Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

18 May 2014
Tag: Producten

Een trouwboekje met ringendoosje

Voor Danielle en Johan maakte ik dit matching couple, een trouwboekje met bijpassend ringendoosje. Hun wens was een combi van grijs met zachtroze. Ik gebruikte mijn vintage grijze linnen en vintage zachtroze lint in twee breedtematen. Het trouwboekje heeft iets breder lint dan het ringendoosje. Aan beide producten hangt een tagje met de initialen en een hartje er op gedrukt.

Op de foto linksonder zie je het trouwboekje zoals de gemeente
het aanbiedt. Erg zakelijk, vind je niet?
Voor elk trouwboekje wat ik hier maak, heb ik het originele trouwboekje van de gemeente nodig op mijn werktafel. Ik vind het namelijk het mooist als het trouwboekje precies past in de omslag en ik wil niet dat jullie voor verrassingen komen te staan op de trouwdag zelf. Stel dat het trouwboekje niet in de omslag past.
En niet onbelangrijk, dit trouwboekje zat vastgeplakt in de zakelijke omslag van de gemeente. En die zakelijke omslag willen we nu net niet. Er zijn gemeenten die het losse witte boekje gebruiken, maar ook gemeenten die deze "vaste" versie gebruiken en op de plakrand een velletje plakken. Ik heb bij dit boekje de inhoud eruit gesneden en er een nieuw wit trouwboekje van gemaakt. En het boekje met mijn foliepers voorzien van het woord "Trouwboekje" (rechtsonder).

Niet elk trouwboekje heeft dezelfde afmeting. Dus een kant en klare omslag aanbieden is mijns inziens niet mogelijk.
Ik heb tot nu toe maar 1 keer gehad dat een gemeente niet mee wilde werken en dan kan ik pas na het huwelijk een omslag maken. En dat vind ik zo jammer voor een bruidspaar, want op de dag zelf wil je toch een boekje in jullie kleuren. Ik heb al veel trouwboekjes mogen maken en krijg nu van bruidsparen berichtjes dat bij het aangeven van hun eerste kindje, de ambtenaar van de burgelijke stand wel blij verrast is door het bijzondere trouwboekje.

Ik ben benieuwd welke gemeente in Nederland de eerste stap maakt, naar echt leuke trouwboekjes!