Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

14 May 2015
Tag: Producten

Geboortealbum

Ik ben zo druk geweest met de verhuizing dat ik helemaal niet ben toegekomen om dit newbornalbum aan jullie te laten zien.
Guusje en ik zijn in januari het album met leporello gaan langsbrengen en hebben toen Miya gezien. Wat een schatje en wat zal ze nu alweer groot zijn! Geboortealbum Miya 1 Voor de ouders van Miya maakte ik alweer een tijd geleden hun trouwalbum en twee Sparrow albums voor de wederzijdse ouders. Bijzonder leuk vond ik het dan ook dat ze me daarna tijdens de zwangerschap benaderden voor dit bijzondere fotoabum.
Aan de hand van het ontwerp van het geboortekaartje maakte ik samen met Dennis en Eveline het ontwerp van het album.
En ja, alweer een prachtig Letterpers-kaartje van Tiny Risselada.
Ik wist zelfs al in de laatste maand van de zwangerschap de prachtige naam van dit schattige kleine meisje. Dit gaf mij de gelegenheid om een geschikt lettertype bij het kaartje te zoeken.
Ik gebruikte 2 lettercorpsen: voor de naam Miya de Smalle Mercator en voor de naam Pilou de Aigrette-letter. Geboortealbum Miya 2 Het fotoalbum is bekleed met grijs vintage linnen en is een Japanse binding. Binnenin zitten fotobladen met daartussen zachtroze kalkbladen ter bescherming van de foto's.
Het album is dichtgeregen met vintage lint. Het is gemaakt in de jaren 50, niet meer te koop, en ik ben in het gelukkige bezit van een mooie voorraad van dit niet-glanzende lint.
Geboortealbum Miya 3 Bij het album maakte ik ook een leporello in leer voor 6 foto's 10x15 cm. Dit leer is zeer geschikt voor blinddruk (druk zonder folie).

Mocht je ook een geboortealbum willen bestellen: mail me gerust jullie wensen en/ of geboortekaartje. Ik denk graag met jullie mee.