Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

18 Jan 2016
Tag: Producten

Mappen

Afgelopen jaar mocht ik voor twee trouwambtenaren mappen maken en sinds vandaag staan er nog meer voorbeelden op mijn site.
Anouk Schroder van Ceremonie in Stijl benaderde mij naar aanleiding van het blogbericht over de map die ik voor Marielle Bouw-Koller maakte.
Als trouwambtenaar sta je op verschillende mooie plekjes, soms binnen maar ook regelmatig buiten. En vooral aan het strand kan het nog al eens waaien. Ik weet er alles van sinds ik in Noordwijk woon ;-)
Het is zo lastig als dan je blaadjes met toespraak in je gezicht wapperen en je ze stevig vast moet houden. Ceremonie in Stijl Anouk Schröder-Vreeswijk
Fotocredits: Sander Nagel

Anouk en ik hebben via de mail samen overleg gehad over het ontwerp voor haar mappen. Ze wilde graag een map voor haar toespraak en twee mappen A4-formaat met daarin de Vows van het bruidspaar. Ceremonie in Stijl Anouk koos voor het grijs vintage linnen en in wit drukte ik met lettercorps Atlas Ceremonie in Stijl. Desgewenst kan ze het witte vintage lint ook nog bij de ringband gebruiken. Hoe, dat kun je hieronder nog lezen. Ceremonie in Stijl Voor de map met de toespraak gebruikte ik een ringbandconstructie en in de twee mappen voor de Vows kozen we voor zilveren busschroeven.
Het vintage linnen heeft een bewerking, waardoor hij niet vlekgevoelig is. Ook belangrijk als je weet dat de mappen elke keer weer gebruikt worden.
Door de ringband en busschroeven maak je het mogelijk dat je de inhoud elke keer weer kunt vervangen. Ceremonie in Stijl Zoals je hierboven ziet kan ik de map met verschillende kleuren linnen bekleden en kun je je map nog een extra kleurtje geven door middel van een lint dat je door de ringband heen kunt rijgen.
Zo kun je bij elke ceremonie je map weer een klein beetje aanpassen. Ceremonie in Stijl De roze map heb ik inmiddels ook al voor ons kleine dametje gemaakt. Stapels tekeningen en werkjes worden hier gemaakt/geknutseld. Ik ben alle werkjes van thuis en die school op school gemaakt worden aan het fotograferen en druk ze tegenwoordig digitaal af op een ringbandblad. Zo kun je aantal werkjes op één pagina kwijt en hoef je niet alles fysiek te bewaren. Zo kun je de werkjes van je kind op een leuke manier bewaren.
Op de map drukte ik natuurlijk ook haar naam en een hart. En met een atelier vol linten is het een walhalla voor een 5-jarige dametje. Dus er prijkt nu ook een roze lint in haar roze map. Ceremonie in Stijl