Logo 1000en1blog

Everything about paper, bookbinding, news flashes, creative ideas, a bit private and much more…

Categories

home Nederlands English

29 Dec 2021
Tag: Around the house

2021

Een bewogen jaar! Een jaar met behoorlijk wat Corona uitdagingen, maar ook een jaar waarin ik veel mooie (trouw)opdrachten heb mogen maken.
En ook een jaar vol met wandelingen in de duinen bij ons om de hoek en soms ietsje verder. vlinder01 Het was ook het jaar waarin we in augustus afscheid namen van onze oma poes. Ze is net geen 23 jaar geworden. In het weekend dat we afscheid van haar namen beleefden we een heel mooi avontuur op de Coepelduin met een blijvende herinnering aan haar.
In dit blog vertel ik daar meer over.

Vanaf ons huis kunnen we naar de Coepelduin wandelen. Een prachtig stukje natuur tussen Noordwijk & Katwijk. Tussen half augustus en half maart mag je door bovenstaand hek. Het is een stuk duin waar het nooit echt druk is. Heel soms kom je een hert tegen of een ander dier:

Elke keer is het weer anders. De wind maakt dat het stuk duin voortdurend in beweging is. vlinder02 Dit jaar heeft het best veel geregend en we hebben het nog nooit zo groen meegemaakt. vlinder03 Dat bewuste weekend was verdrietig en dan is het fijn om zo'n mooie plekje dichtbij te hebben. Tijdens het wandelen vond Guusje deze vlinder, nog zo mooi intact.
We vonden het zo speciaal, juist in het weekend dat we afscheid namen van onze poes. We wilden de vlinder dus bewaren. In dat weekend zagen we nl. ook in de tuin veel vlinders. vlinder04 vlinder05 We namen de vlinder heel voorzichtig mee naar huis en kwamen via Judigje en Christel Verdaasdonk uiteindelijk bij Anouk van Nature Deco terecht.
Anouk is gespecialiseerd in het prepareren van vlinders.
We mochten de vlinder opsturen en daarna ging de vlinder eerst een paar weken in de vriezer. Om er zeker van te zijn dat er geen ongedierte in de vlinder zou blijven zitten, wat er voor kan zorgen dat de vlinder langzaam van binnenuit wordt opgegeten. vlinder06 Op een dag ontvingen we deze foto van Anouk. Wow onze vlinder! Wat een werk en wat is prepareren toch een bijzonder ambacht! Inmiddels weten we ook dat het een grote beervlinder is, een nachtvlinder. vlinder07 Dankjewel Anouk! Je hebt het werkelijk fantastisch gedaan. De vlinder hangt bij Guusje op haar kamer, voor altijd een herinnering aan dat bewuste weekend.
We zijn onder de indruk van je mooie werk!