Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

20 Jul 2017
Tag: Producten

Trouwceremonie

Stilte op het blog betekent druk met veel leuke opdrachten! De komende tijd zal ik hier laten zien wat ik de afgelopen maanden heb gemaakt.

Een hele bijzonder opdracht is die voor trouwambtenaar Eva Schuurman van Omdatikvanjetrouw.
Een opdracht met voor mij een behoorlijke uitdaging!
Ik maakte twee mappen voor de trouwceremonie ♡ Trouwceremonie 1 Een map met ringband die Eva kan gebruiken voor haar toespraak tijdens de ceremonie. En de andere map is in eerste instantie bedoeld als vowsboek / geloftenmap voor het bruidspaar maar kan ook ingezet worden als aktenmap voor 2 trouwakten.
Beiden mappen zijn geschikt voor het formaat A4. Trouwceremonie 2 Eva wilde graag twee verschillende gedichten op de map.
Samen hebben we naar de lettercorpsen gekeken, ik heb wat folieproefjes gemaakt en uiteindelijk heeft Eva gekozen voor de Rockwell.
Ik denk een superkeuze! Trouwceremonie 3 Elk lettertje wordt gedrukt met een loden lettertje en regel voor regel wordt zo'n gedicht er dan op gedrukt met de foliepers, die verwarmd is tot zo'n 106 graden Celcius. Trouwceremonie 4 Bij zo'n grote folieklus kan het echt een paar dagen duren voordat ik denk: “Nu ga ik het doen, nu durf ik het aan!”
Dit betekent namelijk opperste concentratie en heel veel check, check en dubbel-check.
Eén foutje en ik kan de map opnieuw maken wat ook weer maak- en droogtijd in de boekenpers betekent.
En dan moet de opdrachtgever langer wachten. Trouwceremonie 5 Achterop drukte ik haar bedrijfsnaam op beide mappen. Trouwceremonie 6 En als extraatje hing ik nog een tagje met hartje aan de toesprakenmap. Trouwceremonie 7 Mocht je ook een map op maat willen hebben, neem dan contact

met me op.