Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

27 Jul 2015
Tag: Producten

Receptie album

Een nieuw ontwerp album!
De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen over albums voor polaroidfoto's.
Tijd dus voor een nieuw album!
Ik liep al een tijdje te broeden op een speciaal ontwerp voor deze leuke polaroidfoto's.

Een album dat ik zelf heb ontworpen en ik hoop ook dat dit gerespecteerd zal worden.

Vandaar ook dit blogbericht vrij kort op deze bruiloft. Ik mag van Leonie en Chris Jan het album nog een keertje lenen om hem mét polaroids aan jullie te laten zien. Polaroidalbum 1 Polaroidalbum 2 Het album bestaat uit negen sets van vier bladen. Zoals je hieronder ziet zijn de bladen niet allemaal even groot en dat is met een speciale reden bedacht. Ik krijg voorafgaand aan de bruiloft vaak de meest mooie ontwerpen van o.a. receptiekaarten.
Na de bruiloft krijg ik ze hier terug om in te binden. Een heel verschil als er met potlood, pen, viltstift op is geschreven met een bonte collectie handschriften ;-)

In dit album wilde ik juist de nadruk leggen op de polaroidfoto's, zodat in eerste instantie je oog alleen op de polaroidfoto's valt. Natuurlijk wel met de mogelijkheid voor de gasten om er iets in te schrijven. Dat kan links naast de foto onder het voorgaande vel. Polaroidalbum 3 Polaroidalbum 4 Op de kleinste stroken heb ik 9 keer met de foliepers een fragmentje van de trouwkaart gedrukt o.a. de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de naam van de feestlocatie, de plaats, ♡ en natuurlijk ook de leuke woordspeling “are totally tying the knot”. Op deze kortste vellen wordt niet geschreven door de gasten.
Met een dun lijntje heb ik kadertjes getekend, zodat de gasten een houvast hebben bij het plakken van de foto. Polaroidalbum 4 Polaroidalbum 6 Van de save the date kaart maakte ik 2 tags zodat het bruidspaar zelf kan kiezen welke tag ze aan het album willen hangen. Polaroidalbum 7 Op de achterkant van de grootste vellen is ruimte voor trouwfoto's van bijv. de trouwfotograaf. Door de speciale constructie van de bladen is er genoeg rekening gehouden met de opdikking van de polaroidfoto's, want je wil natuurlijk niet dat je album bol gaat staan vanwege de vele foto's. Polaroidalbum 8 Het opruimen van de loden letters was dit keer best een dingetje!
Door de vele teksten was het een behoorlijk bergje lood geworden. Gelukkig ken ik inmiddels elk vakje in mijn zetbok, maar je zult begrijpen dat dit best wel even tijd kost.