Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

15 May 2014
Tag: Uitjes

Trip down memory lane

Afgelopen zaterdag bezocht ik samen met mijn moeder het Textielmuseum in Tilburg. Ik maakte vanuit het museumcafé een filmpje van de vele druppels. Een museum wat zó vertrouwd voelt. Mijn moeder heeft een weefopleiding in Gent gevolgd en ons huis stond vroeger vol met weefgetouwen. Het Textielmuseum in Tilburg was een plek waar ik als klein meisje dus ook geregeld kwam. Ik kan me de geur nog herinneren, het lawaai van de machines, de weefgetouwen en de klossen garens. Ik moest meteen terugdenken aan al die kwartiertjes dat mijn vader,
mijn zusje en ik mijn moeder hielpen om de weefgetouwen thuis op te zetten. We gaven haar de kettingdraden aan vanachter het weefgetouw, zodat zij de draden door de hevels kon halen. Niet mijn favoriete klusje ;-) Voor mijn kleine dametje kocht ik deze naamletters die je kunt rijgen aan een lint en die geweven zijn in het museum.
De tijdelijke expositie Bodyjewels sprong er voor mij uit.
Prachtig werk van Alet Pilon: de zwanenvleugels en de gevouwen wapenrok. En ik was erg onder de indruk van het werk Beestenboel van Felieke van der Leest. Ik werd zo gegrepen door dit fijne geestige werk dat ik vergat foto's te maken. Reden te meer om haar website nog eens te bekijken. Haar achtergrond is edelsmid en ze creëert al hakend en breiend een bijzondere wereld.