Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

1 Oct 2014
Tag: Uitjes

Priem in Gent

Afgelopen zaterdag was ik een dagje in het buitenland. Niet heel ver hoor, maar het voelde echt even als vakantie. Samen met Mandy, Barbara en Chantal ging ik een dagje naar Gent. Ons dagje startte bij Julie's House, een geweldig leuk koffie- en theehuis aan de Kraanlei.
Met Chantal was ik al eens bij behangwinkel Priem geweest en nu stond deze bijzondere winkel ook op ons lijstje. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was de lunchpauze. De gezusters en broers Priem sluiten namelijk van 12 tot 14 uur.

Mijn boekbindhart met liefde voor papier gaat harder kloppen bij het zien van al die rolletjes behang. Voor je gevoel stap je terug in de tijd. Je mag niet zelf rondneuzen, de zussen met stofjassen op wankele trapjes laten je heel veel behangetjes zien. Lelijke, nog lelijkere en soms zit er ineens een pareltje tussen. De voorraad wordt nog met de hand op deze rolletjes geschreven, een waterdicht systeem ;-)
Het is ten strengste verboden om zelf te kijken en alleen al kijken naar de rolletjes wordt soms bestraft. In de collage zie je Chantal wijzen naar een rolletje.
Je merkt dat de zussen en broer plezier hebben in wat ze doen en trots zijn op hun behangetjes.

Heb je wat uitgekozen, dan wordt het met de fiets uit het magazijn gehaald. Wat zou ik graag in mijn eentje ronddwalen in dit papierparadijs, op het laddertje alle rolletjes uitrollen en bekijken.
En hoe zou het magazijn er van binnen uitzien?
Ik heb me dit keer ingehouden en alleen 2 pakjes behangplak gekocht, eigen merk en superspul!

Daarna hebben we heerlijk door Gent gedwaald. Langs mooie plekjes, leuke winkeltjes en een gave muurschildering.