mee deed en nu kan ik ook de foto's laten zien. Zoveel prachtige foto's van trouwfotograaf Joke Cocoon, zo moeilijk om te kiezen! Magazine met Liefde 2.0 (1) De shoot is speciaal voor magazine 2.0 gedaan door het fantastische team van Magazine met liefde:

Ik maakte een ringendoosje en aktenmap voor deze shoot. Neem vooral ook een kijkje in mijn mijn shop. Magazine met Liefde 2.0 (2) Magazine met Liefde 2.0 (3) Deze prachtige handgemaakte trouwringen zijn van Judigje Edelsmid. Magazine met Liefde 2.0 (4) Magazine met Liefde 2.0 (5) Magazine met Liefde 2.0 (6) Magazine met Liefde 2.0 (7) In de aktenmap kunnen twee A-4 documenten geplaatst worden en zit een onderlegvel om het zetten van de handtekeningen te vergemakkelijken. Magazine met Liefde 2.0 (8) Leveranciers:

 • Concept: Team met Liefde
 • Fotografie: Bureau Cocoon // Pindakaas Productions
 • Videografie: Stories to Tell // Pindakaas Productions
 • Styling: Simones Styling
 • Planning: Trouwbeleving
 • Live muziek: Zangeres Kelly
 • Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
 • Trouwjurken: Wild at Heart Bridal
 • Schoenen bruidjes: TOMS
 • Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
 • Haar en Make-Up: The Beautiful Bride Company
 • Bord en houten banner: We are Golden
 • Stoelen: In Style Styling & Decoraties
 • Trouwringen en sieraden: Judigje edelsmid
 • Ringendoosje en aktenmap: 1000and1weddings en Lieke van de Biezen
 • Ezels: Stichting de Ezelshoeve
 • Locatie: Goos Evenementen Organisatie in de Oude kerk te Dongen
 • Modellen: Lotte & Susan

Magazine met Liefde 2.0 (9)

4 Oct 2017
Tag: Producten

Winterbruiloft

Houden jullie ook zo van winterbruiloften?
Ik ontwierp een ringendoosje in een winters thema en trouw-fotograaf Yvette Moeskops fotografeerde het doosje op zo'n prachtige wijze. Winterbruiloft 1 Winterbruiloft 2 Het bruidsmeisje draagt een jurkje van kant met een hoog gesloten kraagje. De onderkant is afgewerkt met tule.
Je kunt dit jurkje en nog veel meer bruidsmeisjesjurkjes vinden in de dedocoshop. Een webshop met de meest prachtig jurkjes, haaraccessoires en tasjes! Winterbruiloft 3 Het winterringendoosje met bruidskant is te koop in mijn webshop. Het kant is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt (genaaid). Binnenin het doosje kan jullie trouwdatum (of namen) op het deksel gedrukt worden met folie.
En in het doosje zit een speciaal ringkussen om de ringen rechtop in te zetten.
Naast dit model heb ik nog 3 modellen handgemaakte ringendoosjes. Winterbruiloft 4 Thanks lieve Yvette & Malin voor deze prachtige foto's ♡
Winterbruiloft 5

18 Sep 2017
Tag: Producten

Magazine met Liefde 2.0

Afgelopen woensdagavond mocht ik deze prachtige film al zien bij de lancering van Magazine met Liefde 2.0.
Ik heb voor deze zomershoot een ringendoosje & aktenmap gemaakt.
Het ringendoosje is te zien in deze film ♡
Girls Just Wanna Have Summer - Styled Shoot

En wat heb ik prachtige foto's ontvangen, binnenkort op mijn blog een uitgebreid verslag!

Redactie:

Leveranciers:

 • Concept: Team met Liefde
 • Fotografie: Bureau Cocoon // Pindakaas Productions
 • Videografie: Stories to Tell // Pindakaas Productions
 • Styling: Simones Styling
 • Planning: Trouwbeleving
 • Live muziek: Zangeres Kelly
 • Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
 • Trouwjurken: Wild at Heart Bridal
 • Schoenen bruidjes: TOMS
 • Bloemist: Joeke Verhoeven Floral Design
 • Haar en Make-Up: The Beautiful Bride Company
 • Bord en houten banner: We are Golden
 • Stoelen: In Style Styling & Decoraties
 • Trouwringen en sieraden: Judigje edelsmid
 • Ringendoosje en aktenmap: 1000en1 boeken en Lieke van de Biezen
 • Ezels: Stichting de Ezelshoeve
 • Locatie: Goos Evenementen Organisatie in de Oude kerk te Dongen
 • Modellen: Lotte & Susan

20 Jul 2017
Tag: Producten

Trouwceremonie

Stilte op het blog betekent druk met veel leuke opdrachten! De komende tijd zal ik hier laten zien wat ik de afgelopen maanden heb gemaakt.

Een hele bijzonder opdracht is die voor trouwambtenaar Eva Schuurman van Omdatikvanjetrouw.
Een opdracht met voor mij een behoorlijke uitdaging!
Ik maakte twee mappen voor de trouwceremonie ♡ Trouwceremonie 1 Een map met ringband die Eva kan gebruiken voor haar toespraak tijdens de ceremonie. En de andere map is in eerste instantie bedoeld als vowsboek / geloftenmap voor het bruidspaar maar kan ook ingezet worden als aktenmap voor 2 trouwakten.
Beiden mappen zijn geschikt voor het formaat A4. Trouwceremonie 2 Eva wilde graag twee verschillende gedichten op de map.
Samen hebben we naar de lettercorpsen gekeken, ik heb wat folieproefjes gemaakt en uiteindelijk heeft Eva gekozen voor de Rockwell.
Ik denk een superkeuze! Trouwceremonie 3 Elk lettertje wordt gedrukt met een loden lettertje en regel voor regel wordt zo'n gedicht er dan op gedrukt met de foliepers, die verwarmd is tot zo'n 106 graden Celcius. Trouwceremonie 4 Bij zo'n grote folieklus kan het echt een paar dagen duren voordat ik denk: “Nu ga ik het doen, nu durf ik het aan!”
Dit betekent namelijk opperste concentratie en heel veel check, check en dubbel-check.
Eén foutje en ik kan de map opnieuw maken wat ook weer maak- en droogtijd in de boekenpers betekent.
En dan moet de opdrachtgever langer wachten. Trouwceremonie 5 Achterop drukte ik haar bedrijfsnaam op beide mappen. Trouwceremonie 6 En als extraatje hing ik nog een tagje met hartje aan de toesprakenmap. Trouwceremonie 7 Mocht je ook een map op maat willen hebben, neem dan contact

met me op.

14 Jun 2017
Tag:
Producten

Aktenmap met bijpassend trouwboekje

Een bijzonder opdracht! Camping de Lieveling Een paar weken geleden werd ik benaderd door de moeder van de bruid. Ze was door haar dochter gevraagd om voor één dag ambtenaar te zijn. En nu wilde deze moeder graag een handgemaakte aktenmap en trouwboekje laten maken.

Voorop de aktenmap drukte ik in blinddruk de namen van het bruidspaar en een hartje. In deze aktenmap kunnen 2 A4 documenten.
Ik maakte ook een omslag om het witte trouwboekje en drukte daar de trouwdatum op, ook weer in blinddruk. Camping de Lieveling 2 En hetzelfde hartje komt weer terug op de achterkant van het trouwboekje.
Ik hou er van als bruidsparen goed nadenken door wie ze getrouwd willen worden. De trouwceremonie is toch het belangrijkste onderdeel van de trouwdag! Camping de Lieveling 3 De trouwlocatie was heel bijzonder, namelijk camping de Lievelinge!
Je zult misschien denken…een camping?
Camping de Lievelinge is niet zomaar een camping ;-)
Ik ben er een paar jaar geleden een keer geweest en verbaasde me over de mooie plekjes, gave & gekke tenten, pipowagens, moestuin en supermooie grote spiegeltent. Camping de Lieveling 4 Camping de Lieveling 5 De moeder van de bruid vertelde me dat bij mooi weer de ceremonie buiten zou zijn en het feest's avonds in de spiegeltent.
Heel toevallig maakte ik al eens eerder een trouwboekje voor een bruidspaar die dit prachtige trouwplekje hadden gekozen.

30 May 2017
Tag: Producten

Bruiloft in Italië

Mireille & Dennis
27 maggio 2017
Montegridolfo
Bruiloft in Italie 1 Mireille en Dennis trouwden afgelopen weekend en ik mocht voor hun een aktenmap en een gastenboek maken.

Allereerst de aktenmap.
In Nederland worden er twee akten getekend en ik maak dus regelmatig aktenmappen voor trouwambtenaren en bruidsparen.
In Italië gaat het net wat anders en daarom was er bij deze bruiloft maar 1 akte.
Dus er was voor mij een mogelijkheid om binnenin de map een spreuk voor Mireille en Dennis te drukken. Zo werd deze aktenmap nog persoonlijker! Bruiloft in Italie 2 Bruiloft in Italie 3 Kunnen jullie lezen welke spreuk binnenin links van de akte gedrukt is met lood?
Antwoord onder aan dit blogbericht! Bruiloft in Italie 4 Voor zowel de aktenmap en het gastenboek maakte ik een leren tagje met de initialen van het bruidspaar in blinddruk. Het tagje is met zalmkleurig lint met goud accentjes bevestigd aan beide producten. Bruiloft in Italie 5 Mireille en Dennis stuurden me hun bruiloftinvulkaarten toe, zodat ik daar een omslag voor kon maken en gaatjes kon boren in de kaarten.
Mooi om te zien dat ze voor de invulkaarten hebben gekozen voor dezelfde grafisch vormgever als hun trouwkaart. Zodra ik weet wie dit is zal ik dit bij dit blog vermelden!

Voor de losse gastenboekkaarten maakte ik een omslag, ook weer bekleed met natuurlinnen en voorzien van een ring. Ook hier drukte ik Mireille & Dennis, 27 maggio 2017, Montegridolfo in goud op met lettercorps Mistral. Zo krijg je een mooi passend geheel.

Het kan zijn dat ik jullie nog foto's mag laten zien van de dag zelf ♡
Dus wie weet op een later tijdstip meer over deze bruiloft.

P.S. Binnenin de aktemap staat: All that you are, is all that I'll ever need.

Update: de grafisch vormgeefster is Wieneke van Mierlo-Groots van Helder-Zicht.

8 May 2017
Tag: Producten

Your love story

Voor zelfstandig trouwambtenaar Marielle Bouw-Koller ontwierp ik mappen die ze aan haar bruidsparen kan geven met daarin haar prachtige toespraak. Toesprakenmap 1 En dit bericht op de facebook pagina van Marielle maakt mij als boekbinder heel blij:
Bericht Marielle op Facebook
YOUR LOVE STORY | zoals jullie weten ben ik van de details, hoge eisen (voornamelijk aan mezelf) en alles tot in de puntjes. al die gevoelens die ik vertaal, die waardevolle blikken en gelukkige tranen verdienen meer dan een mooie verpakking.
Paula van 1000en1 boeken, de fantastische geweldenaar van mijn stationairy (waar ik zielsgelukkig al dankbaar gebruik van maakte) heeft met het zweet op haar bovenlip nog iets toegevoegd……na mijn hersenspinsels met haar te hebben gedeeld, ontwierp zij de perfecte map om de toespraken in mee te geven voor de kersverse brides & grooms.
I JUST LOVE IT: KALM, PUUR & ZACHT
OMDAT TINTELEND TROUWEN ZOVEEL MEER IS DAN ALLEEN JA ZEGGEN!
Toesprakenmap 2 Tijdens het ontwerpproces gaan er dan verschillende foto's heen en weer en maakte ik een proefmapje in het klein.
Het witte karton is uitermate geschikt voor blinddrukken en is hetzelfde materiaal waar Letterpress trouwkaarten op gedrukt worden.
Zoals je op onderstaande foto ziet maakte ik ook proefjes met twee verschillende lettercorpsen. met de Aigrette & de Mistral en deze laatste vonden we het beste bij de nieuwe huisstijl van Marielle passen. Tezamen met het volle hartje. Toesprakenmap 3 Toesprakenmap 4 Op de achterkant drukte ik onderaan in het midden Tintelend Trouwen. Een vrolijk en mooi accentje achterop.
Wat ik heel belangrijk vond bij het ontwerpproces was dat deze nieuwe map weer heel goed bij de aktenmap, toesprakenmap & trouwboekjes moest passen die ik al voor Marielle heb gemaakt. Zo krijg je zo'n mooi en consistent geheel. Toesprakenmap 5 Een mooie opdracht om aan te werken! Ook een arbeidsintensief opdracht want elke map vergt veel verschillende handelingen (snijden, boren, lijmen, bedrukken, etc.)
En elke map heeft tussen 3 planken moeten drogen met veel gewichten er op.

3 May 2017
Tag: Producten

Zo'n mooie bestelling!

Mooie bestelling 1 Ik heb twee mappen gebonden voor twee verschillende kerken in Nederland.
Sinds Pasen worden ze gebruikt tijdens de diensten. Met zilverfolie heb ik de kruizen gedrukt. In de map kan de dominee de preek, een potlood, een kaart of andere bijbehorende notities opbergen.

De map kan ook worden gebruikt voor bruiloften, begrafenissen, dopen of andere religieuze aangelegenheden in de kerk.
Een mooie opdracht! Mooie bestelling 2 Mooie bestelling 3

12 Feb 2017
Tag: Producten

In de Bruid Bruidegom magazine

Hebben jullie de aparte bijlage over trouwringen van de allernieuwste Bruid & Bruidegom al gezien?
Daar staat onderstaande foto in op de pagina waar vier bruidsparen vertellen hoe ze hun ringen hebben gepresenteerd op hun trouwdag. Bruid & Bruidegom ringen 1 Trouwkaart: Minted by Annie Clark

Ik liet al eerder een sneak peak van dit handgemaakte ringendoosje zien. En nu kan ik jullie ook laten zien hoe het album is geworden wat ik heb ingebonden voor dit bruidspaar. Een mooie samenwerking tussen mij & fotograaf Yvette Moeskops.
Een compleet plaatje, hoe geweldig is het als alles zo mooi bij elkaar komt ♡
Op de site van fotograaf Yvette kun je de prachtige foto's binnenin het album zien! Bruid & Bruidegom ringen 2 Ik bond het digitale album in en bekleedde de cover met hetzelfde natuurlinnen als het ringendoosje. Ook het peach kleurige lint van het ringendoosje komt weer terug. Aangezien het een groot trouwalbum is, formaat 30x40 cm, raadde ik Lianne & Martin aan om op de cover iets te laten drukken. Dat breekt het grote oppervlak en het maakt je album ook bijzonder. Todi is de plaatsnaam in Italië waar dit prachtige huwelijk plaatsvond. Bruid & Bruidegom ringen 3 En zoals je ziet was de dag zelf ook in deze kleuren gestyled. Werkelijk prachtig!!
De weddingplanner & stylist van dit huwelijk is Lèontine Lauffer. Bruid & Bruidegom ringen 4 En ook voor het album maakte ik uiteraard een tag met de initialen van dit bruidspaar en hartje. Bruid & Bruidegom ringen 5 Ik zie met grote regelmaat albums van de grote leveranciers voorbijkomen. Allemaal hetzelfde, veelal gemaakt in lage lonen landen, met 1 soort linnen en vaak ook nog met zwart kapitaalband.
Een zwart randje op de kop van het digitale boekblok!
Zó niet passend bij een prachtige trouwreportage.

En dan ben ik blij dat ik maatwerk kan leveren voor een bruidspaar en dat alles aan dit album klopt. Wit kapitaalband is toch vele malen mooier bij dit album.
Ik denk dat dat de kracht is van mijn samenwerking met fotograaf Yvette Moeskops. Haar foto's zijn met zoveel liefde gemaakt en met oog voor detail en daar hoort ook een bijzonder album bij. Bruid & Bruidegom ringen 6 Ik sluit dit blogbericht af met één van mijn lievelingsfoto's uit het album. Klik ook zeker door naar deze trouwreportage! Hoe geweldig is ook de familiefoto op de trap of de foto in de olijvenboomgaard ♡ Bruid & Bruidegom ringen 7 Fotocredits van alle foto's in dit blog fotograaf Yvette Moeskops

8 Feb 2017
Tag: Producten

Ringendoosje met elastiek

Voor Gerda & Anne mocht ik een ringendoosje maken. Anne & Gerda Een ringendoosje met twee scharnierende dekseltjes. Op de twee dekseltjes drukte ik in goud hun voornamen. Anne & Gerda 2 Na het goedkeuren van de offerte maak ik altijd een ontwerp en voeg daar een materialenfoto bij. Ik heb veel kleuren elastiek en deze blauw kleur kwam exact overeen met het drukwerk. Dat was echt een gelukje! Anne & Gerda 3 Gerda en Anne hebben zelf hun trouwkaart ontworpen. Een prachtige kaart met verschillende technieken erin waaronder een preeg. Pregen is een ander woord voor reliëfdruk.
Door het plaatsen van een foto in de trouwkaart wordt hij nog persoonlijker. Anne & Gerda 4 Hier kun je de scharnierende dekseltjes van het ringendoosje goed zien. Binnenin een ringkussentje waarin je de trouwringen kunt schuiven. Op deze manier staan ze rechtop en zijn ze gemakkelijk er uit te nemen tijdens de ceremonie. Anne & Gerda 5 Gerda & Anne kozen voor lettercorps Aigrette. Een lettercorps met prachtige kapitalen.
Bekijk ook dit schattige filmpje om het doosje in actie te zien.

31 Jan 2017
Tag: Producten

Minifotoalbums voor Nieke Photography

Een tijdje terug schreef ik over de harmonicafotoboekjes die ik voor Nieke Photography maakte. Fotograaf Conny Schuddinck stuurde mij onlangs deze foto's. Nieke 1 Nieke 2 Zo leuk om te zien hoe ze gevuld zijn met foto's van een shoot!

Leuk om thuis weg te zetten, als cadeautje te geven, maar ook als bedankje na een huwelijk erg leuk!

Op deze leporello's drukte ik in goud achterop Nieke Photography.
Uiteraard kan ik ook op de voorkant iets drukken, namen, jullie trouwdatum, een voornaam of bijvoorbeeld een locatie.

22 Jan 2017
Tag: Producten

Afstudeeropdracht fotoacademie deel 2

Een natuurlinnen leporello XL voor foto's 20x30 cm portrait ♡ Sigrid 2/1 Wat een bijzondere opdracht!
En zo'n feestje om het eindresultaat te zien!
Wat een prachtige reportage van fotograaf & grafisch designer Sigrid van Studio At Hello!
Ik maakte voor haar 5 leporello's oftewel harmonica-albums en ze zijn allemaal anders van formaat. Sigrid 2/2 Voorop drukte ik op deze grote leporello in goud met lettercorps Aigrette de namen van het koppel. Sigrid 2/3 De 2 kleinere leporello's, met weer andere reportages er in, bedrukte ik met hetzelfde goud, waaronder een hartje en een naam.
Ik blijf de combinatie van het natuurlinnen met het zandkleurig linnen een mooie combinatie vinden. En voor deze afstudeeropdracht combineerde we het ook nog met mintgroen leer.
Het doet me een beetje denken aan deze opdracht waarbij we ook verschillende materialen combineerden. Sigrid 2/4 De mintgroene leren leporello is ook in XL formaat en voor foto's 20x30 cm, maar dit keer in landscape. En zoals je ziet is dit leer uitermate geschikt voor blinddruk (drukken zonder folie)! Ik verwarm dan de foliepers tot precies 107 graden Celcius en druk dit hartje dan zonder folie in het leer. Sigrid 2/5 En die kleuren ♡ dat blauw spat er van af, zo mooi!
En leuk om het album open te zien staan! De leporello's zijn in kleiner formaat in mijn webshop te bestellen.

Mocht je ook verliefd zijn geworden op het werk van Sigrid……
naast het ontwerpen van geboortekaartjes fotografeert ze baby's,
koppels & families.
Een herinnering voor het leven!

9 Jan 2017
Tag: Producten

Afstudeeropdracht fotoacademie deel 1

Ik start 2017 met een blogbericht over een bijzonder mooie opdracht die ik mocht maken voor Sigrid Bulens van Studio at Hello.
Sigrid is grafisch ontwerper & fotograaf en ik heb 5 harmonica-albums en een portfoliodoos gemaakt voor haar eindproject voor de fotoacademie. In elk album zit een andere fotoshoot verwerkt. Afstudeeropdracht fotoacademie 1 Sigrid stuurde me een tijdje terug heel veel prachtige foto's van de albums & handgemaakte doos en ik mag ze aan jullie laten zien.
En het zijn zoveel prachtige foto's dat ik heb besloten om het in meerdere delen op het blog te zetten. Afstudeeropdracht fotoacademie 2 Afstudeeropdracht fotoacademie 3 Ik maakte een halsdoos en bekleedde deze met vintage zandkleurig linnen. De deksel van een halsdoos steunt als het ware op de hals van de doos en daardoor kun je de leporello's er ook rechtop in zetten.
Er zitten 3 vakken in zodat Sigrid de kleine leporello's rechtop kan zetten en er eventueel ook nog drukwerk (geboortekaarten, trouwkaarten e.d.) rechtop tussen kan steken.
En tot slot een handige portfoliodoos waarin ze alle leporello's kan bewaren en veilig in mee kan nemen. Afstudeeropdracht fotoacademie 4 Afstudeeropdracht fotoacademie 5 Voor deze bijzondere opdracht ben ik afgeweken van mijn standaard formaten leporello's. Ik heb zelfs twee harmonica-albums gemaakt voor foto's 20x30 cm. Deze liggen plat in de doos en in de twee kleinere vakken staan de leporello's rechtop. Afstudeeropdracht fotoacademie 6 En hierbij al een kleine indruk van de inhoud van één van de grote leporello's ♡


Wordt vervolgd!

22 Dec 2016
Tag: Producten

Trouwcadeautjes

Ahhh wat kan ik genieten van trouwreportages gemaakt in Leiden. De plek waar ik jaren in een hofje heb gewoond met uitzicht vanuit mijn slaapkamertje op de koepels van de Sterrenwacht ♡
En ik ben zelf ook in Leiden getrouwd!
Trouwcadeautjes 1 Voor Frederike & Sjoerd maakte ik twee leporellocadeautjes voor de wederzijdse ouders.
Het bruidspaar plakte hun trouwreportage, gemaakt door fotografe Michou van Donk - Kwanten van Picture Your Wedding, in de minifotoalbums. Onder deze link kun je de gehele reportage zien. Trouwcadeautjes 2 Trouwcadeautjes 3 Met lettercorps Aigrette drukte ik in goud de namen van het bruidspaar en daaronder de trouwdatum 24 augustus 2016. Trouwcadeautjes 4 In de leporello's is lint verwerkt zodat je hem dicht kunt strikken en mee kunt nemen in je tas. Open wegzetten is uiteraard ook een optie. Trouwcadeautjes 5 Aan het lint hing ik nog een tagje met hart.
Van Frederike ontving ik nog onderstaande foto. Ze schreef me dat beide ouders het een leuk en mooi cadeau vonden. Trouwcadeautjes 6 Een mooie herinnering aan een bijzondere dag.

19 Dec 2016
Tag: Producten

Trouwen in Italië

Trouwen in Italie Credit: Yvette Moeskops fotografie

Voor Lianne & Martin mocht ik dit ringendoosje maken.
Ik drukte hun initialen met lettercorps Aigrette tezamen met een hartje op een tagje.
Ik mag ook hun fotoalbum inbinden en ik heb al een paar trouwfoto's mogen zien. Werkelijk prachtig ♡
Een olijvenboomgaard, een prachtig bruidspaar, een oud kerkje……wat een droom!

Complimenten voor het bruidspaar, weddingplanner & stylist Lèontine Lauffer en trouwfotograaf Yvette Moeskops!
Het trouwalbum wordt bekleed met hetzelfde natuurlinnen als het ringendoosje en het zalmkleurig detail komt ook subtiel terug in de cover.
To be continued…

15 Dec 2016
Tag: Producten

Toesprakenmap

Dorianne 1 Voor trouwambtanaar Dorianne maakte ik een toesprakenmap.
Zij is trouwambtenaar bij de gemeente Apeldoorn en werkzaam op de Veluwe. Ze stuurde me via de mail haar visitekaartje en wilde graag de kleur magenta roze terug laten komen in de map.

Voor de mappen gebruik ik graag vintage linnen aangezien dit linnen tegen een stootje kan. Het moet een map worden die je kan vastpakken, kan neerleggen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij vies wordt.

De kleur roze lieten we terug komen in de foliedruk “Dorianne Trouwt” met lettercorps Mercator Cursief. Deze letter heeft body waardoor je hem ook in de zaal kunt lezen.
In de rug van de map kan Dorianne nog een knalroze lint rijgen. Dorianne 2 En achterop de map nog een roze hartje ♡

11 Dec 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerd ringendoosje

Een tijdje terug schreef ik een blogje over het ringendoosje wat ik voor Jan Dirk en Marije mocht maken. En in de tussentijd kreeg ik zulke leuke foto's van de dag zelf en mag ik ze van fotograaf Henk Hennuïn van Trouwen voor de camera aan jullie laten zien. Marije en Jan Dirk (a) Wat een prachtige dametjes ♡
Marije schreef me dat ze vol ongeduld zaten te wachten tot ze dan eindelijk de trouwring & trouwketting mochten brengen naar mama en papa. Marije en Jan Dirk (b) Al mijn handgemaakte ringendoosjes zijn kidsproof
Ik hou er altijd rekening mee dat ze door bruidskinderen naar het bruidspaar gebracht kunnen worden. In dit geval zat het doosje dicht met elastiek, maar ook bij het model met de losse deksel maak ik hem zo dat de schuifruimte minimaal is. Als het doosje dan valt hoef je niet op zoek naar de ringen ;-)

En ook het speciale ringkussentje wat er in zit houdt de ringen op z'n plek. Marije en Jan Dirk (c) Marije en Jan Dirk (d) Voor mij ook leuk om te zien hoe de ring & ketting er uiteindelijk uit zien. Voorafgaand hebben we meerdere mailtjes naar elkaar gestuurd over het ontwerp en hoe de ketting er in zou kunnen passen.

Dank fotograaf Henk, Jan Dirk, Marije en jullie prachtige dochters dat ik deze foto's mag laten zien.

De komende weken zal ik nog meer blogjes met fotos van fotografen laten zien, want ik heb nog meer juweeltjes in mijn mailbox ontvangen! Mailtjes met foto's en filmpjes is voor mij echt genieten en maakt mij zeer dankbaar.

8 Dec 2016
Tag: Producten

Vermeld in de allernieuwste Bruid & Bruidegom magazine!

Bruid & Bruidegom dec 16 Hebben jullie het nieuwe nummer van de Bruid & Bruidegom al gezien?
Het tijdschrift heeft behalve een nieuwe look ook een nieuwe structuur. Supermooi!!
En 1000en1boeken wordt er ook in genoemd ;-) Bruid & Bruidegom dec 16 (2) Bladzijde 172 ;-)
In het artikel “Wat doe jij met je jurk……na je trouwdag?” Bruid & Bruidegom dec 16 (3) Mocht je ook fragmenten van je trouwjurk terug willen laten komen in jullie trouwalbum of fotocadeautjes voor jullie getuigen, ouders of anderen, neem dan gerust contact op.

4 Dec 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met appeltjesgroen

Appeltjesgroen 1 Bruid Frouke mailde mij onderstaand berichtje:
We gebruiken appeltjesgroen van het huwelijkslogo veel in de communicatie. En naast de deze kleur ook vooral de kleur goud. Het zou leuk zijn als op het label komt te staan: 090916 M&F

Nadat het ringendoosje helemaal klaar was maakte ik foto's maar toen ik na het huwelijk onderstaande foto's toegestuurd kreeg en ook nog mag laten zien op mijn blog was ik helemaal vereerd!
Ik kan er naar blijven kijken. Zo zie je maar dat fotografie een vak apart is! Werkelijk prachtig gefotografeerd!

De foto's in dit blog zijn gemaakt door Eline Visscher Fotografie. Appeltjesgroen 2 Ik maakte voor Frouke en Merijn een natuurlinnen ringendoosje met vintage mintgroene strik. Daarbij bekleedde ik twee tagjes, drukte met goud “090916 M&F” en dit is ook aan de binnenkant van de trouwringen gegraveerd. Zo maak je je ringendoosje & ringen nog persoonlijker! En op het andere tagje komt het appeltjesgroen van het logo ook weer terug in de vorm van een hart.

De trouwringen zijn met de hand gemaakt door mijn lieve collega's Sanne & Heleen van Hoogenboom Bogers uit Bilthoven. Appeltjesgroen 3 Wat een mooie set zo naast elkaar!
De communicatie gaat hier veelal via de mail, dus een glimp van de dag is een waar cadeautje! Appeltjesgroen 4 Credits:
Ringendoosje: 1000and1weddings
Fotografie: Eline Visscher Fotografie
Trouwringen: Hoogenboom Bogers

29 Nov 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met kant

Voor Suzanne en Leo maakte ik een ringendoosje met bruidskant. Suzanne en Leo 1 Ze wilden graag Suus & Leo in foliedruk op het doosje. Zo maak je je ringendoosje nog persoonlijker.
Het doosje is geheel met de hand gemaakt en bekleed met twee soorten linnen nl. zandkleurig vintage linnen en het lichte natuurlinnen. Het kant is niet gelijmd maar nog echt ambachtelijk er op bevestigd. Suzanne en Leo 2 Ik drukte de voornamen van het bruidspaar met de Mistralletter.
Het is een prachtige schrijfletter en wel een lastige letter om weer op te bergen. Vandaar ook de piepkleine hulplettertjes in het loden blokje. Suzanne en Leo 3 Binnenin het doosje drukte ik in goud met de Letterpress techniek de trouwdatum.

De trouwringen kunnen in al mijn ringendoosjes naast elkaar rechtop in het kussentje geschoven worden. Dit heeft als grote voordeel dat de ringen goed beschermd zitten en wat ik vooral belangrijk vind is dat de ringen gemakkelijk zonder te veel tijdverlies gepakt kunnen worden. Je hebt geen gedoe met lintjes en / of strikjes aan trouwringen.

21 Nov 2016
Tag: Producten

Display materiaal

Edelsmeden Sanne & Heleen van Hoogenboom Bogers vroegen afgelopen zomer of ik een uitbreidng wilde maken voor hun displays voor de Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik maak in het atelier veel dozen en displays ontwerpen / maken is daar een verlengde van. Display materiaal 1 Vorig jaar maakte ik dit deel. En zoals je ziet stonden mijn ringendoosjes er ook uitgestald.

En dit jaar hebben we de nadruk gelegd op displays voor hangers en oorbellen.
Helaas was ik dit jaar zelf niet in de gelegenheid om ze Life in Amsterdam te gaan bekijken, maar ik mag jullie twee foto's laten zien die dat weekend gemaakt zijn door Veronica Verdoorn - de Vrede van Zylana. Zij is specialist in parels, edelstenen en diamanten. Display materiaal 2 Display materiaal 3 Foto credits: Zylana

Op de schuine displays komen de edelstenen in de sieraden heel mooi uit.

Heleen & Sanne maken unieke gouden, zilveren en edelsteen sieraden naar eigen design. Alle sieraden worden met de hand gemaakt in het atelier. Neem zeker een kijkje op hun website of in hun atelier in Bilthoven.

15 Nov 2016
Tag: Producten

Enveloppendoos & ringendoosje

Enveloppendoos & ringendoosje 1 Enveloppendoos & ringendoosje 1a Voor Sabine & Sjors mocht ik een enveloppendoos en een ringendoosje maken. Via mijn webshop bestelde Sabine een natuurlinnen ringendoosje met mintkleurige strik en vroeg daarna of ik er ook een enveloppendoos bijpassend bij kon maken. De enveloppendoos gaan ze na het huwelijk gebruiken als bewaardoos voor alle dierbare herinneringen van de trouwdag: het trouwboekje, de uitnodiging, het ringendoosje, de menukaart. Enveloppendoos & ringendoosje 2 Voor het ringendoosje maakte ik een tagje met de initialen van het bruidspaar. S ♡ S, wat een leuke initialen en wat leuk om ze te combineren met het hartje! Enveloppendoos & ringendoosje 3 In het ringendoosje zit een speciaal kussentje zodat de trouwringen naast elkaar rechtop er in geschoven kunnen worden. Enveloppendoos & ringendoosje 4 Voor de enveloppendoos gebruikte ik twee kleuren linnen: het lichte natuurlinnen en het zandkleurig vintage linnen. Een mooie combi zo bij elkaar en hetzelfde hartje als aan het ringendoosje komt hier binnenin weer terug. Dit keer in het wit. En ook weer en mintkleurig accentje op de bodem van de doos. Enveloppendoos & ringendoosje 5 De bijzondere trouwdatum zag ik pas nadat ik hem gedrukt had ;-)

Zelfs tijdens het rapen van de loden letters had ik het nog niet in de gaten!
16-09-16, volgens mij de drukste trouwdag van dit jaar.
Ik mocht voor deze bijzondere trouwdatum voor 5 bruidsparen wat maken. Dit tagje met datum kan aan de enveloppendoos gehangen worden, maar de datum zou ook op de doos gedrukt kunnen worden.

10 Nov 2016
Tag: Producten

Cadeautje voor de liefste meter

Liefste meter 1 Al een tijdje volgen Clio Pollak en ik elkaar op Instagram.
Allebei werken we veelvuldig met folie, maar allebei met een andere eindproduct als resultaat.
Clio is het gezicht achter How Sweet It Is en maakt de meest prachtige trouwkaarten & geboortekaarten met doopsuikers.
Mijn opa komt uit Brussel, dus ik heb mijn roots deels ook in België liggen en herken de traditie van het peterschap & meterschap en doopsuikers maar al te goed. Liefste meter 2 Liefste meter 3 Voor haar zoontje ontwierp ze dit prachtige letterperskaartje, een combi van waterverf en de naam + tekst in letterpers in koperkleur.
Ze vroeg mij om cadeautjes te maken voor de liefste meter. Liefste meter 4 Ik maakte 2 leporello's in dit keer een afwijkende maat, nl. voor 10 foto's 13x18 cm.
We kozen samen voor vintage blauw linnen en de leporello's zijn dichtgebonden met bijzonder lint.
Het is een laatste partij vintage lint uit Engeland en werd hier vroeger in het ziekenhuis aan de wiegjes gehangen. Ik heb het uiteraard ook in het roze. Ik heb veel folie op voorraad en gelukkig ook de kleur van het geboortekaartje. Met lettercorps Rockwell drukte ik “Liefste Meter” en achterop onderaan in het midden een hart. Liefste meter 5 Hou je van bijzonder drukwerk, letterperskaarten, foliedruk, pregen……en mocht je gaan trouwen of op zoek zijn naar een geboortekaartje, neem absoluut een kijkje op de site van Clio! Tegenwoordig met internet & mail is er zoveel te ontdekken in de hele wereld.
Ik zit nu tijdens het schrijven van dit blog weer volop te genieten op haar site. Ik zou bij elke kaart wel een leporellocadeautje kunnen bedenken ♡

2 Nov 2016
Tag: Producten

Minifotoalbums voor Nieke Photography

Nieke Photography 1 Onlangs maakte ik leporello's voor fotograaf Nieke Photography uit België. Drie verschillende maten voor foto's 10x10 cm, 10x15 cm landscape en 10x15 cm portrait. Nieke Photography 2 Ik bekleedde de leporello's met twee kleuren linnen: natuurlinnen en vintage zandkleurig linnen.
Leuk dat ze voor twee soorten linnen heeft gekozen en verschillende maten! Op deze manier kun je het fotoboekje nog meer afstemmen op de fotoshoot. Nieke Photography 3 Achterop onderaan in het midden drukte ik met de Mistral letter haar bedrijfsnaam in goud. Een subtiel detail! De leporello's kun je open wegzetten en zo kan iedereen zien wie de prachtige foto's heeft gemaakt. Nieke Photography 4 En op een aantal leporello's drukte ik een naam, maar ook een datum, hartje of locatie is een optie.
Hieronder zie je de twee minifotoalbums (foto's 10x10 cm) voor Axelle. Ook daarvoor gebruikte ik de Mistralletter om het één geheel te maken. Nieke Photography 5 Deze fotograaf plakt zelf de foto's, maar ook ik kan het voor je doen. Het is altijd een magisch moment als de leporello's worden gevuld met foto's.
Een mooi boekje met prachtige herinneringen!
Leuk om als cadeautje te geven of zelf neer te zetten.

19 Oct 2016
Tag: Producten

Ringendoosje voor trouwring & trouwketting

Uitdagingen, ik hou er van!
Jan Dirk & Marije kozen niet 2 trouwringen uit bij de edelsmid, maar lieten een trouwring voor Marije maken en een trouwketting voor Jan Dirk. Ze benaderden mij met de vraag of ik een ringendoosje wilde maken waar dit allebei in kon. Jan Dirk & Marije 1 En een bijzonder leuke opdracht is het geworden! Via de mail maakten we samen het ontwerp bijpassend bij hun trouwkaart en ik zocht daar de materialen bij en stuurde weer een voorstel daar van terug. Jan Dirk & Marije 2 Het is een doosje geworden met twee vakken. Een vak met een ringkussentje en een vak met een ingenaaid beschermflapje.
We hebben gekozen voor wit leer wat uitermate geschikt is voor blinddruk en foliedruk. De kleuren van de trouwkaart komen daar heel strak & sprekend in naar voren.
Ik had twee kleuren paars elastiek op voorraad die in aanmerking kwamen en het bruidspaar heeft mij uiteindelijk laten kiezen :-)
De namen drukte ik in magenta roze met lettercorps Mercator cursief en de twee roze hartjes van de trouwkaart liet ik terugkomen in het ringendoosje. Een mooie symboliek! Jan Dirk & Marije 3 Jan Dirk & Marije 4 Onder het scharnierende dekseltje van Marije zit een ringkussentje waar je de trouwring rechtop in kunt schuiven. Jan Dirk & Marije 5 En in het vakje van Jan Dirk heb ik een wit beschermflapje ingenaaid, zodat de ketting er veilig in opgeborgen zat.

Vorige week sprak ik een bruidspaar dat in mei 2018 gaat trouwen op Ibiza. Je zal denken, jeetje dat is nog ver weg, maar als je daar een mooie locatie wilt waar je met alle gasten kunt verblijven moet je dat dus nu al vastleggen. De bruidegom wil geen trouwring, maar graag een trouwhorloge, de bruid een trouwring en voor hun twee kleine dametjes willen ze ook ringetjes laten maken. Ik kijk er nu al naar uit om daar een doosje voor te ontwerpen ♡

13 Oct 2016
Tag: Producten

Dankbaar werk!

Met tranen in mijn ogen zag ik een klein dametje van 3 jaar met dit albumpje onder haar arm hier vertrekken. Dankbaar werk 1 Haar papa overleed plotseling deze zomer, werkelijk in en in verdrietig.
Wat een gemis in zo'n jong leventje! Ze wilde in de periode na het overlijden steeds foto's van haar papa bekijken op de telefoon van mama en op de Ipad waarvan de batterij elke keer leeg was.
Ik werd benaderd met de vraag of ik speciaal voor dit meisje een album wilde maken. Een album met foto's van papa, foto van haar & papa en foto's van de familie.
Natuurlijk wilde ik dat en ik heb een album gemaakt dat peuterproof is geworden. Dankbaar werk 2 Ik begon met de binnenkant want dat werd het startpunt bij het maken van het album. Ik heb gekozen voor dik geschept Gmundppaier. Het is hét papier waar ook Letterpress geboorte- en trouwkaarten op gedrukt worden. De papiervezels zitten in elkaar verweven wat hem sterk maakt en de dikte maakt hem uiterst geschikt voor foliedruk, dat er prachtig in komt te liggen.
Op elke pagina drukte ik een hartje en aangezien ik heel veel kleuren op voorraad heb, kon ik allerlei verschillende glimmende kleurtjes gebruiken. Kinderen in die leeftijd zijn bezig met kleuren, kunnen vaak al heel wat kleurtjes benoemen en dat aspect wilde ik gebruiken.
Ik maakte met mijn rondhoekapparaat ronde hoekjes want je wil liever geen ezelsoren aan de bladen, 90 graden hoeken zijn kwetsbaarder. We hebben het kalkpapier dit keer tussen de fotobladen weggelaten. Die zijn te kwetsbaar. Dankbaar werk 3 Dankbaar werk 4 In het album zit een ringband voor twee gaatjes en in de rug kan een lintje geregen worden waaraan een tagje hangt met haar naam. Voor het blogbericht hebben we uiteraard haar naam geblurd.
Een album dat dus echt helemaal alleen voor haar is ♡ Dankbaar werk 5 Ik plakte ook de foto's in en drukte naast, boven of onder een aantal foto's namen in goud met lettercorps Aigrette.
Het plakken van foto's doe ik vaker voor klanten. Ik heb alle materialen en in de afgelopen jaren ben ik hier steeds handiger in geworden. Een serie foto's als deze maakt bij mij uiteraard ook het nodige los. Dankbaar werk 6 Naast de 15 bladen met foto's stopte ik er ook nog 3 lege bladen bij. Deze bedrukte ik met een kroontje. Op deze bladen mag ze zelf iets maken, plakken, kleuren, schilderen…dan wordt het nog meer haar album.

Het moment dat ze haar album kwam ophalen was ontroerend.
Ze wist dat er een album voor haar klaar lag, maar hoe of wat…
Ze kwam binnen in het atelier, mocht op mijn hoge stoel zitten en begon gelijk te bladeren, te wijzen en te vertellen. Elke foto werd bekeken en nadat ze alle 30 bladzijdes had gezien klapte ze hem dicht, schoof van mijn stoel af en liep met het albumpje onder haar kleine armpje naar de deur. En ze wilde zo snel mogelijk weg met haar album ;-)
En ik kan jullie vertellen dat al veel mensen in haar albumpje hebben mogen kijken en sommigen ook niet en het album is zelfs al een keer mee geweest naar de supermarkt.

12 Oct 2016
Tag: Producten

Intens verdriet

Ik blog eigenlijk altijd over werk dat te maken heeft met hele vrolijke gebeurtenissen in het leven: geboorte, huwelijken en soms laat ik een glimp uit mijn eigen leven zien. Vaak zijn dat de leuke uitjes & de mooie dingetjes hier om het huis, maar in de binderij krijg ik soms ook opdrachten die te maken hebben met een periode van intens verdriet.
Ik schrijf eigenlijk nooit over deze bijzondere opdrachten op mijn blog en het berichtje van Anja in mijn mailbox heeft mij aan het denken én ook zeker aan het twijfelen gezet. Haar laatste zin deed mij uiteindelijk beseffen dat ik er juist hier over moet bloggen!

Graag wil ik dan ook met je overleggen of je een A4 map zou willen maken (ringband) die moet gaan dienen voor het condoleanceregister voor mijn moeder. Zij zal over niet al te lange tijd overlijden en ik ben alvast wat dingetjes aan het regelen.
Een van die dingen is een condoleanceboek, maar tot nu toe heb ik niets gevonden dat me aanspreekt. Daarom ben ik zelf wat condoleancevellen aan het maken, die straks in een mooie map moeten komen. Ik realiseer me dat je vooral aan leuke gebeurtenissen werkt, en dat dit wel even heel iets anders is. Ik heb er dan ook alle begrip voor als je het niet zo ziet zitten.


Natuurlijk wilde ik Anja helpen. Ik maak met regelmaat werk voor nabestaanden, maar daar schrijf ik eigenlijk nooit over. En juist ik kan me vaak verbazen over de zwarte condoleancemappen, de glanzende satijnen linten bij een begrafenis……vaak zó niet passend bij de dierbare die is overleden. Tijdens mijn zwangerschap overleed mijn schoonvader en ik herinner me de gesprekken met de uitvaartondernemer. De zin: “Ja dat kan, maar dan kost het meer!” hebben we tijdens het plannen van de uitvaart wel 100x gehoord.
Ik heb dus twee bijzondere opdrachten er uit gepikt om jullie te laten zien en zal ze vandaag en morgen achter elkaar laten zien. Intens verdriet 1 Ik maakte voor Anja een map en bekleedde deze met vintage zandkleurig linnen.
Anita, de moeder van Anja, droeg bijna altijd sieraden met een hartje, dus dat symbool moest uiteraard terugkomen in de map. Ik drukte haar naam met Lettercorps Rockwell. Intens verdriet 2 Aan de map kwam ook nog een extra tagje met hart te hangen en ik hing er een vintage mat witte lint in. Het lint kan vervangen worden voor een ander lint, bijvoorbeeld een lint uit een bloemstuk en je kunt na de uitvaart nog foto's of andere belangrijke documenten bijvoegen. Intens verdriet 3 Anja stuurde me deze foto en ik mag hem jullie laten zien. Wellicht kunnen we iemand hier mee helpen en inspireren.
De bladen heeft ze zelf ontworpen en laten drukken. Ik vind het prachtig geworden!
Hoe trots zal haar moeder geweest zijn op haar dochter die haar uitvaart zo fantastisch & integer heeft geregeld!

Uiteraard heb ik hier geen condoleancemappen op voorraad liggen.
Ik werk in opdracht omdat alleen dan ik écht iets heel persoonlijks voor jou / jullie kan maken.
Ik zit vast aan een planning, maar net als bij Anja probeer ik dan te schuiven in mijn agenda. Helaas red ik het niet om binnen 5 dagen iets voor je te maken aangezien het werk moet drogen in de boekenpers…

5 Oct 2016
Tag: Producten

Harmonica-albums

harmonica-albums 1 Wellicht herinner je het allereerste kistje met liefde nog? Een glazen koperen kistje met kleine harmonicafotoboekjes gevuld met foto's van dierbare shoots.
Een kistje dat je op tafel kunt zetten, zodat je makkelijk terug kunt pakken naar deze bijzonder momenten. Afgelopen zomer mocht ik voor kleine Jill haar eerste twee leporello's maken. Ik ontving voorafgaand aan de geboorte dit berichtje via de mail:

We hebben dit jaar een zeer bewogen jaar achter de rug, die ik graag een positieve wending wil geven. Mijn man is ernstig ziek geworden tijdens mijn zwangerschap, waardoor wij ervoor gekozen hebben te gaan trouwen voor de toekomst van de baby.

Zo'n berichtje doet iets met me. Het maakt je bewust van de kwetsbaarheid van het leven.
Ik zit vast aan een planning maar hiervoor maak ik uiteraard extra plek en ga ik wat langer door in de binderij. Ik fotografeerde voor de aanstaande ouders verschillende materialen in de kleur roze bijpassend bij het geboortekaartje. harmonica-albums 2 Je zult het misschien niet verwachten met veelal zachte tintjes op de site maar ik heb uiteraard ook neon roze linnen en ik hou er van!

harmonica-albums 4 Voor de eerste twee fotoboekjes kwamen we uit op zachtroze leer & natuurlinnen met een accent neon roze middels het elastiek.
Voorop de roze leren leporello drukte ik Bolle Buik met lettercorps Aigrette in blinddruk. En op de natuurlinnen leporello drukte ik in met Magenta Papa's trots ook weer met lettercorps Aigrette.
En daarbij maakte ik ook nog twee leren tags met de twee voornamen van het kleine dametje in blinddruk.

Ik fotografeerde het lint mee omdat ik het er prachtig bij vind staan. Het laat ook zien dat je de collectie kunt uitbreiden met nog veel meer harmonicafotoalbumpjes. Wellicht ook eentje met lint van achteren gestrikt in de toekomst. Ik hoop dat dit jonge gezinnetje nog héél lang samen mooie herinneringen mag maken. harmonica-albums 5 En achterop nog een extra ♡
Een prachtig symbool en lief accentje op de boekjes!

30 Sep 2016
Tag: Producten

Magazine met liefde

Magazine met Liefde 1 Finally in the open ♡
Wat een eer om gevraagd te worden!
Wat een bijzonder nieuw concept trouwtijdschrift!
Een trouwceremonie magazine!
En vooral wat is het door een geweldig leuk trouw-team gemaakt!

Magazine met Liefde is het initiatief van 6 lieve ladies uit de trouwbranche, die een tijdschrift hebben gemaakt die zich richt op de trouwceremonie. Het belangrijkste uurtje op jullie trouwdag!
Ik start dit blog met een film, die ik vorige week zondag tijdens de lancering voor het eerst zelf te zien kreeg.
En ik pinkte uiteraard een traantje weg……

Styled Shoot Magazine Met Liefde.

…dat traantje kwam op het moment dat ik trouwambtenaar Mariëlle in de film met mijn handgemaakte map zag staan. Voorafgaand aan de film had ze al zo'n prachtig verhaal verteld over het ontstaan van het tijdschrift, het logo met zoveel symboliek en het avontuur om een tijdschrift te maken. In het tijdschrift staan een paar hashtags bij haar foto: #liefdevoorliefde #spontaan #rechtuithethart en ik kan er zo nog véél meer bij bedenken #toverenmetwoorden #betrokken #lief #creatief

En dan de video…in 1 woord WOW. Dit is de eerste keer dat ik mijn handgemaakte producten in een trouwfilm zie. Wat mooi om jullie trouwdag vast te leggen op film. Wat een mooi document!
Ik ben al een tijdje getrouwd, maar had ik het opnieuw mogen doen, dan had ik supergraag een film laten maken door Jacqueline van Stories to Tell! Magazine met Liefde 2 Magazine met Liefde 3 En yes :-) ik mag jullie ook wat foto's laten zien. De foto's zijn gemaakt door trouwfotograaf Joke van Bureau Cocoon. Ik heb er 5 gekozen waar je uiteraard mijn producten op ziet, maar ik had er wel véél meer willen plaatsen in het blog.
Stuk voor stuk prachtige foto's & styling! Magazine met Liefde 4 De styling is gedaan door Simone van Simones Styling.
De aktenmap heb ik in de binderij gemaakt en als ik hem dan terug zie op dit geweldige tafeltje met dat prachtige boeket…het klopt allemaal! Zien jullie bijvoorbeeld de kaarsjes bovenaan de foto?
Prachtige gedaan Simone! Magazine met Liefde 5 Op de film zie en hoor je Kelly zingen. Net als met de film zou ik dat ook zeker nu anders gedaan hebben. Wij hadden destijds nog een bandje in een cassetterecorder ;-)
Op Kelly's site zie je de mooie spreuk staan: Zang voor momenten waarbij woorden alleen niet genoeg zijn…ga je trouwen en wil je je trouwceremonie nog bijzonderder maken, denk daar zeker eens over na. Magazine met Liefde 6 Het laatste redactielid is Weddingplanner en beursorganisator bij Trouwbeleving Liset Kobus. Een geweldige regelkanjer, ik merkte het al toen ik de afgelopen maanden met haar mailde over het tijdschrift.
Op facebook las ik al: handen, voeten en brains all at once…en daar zouden de hashtags #stipt #duidelijk #snelreageren #bevlogen en #regelkanjer absoluut bij kunnen.
Mariëlle, Jacqueline, Joke, Simone, Kelly, Liset wat hebben jullie een mooi nieuw tijdschrift neergezet!

Ik heb er met veel plezier in gelezen, niet 1 keer maar verschillende keren. Een tijdschrift vol met tips voor de trouwceremonie, een tijdschrift om SUPERtrots op te zijn. Ik kan niet wachten op het tweede nummer ;-)
Mocht je ook een exemplaar van dit tijdschrift willen? Je kunt hem bestellen via de 6 redactieleden en kopen op de trouwbeurzen van Trouwbeleving.

Deze boekbinder wil nog een laatste ding kwijt……het formaat en papier van het tijdschrift. Daar gaat mijn boekbindhart dus echt sneller van kloppen ♡
Had ook stiekem niets anders verwacht bij dit geweldige trouwteam!

Redactie:
Styling: Simone van Simones Styling
Fotografie & videografie: Joke van Bureau Cocoon & Jacqueline van Stories to Tell aka Pindakaas Productions
Trouwambtenaar: Tintelend Trouwen
Live-muziek: Zangeres Kelly
Weddingplanner: Trouwbeleving

Leveranciers:
Trouwjurk: Laura van Rooij Bruidscouture
Trouwpak: TailormadeSuits
Bloemist: DON FLORITO
MUAH: The Bridal Artist / Urmila Singh
Ringen: evaschreuder.nl
Kleding bruidsmeisjes: So Cute
Houten strik: Dandies & Dudes
Bretels: DutchDandy - luxury accessories
Schoenen Bruid: Elsa Coloured Shoes NL
Schoenen Bruidegom: Meulenhoff schoenen
Hoed Bruidegom: De Hoedenmaker
Kalligrafie: Modernekalligrafie
Vervoer: Trouwbus Tilburg
Letterverlichting: Lumen Lichtletters
Priklichten: Happy Vintage
Vetplantjes: Wincx
Trouwboekjes, vows-boekjes & mappen: 1000en1 boeken
Modellen: Lies & Lieven

26 Sep 2016
Tag: Producten

Harmonica fotoboekjes

Harmonica fotoboekjes 1 Voor fotograaf Ingrid Leegte van New Arrivals Fotografie maakte ik verschillende leporello's om foto's van de newbornshoot in te plakken. Ze koos voor zandkleurig vintage linnen en 3 kleuren lint.
Op deze manier kun je je leporello nog beter aan laten sluiten bij de kleuren van de newbornshoot. Het lint komt uit NY en heeft een prachtige opengeweven structuur. Harmonica fotoboekjes 2 Op de voorkant drukte ik met de foliepers een letterpers-hartje.
Op bovenstaande foto zie je de folieproefjes die ik voor Ingrid maakte. Ik heb veel verschillende kleuren folie! De hartjes worden met de foliepers (110 graden Celcius) in het linnen gedrukt waardoor ze wat dieper liggen. Dit heeft als voordeel dat het niet kan beschadigen. De folie is opgebouwd uit verschillende lagen waaronder een hechtlaag, zodat hij er blijvend op blijft zitten. Een herinnering voor het leven! Harmonica fotoboekjes 3 Ik vind dit een prachtige combinatie! Uiteraard kun je deze boekjes ook bestellen om je bruidsreportage in te plakken.
Leuk om cadeau te geven aan je getuigen, de ceremoniemeesters en de wederzijdse ouders. In plaats van een hartje kan er ook een trouwdatum of namen op gedrukt worden.
Er kunnen in totaal 10 foto's in en ze zijn er in de volgende fotomaten: 10 x 10 cm, 10 x 15 cm (landscape of portrait) en 13 x 13 cm.

6 Sep 2016
Tag: Producten

Bijzondere trouwdata

bijzondere trouwdata 1 Elk trouwseizoen kent wel een bijzondere datum. Ikzelf trouwde in de week van 8-8-2008 maar we kozen er bewust voor om net een andere dag in die week te trouwen. En wat een geluk hadden we! Een trouwdag vol zonneschijn terwijl 8-8-2008 regenachtig was. bijzondere trouwdata 2 Heel eerlijk viel me deze mooie datum pas op nadat ik hem had gedrukt op het tagje.
Dit keer was het een opdracht van de ceremoniemeester die samen met familie & vrienden van het bruidspaar allerlei foto's en documenten had verzameld.
De kleuren van de bruiloft waren wit en zachtroze.
Ik maakte deze ringband en reeg er een roze vintage lint in. Aan het lint hangt het tagje met de bijzondere trouwdatum en voorop drukte ik met lettercorps Aigrette in wit de namen van de bruid & bruidegom. bijzondere trouwdata 3 Ook maakte ik nog enkele bladen voor binnenin voor alle losse foto's die verzameld waren. Ik drukte met zachtroze folie op deze bladen ook weer de namen van het bruidspaar.
En ik bevestigde ook zuurvrij kalkpapier aan de bladen, zodat de foto's extra beschermd zijn. bijzondere trouwdata 4 En uiteraard een wit hartje op de achterkant van de map!

25 Aug 2016
Tag: Producten

Aktenmap

Aktenmap 1 Voor zelfstandig trouwambtenaar Janita Blanken van den Berg | Stijlvol huwelijk maakte ik in de afgelopen periode een toesprakenmap & twee aktenmappen.
Je zal misschien denken dat zijn veel akten, officieel zijn er toch maar twee exemplaren die getekend moeten worden?
Janita wilde graag ook voor eventueel kinderen van het bruidspaar een aktenmap. Dat maakt een ceremonie nog bijzonderder!
Zo worden de kinderen op een leuke manier betrokken bij het officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking.
In haar geval heb ik hem ook voor A4-akten gemaakt, maar uiteraard omdat alles handwerk is kan de kinderaktenmap ook wat kleiner gemaakt worden. In de mappen zie je een onderlegvel liggen wat het tekenen makkelijker maakt. Op deze onderlegvellen drukte ik nog een hartje en haar bedrijfsnaam. Aktenmap 2 De mappen heb ik met blauw vintage linnen bekleed. Janita heeft blauw in haar logo en heeft ook een blauwe toga aan. Zo mooi allemaal bij elkaar!

Dit linnen heeft een bijzondere eigenschap en dat is dat het niet besmettelijk is. Natuurlijk heel belangrijk als het een gebruiksvoorwerp is. Ook in mijn fotoalbums gebruik ik vaak dit vintage linnen.
Je moet een album kunnen vastpakken, op tafel kunnen leggen en een verdwaald koekkruimeltje moet er dan niet in trekken. Aktenmap 3 En voorop drukte ik op verzoek van Janita twee schuine hartjes. Zo leuk om te doen! Het vergt nl. nogal wat extra handelingen op de foliepers en als dat dan lukt ben ik alleen maar trots. Aktenmap 4 De vuurdoop voor de mappen & toesprakenmap was op het huwelijk van haar nichtje. Hoe bijzonder is dat! Getrouwd worden door je eigen tante ♡

22 Aug 2016
Tag: Producten

Ringendoosje met Neon

Zoals al aangekondigt een blogje over Neon verwerkt in een ringendoosje. Ringendoosje met neon 1 Een tijdje geleden had ik een lunchafspraak met Tiny van Letterpers, om haar nieuwe atelier te zien en om weer even bij te kletsen.
De afgelopen jaren heb ik met regelmaat trouw- en geboortekaarten van haar op mijn werktafel gehad. En dat is elke keer weer een feestje!
Toen Tiny mij de neonkaart liet zien ontstond er bij mij een ontwerp voor een ringendoosje.
Dit keer heb ik op eigen initiatief dit ringendoosje gemaakt.
Gewoon om eens te kijken wat het leer zou doen op een doosje.
Ik ben érg blij met het resultaat en vind hem erg goed passen bij het strakke karakter van de trouwkaart.
Ook ik gebruik de ambachtelijke letterpress techniek. De namen van het bruidspaar & stipjes zijn nog ouderwets met lood gedrukt. De trouwdatum was 30 april en ik denk dat de kleur oranje een knipoog is naar Koninginnedag. Vast een bruidspaar dat elkaar heeft ontmoet op deze oranje dag ;-) Ringendoosje met neon 2 Ringendoosje met neon 3 De trouwringen in het doosje zijn uiteraard van Hoogenboom & Bogers. Twee zulk getalenteerde edelsmeden! Mocht je gaan trouwen en nog op zoek zijn naar ringen, een absolute aanrader!

Vaak zie je zachte tinten op mijn site voorbij komen, maar niets is minder waar!
Lila, neon, donkerblauw, appeltjesgroen, magentaroze…zomaar wat kleuren die ik onlangs heb gebruikt voor bruidsparen. Ringendoosje met neon 4 Mocht je nog eens goed willen zien hoe de constructie van dit model ringendoosje in elkaar zit, kijk dan naar dit te schattige filmpje.

Alle foto's in dit blogbericht zijn gemaakt door trouwfotograaf Yvette Moeskops.

16 Aug 2016
Tag: Producten

Neon

Deze leporello's maakte ik voor een bruidspaar waarbij de kleuren neonroze & neonoranje de hoofdkleuren van de bruiloft waren. Neon! Ook in hun trouwkaart zitten deze twee kleuren verwerkt.
Een leuk cadeautje voor de getuigen van dit bruidspaar!
Het bruidspaar heeft 10 foto's van hun mooie bruiloft er in geplakt en als cadeautje gegeven. En toeval bestaat niet, binnenkort een blog over een bijzonder ringendoosje met ook weer neon!

12 Aug 2016
Tag: Producten

Bijzonder pakket bij Wedding Stationary

Een bruidspaar met dezelfde initialen & twee prachtige voornamen bij elkaar!
Voor Niek & Nique mocht ik een ringendoosje, trouwboekje en gastenboek maken en uiteindelijk maakte ik ook nog een leporello en een tagje met de naam van hun dochtertje, zodat het ringendoosje na de bruiloft haar doosje wordt.
Wat een bijzonder pakketje is het geworden ♡ Niek & Nique (1) In het ringendoosje is lint verwerkt wat bijzonder oud is, niet meer te koop is en wat ik als enige nog op voorraad heb. Best bijzonder dus.

Aan het ringendoosje hangt een leren tagje waar ik met de nog op ambachtelijke wijze een blinddruk met de initialen van het bruidspaar heb gedrukt. Het hartje is speciaal voor mij ontworpen en drukt prachtig in leer. Je ziet zoveel details.

Op de cover van het gastenboek heb ik de namen van het bruidspaar gedrukt en dezelfde trouwdatum-notatie gebruikt als op de trouwkaart, die je op de foto hieronder kunt zien. Niek & Nique (2) Trouwkaart & gastenboekkaartje: Oh so pretty party.

Zoals je ziet kun je alles op elkaar aanpassen. Het trouwboekje is ook weer bekleed met hetzelfde roze leer en de leporello oftewel harmonicaboekje (waarin je trouwfoto's kunt plakken en die een leuk cadeautje zijn voor de wederzijdse ouders) sluit ook weer mooi aan. Niek & Nique (3) Binnenin het gastenboek zit tussen de fotobladen zachtroze kalkpapier. Ik heb dit kalkpapier in nog twee andere kleuren: zachtblauw en zandkleurig kalkpapier. Niek & Nique (4) En zo ziet het ringendoosje er na het huwelijk uit, voor dochtertje Hadewych. De foto's van de trouwfotograaf zijn nog niet klaar. Jullie zullen begrijpen dat ik reuzebenieuwd ben of deze kleine ringendraagster is vastgelegd met het doosje.
Tijdens de huwelijksdag zat het tagje met de initialen + hartje aan het doosje vastgestrikt en na de bruiloft het tagje van Hadewych. Wat een prachtige naam! Niek & Nique (5) Zo leuk om te zien hoe het gastenalbum er uiteindelijk uit ziet! Deze foto kreeg ik al toegestuurd. Wat een mooie gelukswens!

Ik adviseerde het bruidspaar om zuurvrij dubbelzijdig fototape te gebruiken. Ik benoem het tape altijd omdat het papier in de albums ook zuurvrij is. En als je het geheel veilig wilt hebben voor de langere termijn is het zuurvrij tape verstandig.
Nique mailde me dat ze dit gouden tape veel mooier vind en groot gelijk heeft ze. Leuk om het goud weer terug te laten komen! Niek & Nique (65) Wil je ook zo'n bijzonder set? Neem gerust contact op en stuur daarbij jullie trouwkaart.

16 Jul 2016
Tag: Producten

Cadeautjes voor de wederzijdse ouders

Voor wederzijdse ouders 1 Ik weet niet hoe het komt maar vaak ben ik met verschillende opdrachten bezig die ook nog eens geweldig met elkaar matchen.
En als ik het niet vergeet probeer ik voor het versturen naar het bruidspaar nog een foto te maken. Voor wederzijdse ouders 2 Voor dit bruidspaar maakte ik twee leporello's om 10 foto's 10x15 cm in te plakken en tijdens het huwelijk al cadeau te geven aan de ouders. Leuk om twee heel verschillende leporello's te maken qua materiaal. En grappig om te zien dat goud folie weer zo anders drukt dan een blinddruk in leer. In het leer zie je net wat meer detail van het hartje dan op linnen. Dat komt door de structuur van het linnen en het opvullen met goud. De datum is gedrukt met lettercorps Aigrette, een mooie sierlijk letter. Voor wederzijdse ouders 3 En dezelfde middag maakte ik ook een foto van het ringendoosje met leren tagje voor bruid Angela die trouwde met haar E.
De initialen zijn gedrukt met lettercorps Smalle Mercator. Voor wederzijdse ouders 4 En dit ringendoosje bekleed met zandkleurig vintage linnen en vintage roze lint kreeg naast dit tagje ook nog een tagje met gouden trouwdatum.

5 Jul 2016
Tag: Producten

Green with a little touch of pink

touch of pink Een custom order uit mijn webshop met een extra roze toevoeging. Aangezien alles met de hand gemaakt wordt is dat gewoon mogelijk.

Dit bruidspaar wilde een ringendoosje bijpassend bij de letterpers - trouwkaart van Letterpers en wilde graag een klein accentje roze daar in terug laten komen.
Ik drukte met roze twee tagjes en gebruikte daarvoor lettercorps Smalle Mercator.

Ik ben zo benieuwd hoe het bruidsboeket er op deze dag uit zag.
Vast ook iets met zachtroze en groenaccenten!

30 Jun 2016
Tag: Producten

Something old, something blue

Wat hou ik van blauw, mijn favoriete kleur! Niet zo gek dus dat mijn 1000en1boeken logo blauw is.
Het logo waarmee ik mijn bedrijf ben gestart en waar 1000and1weddings nu onderdeel van is. Something old 1 Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Letterpers
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings

Onlangs schreef ik over de fotoreportage waarbij het werk van 5 ambachtslieden samen komt en vandaag laat ik jullie deel 2 zien met de kleur blauw als accent op de bruiloft.
Zo bijzonder om te zien dat de trouwringen, de Letterpers-trouwkaart en het ringendoosje zo prachtig bij elkaar komen.

“Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,
and a silver sixpence in her shoe.” Something old 2 In mijn webshop kun je dit model ringendoosje ook vinden en daarbij kan ik een tagje personaliseren met jullie initialen, trouwdatum en / of hart. Mocht jullie kleuren er niet bij zitten, dan kan ik een ringendoosje in jullie kleuren maken. Ik moet het werk inplannenen want het is volop trouwseizoen, dus wees er dan op tijd bij. En mail me zoveel mogelijk informatie: kleuren, trouwkaart en trouwdatum, wat wil je op de tag(s). Something old 3 Something old 4 En uiteraard kan er ook een album bijpassend bijgemaakt worden. Ook in dit album komt een accentje blauw terug. Tussen de fotobladen zitten zachtblauwe zuurvrije kalkbladen ter bescherming van de foto's. Something old 5 En het bruidskant ♡, zo verfijnd en bijzonder. Dat kan ik ook verwerken op de cover van een album of op fotocadeautjes om weg te geven na het huwelijk.
Het kant wordt op ambachtelijke wijze nog geheel met de hand op het linnen vastgezet.
Dit kan zelfs kant van je trouwjurk zijn. Something old 6

26 Jun 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerd ringendoosje

Dat ik achterloop met bloggen is een feit ;-)
Nog zoveel om aan jullie te laten zien!
In mei maakte ik een ringendoosje voor Carel & Annemieke. Carel & Annemieke 1 Ze ontwierpen zelf de trouwkaart en vroegen mij om er een ringendoosje bij te maken. We kozen samen voor het zandkleurig vintage linnen, bruin vintage lint en turquoise folie om de tagjes mee te bedrukken. Het paste allemaal zo mooi bij de kleuren van de trouwkaart. Carel & Annemieke 2 Het lint is bijzonder. Het komt uit een oude partij prachtig lint uit de UK en dit was het allerallerlaatste stukje bruin in mijn verzameling. Nu zal je misschien denken, wat is het lint van de strik nog lang. Bij dit vintage lint laat ik het vaak wat langer, zodat je hem zelf naar wens met de schaar eventueel nog schuin kan inkorten. Carel & Annemieke 3 De silhouetten vond ik zo'n leuk detail op de kaart dat ik heb voorgesteld om het binnenin het dekseltje te verwerken. Een tijdje terug deed ik dat ook al eens. Carel & Annemieke 4 Dit keer kozen we voor lettercorps Smalle Mercator om de datum mee te drukken. De naam zegt het al, de letter is vrij smal waardoor ik het jaartal 2016 in z'n geheel kon drukken. En uiteraard met puntjes i.p.v. streepjes.

10 Jun 2016
Tag: Producten

Nieuw model ringendoosje

Jippie het is zover!!

Al twee jaar liep ik met het idee rond om iets te doen met bruidskant - wedding lace.
Ik bekleed daar wel eens trouwalbums mee, maar mijn allerkleinste doosje in de binderij, het ringendoosje, kon ook wel wat kant gebruiken ;-) nieuw model ringendoosje nieuw model ringendoosje 2 Daarnaast had ik een grote wens om ook binnenin een ringendoosje wat te kunnen drukken en dat kan bij dit nieuwste model.
Dus in maart ben ik gaan “rocken” en vanaf vandaag staan er nieuwe ringendoosjes online.
Neem vooral een kijkje in de webshop, want het zijn echt pareltjes geworden ♡ nieuw model ringendoosje 3 Credits:
Ringendoosjes: 1000and1weddings
Trouwringen: Heleen Hoogenboom & Sanne Bogers
Fotografie: Yvette Moeskops

Sanne, Heleen & Yvette, wat zijn jullie lieve collega's en toppers in de trouwwereld!

En dit is nog maar het eerste deel van het nieuws…komende week deel 2!

2 Jun 2016
Tag: Producten

Leuke reacties

Onlangs kreeg ik zo'n leuke trouwfoto van Simone & Ramon met de boodschap dat ze ontzettend veel leuke reacties hebben gekregen op het trouwboekje, een ringendoosje en receptiekaartensysteem.
Mijn contact loopt meestal via de mail en dan is het zó leuk om de gezichten achter de opdracht te zien. Een opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt! Leuke reacties 1 Het trouwboekje moest ik uit de opslag van de trouwgemeente snijden en er opnieuw een omslag voor maken. Klinkt superspannend, maar ik heb het vaak mogen doen en het komt altijd goed.

In het trouwboekje van de gemeente zat elefantenhautpapier. Dat is een echt begrip in boekbindland ;-)
Ik heb er dozen mee leren bekleden. Ik vond het dan ook erg leuk om dit in de kleur van de trouwkaart binnenin de verschillende items terug te laten komen. Je kunt een fractie van het elefantenhaut op onderstaande foto zien, onder de onderste receptiekaart. Leuke reacties 2 Ik krijg met regelmaat vragen over het receptiekaartensysteem. Veelal denken mensen dat de prijs (35 euro) voor het gehele pakket is en dat de kaartjes er ook bij zitten. Dat is niet het geval.
Ik ontwerp geen kaarten, maar ik bind ze in. Ik boor de gaatjes in de kaarten en maak de omslag met eventueel een extra tag.
Dus je kan jouw trouwkaartleverancier vragen of ze een receptiekaart bij jullie uitnodiging wil ontwerpen (rekening houdend met de plek voor de gaatjes) en laten afdrukken. Leuke reacties 3 Het kleine hartje correspondeert met een klein hartje achterop de uitnodiging. Alles is bekleed met roze leer wat uiterst geschikt is voor foliedruk en blinddruk. Op het ringendoosje zie je zelfs een combinatie van deze twee technieken.
En wat ik vooral ook erg leuk vind zijn de twee mintkleurige elastieken, een mooie symboliek!

31 May 2016
Tag: Producten

Custom order

Voor een Amerikaanse woonachtig in Amsterdam maakte ik een ringendoosje voor haar huwelijk in Amerika. Het blijft bijzonder om de grenzen over te gaan en op 7 mei moest ik dan ook echt even aan deze leuke opdracht en dit bruidspaar denken.
Sarah vroeg me of ik een ringendoosje kon maken met onderstaand kleurenpalet.
Prachtige kleuren zo bij elkaar ♡ Photo via Perfect Pallette
Foto credits Late Afternoon Blog (via Perfect Palette)

Ik maakte een natuurlinnen ringendoosje met roze lint van Studio Carta met gouden glittertjes.
Binnenin het dekseltje verwerkte ik de blauwe kleur en op het tagje drukte ik in goud met lettercorps Aigrette de trouwdatum.
Op deze manier komen alle kleuren van het kleurenpalet terug in het ringendoosje. Custom order 1 Custom order 2 Custom order 3 Custom order 4 Mocht je nog kleureninspiratie willen opdoen voor je eigen bruiloft, klik dan zeker even op bovenstaande foto met de bloemenvaas.
Je komt dan op de site van The perfect palette met de meest prachtige kleurcombinaties. Dat doen de Amerikanen toch wel erg goed!

1 May 2016
Tag: Producten

Broertje & Zusje

Broertje & Zusje Twee albums, passend bij elkaar, maar toch ook weer zo verschillend!
Voor Charlie maakte ik een Sparrowalbum met zandkleurig vintage linnen, groen lint en zuurvrije zandkleurige kalkbladen tussen de fotobladen. Broertje & Zusje 2 En voor Isobel maakte ik een Sparrowalbum met hetzelfde linnen, zalmkleurig lint met gouden glitters en zuurvrije zachtroze kalkbladen tussen de fotobladen. Broertje & Zusje 3 Aan beide albums hing ik een tagje met daarop hun geboortedatum.
Ik hou van tagjes!
Het maakt de albums net wat speelser ♡
En op beide albums drukte ik op de voorkant de namen van de kinderen. Broertje & Zusje 4 En achterop de albums natuurlijk een hartje, dit keer in goud gedrukt. Doordat ik de foliepers verwarm tot zo'n 110 graden Celsius druk ik het hartje wat verdiept erin.
Op deze manier blijft het hartje mooi en zal het niet beschadigen.

6 Apr 2016
Tag: Producten

Gepersonaliseerde leporello

Wist je dat ik ook binnenin een leporello of op de fotobladen binnenin een fotoalbum iets kan drukken?

Zo drukte ik onlangs voor Valentijnsdag op de voorkant van een leporello in goud met lettercorps Aigrette de namen van het koppel en een datum.
En op verzoek drukte ik binnenin ook een zinnetje en een extra hartje. Zo maak je je leporello nog specialer en persoonlijker.

Deze leporello is bekleed met zandkleurig vintage linnen en er kunnen 10 foto's van 10x15 cm in.
In dit specifieke geval waren de foto's in een iets kleiner formaat besteld zodat ze boven danwel onder de gedrukte details geplakt konden worden. Gepersonaliseerde leporello

31 Mar 2016
Tag: Producten

Napa 2016

Ikzelf was in 2007 in Napa Valley (USA) en mocht afgelopen januari een bijzonder boek maken voor een Bachelorparty die in maart 2016 in Napa gehouden ging worden.
Door mijn webshop krijg ik steeds vaker ontzettend leuke vragen uit verschillende landen van de wereld.
Ikzelf volg graag de trouwwereld in de USA.
Er is aandacht voor handwerk, voor bijzondere details en de bachelorsparty's…wat kan ik daar over zeggen. Een weekend Napa, wow!! Geweldig natuurlijk!
Voor dit blogbericht zocht ik even mijn foto's van destijds op en heb onderin dit blogbericht mijn favoriete Napa-foto geplaatst. Napa 2016 1 Napa 2016 2 Ik maakte voor Tori een leporello XXL voor 14 kaarten.
Op deze kaarten werd door iedere deelneemster aan de bachelorsparty de favoriete herinnering aan de bruid geschreven.
Mijn oog viel natuurlijk gelijk op de gouden details van de boogjes
op de kaarten. Napa 2016 3 Dus verwerkte ik gouden details in de leporello. Het goud komt terug in het lint en ik drukte in goud voorop met de Rockwell Napa 2016. Napa 2016 4 Ook maakte ik een kleine leporello erbij, zodat de bruid een mooie fotoherinnering heeft aan dit bijzondere weekend.
Een mooi pakketje zo bij elkaar! Napa 2016 5 Dit was mijn favoriete plekje in Napa Valley. We verkenden overdag de wijngaarden, de grote wijnhuizen en belanden eind van de middag op dit bijzondere plekje. Deze tuin hoort bij een wijnhuis, waar je aan picknicktafels de wijn kon proeven met natuurlijk de bijbehorende stokbroodjes & kaasjes. Napa 2016 6 Ik fotografeerde de leporello nog even op een la in mijn zetbok. Dan kun je zien dat hij echt XXL is.
Het papier binnenin is bijzonder. Het is zuurvrij, zonder optische witmakers en heeft een levensduur van 200 jaar.
En ik drukte op allebei de leporello's op de achterkant hetzelfde hartje in goud. Een bijzonder opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt! Napa 2016 7

24 Feb 2016
Tag: Producten

Trouwalbum met kraft

Sanne & Michel benaderden mij na hun trouwen voor een album. Ze stuurde mij deze foto, die bij mij meteen hele leuke herinneringen opriepen. Album met Kraft Photocredit: Moniek van Gils Fotografie

Waren de trouwfoto's toevallig in het textielmuseum in Tilburg gemaakt? En dat was dus inderdaad het geval. Het is de plek waar ik als jong meisje héél vaak kwam.

En wat een prachtige Letterpress trouwkaart! Het bruidspaar heeft hem zelf ontworpen en laten afdrukken.
Sanne en Michel hadden op mijn blog het album met kraftbladen gezien en vroegen of ik hun album ook met kraftbladen kon maken.
Nu wist ik inmiddels de route naar het zuurvrije kraftpapier en na een aantal mailwisselingen waren we er samen uit hoe het trouwalbum er uit moest komen te zien. Vintage rood linnen, wat een leuke kleur om een album mee te bekleden. Album met Kraft Het werd een Goldfinche album, maar dit keer niet dichtgeregen met lint maar met stoere zilveren busschroeven, zodat het Industriële karakter van de plek van de fotoshoot terugkomt in het album. Album met Kraft Album met Kraft En voor beide ouderparen van het bruidspaar maakte ik een leporello, die ze met kerst als cadeautje kregen. Je kunt er 6 tot 10 foto's in kwijt en hij is in verschillende soorten en maten te bestellen. Een leuke herinnering aan een prachtige dag! En ook hierin werd het kraftpapier gebruikt. Album met Kraft En nog een leuk detail van de Goldfinche. De Goldfinche heeft in de rug extra ribben waardoor hij prachtig openligt op tafel en het bladeren wordt vergemakkelijkt. Album met Kraft

11 Feb 2016
Tag: Producten

Receptie album

Herinneren jullie het polaroidalbum wat ik maakte voor Leonie en Chris Jan? Tijdens de bruiloft zijn er foto's van dit bewuste polaroidalbum gemaakt en ik mag de foto's hier op mijn blog laten zien. Wat een eer!
En wat een prachtige foto's ♡
De foto's zijn gemaakt door fotograaf Stephan Keereweer van Fotografie De Grote Dag bruidsfotografie. Polaroidalbum Polaroidalbum Polaroidalbum Polaroidalbum Ik heb even gewacht met het plaatsen van deze vier foto's,
omdat ik de afgelopen weken ook bezig was met tien cadeautjes voor familie & vrienden. 10 leporello's met elk 6 foto's van de trouwdag.
Leonie en Chris Jan hebben voor elk boekje een andere selectie foto's gemaakt. Zo krijg je een nog persoonlijkere herinnering aan een deze speciale dag.
En voor mij een cadeautje om aan te werken! Polaroidalbum Ik maakte 10 keer een leporello met groen lint, hetzelfde lint als bij het polaroidalbum.
Op de voorkant drukte ik de namen van het bruidspaar.
Ik heb dit keer ook de foto's erin geplakt. Leonie stuurde mij een pdf met 10 verschillende series, zodat ik wist welke foto's in welke volgorde in welke leporello moesten.
En ik heb een absolute favoriete foto! Kijk vooral op het blog van Stephan.
De foto “samenscholen in deze poort is verboden” vind ik echt geweldig!

4 Feb 2016
Tag: Producten

Bijzonder gastenboek en
3 leporello's

Verlangen jullie ook zo naar de zomer?
Nou ik wel hoor :-)
Lekker met de deur open werken en buiten schuren. Dat scheelt veel stof in het atelier!
Afgelopen december maakte ik dit gastenboek. Wat een leuke opdracht, wat een heerlijke kleur in de donkere maanden en wat een spannende foliepers-sessie! Bijzonder gastenboek Sandra & Harald benaderden mij na hun huwelijk. Ze zochten een album om gastenkaartjes en foto's te plakken. We kregen een erg fijn mailcontact en nadat ze mij hun trouwkaart hadden gestuurd gingen we via de mail verder in contact over het ontwerp.
En laat ik nu net nog een stuk geel linnen op voorraad hebben dat perfect bij de kleur van hun trouwkaart past en ook nog net groot genoeg was. Op mijn site zie je veel neutrale kleuren: zandkleurig vintage linnen, grijs vintage linnen, natuurlinnen, maar ik heb nog véél meer op voorraad. Bijzonder gastenboek Dit is mijn stalendoos en zit jouw kleur er niet bij of ben je specifiek op zoek naar een bepaalde kleur? Dan ga ik voor je/jullie op zoek. Bijzonder gastenboek Ik maakte een Goldfinche album en 3 leporello's. Deze laatste werden aan de wederzijdse ouders gegeven en één exemplaar is voor het bruidspaar zelf. Een mooi aandenken aan een prachtige dag! Bijzonder gastenboek Met de foliepers drukte ik op het gastenboek & leporello's hetzelfde aantal hartjes als op de trouwkaart. En wat een geluk, ook het wit en roze voor de hartjes had ik hier in de kast liggen. Een klus die ik niet snel zal vergeten. Elk hartje wordt afzonderlijk gezet. Dus 1 foutje en ik had alles over moeten doen. Wat ik erg mooi vind, is dat de hartjes verdiept liggen. Dat komt door de druk en de temperatuur van de foliepers.
Misschien hebben jullie het schattige filmpje gezien? Ook daar was de foliedruk op het gastenboek een superspannende opdracht. En ook daar zat mijn hart in mijn keel en vergat ik bijna adem te halen. Bijzonder gastenboek Binnenkort ook een blog over een rood album, gemaakt bij een letterperskaart.
Maar volgende week eerst een blog met geweldig gave foto's, wordt vervolgd dus …

Fijn weekend allemaal!

1 Feb 2016
Tag: Producten

Een kistje vol liefde

Eveline benaderde mij met een bijzondere vraag. Ze wilde graag vier leporello's voor foto's van dierbare shoots. Vier boekjes voor in een mooi kistje op tafel, zodat zij maar ook familie en vrienden de foto's gemakkelijk nog eens kunnen bekijken. De boekjes mochten allemaal verschillend zijn, maar uiteindelijk wel bij elkaar passen. Een kistje vol liefde Ik nodigde Eveline uit in het atelier om samen verder te brainstormen. Ik mail veel met klanten, maar samen de mogelijkheden in het atelier bespreken is een cadeautje.
Dit konden we doen aangezien Eveline ook in de Bollenstreek woont. Het plan:
- 1 leporello 10x15 cm (portrait) voor pasfoto's
- 1 leporello 13x13 cm voor de zwangerschapshoot
- 1 leporello 13x13 cm voor 2015
- 1 leporello 10x15 cm (landscape) voor de newbornshoot.
Een kistje vol liefde We kozen voor verschillende materialen die mooi bij elkaar matchen: zachtroze materiaal met leatherlook, natuurlinnen en vintage zandkleurig linnen. De nieuwe linten staan daar ook prachtig bij. Een kistje vol liefde En ik gebruikte verschillende lettercorpsen.
Op de foto hierboven zie je de Mistal 24 pt.
Met goud folie drukte ik Happy 2015 op een natuurlinnen leporello voor foto's 13x13 cm. Een kistje vol liefde Voor de zwangerschapsshoot bekleedde ik een leporello met mijn nieuwste leatherlook leer. Het is uitermate geschikt voor blinddruk. Ik vind de kapitalen van dit lettercorps prachtig ♡ Een kistje vol liefde En een blinddrukje achterop mag natuurlijk niet ontbreken.
Eveline stuurde mij onderstaande foto's van het eindresultaat. Ze plakte zelf de foto's in de leporello's. Zo leuk om het eindresultaat te zien!
En samen zijn we al aan het nadenken over vervolgboekjes. Ze gaan met z'n drietjes naar de Antillen, dus wie weet komt er ook een boekje van deze bijzonder reis bij. Een kistje vol liefde Een kistje vol liefde Photocredits: Eveline Smallegange

Ik vind het zo'n leuk concept dat ik het koperen kistje heb aangeschaft en voor ons kleine dametje al een aantal leporello's heb gemaakt. En een natuurlinnen leporello met zachtblauw lintje voor een wel hele feestelijke reportage kon natuurlijk niet ontbreken in haar glazen kistje.

22 Jan 2016
Tag: Producten

Schattig filmpje

Onlangs ontving ik dit superschattige filmpje ♡
Een filmpje met een prachtig bruidspaar, een nieuwsgierig té schattig kleine ringendrager & één van mijn ringendoosjes.

Credits video: Timon Missoorten

Jullie zullen misschien wel begrijpen dat ik meer dan 1x het filmpje heb bekeken.
Dan realiseer ik me des te meer wat een bijzonder beroep ik heb. Met heel veel plezier maak ik de ringendoosjes en als ik ze dan op deze manier terug zie, ben ik héél erg dankbaar. Dankbaar dat ik voor zulke fijne bruidsparen mooie dingen mag maken!

Mocht je meer over dit huwelijk willen lezen, ik maakte ook een gastenboek bij dit ringendoosje.
Dank Kim, Bernardo, Avery & Zoey dat ik dit prachtige filmpje mag plaatsen. Veel geluk samen!

18 Jan 2016
Tag: Producten

Mappen

Afgelopen jaar mocht ik voor twee trouwambtenaren mappen maken en sinds vandaag staan er nog meer voorbeelden op mijn site.
Anouk Schroder van Ceremonie in Stijl benaderde mij naar aanleiding van het blogbericht over de map die ik voor Marielle Bouw-Koller maakte.
Als trouwambtenaar sta je op verschillende mooie plekjes, soms binnen maar ook regelmatig buiten. En vooral aan het strand kan het nog al eens waaien. Ik weet er alles van sinds ik in Noordwijk woon ;-)
Het is zo lastig als dan je blaadjes met toespraak in je gezicht wapperen en je ze stevig vast moet houden. Ceremonie in Stijl Anouk Schröder-Vreeswijk
Fotocredits: Sander Nagel

Anouk en ik hebben via de mail samen overleg gehad over het ontwerp voor haar mappen. Ze wilde graag een map voor haar toespraak en twee mappen A4-formaat met daarin de Vows van het bruidspaar. Ceremonie in Stijl Anouk koos voor het grijs vintage linnen en in wit drukte ik met lettercorps Atlas Ceremonie in Stijl. Desgewenst kan ze het witte vintage lint ook nog bij de ringband gebruiken. Hoe, dat kun je hieronder nog lezen. Ceremonie in Stijl Voor de map met de toespraak gebruikte ik een ringbandconstructie en in de twee mappen voor de Vows kozen we voor zilveren busschroeven.
Het vintage linnen heeft een bewerking, waardoor hij niet vlekgevoelig is. Ook belangrijk als je weet dat de mappen elke keer weer gebruikt worden.
Door de ringband en busschroeven maak je het mogelijk dat je de inhoud elke keer weer kunt vervangen. Ceremonie in Stijl Zoals je hierboven ziet kan ik de map met verschillende kleuren linnen bekleden en kun je je map nog een extra kleurtje geven door middel van een lint dat je door de ringband heen kunt rijgen.
Zo kun je bij elke ceremonie je map weer een klein beetje aanpassen. Ceremonie in Stijl De roze map heb ik inmiddels ook al voor ons kleine dametje gemaakt. Stapels tekeningen en werkjes worden hier gemaakt/geknutseld. Ik ben alle werkjes van thuis en die school op school gemaakt worden aan het fotograferen en druk ze tegenwoordig digitaal af op een ringbandblad. Zo kun je aantal werkjes op één pagina kwijt en hoef je niet alles fysiek te bewaren. Zo kun je de werkjes van je kind op een leuke manier bewaren.
Op de map drukte ik natuurlijk ook haar naam en een hart. En met een atelier vol linten is het een walhalla voor een 5-jarige dametje. Dus er prijkt nu ook een roze lint in haar roze map. Ceremonie in Stijl

15 Dec 2015
Tag: Producten

Over personaliseren

Ik krijg regelmatig vragen van bruidsparen & fotografen of ik een specifiek logo kan maken op een product. In dit blog wil ik wat meer achtergrondinformatie geven over het personaliseren d.m.v. foliedruk en waarom “gewoon printen” op linnen niet geschikt is.
Ik druk nog op ambachtelijke wijze met loden lettercorpsen en van een (huwelijks)logo kan een stempel gemaakt en besteld worden, die in de foliepers kan.
Aan een stempel zit wel een prijskaartje vast, dus ik verwijs ook altijd naar mijn lettercorpsen. Wellicht zit daar iets bij wat jullie ook aanspreekt.

Of ik het logo dan op het linnen kan printen?
Stel je voor dat je een stuk linnen door een inktjetprinter haalt.
Deze inkt is geen textielinkt, dus niet geschikt voor de te bedrukken ondergrond. Het ligt er niet verdiept in, het heeft geen enkele beschermlaag en het allerbelangrijkste is dat het niet kleurvast is.
Dus eigenlijk verf je alleen maar de toplaag van de vezeltjes. Over personaliseren (1) Over personaliseren (2) Over personaliseren (3) Hoe werkt een foliepers?
Op hoge temperatuur wordt met loden lettercorpsen en met speciale folie een afdruk gemaakt in het linnen. Het ligt er verdiept in, wat er ook nog eens extra voor zorgt dat het niet snel kan beschadigen.
De folie is opgebouwd uit 4 lagen:

 1. Een ondergrond / drager
 2. Een was-of parrafinelaagje
 3. Het goud, imitatiegoud of de kleurstof
 4. De kleeflaag

Hiermee maak je een afdruk voor het leven en dat is toch wat je wil als je een handgemaakt product besteld. En dat kun je niet bereiken door een stuk linnen door een printer te halen.

Een foliepers is niet een goedkope investering en het drukken is best arbeidsintensief. Maar het voelt voor mij wel als een kers op de taart, om het produkt af te maken. Over personaliseren (4) Tijdens de opleiding én het examen waren de beruchte “bruine boekjes” verplichte kost.
Ze liggen hier dan ook nog te pronken in de kast en dienen als mooi naslagwerk.
Op onderstaande foto het hoofdstuk over folies. Over personaliseren (5) Hoe oud de bruine boekjes zijn?
Ik weet het niet, want er staan geen jaartallen in, maar ze zijn oud!

24 Nov 2015
Tag: Producten

Vreugde & verdriet

Met oudjaar werd een van mijn allerliefste vriendinnetjes ten huwelijk gevraagd in Parijs. Wat we toen nog niet konden voorzien was dat 2015 een hele andere wending zou krijgen.
Een jaar wat in het teken zou staan van een bijzonder huwelijk in oktober werd vanaf maart nl. overschaduwd door een heel verdrietig bericht. Vreugde & verdriet Ik weet nog goed dat wij de sleutel van ons nieuwe huis & atelier kregen en ik diezelfde week te horen kreeg dat mijn vriendin een grote tumor in haar borst had. Ongeloof, boosheid, verdriet…waarom in hemelsnaam mijn lieve vriendinnetje?
Maar wat een bewondering heb ik voor haar!
De kracht waarmee ze elke keer weer opkrabbelde na de chemo en de moed er in hield.
Ik heb nu van dichtbij gezien wat chemo met je doet en dat is niet mis.
En hoe leg je een klein dametje van 4 jaar uit dat er een bobbel zit met nare cellen? Knap ook hoe ons kleine dametje het begreep en mee heeft geleefd. Guusje sprak vaak op de dagen van de chemo een berichtje in via de Whattsapp voordat ze naar school ging om lieve M. succes te wensen.

Eén ding was vanaf het begin zeker en dat was dat het huwelijk op 9 oktober door zou gaan.
En dan komt er een moment dat je dingen moet gaan regelen.
Sanne en Sjors van de kaartjeswinkel hebben een prachtig trouwkaart ontworpen.
Dank Sanne en Sjors, jullie zijn toppers! Vreugde & verdriet 2 Vreugde & verdriet 3 Vreugde & verdriet 4 Via facebook onder de titel “Binnen zonder kloppen” hield G. familie en vrienden na elke behandeling op de hoogte en G. vroeg mij of ik in het diepste geheim al deze facebookverslagen met reacties kon bundelen in een boek voor de bruid.
Natuurlijk wilde ik dat graag doen en tijdens de ceremonie in het gemeentehuis is het gebonden boekje overhandigd.
We lieten het binnenwerk drukken op hetzelfde papier als de trouwkaart alleen dan een dunner papier. Dank drukkerij de Bink voor het meedenken en het prachtige drukwerk!
En ik maakte in het geheim nog 7 extra boekjes in een iets eenvoudigere versie om aan familie te geven. En dat is de reden dat ik niet de gehele kaart meer op de foto kon zetten voor dit blogbericht, want ik heb fragmentjes uit de trouwkaart in de boekjes verwerkt. Dus overal vandaan sprokkelde ik trouwkaarten ;-) Vreugde & verdriet 5 In het ringendoosje verwerkte ik onder het kussentje het hartje van de trouwkaart en in het dekseltje verwerkte ik het gedichtje van de trouwkaart. Zo wordt je ringendoosje nog persoonlijker en krijgt nog meer symboliek. Vreugde & verdriet 6 En bijzonder dat het allereerste ringendoosje uit mijn nieuwe collectie gelanceerd is op dit huwelijk ♡ Vreugde & verdriet 7 We organiseerden een heel sfeervol vrijgezellenfeestje voor M. naar de Pluktea in Boskoop. Wat een fijn plekje! Je bent echt even helemaal weg en je mag zelf aan de hand van recepten kruiden plukken om je eigen thee te maken.
En G. ging met de heren naar Den Haag. Vreugde & verdriet 8 Ik maakte in het geheim twee vrijgezellenfotoalbums, die we tijdens het diner op de huwelijksdag hebben overhandigd. Met de foliepers drukte ik in goud de twee vrijgezellendata op de albums.
Een mooie herinnering aan twee leuke vrijgezellenuitjes! Vreugde & verdriet 9 En de enveloppendoos was natuurlijk zo gemaakt dat na afloop alles er in past: de twee vrijgezellenalbums, het ringendoosje, de trouwkaart, het gebonden boekje, gekregen kaarten… Vreugde & verdriet 10 En voor de ouders van het bruidspaar maakte ik nog een klein leporello cadeautje voor 10 foto's van deze bijzondere huwelijksdag.

En ons kleine dametje?
Die heeft genoten van de huwelijksdag.
Vreugde & verdriet 11

17 Nov 2015
Tag: Producten

Proposal ring box

Hebben jullie al kerstkriebels?
Nou ik wel en het begon al deze zomer :-)

Toen ik het lint van Angela Ligouri binnen kreeg, zat er een lint bij dat meteen mijn aandacht trok: het lint wat exact dezelfde kleur als mijn natuurlinnen heeft.
Ik zag meteen een proposal ringendoosje voor aankomende kerst voor me met dit prachtige lint met rood koperen streep. proposal ring box proposal ring box 2 Ik maakte een ringendoosje met strik en aan de strik hing ik twee tagjes. Op de tagjes drukte ik met lettercorps Aigrette de datum 12/25/2015 maar dat kan natuurlijk ook 25-12-2015 worden.
Ik heb een zetbok vol met loden letters en cijfers. proposal ring box 3 proposal ring box 4 En dit is denk ik wel het favoriete nieuwste hartje in mijn zetbok.
Ik heb hem al een paar keer mogen gebruiken, o.a. voor leporelllo's van Isabel Erkemeij. Kijk zeker ook op haar website, prachtige foto's!

En dat het allemaal handwerk is kun je op onderstaande twee foto's goed zien. De doosjes worden geheel met de hand gemaakt en ik krijg vaak terug dat mensen verbaasd zijn over het gewicht van de doosjes. Je hebt écht iets in handen en het is ook een bewaardoosje voor het leven. proposal ring box 5 proposal ring box 6 De ring in het ringendoosje is gemaakt door Sanne & Heleen van Hoogenboom & Bogers edelsmeden.
Mocht je een aanzoek willen doen voor kerst, ga zeker bij Heleen & Sanne langs in Bilthoven! Ze hebben een prachtige collectie. proposal ring box 7 En wil je de herinnering aan je aanzoek een mooi plekje geven?
Dan is er natuurlijk een leporello bij te bestellen voor 6 tot 10 foto's 10 x 15 cm. proposal ring box 8

4 Nov 2015
Tag: Producten

Mijn nieuwe collectie in de Wit Wedding

En een nieuwe webshop! nieuwe collectie in Wit Wedding Ik glim van trots want vandaag wordt mijn nieuwe collectie gepresenteerd in het online magazine van Wit Wedding.
En natuurlijk bedacht ik deze nieuwe serie in de drukste trouwperiode van het jaar :-)
Bloed, zweet & tranen……maar de tranen vooral van blijdschap.
Blij dat ik kon sparren & samenwerken met vijf lieve collega's / vriendinnen:

 • fotograaf Yvette Moeskops die alles weer prachtig in beeld heeft gebracht.
 • Edelsmeden Sanne Bogers-Otten & Heleen Hoogenboom voor het lenen van de meest bijzondere ambachtelijke trouwringen.
 • Grafisch vormgeefster Michelle Wiegman voor het ontwerp van nieuwe symbooltjes voor in mijn zetbok en het nieuwe logo van mijn webshop.
 • En Rina Labbé van rinarts.nl, die me het laatste duwtje in de rug gaf om een webshop te openen en ons enorm heeft geholpen door als helpdesk te fungeren.

nieuwe collectie in Wit Wedding (2) Het idee voor mijn nieuwe collectie ontstond nadat ik het natuurlinnen lint met gouden streep zag op de website van Angela Liguori. Ik werk graag met lint en was gelijk verliefd op haar producten.
Hoe mooi zou haar lint zijn in combi met mijn natuurlinnen en zandkleurig vintage linnen ♡
Het lint van Angela is een startpunt geworden voor mijn nieuwe collectie die alleen te koop is in mijn nieuwe webshop. (komende dagen zal er steeds iets gelist worden in nog veel meer verschillende kleuren!) nieuwe collectie in Wit Wedding (3) En de ♡ ♡ ♡ op deze foto? Die zijn uniek! Ze zijn speciaal voor 1000en1boeken ontworpen door Michelle Wiegman. Een wens van jaren om mijn symbooltjes uit te breiden!

Samen met Yvette Moeskops heb ik de nieuwe collectie in beeld gebracht. Belangrijk was om het ambacht wat meer in beeld te brengen. Klanten komen hier binnen en zijn vaak verrast dat écht alles met de hand gemaakt wordt.
Ik heb hier veel machines staan, maar niets rolt er vanzelf uit. Dit maakt dat ik alles op maat kan maken. En dat maakt ook dat er een prijskaartje aan het handwerk zit. Er gaan veel uren zitten in het maken en daarom werk ik ook alleen met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. nieuwe collectie in Wit Wedding (4) Deze week zal er ook een kopje atelier verschijnen in de menubalk met een kijkje in mijn nieuwe atelier.
Hier alvast een sneak peak van mij aan het werk. Lieve Yvette, dank voor je engelengeduld! Ik sta ook liever achter de camera, dan er voor ;-)

Het ringendoosje wordt geheel met de hand gemaakt en dat vergt veel tijd en verschillende stapjes. Op deze foto zie je het opbouwen
(stapje 3) van het ringendoosje. En na stap 3 volgen er nog verschillende stapjes en droogmomenten onder bezwaar… nieuwe collectie in Wit Wedding (5) Maar als het ringendoosje klaar is dan heb je een uniek ringendoosje. Een doosje waar je na het huwelijk het speciale ringkussentje eventueel uit kan halen en iets kleins in kan bewaren.
Een doosje voor het leven. nieuwe collectie in Wit Wedding (6) Deze ring “de draden van het leven” is gemaakt door edelsmeden Sanne Bogers & Heleen Hoogenboom. Sanne & Heleen staan van 5 t/m 8 november met hun werkelijk prachtige werk op de Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik mocht de inrichting van hun stand maken en er zullen ook verschillende van mijn nieuwe ringendoosjes te zien zijn en te koop. nieuwe collectie in Wit Wedding (7) Naast de ringendoosjes heb ik ook leporello's met lint en Sparrow fotoalbums in de webshop te koop, maar daar later een extra blog over.

6 Oct 2015
Tag: Producten

Cadeautje voor de ouders…

…van het bruidspaar, en een trouwboekje.
Ik ontving een tijdje geleden de trouwkaart van Angeli & Bart en in de envelop zat ook een klein stukje blauw lint. En laat ik nou blauw boekbinderslinnen hebben in exact dezelfde kleur.
Ik heb een grote voorraad leer, linnen & papier, maar dan ook nog precies dezelfde tint blauw op voorraad hebben, dat maakt mij een #happybookbinder.
Niets zo leuk dan bij maatwerk om de kleuren van de trouwkaart zo dicht mogelijk te benaderen! Angeli & Bart Bij de trouwkaart van Stijlvolle Trouwkaarten maakte ik een trouwboekje en twee leporello's om op de dag van het huwelijk cadeau te geven aan de wederzijdse ouders. Bart & Angeli wilden graag ook een stukje grijs in de cadeautjes terug laten keren en dat heb ik gedaan d.m.v. een grijze tag met de trouwdatum. Angeli & Bart En jullie denken misschien: “we zien 3 leporello's liggen.”
Bij het opstarten van deze leporello's maakte ik een foutje en zette het verkeerde model leporello op, namelijk van achteren gestrikt. Terwijl Angeli & Bart de strik intact wilden houden bij het open zetten van de leporello. Dus besloot ik de 2 leporello's toch af te maken en als extra cadeau te geven aan dit bruidspaar en aan Remco & Mirjam. Angeli & Bart Op het trouwboekje drukte ik in wit de namen en trouwdatum. Ik gebruikte daarvoor lettercorps Aigrette, aangezien die het meest lijkt op het lettertype van de namen op de trouwkaart.
In de binnenkant verwerkte ik twee tinten grijs. Je kunt ze zien liggen op de tweede foto. Angeli & Bart En dit gedichtje ben ik al eerder tegen gekomen en vind ik erg leuk.
Toevallig staat het ook op een trouwkaart van een huwelijk van a.s. vrijdag ♡ Angeli & Bart

2 Oct 2015
Tag: Producten

Geboortecadeautje

Geboortecadeautje 1 Onlangs maakte ik dit kleine fotoalbumpje voor kleine Philou. Het is een concertina / leporello voor 10 foto's (of 6 foto's als je aan één zijde foto's plakt). Een fotoboekje voor de allereerste foto's. Geboortecadeautje 2 Op de voorkant drukte ik met lettercorps Mistral de tekst “Welkom lieve Philou”, een knipoog naar de tekst aan de binnenkant.

Ik druk graag met het Lettercorps Mistral. Het lijkt wel of het handgeschreven is.
De letters gaan in mijn foliepers en die wordt verwarmd tot 110 graden Celcius en daarna kan ik de tekst er in blinddruk in zetten. Geboortecadeautje 3 Het opruimen van deze letters is nog wel een dingetje. Zoals je ziet zijn ze op het blote oog niet gemakkelijk herkenbaar. Gelukkig staat er onder of boven de letters een hulpletter. En die is met het blote oog echt alleen te zien bij daglicht. En een bevestiging dat ik nog niet aan de leesbril hoef ;-) Geboortecadeautje 4 In mijn zetbok heb ik ook een lade vol met kleine ornamentjes, waaronder ook verschillende bloemetjes. Dit leer leent zicht prachtig voor blinddrukjes. Ik ben dan ook altijd onder de indruk van de kleine details die zichtbaar worden. Op de achterkant van de leporello liet ik ook één klein bloemetje terugkomen. Geboortecadeautje 5 Toevallig maakte ik afgelopen jaar ook al eens een leporello voor een klein meisje met de naam Miya Pilou.

25 Sep 2015
Tag: Producten

Ringendoosje & receptie album

Wat een verrassing toen ik de trouwkaart van Femke & Eric ontving via de mail. Donkerblauw met zachtroze, een combinatie die ik erg leuk vind!
Femke & Eric Meestal vraag ik aan het bruidspaar of ze de echte trouwkaart naar mij toe willen sturen, aangezien de kleuren van het drukwerk soms toch weer anders zijn. Dan kan ik de trouwkaart mee fotograferen voor een materialenvoorstel. Ik heb een doos vol met stalen en mijn donkerblauwe vintage linnen was exact de kleur als het sluitlint en het donkerblauw van deze kaart. En ook mijn vintage roze lint paste perfect bij de kaart. Femke & Eric (2) Ik maakte een ringendoosje met strik en op de maat gemaakte linnen tag bevestigde ik een fragment van de trouwkaart. Daarnaast heb ik een gastenboek/album voor polaroidfoto's gemaakt.Onlangs maakte ik al een ander polaroidalbum. Femke & Eric (3) Het polaroidalbum is in overleg helemaal op maat gemaakt voor Femke & Eric.
Het bevat 30 bladen die enkelzijdig worden beplakt met steeds 2 foto's naast elkaar en extra ruimte eronder voor een schrijfkader van 13 x 5 cm. Femke & Eric (4) Femke & Eric (5) Ik tekende voor Femke en Eric met een dun potloodlijntje de polaroidkaders. De foto valt precies over de lijntjes heen en geeft een houvast bij het recht plakken van de foto door de gasten.
Op het album drukte ik met lettercorps Smalle Mercator de namen van het bruidspaar en de trouwdatum. Femke & Eric (6) Femke & Eric (7) Ik krijg veel vragen over Polaroidalbums. Het helpt als je op het contactformulier zo volledig mogelijk bent. Hoeveel foto's wil je in het boek? Hoe groot zijn de foto's? Wil je er schrijfruimte onder of naast?
Alleen dan kan ik goed met jullie meedenken en bepalen hoe groot het album moet worden, hoeveel bladen je nodig hebt en dan kan ik inschatten wat de kosten zullen worden voor zo'n album.

16 Sep 2015
Tag: Producten

Trouwboekje in natuurlinnen

Onlangs werkte ik aan een hele plezierige opdracht van Jennifer & Jan. Jennifer & Jan 1 Ik mocht een nieuwe omslag maken om het trouwboekje van hun trouwgemeente. Op de foto hierboven zie je de “oude” suède omslag van de gemeente nog liggen. Het klinkt spannend, maar aangezien dit keer het witte boekje ingelijmd zat in deze omslag heb ik hem er uit moeten snijden. Natuurlijk in overleg met de trouwgemeente. Jennifer & Jan 2 Wat je dan overhoud is een wit boekje, die ik dan voorzie van een nieuwe papieren omslag en het witte boekje wordt met een enkelkaternsteek weer genaaid. En dan op zo'n manier dat alle gaatjes netjes verdwijnen onder het garen en de papieren omslag. Jennifer & Jan 3 Deze gemeente gebruikt trouwboekjes waarin een leeg invellijn op de dubbelzijdige tape wordt geplakt. Daar kom ik dus niet aan,
mijn aandeel is alleen het losmaken van de inhoud en zorgen dat de inhoud een los trouwboekje wordt en dat er een nieuwe omslag op maat omheen wordt gemaakt. Jennifer & Jan 4 Ik heb het ontwerp van het trouwboekje zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de sfeer van de trouwkaart en bijbehorende kaartjes.
Voor het tagje aan het trouwboekje heb ik een stukje uit de trouwkaart gesneden. Veelal gebruik ik mijn loden lettercorpsen voor het bedrukken van de tagjes, maar in dit geval stelde ik voor om de namen van de trouwkaart er in te verwerken.
Zo krijg je een heel mooi en herkenbaar geheel. Jennifer & Jan 5 Jennifer & Jan 6 De binnenkant van het trouwboekje hebben we neutraal grijs gehouden. Na het huwelijk kan in het fotolijstje de dierbaarste foto van de trouwdag geschoven worden. Jennifer & Jan 7 En wat een verrassing om na het huwelijk een prachtige foto te ontvangen van het trouwboekje ♡
Deze foto is gemaakt door fotograaf Edwin Verhoef. En wat leuk om het bruidspaar terug te zien in zijn prachtige trouwreportage.
Ik heb vaak een heel intensief mailcontact met bruidsparen en dan is erg leuk om het bruidspaar daarna “in het echt” te zien.
En binnenkort zal ik de receptiekaartjes die zijn ingevuld op de bruiloft ook inbinden met dezelfde materialen als het trouwboekje.

7 Sep 2015
Tag: Producten

Ringendoosje op maat

Ik mocht deze zomer allemaal verschillende ringendoosjes maken. In de komende maand zal ik in verschillende blogberichten een aantal van deze ringendoosjes voorbij laten komen. Allemaal op maat gemaakt en bijpassend bij de trouwkaart / kleuren van de trouwdag.
Voor Remco en Mirjam maakte ik dit ringendoosje met zandkleurig vintage linnen als knipoog naar het kraftpapier van hun trouwkaart. Remco en Mirjam 1 Het doosje lijkt een beetje op het ringendoosje op mijn site, maar door het gebruik van net een ander kleur vintage wit lint en een andere kleur tag, wordt het een heel ander doosje.
Zo zie je dat je met één model ringendoosje eindeloos kan variëren. Met lettercorps Smalle Mercator drukte ik de trouwdatum in blinddruk op het tagje. Remco en Mirjam 2 Binnenin het doosje heb ik grijs terug laten komen.
Het trouwpak van Remco is ook in een grijstint en zoals jullie kunnen zien zit er ook een grijsaccent op de trouwkaart. Het ringenkussentje kun je na het huwelijk uit het doosje halen en dan kun je hem in gebruik nemen als klein bewaardoosje voor bijv. manchetknopen of met kussentje om je verlovingsring in te bewaren.

In dezelfde periode maakte ik voor een ander bruidspaar een trouwboekje en twee leporello's om op de trouwdag cadeau te geven aan de wederzijdse ouders.
Nu maakte ik een foutje bij het opzetten van de leporello's. Ik heb namelijk verschillende modellen en in plaats van een strik voorop maakte ik per ongeluk twee leporello's van achteren gestrikt. Remco en Mirjam 3 Een stapeltje leporello's in wording

Geen man overboord, wel twee extra leporello's op mijn tafel.
Dus een leuke reden om Remco & Mirjam en het andere bruidspaar blij te maken met een extra cadeautje. Zo maak je door een foutje twee bruidsparen blij met een extraatje en dat vind ik erg leuk. Toevallig kwam het blauwe linnen overeen met het blauw binnenin deze trouwkaart. Remco en Mirjam 4 Mocht je ook iets willen bestellen als bedankje voor je ouders? De ceremoniemeester? Of misschien de weddingplanner? Neem gerust contact op om samen met mij te brainstormen.

2 Sep 2015
Tag: Producten

Map voor toespraak

Ik werk niet alleen voor fotografen en bruidsparen, maar ook regelmatig voor trouwambtenaren.
Nu is het toeval dat ik deze zomer verschillende mappen heb mogen maken. In dit blogbericht de map voor Mariëlle Bouwer-Koller van Tintelend Trouwen. Tintelend Trouwen Ik was onder de indruk van de mooie woorden die Mariëlle onlangs plaatste op haar facebookaccount bij een foto van een aantal van mijn producten.

VERPAKT | Gevoel omzetten in woorden, grappige details in een verhaal, uitspreken wat vaak ongezegd blijft…Liefde verpakt! Juist omdat die woorden het verdienen om met zorg te worden verpakt heeft 1000en1 boeken net wéér 10 prachtige trouwboekjes afgeleverd! En…een prachtige map voor mijn toespraken! Tintelend Trouwen 2 In de map is een ringband verwerkt voor 4 gaatjes. Door de rug van de map is een lint geregen waaraan ik een tag heb gehangen. Tintelend Trouwen 3 De tag is met een vrij groot lettercorps bedrukt, zodat de gasten in de trouwzaal de tag ook kunnen lezen. Bij de map heb ik verschillende vintage linten gevoegd, zodat de map kan worden aangepast aan de kleur van de bruiloft. Het vintage zandkleurig linnen is namelijk lekker neutraal. Tintelend Trouwen 4 Ik maak eigenlijk nooit iets voor mezelf, maar overweeg nu echt om zo'n leuke map voor mezelf te maken. Je kunt hem niet vergelijken met een multomap in de winkel. Het vintage linnen heeft de eigenschap dat het niet snel vies wordt. Dit in tegenstelling tot gewoon boekbinderslinnen. Ik heb de map ook precies passend voor A4 papier gemaakt. Dus geen grote oversteken, maar een handzaam maatje. Tags Tintelend Trouwen Deze tags worden door Mariëlle met verschillende kleuren lint aan de trouwboekjes gehangen. Op die manier kunnen ook deze boekjes helemaal in stijl van het bruidspaar.

6 Aug 2015
Tag: Producten

Happy Wishes Cards

Voor Peggy en Frits maakte ik in maart al een trouwboekje en onlangs maakte ik een omslag voor hun receptiekaarten,
de wenskaartjes voor een origineel gastenboek.
In dit bericht zal ik jullie het systeem laten zien dat ik er om heen heb gemaakt. Het voordeel van dit systeem is dat je alle kaarten bij elkaar kunt bewaren en je kunt er nog eens gemakkelijk door heen bladeren na jullie huwelijksdag.
Peggy & Frits stuurden mij na hun huwelijksdag de ingevulde Happy Wishes-cards. In maart had ik al een preview van deze receptiekaart gezien en de materialen voor het trouwboekje hebben we daar samen op aangepast. Happy Wishes Card 1 Happy Wishes Card 2 Leuk om voor de 2e maal drukwerk van Stijlvolle Trouwkaarten op mijn werktafel te hebben!
Mooi papier, lief ontwerp en vooral ook een héél leuk maatje, nl. vierkant. Happy Wishes Card 3 Peggy heeft de receptiekaart zo aangepast dat ik linksboven in de hoek nog een gat voor de ring kon boren zonder dat ik tekst zou raken. Happy Wishes Card 4 Voor aan het receptiekaartensysteem heb ik 2 tags gemaakt en deze heb ik bedrukt met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum, in lettercorps Rockwell. Happy Wishes Card 5 Zoals je ziet maak ik altijd eerst een folieproef. Heb ik de namen goed in de lettertang gezet? Is de temperatuur van mijn Pragnant foliepers goed voor deze folie en deze linnen ondergrond? Pakt deze kleur paars goed op de vintage grijs linnen ondergrond? Druk ik precies in het midden van de tag? Zoals je ziet komt er best veel kijken bij het personaliseren van het werk.
Je wilt niet dat het laatste stapje in het boekbindproces misgaat, want dan kun je opnieuw beginnen.
En ik kan je vertellen dat dat wel eens gebeurd is. Inmiddels ben ik erg bedreven met mijn foliepers. In het begin een haat-liefde verhouding, maar inmiddels zijn we misschien wel maatjes ;-)
In het bericht over het zomerrooster kun je mijn foliepers zien. Happy Wishes Card 6

27 Jul 2015
Tag: Producten

Receptie album

Een nieuw ontwerp album!
De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen over albums voor polaroidfoto's.
Tijd dus voor een nieuw album!
Ik liep al een tijdje te broeden op een speciaal ontwerp voor deze leuke polaroidfoto's.

Een album dat ik zelf heb ontworpen en ik hoop ook dat dit gerespecteerd zal worden.

Vandaar ook dit blogbericht vrij kort op deze bruiloft. Ik mag van Leonie en Chris Jan het album nog een keertje lenen om hem mét polaroids aan jullie te laten zien. Polaroidalbum 1 Polaroidalbum 2 Het album bestaat uit negen sets van vier bladen. Zoals je hieronder ziet zijn de bladen niet allemaal even groot en dat is met een speciale reden bedacht. Ik krijg voorafgaand aan de bruiloft vaak de meest mooie ontwerpen van o.a. receptiekaarten.
Na de bruiloft krijg ik ze hier terug om in te binden. Een heel verschil als er met potlood, pen, viltstift op is geschreven met een bonte collectie handschriften ;-)

In dit album wilde ik juist de nadruk leggen op de polaroidfoto's, zodat in eerste instantie je oog alleen op de polaroidfoto's valt. Natuurlijk wel met de mogelijkheid voor de gasten om er iets in te schrijven. Dat kan links naast de foto onder het voorgaande vel. Polaroidalbum 3 Polaroidalbum 4 Op de kleinste stroken heb ik 9 keer met de foliepers een fragmentje van de trouwkaart gedrukt o.a. de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de naam van de feestlocatie, de plaats, ♡ en natuurlijk ook de leuke woordspeling “are totally tying the knot”. Op deze kortste vellen wordt niet geschreven door de gasten.
Met een dun lijntje heb ik kadertjes getekend, zodat de gasten een houvast hebben bij het plakken van de foto. Polaroidalbum 4 Polaroidalbum 6 Van de save the date kaart maakte ik 2 tags zodat het bruidspaar zelf kan kiezen welke tag ze aan het album willen hangen. Polaroidalbum 7 Op de achterkant van de grootste vellen is ruimte voor trouwfoto's van bijv. de trouwfotograaf. Door de speciale constructie van de bladen is er genoeg rekening gehouden met de opdikking van de polaroidfoto's, want je wil natuurlijk niet dat je album bol gaat staan vanwege de vele foto's. Polaroidalbum 8 Het opruimen van de loden letters was dit keer best een dingetje!
Door de vele teksten was het een behoorlijk bergje lood geworden. Gelukkig ken ik inmiddels elk vakje in mijn zetbok, maar je zult begrijpen dat dit best wel even tijd kost.

21 Jul 2015
Tag: Producten

Ringendoosje bij Letterperskaart

Voor het eerst kon ik zelf niet kiezen tussen verschillende ontwerpen die ik had bedacht voor het ringendoosje van Koen & Rosan.
En wat doe je dan?
Dan voer je ze gewoon allemaal uit en laat je de bruid deze moeilijke (of misschien wel makkelijke) keuze maken ;-)
Dus 1 ringendoosje, 2 verschillende dekseltjes en 2 verschillende tagjes. Ik weet dat Rosan haar collega's om raad heeft gevraagd nadat ze het pakje in ontvangst had genomen.
De prachtige mintkleurige letterperskaart is ontworpen en uitgevoerd door Tiny van Letterpers. Het stempeltje met hartje is een ontwerp van Rosan en heeft Tiny terug laten komen in de trouwkaart. De stempel was een belangrijk detail en Rosan & Koen zagen die graag terugkomen. Keuzes, keuzes, keuzes 1 Mijn allereerste idee was om het vlastouwtje van de trouwkaart te verwerken in het dekseltje. Ik maakte een verdiept kadertje en daarin lijmde ik het fragment met stempel. Snijden in een letterperskaart: ik kan er eigenlijk niet aan wennen! Dat blijft altijd een beetje spannend. Rosan had me gelukkig wel drie kaarten toegestuurd, dus dat gaf wat meer rust.
Aan het vlastouwtje hing ik het zilverkleurige hartje van de kaart. Keuzes, keuzes, keuzes 2 Keuzes, keuzes, keuzes 3 Ook maakte ik een versie met vintage mintkleurig lint. En ja, dit lint is echt héél erg oud. Afgelopen week maakte ik helaas de bruine kleur op, maar gelukkig heb ik nog heel veel zachtroze, zachtblauw, zachtmint, wit en ivoor op voorraad. Keuzes, keuzes, keuzes 4 Keuzes, keuzes, keuzes 5 Op het tagje drukte ik met de Aigrette lettercorps de trouwdatum in mint op een klein fragmentje van de kaart. Zien jullie dat subtiele kleine hartje?
En op verzoek van Rosan maakte ik ook nog een grote tag met stempel. Deze moest goed zichtbaar zijn voor de gasten in de trouwzaal.
Al met al weer een erg leuke opdracht om aan te werken! Keuzes, keuzes, keuzes 6 Rosan wilde graag nog een extra stuk mintkleurig lint en de bloemist heeft die in haar trouwboeket verwerkt ♡

Mocht je ook een ringendoosje op maat willen laten maken, neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag mee! Keuzes, keuzes, keuzes 7

7 Jul 2015
Tag: Producten

Trouwboekje bijpassend bij trouwkaart

Voor Ellen & Hans maakte ik een trouwboekje met een bijzonder accent. Ik verwerkte met leer het oneindigheidsteken van de trouwkaart in het trouwboekje. Zo leuk om bij zo'n mooi ontworpen trouwkaart een boekje te mogen maken! Ellen en Hans 1 Ellen en Hans 2 Ik gebruikte grijs vintage linnen en zachtgrijs papier voor binnenin. De trouwgemeente van Ellen & Hans werkte ook fijn mee en stuurde mij een leeg trouwboekje. Op deze manier kan ik de omslag precies passend maken en daarna stuur ik het lege boekje weer tijdig terug naar de trouwgemeente. Ellen en Hans 3 Ellen en Hans 4 We zochten een geschikt lettercorps (Aigrette) bij de tekst van de trouwkaart en deze drukte ik op ambachtelijke wijze op een temperatuur van 112 graden Celcius met geel folie op de omslag. Ellen en Hans 5 Ellen en Hans 6 En de trouwlocatie is werkelijk ♡
Afgelopen september was ik voor het eerst op camping de Lievelinge, nl. bij het Snorfestival. Ik heb er een berichtje over geschreven.
Wat een bijzondere en fijne plek! Dat moet een geweldige bruiloft zijn geweest!
Op 20 september is er een tweede editie van het Snorfestival. In onze vriendengroep gaat het al rond en de plannetjes worden gesmeed. Benieuwd of Sander dit jaar ook weer in de zweefmolen gaat ;-)

22 Jun 2015
Tag: Producten

Trouwboekje in het groot

Voor Marloes en George heb ik een omslag gemaakt om het door hun zelf ontworpen trouwboekje. Trouwboekje in het groot 1 Tegenwoordig ben je niet meer verplicht om een “standaard” trouwboekje af te nemen bij de gemeente. Je kunt er ook voor kiezen om geen trouwboekje te gebruiken, maar ik blijf dit onderdeel van de ceremonie toch bijzonder vinden. Marloes en George maakten zelfs hiervoor een eigen trouwboekje.
Het (binnen)boekje verzorgde het bruidspaar zelf en is op mooi stevig A-4 papier gedrukt met paginanummering, de lijst met gasten en allerlei andere belangrijke zaken voor het bruidspaar. En ik heb het gevouwen en gebonden met een enkelkaternsteek. Trouwboekje in het groot 2 Trouwboekje in het groot 3 Op de voorkant van de leren omslag drukte ik het woordje trouwboekje in blinddruk met lettercorps Atlas. En ik zie op de foto dat ik nodig eens mijn folietang moet poetsen ;-)
Het kan hier in het atelier soms best stoffig zijn door het schuren van het grijsbord. Alles wat ik maak wordt met heel fijn schuurpapier geschuurd. Vaak doe ik dit buiten, maar op zo'n als vandaag met regen schuur ik binnen. Trouwboekje in het groot 4 Trouwboekje in het groot 5 Dit is tot nu toe het grootste trouwboekje wat ik heb gemaakt en ook nog eens voor een bruiloft in Italië. Tijdens het werken aan deze opdracht gingen mijn gedachten dan wel eens terug naar mijn eigen reis door Italië.
Binnenin gebruikte ik grijstinten, in samenspraak met Marloes.
Op deze manier gaat de nadruk naar de gekalligrafeerde namen van het bruidspaar. Voor het zetten van de handtekeningen kan het boekje uit de omslag geschoven worden.
En links binnenin zit een fotolijstje waarin na de bruiloft een trouwfoto geschoven kan worden. Op deze manier heb je een mooi aandenken aan een heel bijzondere dag. Trouwboekje in het groot 6 Marloes had ook nog een andere bijzondere vraag, ze wilde de ceremoniemeesters een handgemaakt bedankje geven.
Voor de ceremoniemeesters Tim en Nienke heb ik een omslag voor hun paspoort gemaakt en net als bij het trouwboekje drukte ik in blinddruk de voornamen in deze omslag. Voor Nienke in dezelfde kleur als het trouwboekje en voor Tim in het zachtblauw.

15 Jun 2015
Tag: Producten

Opperste concentratie!

Opperste concentratie 1 Kim en ik volgen elkaar al een tijd op Instagram en toen Kim halverwege mei vroeg of ik voor haar & Bernardo een ringendoosje en gastenboek wilde maken kon ik natuurlijk geen nee zeggen.
Ik maakte een uitzondering, want mijn planning (en dus ook alle boekenpersen) voor de maand mei zat helemaal vol.
Het was dan ook een gevalletje opperste concentratie! Het is allemaal handwerk en dan mag er niets fout gaan, want tijd om te herstellen/opnieuw maken is er dan niet. Opperste concentratie 2 Toen ik de trouwkaart zag wist ik gelijk dat we iets met die leuke trouwdatum-notering moesten doen.
Met de Smalle Mercator 28 pt. heb ik de datum in zijn geheel afgedrukt. Meestal zie je mijn kleine folietang hier op het blog voorbijkomen, maar voor deze bijzondere datum had ik mijn grote folietang nodig. De tang werd in dit geval verwarmd tot 105 graden Celcius. Opperste concentratie 3 Opperste concentratie 5 En net als op het ringendoosje van Barbara en Marcel heb ik dit keer confettistipjes gedrukt in de kleuren van de confettistipjes van de trouwkaart.
Kun je je voorstellen dat al die confettistipjes 1 voor 1 gedrukt moeten worden? Dus al die keren loop ik dan het risico dat er iets niet goed kan gaan. Het blijft tenslotte handwerk.
Natuurlinnen is het meest lastige linnen om te bedrukken i.v.m. de structuur van de draden. Mijn hart zat dan ook in mijn keel en ik vergat bijna adem te halen.
Tijdens mijn examen van de opleiding handboekbinden zat ook een verplichte opdracht om een titel op natuurlinnen te drukken.
Een lastig maar ook belangrijk onderdeel van de opleiding.

Willen jullie ook een ringendoosje en/of gastenboek bij jullie trouwkaart laten maken? Mail gerust via het contactformulier jullie trouwkaart (max. 800 kb) en wensen. Opperste concentratie 4 Veel geluk Kim, Bernardo, de kleine man en het kleine wondertje op komst!

25 May 2015
Tag: Producten

Tintelend Trouwen

Voor Mariëlle Bouw-Koller heb ik de afgelopen tijd een aantal hele leuke dingen mogen maken. Mariëlle is naast Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand ook ceremoniespreker en zo af en toe zelfs weddingplanner.
En het leuke is dat ik voor haar rol als ambtenaar van de burgelijke stand trouwboekjes heb mogen maken. Het zijn unieke trouwboekjes geworden, die we helemaal op maat voor Tintelend Trouwen hebben gemaakt.
En voor de rol als weddingplanner heb ik samen met haar en de bruidegom aan een groot geheim gewerkt. En geheimen, daar houd ik erg van! Meer over dit geheim in het onderste gedeelte van dit blogbericht. Tintelend Trouwen 1 Mariëlle vroeg aan mij of ik naast de trouwboekjes ook twee boekjes wilde maken voor de Vows (de trouwbeloftes). Dit is de allereerste keer dat ik boekjes heb mogen maken voor de Vows!
Voor deze trouwbelofteboekjes heb ik twee extra tagjes gemaakt met daarop het woordje Vows gedrukt in lettercorps Aigrette. Tintelend Trouwen 2 Aan de trouwboekjes van Mariëlle hangt een tagje met een wit hartje en deze wordt met een lint naar keuze aan het trouwboekje geregen. Ook hier weer is het lettercorps Aigrette gebruikt, en wel voor het woordje Trouwboekje. Tintelend Trouwen 3 En in het diepste geheim werkte ik in maart aan een extra doos bij een ringendoosje voor een bruidspaar van Marielle. De bruidegom wilde zijn bruid op een aantal momenten van de trouwdag verrassen met een boodschap op de Ipad. De bruid was wel betrokken bij het ontwerp van het ringendoosje, maar wist niet dat er in het diepste geheim door ons ook nog een ontwerp van een Ipaddoos werd gemaakt in dezelfde kleuren.
Mariëlle heeft een heel leuk blogbericht geschreven over de trouwdag van dit bruidspaar. Ik heb echt genoten van de Ipad-filmpjes op haar blog! Zo leuk om de Ipadfilmpjes te zien waar ik achter de schermen een mooie verpakking omheen heb gemaakt! Tintelend Trouwen 4

18 May 2015
Tag: Producten

Uitdagingen, ik hou er van!

Mijn fotoalbums bevatten heel bijzonder papier: houtvrij ongestreken papier, natuurwit, geproduceerd zonder optische witmakers, bijzonder verouderings-bestendig, gaat maar liefst 200 jaar mee en het heeft een FSC- en Ecolabel.
Maar het kan nog bijzonderder! Onlangs kreeg ik een hele leuke vraag van Martijn & Ingelien. In de mail vond ik de vraag of ik een album kom maken met de volgende specificaties:

 • Goldfinch
 • Afmeting: 30x40cm
 • Maximaal aantal bladzijden
 • Linnen omslag
 • Heel graag kraftkleurige bladzijden!
 • Op de voorkant of tag: Martijn & Ingelien (lettertype: Atlas of Rockwell)

De vraag over de kraftkleurige bladen trok natuurlijk direct mijn aandacht. Uitdaging 1 Ik kreeg ook een linkje naar de prachtige trouwreportage gemaakt door fotograaf Judith van Lent en was meteen onder de indruk van de prachtige foto's van deze bruiloft. En zo mooi gestyled allemaal! Ik kreeg ook een aantal foto's toegestuurd, zodat ik nog beter kon kijken welke materialen er bij deze reportage zouden passen.

Dit alles maakte dat ik op zoek ging bij mijn papierleveranciers naar geschikt kraftkleurig papier en die zoektocht bleek niet zo eenvoudig. Stalen werden aangevraagd en opgestuurd, er werd gebeld met de fabrieken om na te gaan of de bladen zuurvrij waren en dus veilig voor een album. En net toen we de zoektocht bijna hadden opgegeven kreeg ik een stalenboek onder ogen en wist dat we de juiste papiersoort te pakken hadden! Uitdaging 2 Ik maakte een goldfinche album en liet daar de geel- en blauwtinten van het boeket in terugkomen. Het album is bekleed met okergeel vintage linnen en is dichtgeregen met vintage niet glimmend lint uit de jaren 50. De binnenkant van de cover is zachtblauw. Het album bevat 32 bladen, dus 64 bladzijdes en tussen de bladen zitten zandkleurige kalkbladen. Met lettercorps Atlas drukte ik in goud de namen van het bruidspaar. Uitdaging 3 Uitdaging 4 En als extra cadeautje voor het lange wachten maakten ik nog een leporello voor 10 foto's 10x15 cm. Uitdaging 5 Uitdaging 6 Mocht je ook een fotoalbum met kraftkleurige bladen willen? Ik zit er over na te denken om dit papier vast in de collectie te gaan nemen!

14 May 2015
Tag: Producten

Geboortealbum

Ik ben zo druk geweest met de verhuizing dat ik helemaal niet ben toegekomen om dit newbornalbum aan jullie te laten zien.
Guusje en ik zijn in januari het album met leporello gaan langsbrengen en hebben toen Miya gezien. Wat een schatje en wat zal ze nu alweer groot zijn! Geboortealbum Miya 1 Voor de ouders van Miya maakte ik alweer een tijd geleden hun trouwalbum en twee Sparrow albums voor de wederzijdse ouders. Bijzonder leuk vond ik het dan ook dat ze me daarna tijdens de zwangerschap benaderden voor dit bijzondere fotoabum.
Aan de hand van het ontwerp van het geboortekaartje maakte ik samen met Dennis en Eveline het ontwerp van het album.
En ja, alweer een prachtig Letterpers-kaartje van Tiny Risselada.
Ik wist zelfs al in de laatste maand van de zwangerschap de prachtige naam van dit schattige kleine meisje. Dit gaf mij de gelegenheid om een geschikt lettertype bij het kaartje te zoeken.
Ik gebruikte 2 lettercorpsen: voor de naam Miya de Smalle Mercator en voor de naam Pilou de Aigrette-letter. Geboortealbum Miya 2 Het fotoalbum is bekleed met grijs vintage linnen en is een Japanse binding. Binnenin zitten fotobladen met daartussen zachtroze kalkbladen ter bescherming van de foto's.
Het album is dichtgeregen met vintage lint. Het is gemaakt in de jaren 50, niet meer te koop, en ik ben in het gelukkige bezit van een mooie voorraad van dit niet-glanzende lint.
Geboortealbum Miya 3 Bij het album maakte ik ook een leporello in leer voor 6 foto's 10x15 cm. Dit leer is zeer geschikt voor blinddruk (druk zonder folie).

Mocht je ook een geboortealbum willen bestellen: mail me gerust jullie wensen en/ of geboortekaartje. Ik denk graag met jullie mee.

12 May 2015
Tag: Producten

09 05 2015

Dit boekje stuurde ik al een tijdje geleden op en vandaag op 12 05 2015 kan ik erover bloggen. 09 05 2015 Isabel en Francisco benaderde mij in januari voor een trouwboekje. We boften, want de trouwgemeente vond het geen probleem om een leeg wit trouwboekje aan mij uit te lenen. Dat geeft mij namelijk de mogelijkheid om de omslag precies passend te maken, want helaas hebben de trouwboekjes in Nederland geen standaard maat. Na ontvangst van de trouwkaart in mijn email wist ik gelijk dat we iets met deze fraaie cijfernotatie moesten doen.
En die turquoise kleur ♡ dat is mijn lievelingskleur. 09 05 2015 Ik zocht in mijn zetbok naar een lettercorps dat er het beste bij zou passen. En dat werd het lettercorps Nobel. Ik maakte een voorstel met linnen en leer, met al wel een lichte voorkeur voor het leer.
In dit leer kun je namelijk hele mooie strakke cijfers en letters in blinddruk of met folie drukken. En in die week had ik net allerlei nieuwe kleurtjes folie binnen, waaronder ook deze turquoise kleur. 09 05 2015 Aangezien alles handwerk is, kon ik het fotolijstje voor Isabel en Francisco achterwege laten. Ze wilden hem liever zonder lijstje. Binnenin verwerkte ik mintkleurig papier en een wit insteekflapje waar het trouwboekje in geschoven wordt na het ondertekenen. 09 05 2015 Achterop onderaan in het midden drukte ik nog een fragmentje van de trouwkaart. Isabel en Francisco, (team) Fris.

Dankjewel Isabel & Francisco voor het leuke contact via de mail!
Ik heb met heel veel plezier aan jullie trouwboekje gewerkt.
Soms zijn er momenten dat ik bijna niet durf adem te halen bij het drukken met de foliepers. Dit was zo'n moment! De trouwdatum heb ik in 3 delen (onder elkaar) erop moeten zetten en gelukkig is het in 1 keer gelukt :-)

24 Apr 2015
Tag: Producten

Mathilde

Een hele leuke aanvraag in mijn mailbox en op een heel bijzonder moment. Susan mailde mij namelijk twee weken voor haar uitgerekende datum. Dan leef ik als boekbinder ook echt mee. Voor mij is het alweer een paar jaar geleden, maar weet als geen ander hoe spannend en leuk deze periode is.
En ik mocht al een preview zien van het geboortekaartje. Ook dit keer weer een werkelijk prachtig geboortekaartje van Tiny van Letterpers. Susan en ik spraken af dat zodra de baby geboren was ik een kaartje toegestuurd zou krijgen zodat ik het mee kon fotograferen in een materialenvoorstel. Totaaloverzicht Geboortekaartje Mathilde Ik maakte een Sparrow album met dit keer busschroeven en een afwijkend aantal bladen: Susan wilde graag 17 bladen i.p.v. 15 bladen.
De sparrow heeft een gesloten rug en aangezien het allemaal handwerk is kan dit aangepast worden tijdens het maken van het fotoalbum. Het album heb ik speciaal gemaakt voor een newbornshoot voor foto's 13x18 cm. Het album is bekleed met natuurlinnen en op het album drukte ik de naam Mathilde met lettercorps Atlas. Mathilde wat een leuke naam ♡
Het album bevat zuurvrije zachtroze kalkbladen. Om het album maakte ik een doos en op de deksel drukte ik een hartje. Kaart en album in doos Hartje op achterkant album En daarnaast maakte ik ook nog een viertal leporello's voor foto's 13x13 cm. Hoe leuk is het om na de geboorte de opa's en oma's ook te verrassen met een mooi fotoboekje met prachtige foto's van hun kleinkind! We hebben in overleg gekozen voor de leporello's van achteren gestrikt, zodat de leporello's mooi dicht blijven in de tas en ze ook weer makkelijk geopend kunnen worden. Leporello's Leporello's

14 Apr 2015
Tag: Producten

Nieuw model ringendoosje

Het was even stil hier, maar wat heb ik veel te vertellen en te laten zien!
De afgelopen weken zat ik tussen de verhuisdozen, verfkwasten, behang en moesten er ook nog erg leuke opdrachten afgerond worden. Diegene die mij op Instagram volgen hebben er een klein beetje van mee mogen genieten. En …we wonen nu sinds een 3-tal weken in Noordwijk, vlak bij het strand! En wat is dan een mooier bericht om weer mee te starten: een nieuw model ringendoosje! Nieuw model ringendoosje Hij is officieel in gebruik genomen door kleine Diede, die ik persoonlijk ook een beetje ken. En dat maakt het extra bijzonder!
Marcel & Barbara zijn begin februari getrouwd en voor hun maakte ik een trouwboekje en ringendoosje. Barbara is grafisch vormgeefster en ontwierp zelf haar trouwkaart. Een feestje om bij zo'n vrolijke kaart een ringendoosje en trouwboekje te mogen ontwerpen.
Nu liep ik al drie jaar rond met het een idee voor een nieuw model ringendoosje. Ik wilde nl. graag rechtstreeks met de foliepers op het doosje kunnen drukken. En ik vond het ringendoosje met strik niet bij deze stoere blonde krullenbol passen. Kleine krullenbol met ringendoosje Foto gemaakt door Addy Landzaat
Dus dit was het moment om eindelijk mijn idee verder uit te werken. Ik bedacht een ringendoosje met twee scharnierende dekseltjes en een sluiting van elastiek. Op de dekseltjes drukte ik in dit geval de woordjes van de trouwkaart JA, JA, joepie. En met mijn kleine loden rondje drukte ik de confetti met verschilllende kleuren folie erbij. Vrolijke kleuren ringendoosje Het ringendoosje bevat een speciaal ringkussentje waarin de ringen rechtop gezet kunnen worden. Speciaal ringkussentje Foto gemaakt door Addy Landzaat
Het trouwboekje hebben we qua uitstraling rustiger gehouden en die is bekleed met roze linnen. Met blinddruk heb ik met lettercorps Smalle Mercator de voornamen er in gedrukt. Mocht je ook interesse hebben in dit model ringendoosje lees dan de procedure op de materialenpagina. En neem contact op via het contactformulier.
Inmiddels heb ik ook een tweede exemplaar mogen ontwerpen en voor dit bruidspaar drukte ik de voornamen op het dekseltje.

28 Feb 2015
Tag: Producten

Trouwalbum op maat

Veel zachte kleuren op mijn site, maar ik heb natuurlijk nog veel meer kleuren op voorraad. Ik krijg vaak mailtjes met de vraag wat een fotoalbum kost en waarom de prijzen niet op mijn site staan. De prijs is afhankelijk van het model van het album, het formaat, bekledingsmateriaal, het aantal pagina's, tagjes en eventueel foliedruk op het album.
Je zult begrijpen dat het moeilijk is om dat allemaal weer te geven in één site. Alle albums die ik maak zijn op maat gemaakt. Er gaan hier dan ook maar zelden dezelfde albums de deur uit.
Onlangs maakte ik dit trouwalbum voor Martine en Maarten. Vaak vraag ik het bruidspaar om de trouwkaart te mailen of op te sturen. Dat geeft mij extra inspiratie voor het ontwerp van het album. Toen ik dit kaartje uit de brievenbus haalde wist ik dat we de leuke accenten van de kaart terug moesten laten keren in het album. Na een aantal mailtjes heen en weer met materialenvoorstellen en ontwerp was er een definitief ontwerp voor het album. Het kaartje is ontworpen door Randy Haas en hij heeft er zulke leuke elementen in verwerkt!
Dit keer heb ik naast het bedrukken van het tagje ook de twee symbooltjes van Randy in de tagjes verwerkt. Op het album zelf drukte ik de trouwdatum en achterop drukte ik een rood hartje.
Stiekem had ik natuurlijk het symbooltje van Randy willen drukken. Dan hadden we daar een stempel van moeten maken, wat de nodige kosten met zich mee brengt. Nu komt het grote hart van de kaart toch nog terug in het album. Martine & Maarten gaan zelf hun foto's in het album plakken.
Al mijn albums zijn zo ontworpen dat je ze uit elkaar kunt halen, zodat je plat op tafel de foto's kunt plakken. Bij dit Goldfinche album krijg je een gebruiksaanwijzing, naald en extra busschroeven geleverd, zodat je hem zelf weer in elkaar kunt rijgen.
En daarnaast kun je bij mij ook terecht voor tips m.b.t. tot het lijmen en waar je je foto's mooi kan laten afdrukken.

Mocht je ook een album willen laten maken, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

23 Jan 2015
Tag: Producten

Instagram

Volgen jullie me al op Instagram?
Ik probeer daar als ik er aan denk, behind the scenes foto's neer te zetten. Zo krijg je een beetje een beeld waar ik mee bezig ben.
Deze doos met vakken maakte ik voor fotograaf Canol Zeren. Hij nam deze doos met inhoud (een Goldfinche album, een Sparrow album, 2 concertina's en een ringendoosje mee naar een trouwbeurs in Turkije. In het grote album zit een hele mooie zwart-wit trouwreportage en een kleinere familieshoot in zwart-wit, maar ook in kleur in het kleine album.

Je ziet het niet op de foto links, maar er zitten 29 onderdelen in deze doos. Voor de stevigheid, om de lassen weg te werken en voor de vakken. De doos is bekleed met één groot stuk linnen. Ook dit zorgt weer voor stevigheid en zorgt voor een nette afwerking. Zo'n grote doos bekleden is de meest intensieve klus in het atelier. Opperste concentratie, snel werken i.v.m. het drogen van de lijm, dus geen enkel pauzemomentje. Daarna moet ik altijd even bijkomen, maar het resultaat mag er zijn ;-)

Neem ook zeker een kijken op de site van Canol. Een fotograaf met passie voor zijn vak!

13 Jan 2015
Tag: Producten

Leporello's

Deze Concertina's heb ik voor fotograaf Yvette Moeskops gemaakt.
In 2013 kwamen we met elkaar in contact en dit heeft geleid tot een leuke samenwerking.
Zo fotografeerde ze al eens onze familie en maakte ik verschillende albums voor haar. Op de warmste zomerdag van 2014 fotografeerden we samen een groot deel van mijn producten en eind januari gaan we samen weer een nieuwe reeks producten fotograferen. Yvette woont in een prachtig huis op een heel mooi plekje in het centrum van Medemblik met uitzicht op het haventje. Ik kijk er nu al naar uit om samen met haar aan de slag te gaan!
Leporello 2 Leporello 3 De leporello's zijn bekleed met zandkleurig linnen en worden van achteren dichtgestrikt met ivoorkleurig vintage lint. De leporello's voor Yvette zijn geschikt voor 4 foto's 13 x 13 cm, maar ik kan ze ook maken voor andere formaten foto's of een ander aantal foto's. Leporello 4

28 Nov 2014
Tag: Producten

Nieuw: kaartensysteem

Mariëlle van Hip-weddingevents was op zoek naar een alternatief voor een gastenboek voor haar eigen bruiloft en kwam uit op receptiekaarten met daarop huwelijkstips. Vervolgens benaderde ze mij met de vraag of ik haar receptiekaarten kon inbinden.
De stevigheid en de dikte van de stapel kaarten leenden zich niet om in te binden tot een echt boek, maar het toeval was dat ik al een tijdje rond liep met het idee om kaarten met behulp van een ring in te binden.

Het contact met Mariëlle verliep heel prettig, waardoor ik ook de kans kreeg om wat voorbeelden uit te proberen. Met een even dikke blanco stapel kaarten heb ik eerst een dummy gemaakt, want in zulke prachtige kaarten ontworpen door Oh So Pretty Party durfde ik natuurlijk niet gelijk te boren.
Het resultaat is een kaartensysteem bekleed met vintage grijs linnen met aan de ring een blauw leren tag met de trouwdatum in blinddruk. De trouwdatum met het hartje is nog op ambachtelijke wijze gezet met lettercorps Atlas 28 pt. De tag hangt aan een grijs vintage lintje.

Mochten jullie in plaats van een receptieboek ook voor kaarten kiezen en ze samengebonden willen hebben met behulp van platten en een ring neem dan gerust contact op. Dit kaartensysteem kan geheel op maat en in jullie kleuren gemaakt worden. En op het tagje kan jullie namen, trouwdatum en/of een hartje gedrukt worden.

11 Nov 2014
Tag: Producten

Trouwboekje

Dit trouwboekje is het allereerste trouwboekje wat ik met dit zachtroze leer mocht maken.
Als ik er aan denk maak ik, voordat de producten hier de deur uit gaan, nog snel een paar foto's. De ene keer is het hier op zo'n moment lekker licht, de andere keer is het buiten donker.
Ik vind dat ook wel de charme van handwerk en van het moment.
Op de voorkant van dit trouwboekje heb ik in blinddruk de trouwdatum gezet. Binnenin zit een fotolijstje waarin je na de bruiloft je meest dierbaarste trouwfoto kunt schuiven. Het witte trouwboekje mochten we vooraf aan de bruiloft lenen van de gemeente en daar heb ik in grijs "trouwboekje" op gedrukt. Achterop de roze omslag heb ik een hartje gedrukt.

Op dit moment ligt er een heel bijzonder trouwboekje onder bezwaar te drogen. Misschien wel het meest bijzondere trouwboekje wat ik hier op mijn werktafel heb gehad. Een boekje wat pas na 2 jaar bij het bruidspaar aan kwam. Ik heb een stukje kant van de bruidsjurk met hele fijne steekjes op de voorkant van het boekje vast gemaakt. En deze week kreeg ik een aanvraag voor een trouwboekje voor januari.
Winterbruiloften, ik hou er van!

21 Oct 2014
Tag: Producten

Ringendoosjes in the spotlight

Vandaag een berichtje over mijn kleinste product, het ringendoosje met een klein tagje er aan.
Het trouwseizoen loopt op zijn eind en afgelopen week moest ik denken aan al die verschillende kleine doosjes die ik mocht maken. Dit seizoen zelfs 2 keer 2 doosjes voor 2 stoere broertjes.
Ik maak de dekseltjes altijd precies pas, zodat ze ook veilig gedragen kunnen worden door kleine kinderen. In het doosje zit een speciaal ringkussentje. Hierin staan de trouwringen rechtop en het kussentje heeft nog een extra beschermflapje wat over de ringen gaat.
Het lint van de strik is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt en daaraan kunnen 1 of 2 tags met initialen, de trouwdatum en/of een hartje.

Ik maakte de afgelopen periode o.a. doosjes voor een bruiloft in Italië, in het grijs, in het lila, in combi met Letterpress en met twee verschillende kleuren strikken. En ik maakte hem vorig jaar nog een maatje kleiner als kraamcadeautje.

Mochten jullie gaan trouwen en een ringendoosje willen bestellen, mail gerust jullie trouwkaart en/of moodboard. Ik denk graag met jullie mee over kleuren / materialen.

15 Oct 2014
Tag: Producten

Kleine bandzetter rechte rug

Dit geboorteboekje mocht ik maken voor baby Lana. Het is een klein dagboekje met daarin 11 katernen van gerecycled melkpakkenpapier.
Ik vind het leuk om dit papier te gebruiken voor babyboekjes.
Je ziet her en der nog piepkleine blauwe fragmentjes van de melkpakken terug komen in het papier.

De katernen heb ik zelf gevouwen en daarna hebben ze eerst een paar dagen in een boekenpers gelegen. Met de priem heb ik gaatjes in het hart van de katernen gestoken. Met een kruissteek heb ik de katernen aan elkaar genaaid en er een boekblok van gemaakt. Rechtsboven zie je de situatie na het naaien. De klos is uit een erfenis van een andere boekbinder en is me erg dierbaar.

Ik zal jullie de details besparen van het maken van het boekblok en het uiteindelijk inbinden. Dat heeft heel wat jaartjes gekost om dat in de vingers te krijgen. Met de foliepers drukte ik op verzoek de naam Lana en een hart in blinddruk op 112℃.

8 Oct 2014
Tag: Producten

Mustard

Dit keer een kleur linnen in de hoofdrol waar ik erg blij van word.
Mustard linnen ook wel oker genoemd, dat uit dezelfde vintage serie komt als het linnen wat je al veelvuldig op mijn site / blog voorbij ziet komen.
Ik maakte onlangs 2 Hummingbird albums en de eerste bekleedde ik met dit Mustard linnen en de tweede met donkergrijs vintage linnen. Deze laatste kleur is ook nog niet eerder te zien geweest op mijn website. Op de albums heb ik met het lettercorps Atlas de voornamen en een ster gedrukt.
Rechtsonder zie je een enveloppendoos die ik in opdracht heb gemaakt en rechtsboven een fotolijstje uit de limited serie die ik maakte voor Patriciamaria Studio.
En in het midden een foto waarop ikzelf sta met mijn werkschortje. Gek genoeg kan ik niet werken zonder schort. Net zoals autorijden zonder gordel. Dat voelt een beetje bloot. Ik heb twee schorten en in het weekend gaan ze standaard in een badje om de lijmresten te weken alvorens ze in de wasmachine mogen.

26 Sep 2014
Tag: Producten

Concertina's

Begin deze week ontving ik een WeTransfer van fotograaf Isabel Erkemeij van Soulmates Images.
Altijd spannend om open te maken en als er dan zulke mooie foto's tevoorschijn komen, ben ik best een beetje trots.

Isabel was op zoek naar een leporello/concertina waar ze een USB-stick aan kan hangen. Een leuke alternatief voor een USB-doosje! Ik maakte voor Isabel al eens een doos met dit zandkleurig vintage linnen en bruine lint. Het lint kun je met recht vintage noemen. Het is al heel erg oud en behoort tot de partij linten die ik in de UK heb weten te bemachtigen. Het is stevig maar fijn lint, strikt mooi en glimt niet. De houten USB-stick van Isabel past ook wel erg mooi bij deze materialen.

Ik heb 2 verschillende modellen gemaakt (van voren gestrikt en van achteren gestrikt) en op alle exemplaren een gouden hartje met de foliepers gedrukt.
Als je goed kijkt kun je zien dat er verschillende maten zijn. Op de foto linksboven ligt een leporello 13x13cm die geschikt is voor 4 foto's en een leporello 10 x 10 cm die geschikt is voor 6 foto's.

Mocht je ook interesse hebben in Concertina's om aan te bieden met een USB-stick? Neem gerust contact op. Ik maak ze in verschillende maten en in jouw huiskleuren of in de kleuren van het bruidspaar.

18 Sep 2014
Tag: Producten

USB-doos

Zoveel mooie foto's om jullie nog te laten zien! Zoveel leuke gepersonaliseerde trouwproducten, die ik de afgelopen maanden heb mogen maken en waar ik de komende tijd over zal proberen te bloggen.
Dit USB-doosje maakte ik voor fotograaf Yvette Moeskops. Zij heeft de foto's in deze collage gemaakt tezamen met een groot aantal nieuwe productfoto's op mijn site. Het USB-doosje heeft twee vakken. Eén vakje voor de USB-stick en een extra opbergvak voor de allermooiste foto's van de shoot. De foto's liggen onder een schuine hoek in het vakje, zodat ze makkelijk opgetild kunnen worden. Speciaal voor Yvette verwerkte ik een stukje kant in de deksel van het doosje.

Leuk detail: het lint waarmee dit doosje is dichtgestrikt is heel bijzonder. Ik heb afgelopen jaar namelijk een prachtige partij (mat) vintage lint uit de UK op de kop weten te tikken in de kleuren: zachtroze, zachtblauw, mint, grijs en zand. Of ik het ooit allemaal ga opmaken? Ik ben heel benieuwd ;-)

10 Sep 2014
Tag: Producten

Vakantiealbum 2014

Zoals beloofd een paar foto's van het fotoalbum dat ik maakte
van onze vakantie in Frankrijk. Het is een Hummingbird album
met zachtblauw leer. Op de voorkant maakte ik een blinddruk
"Summer 2014" met lettercorps Atlas 28pt en op de achterkant uiteraard een hartje. Het formaat van het album is 26x26cm en
dit album bevat 10 vellen, dus 20 bladzijdes.
Zoveel mooie foto's & leuke herinneringen dat is dus lastig kiezen! Ik heb dus een selectie moeten maken van onze meest dierbare foto's.

Bij een vakantie in Frankrijk hoort natuurlijk een bezoekje aan een echt kasteel, in ons geval Château de Kerjean.
En dat doe je natuurlijk in stijl. In een leuk speelgoedwinkeltje in Morlaix vonden we deze prinsessenkroon. De kroon, waar het dametje mee op stond en mee naar bed ging. De slakkenschelpjes vonden we op allerlei kleine strandjes in de omgeving.

4 Sep 2014
Tag: Producten

Weggeefpakket Bruid & Bruidegom Magazine

Hebben jullie het al gezien?
Ik heb de afgelopen maanden met héél veel plezier gewerkt aan dit bijzondere 1000en1boeken-pakket voor de Bruid & Bruidegom Magazine. Fijn en geweldig leuk om alle vrijheid te hebben!
Wat begon als iets kleins, werd steeds groter en bijzonderder.
Deze foto's zijn ook weer gemaakt door fotograaf Yvette Moeskops.

Het weggeefpakket bestaat uit een fotoalbum Goldfinche, een fotoalbum Hummingbird, een bewaardoos, een ringendoosje, een USB-doosje, een trouwboekje en een leporello.

Wil je meedoen, kijk dan op de website van Bruid & Bruidegom Magazine en wie weet druk ik jullie namen straks in blinddruk op het roze leren fotoalbum.

1 Sep 2014
Tag: Producten

Spannend moment!

Vanaf vandaag staan er heel veel nieuwe productfoto's op mijn site.
Op een warme dag in juli reisde ik af naar het prachtige plaatsje Medemblik om samen met fotograaf Yvette Moeskops deze nieuwe foto's te maken. Een dag vol plezier, creativiteit en bijzonder foto's als resultaat. Bij de fotoalbums, trouwboekjes en de bewaardoos kun je ze allemaal zien. Klik ook vooral door op de foto's, want vaak zitten er nog veel meer prachtige detailfoto's achter verstopt.
Het trouwalbum op deze blogfoto maakte ik ook voor haar.
Voorop heb ik met veel kleine steekjes heel fijn bruidskant verwerkt. Neem ook zeker een kijkje op haar facebookpagina, want daar heeft ze gisteren een werkelijk prachtige trouwreportage op een schip geplaatst.

Achter de schermen wordt er nu nog gewerkt aan een kleine aanpassing aan mijn logo's. En binnenkort zal mijn website aangepast zijn zodat je hem ook via je telefoon en tablet goed kunt lezen.

17 Jul 2014
Tag: Producten

Zomerfeest met een lach en een traan

Vanmorgen hebben we afscheid genomen van 2 superlieve juffies op het Gouden Poortje. Het afscheid vond plaats tijdens het zomerfeest. Op een magisch plekje midden in het bos. Alleen te vinden als je de rode linten volgt vanaf de klok.
De juffies gaan allebei met pensioen en wat zullen we ze missen!
Sander en ik zijn dankbaar dat onze kleine meisje 1,5 jaar bij Vera & Anneke in de groep heeft mogen zitten. Vorig jaar schreef ik al dat het zo fijn is als je kleine meisje naar een plek gaat waar het zo veilig en fijn is. Dat gaf mij ook heel veel rust tijdens het werken.

En bij een afscheid horen natuurlijk cadeautjes. Voor het gezamenlijke cadeau van de kindjes versierde ik een lapje stof, dat samen met nog veel meer mooie lapjes op een picknickkleed is genaaid. En ik maakte ook voor beide juffies een Sparrow fotoalbum met zachtroze kalkbladen binnenin, voor de mooiste "Gouden Poort herinneringen". Aan de fotoalbums hangen 2 tagjes, die ik bedrukte met goud folie en zachtroze folie.
Voor de andere lieve juffies (die gelukkig blijven) maakte ik ook een cadeautje, een notitieboekje om alle vakantieherinneringen in te schrijven. Het boekje is een bandzetter rechte rug en is hand gebonden.

14 Jul 2014
Tag: Producten

Trouwboekjes

Eind mei maakte ik dit trouwboekje voor Tanja & Wilfred. Ik maak met veel plezier nieuwe omslagen voor trouwboekjes.
Een gepersonaliseerd trouwboekje is toch veel unieker dan de vaak saaie trouwboekjes die de gemeente in hun assortiment hebben. Deze omslag is met roze leer bekleed. Met de foliepers heb ik dit keer 2 regels gedrukt: de namen én de trouwdatum (blinddruk met lettercorps Atlas). In diezelfde periode maakte ik ook een trouwboekje waarin ik zelfs nog een derde bijzondere regel heb gedrukt (lettercorps Smalle Mercator).

Mocht je ook zo'n trouwboekje willen bestellen: ik heb sinds kort ook mint, zachtroze en zachtblauw in de collectie. Zorg er wel voor dat je een trouwboekje van jullie gemeente mag lenen, zodat ik hem hier op mijn werktafel kan hebben. Ik maak de omslagen nl. precies pas om het trouwboekje. Ook trouwboekjes die vastgelijmd zitten in de omslag bij de gemeente kan ik voorzien van een nieuwe omslag.
Tot nu toe alleen maar leuke reacties terug van de ambtenaren van de trouwgemeenten!

11 Jul 2014
Tag: Producten

Nieuwe kleurtjes leer

In deze collage zie je werk waar ik op dit moment mee bezig ben. Eindelijk kan ik alle nieuwe kleurtjes leer laten zien!
Mijn voorraad leer is uitgebreid met zachtroze, mint en zachtblauw. Dit materiaal is uiterst geschikt voor blinddrukjes.
Met de foliepers en loden lettercorpsen druk ik op hoge temperatuur een trouwdatum, namen en/of een hartje op trouwboekjes, leporello's of fotoalbums.

9 Jul 2014
Tag: Producten

Als ik er aan denk…

…maak ik foto's als hier iets de deur uit gaat.
In drukke periodes denk ik daar niet altijd aan en soms heb ik dan spijt. Zo ook toen ik een promotieonderzoek moest inbinden voor
een Belgische dame die ging promoveren bij de Universiteit van Cambridge. Er ligt dus in de bibliotheek van Cambridge een boek dat ik met de hand heb genaaid en ingebonden. Ooit als ik daar in de buurt ben, ga ik het een keertje opvragen. Foto's maken zal vast niet mogen in deze bibliotheek, maar het lijkt me wel een bijzonder moment.
Nog wel een leuk detail: deze bibliotheek accepteert geen gelijmde boeken. Super toch! Je weet maar nooit wat al die chemische lijmen over 100 jaar doen.

Vorige week fotografeerde ik dit pakketje spullen. Je zult het misschien niet geloven, maar ondanks dat ze fantastisch bij elkaar kleuren, gingen ze toch naar 3 verschillende klanten. Het fotoalbum is een Phoebe, het trouwboekje is met roze leer bekleed en er liggen een basic leporello en een leporello met elastiek.

30 Jun 2014
Tag: Producten

2 ringendoosjes voor 2 stoere heren

Onlangs vond ik een leuk berichtje in mijn mailbox van Valerie uit Noorwegen. Ze was op zoek naar een ringendoosje voor haar huwelijk met Jan Willem op 28 juni en de kleuren van de dag waren roze en oranje. Ik ontving hun prachtige letterperskaart, ontworpen door hun vriendin en gedrukt door Tiny van Letterpers. Altijd een feestje om bij zo'n mooie kaart iets te mogen ontwerpen & maken.
Dat hun zoontjes een belangrijke rol speelden op de bruiloft blijkt wel uit het feit dat zij een aparte Letterpersuitnodiging naar hun vriendjes en vriendinnetjes mochten sturen (zie collage hieronder).
We kwamen tot een bijzonder ontwerp: 2 ringendoosjes, zodat beide zoontjes een ringentaak konden vervullen. De doosjes zijn bekleed met stoer zandkleurig vintage linnen en hebben dezelfde geruite strik, maar in een ander kleurtje. Aan het roze ringendoosje hangt een roze tagje met I do en aan het oranje ringendoosje hangt een oranje tag met de trouwdatum. De tagjes hebben een goudkleurig ringetje. tandendoosjes

Nu vind ik het leuk als het ringendoosje na het huwelijk ook nog dienst kan doen. Het ringkussentje kan er namelijk uit. Voor mijn kleine dametje heb ik wel eens nagedacht over een tandendoosje. Het is nog lang niet zover hier, maar in gedachten zag ik een roze bling bling tandendoosje voor me ;-)
Floris en Willem zijn bijna 3 jaar en 5 jaar oud, dus over een tijdje zullen zij ook gaan wisselen. Dus stelde ik voor om één extra dekseltje op te zetten, want roze is nou niet echt een jongenskleur. Ik hoorde dat de lievelingskleur van Willem blauw is en dat hij daar erg resoluut over is. Dus de kleur voor het 3e dekseltje was snel beslist. De tagjes van de ringendoosjes hebben een gouden ringetje en de tagjes van de tandendoosjes hebben natuurlijk een stoer zilverkleurig ringetje. Op de bodem van de tandendoosjes ligt een zacht lapje gekleurd vilt.
Als het hier zover is ga ik zeker een kijkje nemen op de website van highteeth. Een hele leuke (educatieve) website met allerlei info over het wisselen van tanden en hele toffe producten in de webshop!

27 Jun 2014
Tag: Producten

Pakketje voor Zweden

Blij verrast was ik toen ik van de week deze mooie collage ontving. De foto's en collage zijn gemaakt door fotograaf Agnieszka Tünnissen uit Zweden. Ja, je leest het goed. Afgelopen maand maakte ik deze twee fotoalbums en twee leporello's met elastiek en stuurde ze op naar Zweden. Hoe leuk is dat!
Het zijn twee Hummingbird fotoalbums formaat 26 x 26 cm. De ene is bekleed met grijs vintage linnen, grijs aan de binnenkant cover en zachtblauwe kalkbladen. De ander is bekleed met wit leer, mintgroen aan de binnenkant cover en zandkleurige kalkbladen. Op het leren album heb ik op de achterkant een blinddruk van een open hartje gezet. Binnenin zitten in elk album 10 fotobladen.

Het is zo leuk om mijn eigen producten gefotografeerd te zien door iemand anders en wat heeft Agnieszka dat mooi gedaan! Neem vooral een kijkje op haar website. Ze maakt prachtige newborn, baby en kinderfoto's. Ik ben nog nooit in Zweden geweest, maar het staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Mocht het zover komen dan zou ik maar wat graag mijn kleine dametje door haar laten fotograferen.

23 Jun 2014
Tag: Producten

Trouwboekje met trouwkaart

Een opdracht met een wel heel bijzondere trouwkaart!
Klik zeker op de foto voor een uitvergroting.
Marc en Hanneke benaderden mij met de vraag of ik een paars leren trouwboekje kon maken. We mailden heen en weer over het ontwerp en toen ik de digitale versie van hun kaart in mijn mailbox ontving, wist ik dat we daar iets mee moesten doen.

Zij hebben deze kaart zelf ontworpen en laten laserstansen.
Een prachtige kaart! Hanneke en Marc stuurden mij vervolgens een setje kaarten op, samen met een aantal reservevellen, in de kleuren Amethyst en Cool Grey. Het is fijn om een trouwkaart hier op mijn werktafel te hebben, want dan kan ik hem mee fotograferen met mijn materiaal. Ik maakte vier kleurvoorstellen en uiteindelijk heb ik het trouwboekje met grijs vintage linnen bekleed. Dit keer geen fotolijstje aan de binnenkant van het trouwboekje, want op die plek heb ik de trouwkaart verwerkt. Dat was best een spannend moment! Door het fijne stanswerk is het lijmen van deze kaart een secuur werkje. Onder mijn grote bordschaar sneed ik de kaart op maat en met de kleine restjes maakte ik eerst een lijmproef. Die ging goed, waardoor ik het aandurfde om de kaart in de omslag te lijmen.

Ook geïnteresseerd in een trouwboekje op maat? Deze kan je (zonder extra kosten) door mij op maat laten ontwerpen.
Vanaf volgende week heb ik ook nieuwe kleuren leer in het assortiment: zachtroze, zachtblauw, mint en zachtlila!

16 Jun 2014
Tag: Producten

Blauw is het thema

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van Francine, die een cadeautje zocht voor haar vrienden, die afgelopen zaterdag in het huwelijk zijn getreden. De kleur blauw moest er absoluut in terug komen, want blauw was het thema van de dag. Ze schreef me dat de bruid erg van blauwe Hortensia's houdt. Dit soort extra informatie vind ik altijd erg leuk om mee te nemen tijdens het ontwerpen.
Ik maakte een materialenvoorstel en uiteindelijk is dit het resultaat.

Een Sparrow fotoalbum met zachtblauwe kalkbladen, bekleedt met natuurlinnen en dichtgeregen met zachtblauw vintage lint. Aan het album hangt een tagje met de namen van het bruidspaar en achterop heb ik een hartje gedrukt. Het 'cadeau-moment' was op 12 juni tijdens het diner voorafgaand aan het huwelijk op 14 juni.

Fijne opdracht om aan te werken! Het was erg plezierig om met Francine heen en weer te mailen.
En dit soort berichtjes in mijn mailbox zijn me heel veel waard:
Wat is het album prachtig geworden!!! Helemaal geweldig!
En dat cadeaupapier wat je hebt bedrukt, het is echt zo geworden
als ik me had voorgesteld (en eigenlijk nog beter ;))
Mijn dank is groot!

1 Jun 2014
Tag: Producten

Grote Goldfinch met bewaardoos

Dennis en Eveline kwamen bij mij met de vraag of ik een trouwalbum kon maken voor hun in groot formaat afgedrukte trouwfoto's. Werkelijk prachtige trouwfoto's die gemaakt zijn in de stad waar ikzelf ook ben getrouwd. Dus een echt feestje om naast het maken van het fotoalbum ook de foto's te mogen inplakken.
Als uitgangspunt hebben we de trouwkaart genomen en in dezelfde sfeer heb ik een trouwalbum gemaakt. Het trouwalbum is een Goldfinche met daaraan twee tagjes met daarop fragmentjes van de trouwkaart verwerkt. Op één van deze tagjes heb ik met bordeaux rood folie een hartje gedrukt.

Tevens heb ik voor het trouwalbum een bewaardoos (herinneren jullie je deze foto nog op Instagram?) gemaakt met op de deksel hetzelfde lint, maar dan iets breder. Dit lint is verwerkt tot een strik op de deksel en aan deze strik hangt ook weer een tagje. En op dit tagje heb ik de trouwdatum gedrukt.
Voor de wederzijdse ouders mocht ik ook nog een Goldfinche in een kleiner maatje maken.
Bijzondere opdracht voor een bijzonder mooi bruidspaar!

26 May 2014
Tag: Producten

Cadeautje na één jaar huwelijk

Kunnen jullie het trouwboekje en de leporello's nog herinneren die ik voor Jeannette en Luuk maakte? Het is alweer een jaar geleden. Onlangs benaderde Jeannette mij of ik een USB-doosje wilde maken om cadeau te geven aan Luuk voor 1 jaar huwelijk. Hoe leuk is dat! Inmiddels is het gegeven, dus kan ik er over bloggen.

Jeannette bestelde opnieuw gepersonaliseerd lint in Arizona (USA)
en ik verwerkte dit in de sluiting van de doos. Deze leuke omschrijving van het woorde 'Love' kwam onder het lint tevoorschijn. Op de deksel drukte ik met lettercorps Atlas "The Wedding" met goud folie. Binnenin het doosje komt de mintkleur van hun huwelijk weer terug. Leuke opdracht om te doen!

21 May 2014
Tag: Producten

Nieuw produkt: stapeldoos

Mijn collectie is sinds vandaag uitgebreid met een stapeldoos.
Samen met lieve Sietske vertrok ik op een vroege zondagochtend naar Medemblik alwaar in een binnentuin van het oude weeshuis
een prachtige Magnoliaboom staat.
Een idee van fotograaf Yvette Moeskops, die ik heb gevraagd om deze voor mij bijzondere foto's te maken. In deze blogfoto zie je maar een kleine selectie foto's. Kijk vooral op de pagina van de stapeldoos voor veel meer gave foto's en een speciale banner.

Het ontwerp van deze bewaardoos is ontstaan doordat mijn eigen trouwspullen overal door het huis opgeborgen waren. Daarnaast was ik niet echt tevreden over mijn eigen trouwalbum die ik alweer bijna 6 jaar geleden op les maakte. Ondertussen zijn er hier zulke mooie fotoalbums de deur uitgegaan en heb ik mijn kennis over fotoalbums zo uitgebreid, dat het ging kriebelen.
Ik heb dus een doos ontworpen, waarin vakken gemaakt kunnen worden. Je kunt een enkele doos bestellen, maar naar eigen wens deze uitbreiden naar twee of drie lagen. In mijn geval zijn het drie lagen geworden waarvan er twee lagen vakken hebben en de derde is gereserveerd voor mijn eigen trouwalbum.

In de stapeldoos kun je alles van je bruiloft bewaren: het trouwboekje, een ringendoosje, jullie trouwalbum, een sluier, jullie uitnodiging en alle kaarten die je op deze bijzondere dag ontvangt.
Kortom een mooie plek voor al jullie mooie herinneringen.

18 May 2014
Tag: Producten

Een trouwboekje met ringendoosje

Voor Danielle en Johan maakte ik dit matching couple, een trouwboekje met bijpassend ringendoosje. Hun wens was een combi van grijs met zachtroze. Ik gebruikte mijn vintage grijze linnen en vintage zachtroze lint in twee breedtematen. Het trouwboekje heeft iets breder lint dan het ringendoosje. Aan beide producten hangt een tagje met de initialen en een hartje er op gedrukt.

Op de foto linksonder zie je het trouwboekje zoals de gemeente
het aanbiedt. Erg zakelijk, vind je niet?
Voor elk trouwboekje wat ik hier maak, heb ik het originele trouwboekje van de gemeente nodig op mijn werktafel. Ik vind het namelijk het mooist als het trouwboekje precies past in de omslag en ik wil niet dat jullie voor verrassingen komen te staan op de trouwdag zelf. Stel dat het trouwboekje niet in de omslag past.
En niet onbelangrijk, dit trouwboekje zat vastgeplakt in de zakelijke omslag van de gemeente. En die zakelijke omslag willen we nu net niet. Er zijn gemeenten die het losse witte boekje gebruiken, maar ook gemeenten die deze "vaste" versie gebruiken en op de plakrand een velletje plakken. Ik heb bij dit boekje de inhoud eruit gesneden en er een nieuw wit trouwboekje van gemaakt. En het boekje met mijn foliepers voorzien van het woord "Trouwboekje" (rechtsonder).

Niet elk trouwboekje heeft dezelfde afmeting. Dus een kant en klare omslag aanbieden is mijns inziens niet mogelijk.
Ik heb tot nu toe maar 1 keer gehad dat een gemeente niet mee wilde werken en dan kan ik pas na het huwelijk een omslag maken. En dat vind ik zo jammer voor een bruidspaar, want op de dag zelf wil je toch een boekje in jullie kleuren. Ik heb al veel trouwboekjes mogen maken en krijg nu van bruidsparen berichtjes dat bij het aangeven van hun eerste kindje, de ambtenaar van de burgelijke stand wel blij verrast is door het bijzondere trouwboekje.

Ik ben benieuwd welke gemeente in Nederland de eerste stap maakt, naar echt leuke trouwboekjes!

11 May 2014
Tag: Producten

Een juweel van een kaartje

én de vraag of ik in dezelfde kleuren een ringendoosje kon maken. Inmiddels is de bruiloft voorbij en kan er over geblogd worden.
Marcel en Nicolle als jullie dit lezen, gefeliciteerd en veel geluk samen!
Marcel en Nicolle benaderden mij in januari met de vraag of ik een ringendoosje in stijl van hun bruiloft en bijpassend bij hun trouwkaart kon maken. Een leuke opdracht waar ik met plezier aan heb gewerkt! Helemaal toen ik in april de uitnodiging op mijn werktafel had liggen. Een letterperskaartje wat op ambachtelijk wijze is gedrukt.
Daar gaat mijn boekbindhart met voorliefde voor mooi papier sneller van kloppen ;-)
Was het misschien gemaakt door Tiny van Letterpers? Inderdaad dat had ik goed gezien. In 2012 ben ik bij Tiny langs geweest in haar atelier. Ze heeft daar een prachtige grote trapdegel staan en liet me prachtige trouwkaarten en geboortekaarten zien.

Rechtsboven zie je alle materialen die ik heb gebruikt voor het ringendoosje. Het doosje is helemaal met de hand opgebouwd uit karton. Het is bekleed met natuurlinnen en in de deksel zit vintage roze lint verwerkt. Dit lint is al heel oud. Ik heb een partij op de kop weten te tikken in de UK en ik heb dus gelukkig een voorraadje.
Binnenin het doosje is zachtroze papier verwerkt en op het tagje minkleurig papier. In de twee glazen potjes zit lijm: pva en stijfsel.

22 Apr 2014
Tag: Producten

Nieuw!! Leporello's

Sinds vandaag staan (eindelijk!) al mijn ontwerpen van de Leporello's (ook wel harmonica album genoemd) bij elkaar op mijn website.
Het zijn inmiddels alweer vijf modellen. Sommige modellen zijn mede tot stand gekomen door leuke vragen die ik kreeg van fotografen,
die een specifieke wens hadden voor hun harmonica album.
Ze zijn geschikt voor 6 foto's 10x10 cm, maar kunnen ook gemaakt worden voor foto's 10x15 cm. En natuurlijk met heel veel verschillende materialen, lint en elastiek.

Klik vooral op de foto's van de verschillende modellen! Achter elk model zitten namelijk extra detailfoto's.

11 Apr 2014
Tag: Producten

Nieuw!! Doosje voor USB-stick én foto's.

Mijn collectie is sinds vandaag uitgebreid met USB-doosjes.
Veel fotografen gaan over op het verstrekken van USB-sticks en vroegen mij of ik bij mijn albums ook een USB-doosje kon ontwerpen. Een leuke vraag waar ik afgelopen tijd mee aan de slag ben gegaan. Een klein doosje om een usb-stick vond ik wat karig, een grote doos om een usb-stick wat gek. Dus de combi met afdrukken van de allermooiste foto's van de fotoshoot zou het moeten gaan worden. Het resultaat is een doosje met twee vakken. Een vakje links of rechts voor de USB-stick en een extra opbergvak voor de allermooiste foto's van de shoot (10 x 15cm). De foto's liggen in onder een schuine hoek in het vakje, zodat ze makkelijk opgetild kunnen worden. Op de deksel kan met de foliepers een naam, datum of eventueel hartje gedrukt worden.

En de knoop? Die is wel heel bijzonder! Hij is van echt hout, handgemaakt en komt uit Schotland. Ik vind hem prachtig matchen met een houten usb-stick.

Uiteraard kan ik het doosje aanpassen aan jouw / jullie kleuren. Mocht je andere wensen hebben, neem dan contact met me op.
Op mijn website staan alle gegevens en is er tevens een exemplaar te zien dichtgebonden met lint. Foto's in de doosjes zijn van fotograaf Yvette Moeskops.

6 Apr 2014
Tag: Producten

Concertina deel 2

Dit blogberichtje ligt al een tijdje op de plank en elke keer kwam er iets anders tussen.
En ik realiseer me dat deze concertina eigenlijk al het 4e model concertina is, namelijk met een lintje dat je vanuit de achterkant kunt strikken.

Benieuwd naar de andere 3 modellen?
Concertina plain
Concertina met strik en tagje
Concertina met elastiek

Binnenkort staan ze allemaal bij elkaar op mijn website. Mocht je informatie willen hebben over één van deze concertina's of ze in jouw / jullie kleuren willen bestellen, neem gerust contact op.

24 Mar 2014
Tag: Producten

Birthday present

On a Saturday afternoon early March we had an appointment with the family at an exciting location in Noord-Holland.
An empty factory with beautiful windows on a very quiet place.
Sander's mother celebrated her 70th birthday last Saturday and received a photo shoot with her grandchildren from us.
Photographer Yvette Moeskops and I met last year and we have designed two albums together, both are included in her collection.

And what a fantastic afternoon it was! The shooting happened in such a fun and casual way. Which made it easy for the children to cooperate perfectly. That evening in Schagen, we talked the whole evening about this special experience.

And the photos turned out really beautiful ♥, thanks Yvette!
As an extra birthday present I added a Sparrow photo album made with soft blue translucent paper between the pictures. It was truly magical to paste the pictures. The soft blue translucent paper fits so nicely with the blues in the photos. I made the green color match with the ribbon and the inside cover back. In the album are also a few "behind the scenes" photos by myself.
The grandchildren in Moraga (USA) could also not be left out. Therefore, Sander's brother also sent pictures of his children to me.

With the foil press I pressed:
Photo shoot, the two locations and the date and as you can see on the back a surprise heart.

P. S. And that serious little girl at the bottom left? That's my girl and I am so proud of her!

11 Mar 2014
Tag: Producten

Concertina, deel 1

Onlangs werd ik gevraagd of het mogelijk is om een concertina dicht te binden met elastiek. Door dit soort leuke vragen ontstaan er bij 1000en1boeken nieuwe dingen.
Ik denk graag na over nieuwe constructies en na wat testjes met elastiek is dit het resultaat.

Het dichtbinden van een concertina is zeker handig wanneer je hem bij je wilt dragen in bijvoorbeeld een tas. Ik ken een oma die de leporello heeft gevuld met prachtige foto's van haar kleindochter. Dan is het wel zo fijn dat de leporello in je tas gesloten blijft.

Morgen volgt Concertina deel 2, over een exemplaar met lint dat van achteren naar voren gestrikt wordt.
Misschien herinneren jullie de leporello met het tagje nog?
Dat is eigenlijk deel 3 ;-) deze kun je niet dichtbinden.

24 Feb 2014
Tag: Producten

Photo album with lace

Recently I've been working on this album with beautiful fine lace. This weekend I released the cover from my big book press and that was such an exciting moment! I felt like a ceramist who opens her oven. Did my plan work? Using a special technique, I prevented the lace from printing itself inside the linen. In real life the album is much more beautiful than I can show you on the pictures.

This album was a small test for a big(ger) wedding album,
a Goldfinche with lace that I'm about to make for photographer Yvette Moeskops. It was fun to work with Yvette, making sketches, doing some early tests and eventually achieve such very nice results. The lace is sewn on the vintage linen with very fine stitches.
The album contains my special acid-free paper with sand-colored translucent paper. It is laced with ivory colored vintage linen that I bought in England. The tag can be printed with the wedding date.
Now I'm eager to start working on the 30x40 cm Goldfinche.
This Sparrow can eventually serve as a very nice little side album, for example as a gift to the mutual parents of the wedding couple.

Recently I 've expanded my services with a photo pasting service "fotoplakservice" (exclusively for 1000en1 photo albums).

6 Feb 2014
Tag: Producten

Guusje's albums

So, what do you get when your mother is a bookbinder and also likes to make pictures?
Well, then you have quite a lot of photo albums when you're only
3 years old and each one of them is a super unique album!
I create digital albums for Guusje, with pictures, stories, quotes and more. After printing, they are hand-sewn, lined with Italian leather and printed with a blind stamp using a Rockwell 24 pt font. The headbands and endpapers are all in different colors.
The albums are handy sized booklets, 20x15 cm, which I like very much because you can just easily grab one if want to look inside.

I usually set Sunday evening aside to work on these albums.
At least, that's the intention! Sadly, three albums are ready to be bound and I'm about four months behind with processing pictures and writing stories on the computer (which on the other hand is waaayyy ahead of many parents in my vicinity). These albums have a low priority in the bindery as customers are served first.

21 Dec 2013
Tag: Producten

December mail

A few products that were send by mail just before my vacation.
In the middle you can see a small picture frame, a square box with bow and tag, and a white leather concertina with an embossed printed heart.
On the right a product now revealed to the public. It is a ring box specially made for the wedding of Kim & Remco, which took place yesterday. A wedding in December, how nice is that ♥
Their initials are foil printed on a tag and attached to the ribbon.

28 Nov 2013
Tag: Producten

Red it is!

In late September I received a request from a lovely couple to make a guest book and an envelope box. She sent me a beautiful wedding card from letterpresswinkel. It was a fun challenge to find beautiful materials in the same style. I emailed a photo with a few color suggestions based on available materials and we finally decided that I would make a sand-colored vintage guest book and a red envelope box. The ribbon with which the guest book is laced is also incorporated into the lid of the envelope box. I foil pressed all the pages in the guest book with a red heart. And attached to both the book and the box are two tags. The envelope box will be used as a storage box after the wedding.

20 Oct 2013
Tag: Producten

Blue it is!

Just the other day I received a very nice order from a wedding couple. Whether I could make a marriage certificate book & reception book decorated with blue ribbon which was also to be used by the florist. The bride would be wearing a blue dress on their wedding day. So this time no ribbon from my own collection, but ribbon I got sent by the florist.

The marriage certificate has the bow as a blue accent and on the tag the wedding date in blue. The inside of the marriage certificate is creamy white with a blue accent in the mesh compartment. In the reception book I imprinted each page with a heart using blue foil.

So there you have it: each of my products can be tailored to your wishes and needs!

26 Sep 2013
Tag: Producten

We're in love!!

With Roos and the rubber stamps of Miss Honeybird
One of my best friends gave birth this month to a super cute sweet girl with the beautiful name Roos. All the more reason to order a rubber name stamp from Miss Honeybird. I made a small box around it with vintage sand colored linen and on the lid a soft pink vintage bow. This box is even smaller than the ring box, then again it's a little box for a little girl. Besides a paper name tag attached to the ribbon there is also an additional little rubber name stamp.

Guusje was very eager to help with wrapping the package. And couldn't be dragged away when making photos of this box. You can see her hand on almost every photo. Guusje D, you little rascal!!

24 Jul 2013
Tag: Producten

J & L

These last few months I had to make several beautiful marriage certificate books. It is nice to see that most of the municipalities are cooperative and lend blank marriage certificates in advance to the couples so I can make a nice marriage certificate book around it.
In case a marriage certificate book is issued with the pages already glued in a booklet and the marital clerk just glues in the official page, I need the whole book to work with.

Occasionally cooperation fails and you get this book handed over by the marital clerk on your wedding day. Quite a difference in weight don't you think?

The same happened to Jeannette and Luuk. After the wedding ceremony there was still a piece of ribbon left and I was asked to make the marriage certificate book using this piece. This ribbon was used among others in the bridal bouquet. On the inside of the book you can see a fragment of the wedding invitation. This time no knot in the ribbon, because I decided that this ribbon deserved to be readable. As you can see their initials and the date are imprinted.
On the backside a gold heart is printed with the foil press.
For their mutual parents I had to make a concertina which can hold pictures sized 10x10 cm and also features the same ribbon and the imprinted heart on the backside.

6 Jul 2013
Tag: Producten

Beach shoot

This year I had the honor of making a photo album for Marieke for a very special documentary.
Photographer Damien Franscoise of Tweemetervijf Photography shot a wonderful documentary of her family on the beach of Kijkduin.

Together with Marieke I have discussed the design of the album and finally the Goldfinche was chosen. The sand color is all over the album: in the linen, in the ribbon, but also in the translucent paper. The beautiful blue skies and bright colors splash right through the sand-colored translucent paper. And of course two tags are attached to the album, showing location and date.
It's a lovely way to capture a special moment in your life and to cherish forever.

I highly recommend taking a look at Damien's website, especially if you want to get into the holiday mood because so many wonderful travel reports are displayed!

P.S. Soon I will be showcasing a smaller type of photo album on my website, designated the 'Sparrow'.
It is very suitable for smaller reports like a beach shoot, a newborn shoot, a love shoot or holiday. It features vintage linen, comes default with 15 sheets so you have 30 pages for pictures size 10 x 15 cm or 13 x 18 cm. The Sparrow was inspired by a lovely little photo album of my father. More on that later.

28 Jun 2013
Tag: Producten

Un petit box

And Guusje was our hand model.

Last month I got a nice request from a customer. Whether I could make a wedding ring box in the same shades of purple / ivory white that I used for their wedding certificate book? Of course, great!

How does such a design period look like?
First, some thoughts come up while on my bike, the creative phase.
Second, there is some sketching in my design book.
Next step is to make a prototype and do some thinking about attaching the ribbon. Then an additional test is done with the cover, until I am completely satisfied with the result.
And finally the real box is built and a new product is born!
You won't be able to see the ribbon on the inside of the lid, but neither under the linen on the outside, it's my big secret!
A tiny tag is attached to the ribbon, just large enough to hold a small text.

If you want to see how seriously our hand model was during the shoot, follow the link to the ring box page.

25 Jun 2013
Tag: Producten

We ♥ the tuk tuk

Last month I had several nice marriage certificate books on order. One was very special: for one of my best friends.
And she also gave me freehand, how nice is that!
I had already heard that she really liked the marriage certificate book featured in the last Bruid & Bruidegom magazine. So I made that book even more special together with their good friend Barbara from Buro Boven who also designed their wedding invitation.

On the front I embossed printed (at 120 ° Celsius) Sven ♥ Chantal, this was a detail on their wedding invitation.
And Barbara designed some details of the wedding invitation all over again to be placed inside the marriage certificate book.
Have you noticed the tuk tuk inside the book?
At the bottom right you can see Guusje, who really had a fantastic day!

(if you want to have a custom-made wedding certificate book, please contact me!)

9 Apr 2013
Tag: Producten

Embroidered wedding album

I do love to embroider and that is exactly what I had to do this last month. However, I'm just not good at finishing large embroidery projects. I once started a self-designed (large) painting and it had been lying around for ages in our cabinets, only half-finished. Fortunately, a nice neighbour finished it for me and now it shows off above our dining table.

This heart shape however is a perfect size for me. In preparation of making this wedding album I did some experimenting with distance between holes, all types of ribbon and hiding all the threads on the inside. And here you see the final result.
And what a delight it was that I could take it outside this week and make pictures of it. Together with the wide ribbon I think it is very bold!
Oh, and do you notice all the holes? Each and every one hand drilled.

12 Mar 2013
Tag: Producten

New color in the collection!

I was very much surprised last week when I received an email from my supplier from the UK. During an inventory check he had found a few spindles with ribbon in the color pistachio. Now this is an email that makes me very happy! And last Saturday I received the spindles. It matches so well with the sand colored linen and gray linen!
I already showed it yesterday to a couple for the front of their marriage certificate booklet.