Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

19 Oct 2016
Tag: Producten

Ringendoosje voor trouwring & trouwketting

Uitdagingen, ik hou er van!
Jan Dirk & Marije kozen niet 2 trouwringen uit bij de edelsmid, maar lieten een trouwring voor Marije maken en een trouwketting voor Jan Dirk. Ze benaderden mij met de vraag of ik een ringendoosje wilde maken waar dit allebei in kon. Jan Dirk & Marije 1 En een bijzonder leuke opdracht is het geworden! Via de mail maakten we samen het ontwerp bijpassend bij hun trouwkaart en ik zocht daar de materialen bij en stuurde weer een voorstel daar van terug. Jan Dirk & Marije 2 Het is een doosje geworden met twee vakken. Een vak met een ringkussentje en een vak met een ingenaaid beschermflapje.
We hebben gekozen voor wit leer wat uitermate geschikt is voor blinddruk en foliedruk. De kleuren van de trouwkaart komen daar heel strak & sprekend in naar voren.
Ik had twee kleuren paars elastiek op voorraad die in aanmerking kwamen en het bruidspaar heeft mij uiteindelijk laten kiezen :-)
De namen drukte ik in magenta roze met lettercorps Mercator cursief en de twee roze hartjes van de trouwkaart liet ik terugkomen in het ringendoosje. Een mooie symboliek! Jan Dirk & Marije 3 Jan Dirk & Marije 4 Onder het scharnierende dekseltje van Marije zit een ringkussentje waar je de trouwring rechtop in kunt schuiven. Jan Dirk & Marije 5 En in het vakje van Jan Dirk heb ik een wit beschermflapje ingenaaid, zodat de ketting er veilig in opgeborgen zat.

Vorige week sprak ik een bruidspaar dat in mei 2018 gaat trouwen op Ibiza. Je zal denken, jeetje dat is nog ver weg, maar als je daar een mooie locatie wilt waar je met alle gasten kunt verblijven moet je dat dus nu al vastleggen. De bruidegom wil geen trouwring, maar graag een trouwhorloge, de bruid een trouwring en voor hun twee kleine dametjes willen ze ook ringetjes laten maken. Ik kijk er nu al naar uit om daar een doosje voor te ontwerpen ♡