Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

21 Jun 2016
Tag: Vakmanschap

Ambacht x 5

Herken je dat, dat je met sommige mensen zo op 1 lijn ligt dat je aan een enkel woord genoeg hebt?
In deze fotoreportage komt het werk van 5 ambachtslieden samen, allemaal werkzaam in de trouwwereld in Nederland en stuk voor stuk kanjers met zó veel liefde voor hun vak én hun eindproduct.
Vandaag laat ik jullie deel 1 zien. Ambacht x 5 (1) Trouwringen: Hoogenboom & Bogers
Trouwkaart: Letterpers
Foto's: Yvette Moeskops
Ringendoosje: 1000and1weddings

Yvette en ik werken al een paar jaar samen en hebben deze fotoserie gemaakt. Mocht je op zoek zijn naar een trouwfotograaf (met videograaf), ga zeker een keer praten. Ze is een topper wat betreft belichting, styling en super om mee samen te werken!
Haar trouwreportages zijn werkelijk prachtig. Op bovenstaande foto zie je een bruidspaar van haar terug en uiteraard heeft ze ook deze foto's gemaakt. Ambacht x 5 (2) De trouwringen zijn gemaakt door Sanne & Heleen van Hoogenboom & Bogers edelsmeden, een feestje om in hun atelier te zijn en hun aan het werk te zien. Ze maken alles zelf en werken ook met fairtrade goud.
De trouwringen op de foto hebben een behamerde bewerking.
Ze kunnen ook gemaakt worden met een edelsteen, zoals een diamant. En uiteraard in een andere maat, of breedte.
Magic, wat zij met goud kunnen maken!
Voor mij hebben ze ook iets heel bijzonders gemaakt, maar daar later meer over! Ambacht x 5 (3) Ik vraag vaak aan bruidsparen om de trouwkaart op te sturen, zodat ik hem kan mee fotograferen met een materialenvoorstel. Zo leuk om dan het werk van Tiny van Letterpers te herkennen. Met regelmaat heb ik een trouwkaart van haar hand op mijn tafel en ik kan daar dan echt van genieten.
Tiny is diegene die de Letterperstechniek in Nederland weer op de kaart heeft gezet. Het is een oude ambacht, dat gelukkig weer volop wordt gebruikt en met de huidige technieken alleen nog maar bijzonderder is geworden.
Haar ontwerpen zijn krachtig, keuze van papier, techniek…het klopt gewoon allemaal als een bus.
Mocht je een keer in de buurt van Amersfoort zijn, neem een kijkje in haar atelier. Er is zoveel te zien, werkelijk prachtig! Ambacht x 5 (4) En het ringendoosje…dat is van mijn hand :-)
Het ringendoosje is met de hand opgezet, met natuurlinnen bekleed en het lint komt uit NY.
Het lint van de strik is op ingenieuze wijze in het dekseltje verwerkt. In het doosje zit een speciaal ringkussen om de ringen rechtop in te zetten. En op de tag kan ik ook jullie initialen, trouwdatum en/of een hartje laten drukken. Ik maak alles met de hand waardoor ik de materialen helemaal kan laten aansluiten op jullie kleuren / trouwkaart / moodboard van de bruiloft. Ambacht x 5 (5) Hou mijn blog in de gaten want er komt nog meer!