Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

24 Nov 2015
Tag: Producten

Vreugde & verdriet

Met oudjaar werd een van mijn allerliefste vriendinnetjes ten huwelijk gevraagd in Parijs. Wat we toen nog niet konden voorzien was dat 2015 een hele andere wending zou krijgen.
Een jaar wat in het teken zou staan van een bijzonder huwelijk in oktober werd vanaf maart nl. overschaduwd door een heel verdrietig bericht. Vreugde & verdriet Ik weet nog goed dat wij de sleutel van ons nieuwe huis & atelier kregen en ik diezelfde week te horen kreeg dat mijn vriendin een grote tumor in haar borst had. Ongeloof, boosheid, verdriet…waarom in hemelsnaam mijn lieve vriendinnetje?
Maar wat een bewondering heb ik voor haar!
De kracht waarmee ze elke keer weer opkrabbelde na de chemo en de moed er in hield.
Ik heb nu van dichtbij gezien wat chemo met je doet en dat is niet mis.
En hoe leg je een klein dametje van 4 jaar uit dat er een bobbel zit met nare cellen? Knap ook hoe ons kleine dametje het begreep en mee heeft geleefd. Guusje sprak vaak op de dagen van de chemo een berichtje in via de Whattsapp voordat ze naar school ging om lieve M. succes te wensen.

Eén ding was vanaf het begin zeker en dat was dat het huwelijk op 9 oktober door zou gaan.
En dan komt er een moment dat je dingen moet gaan regelen.
Sanne en Sjors van de kaartjeswinkel hebben een prachtig trouwkaart ontworpen.
Dank Sanne en Sjors, jullie zijn toppers! Vreugde & verdriet 2 Vreugde & verdriet 3 Vreugde & verdriet 4 Via facebook onder de titel “Binnen zonder kloppen” hield G. familie en vrienden na elke behandeling op de hoogte en G. vroeg mij of ik in het diepste geheim al deze facebookverslagen met reacties kon bundelen in een boek voor de bruid.
Natuurlijk wilde ik dat graag doen en tijdens de ceremonie in het gemeentehuis is het gebonden boekje overhandigd.
We lieten het binnenwerk drukken op hetzelfde papier als de trouwkaart alleen dan een dunner papier. Dank drukkerij de Bink voor het meedenken en het prachtige drukwerk!
En ik maakte in het geheim nog 7 extra boekjes in een iets eenvoudigere versie om aan familie te geven. En dat is de reden dat ik niet de gehele kaart meer op de foto kon zetten voor dit blogbericht, want ik heb fragmentjes uit de trouwkaart in de boekjes verwerkt. Dus overal vandaan sprokkelde ik trouwkaarten ;-) Vreugde & verdriet 5 In het ringendoosje verwerkte ik onder het kussentje het hartje van de trouwkaart en in het dekseltje verwerkte ik het gedichtje van de trouwkaart. Zo wordt je ringendoosje nog persoonlijker en krijgt nog meer symboliek. Vreugde & verdriet 6 En bijzonder dat het allereerste ringendoosje uit mijn nieuwe collectie gelanceerd is op dit huwelijk ♡ Vreugde & verdriet 7 We organiseerden een heel sfeervol vrijgezellenfeestje voor M. naar de Pluktea in Boskoop. Wat een fijn plekje! Je bent echt even helemaal weg en je mag zelf aan de hand van recepten kruiden plukken om je eigen thee te maken.
En G. ging met de heren naar Den Haag. Vreugde & verdriet 8 Ik maakte in het geheim twee vrijgezellenfotoalbums, die we tijdens het diner op de huwelijksdag hebben overhandigd. Met de foliepers drukte ik in goud de twee vrijgezellendata op de albums.
Een mooie herinnering aan twee leuke vrijgezellenuitjes! Vreugde & verdriet 9 En de enveloppendoos was natuurlijk zo gemaakt dat na afloop alles er in past: de twee vrijgezellenalbums, het ringendoosje, de trouwkaart, het gebonden boekje, gekregen kaarten… Vreugde & verdriet 10 En voor de ouders van het bruidspaar maakte ik nog een klein leporello cadeautje voor 10 foto's van deze bijzondere huwelijksdag.

En ons kleine dametje?
Die heeft genoten van de huwelijksdag.
Vreugde & verdriet 11