Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

14 Feb 2013
Tag: 1000en1boeken

Trouwboekje

Een aantal jaren terug ging ik zelf trouwen en kon het niet over mijn hart verkrijgen om als boekbinder de keuze te maken voor een trouwboekje met leren omslag die er wel erg plastic uit zag. Weinig bijzonder. Dat moest anders kunnen! Ik koos bij de gemeente voor de meest simpele uitvoering, het witte boekje. Zoals met veel dingen verdween het in de kast en mocht weer tevoorschijn komen toen mijn dochtertje Guusje geboren werd.
Toch wel bijzonder, in een tijdperk waarin alles digitaal is, blijft de traditie van het trouwboekje en bijschrijven van je kinderen bestaan.
Na 4 jaar werd het echt(!) tijd voor een mooie omslag!
En dit is het resultaat. Een uniek trouwboekje, gemaakt met mooie materialen waarin het meest eenvoudige trouwboekje van de gemeente ingeschoven kan worden. Naast de ringendrager kun je dus ook nog een ander (kindje) een belangrijke taak geven. Het trouwboekje van de gemeente kan tijdens de ceremonie in de omslag geschoven worden. Je kunt het trouwboekje vooraf aan je bruiloft al bij mij bestellen. Informeer bij de gemeente naar de maten van het standaard witte boekje en geef die aan mij door. Je kunt al een foto van jullie samen in het boekje schuiven.. Misschien je verlovingsfoto? En na je trouwdag wisselen voor je dierbaarste trouwfoto.

Zoals je ziet ben ik op de fiets getrouwd. Ik heb jaren in een hofje in de binnenstad van Leiden gewoond en kon voor die paar 100 meter écht niet in de auto stappen. Dus op de dag van de ondertrouw ben ik samen met Sander stiekem op de tandem gaan oefenen op de boulevard van Scheveningen. De dag zelf hebben we familie en vrienden verrast met een fietssleutel. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: mijn jurkje en schoenen zijn van Noa Noa, de prachtige sjaal is handgemaakt door vriendin Sophia van Tongeren, de ringen zijn van Mark Bos, bloemen zijn van de liefste Bloemist van Leiden en complimenten voor Imagine Fotografie, ook op de fiets!