Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

1 Feb 2016
Tag: Producten

Een kistje vol liefde

Eveline benaderde mij met een bijzondere vraag. Ze wilde graag vier leporello's voor foto's van dierbare shoots. Vier boekjes voor in een mooi kistje op tafel, zodat zij maar ook familie en vrienden de foto's gemakkelijk nog eens kunnen bekijken. De boekjes mochten allemaal verschillend zijn, maar uiteindelijk wel bij elkaar passen. Een kistje vol liefde Ik nodigde Eveline uit in het atelier om samen verder te brainstormen. Ik mail veel met klanten, maar samen de mogelijkheden in het atelier bespreken is een cadeautje.
Dit konden we doen aangezien Eveline ook in de Bollenstreek woont. Het plan:
- 1 leporello 10x15 cm (portrait) voor pasfoto's
- 1 leporello 13x13 cm voor de zwangerschapshoot
- 1 leporello 13x13 cm voor 2015
- 1 leporello 10x15 cm (landscape) voor de newbornshoot.
Een kistje vol liefde We kozen voor verschillende materialen die mooi bij elkaar matchen: zachtroze materiaal met leatherlook, natuurlinnen en vintage zandkleurig linnen. De nieuwe linten staan daar ook prachtig bij. Een kistje vol liefde En ik gebruikte verschillende lettercorpsen.
Op de foto hierboven zie je de Mistal 24 pt.
Met goud folie drukte ik Happy 2015 op een natuurlinnen leporello voor foto's 13x13 cm. Een kistje vol liefde Voor de zwangerschapsshoot bekleedde ik een leporello met mijn nieuwste leatherlook leer. Het is uitermate geschikt voor blinddruk. Ik vind de kapitalen van dit lettercorps prachtig ♡ Een kistje vol liefde En een blinddrukje achterop mag natuurlijk niet ontbreken.
Eveline stuurde mij onderstaande foto's van het eindresultaat. Ze plakte zelf de foto's in de leporello's. Zo leuk om het eindresultaat te zien!
En samen zijn we al aan het nadenken over vervolgboekjes. Ze gaan met z'n drietjes naar de Antillen, dus wie weet komt er ook een boekje van deze bijzonder reis bij. Een kistje vol liefde Een kistje vol liefde Photocredits: Eveline Smallegange

Ik vind het zo'n leuk concept dat ik het koperen kistje heb aangeschaft en voor ons kleine dametje al een aantal leporello's heb gemaakt. En een natuurlinnen leporello met zachtblauw lintje voor een wel hele feestelijke reportage kon natuurlijk niet ontbreken in haar glazen kistje.